COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 685
  • в страната на чудесата
Франция тества само тежките, представили се в болница. В момента критично болните им са съизмерими с Италия/Испания. Поради разлики в изследваните случаи смятам, че само този показател е някаква база за сравнение. В Германия традиционно инфекциозните и вътрешните са в обща шапка, не е ясно как докладват.

# 14 686
Ако някой не го мързи може да смята и с Германия.

Ако приемем, че в Германия ще продължават да тестват по 160 000 на седмица, което не е така, защото ги увеличават, излиза че на 500 човека един е тестван всяка седмица. Ако в България тестват 300 на ден или 2100 на седмица, това означава, че на повече от 3300 човека тестват един или 6-7 пъти по-малко от Германия. Това е сравнението засега и с такива данни не знам как може да се определи кой с колко след кого върви.

# 14 687
Ако съм чула правилно генерала, то от 273 проби за 24 часа, 33 са положителни. Така процентът излиза висок. Но понеже не се изследват всички, а само хора стигнали до болница и контактите им, няма да има скоро ясна картина.
Ако пробите бяха х10 и положителните сигурно също х10, т.е. наши 240 случая са като 2400 в Италия.

# 14 688
Този вирус е хибрид и никой не може да ме убеди, че идва от някакъв пазар, който извинявайте, но не съществува от вчера. Толкова устойчив, разпространява се бързо и засяга най - вече възрастните, случайност? Как пък не. В статията се показва, че има разработки от 2015 г

https://www.google.com/amp/s/trud.bg/%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%2 … D-%25D0%25B7/amp/
И като всяко биологично оръжие има и антидот. Време е СЗО да "кресне :Алелуя, открихме ваксина!!!", да почнат да я продават наред, та да се свършва с тая безподобна глупост.

# 14 689
Какви са тия нови в Китай пък сега

# 14 690
Добре де, аз наистина не разбирам защо всички, които мислите, че сте го изкарали, не идете да се тествате в Цибалаб? Не струва вол и кон. Хем ще е интересно за останалите какъв процент от бг мама са изкарали вируса...ноември още.
26лв е тестът.

По-представителна извадка от форума няма Grinning
Така, аз вчера си направих теста с антитела. Защото в средата на януари изкарах нещо гадно (много рядко боледувам от грип), две седмици след това - бронхит и  за пръв път ми се наложи да пия антибиотик след нещо вирусно. Още съм парцал и продължавам от време на време да кашлям. Много се надявах да съм го изкарала, но уви - ОТРИЦАТЕЛЕН резултат!
За страха от зараза в лабораторията - при мене беше съвсем безопасно. Отидох на обяд, нямаше абсолютно никой. Само жената на регистратурата и тази, която взима кръв. И двете екипирани с ръкавици, маски и очила. Непрекъснато пръскане на абсолютно всичко, до което съм се допряла и наоколо, с дезинфектанти.

# 14 691
Симптомите които имах края на януари бяха - висока тепература, втрисане, силно потене, суха кашлица, отпадналост, гадене, храчки, главоболие, болки в челюста и при дъвчене, сърцебиене, диария. Почти съм сигурен, че е било Covid-19. 40-49 e моята възрастова група. В лекарския кабинет нямаше много такива случаи, защото доктора ме нахока, че гледам много TV. Мисля, че точно на този ден бяха обявили грипна епидемия в Бургас. Прегледът се състоя в София.

Е така не става, иска се тестване, иначе вече всеки изкарал нещо от нова година насам май се пише с ковид по негова си преценка.

# 14 692
Общо взето се отговори от преди 4-5 дни, кой за каквото се джафкаше от журналистите

7773 инфекциозни легла, от които 1137 в София
Интензивни/респиратори 1347, от които 518 в София

Тестовете - 6454 от които 4800 в София - общо тестване с първични и последващи

Кога ще се върнем на работа?  - "след като изпаднат в абсолютно ненормален начин на живот в разгара на епидемията"

Къде сме в кривата? - "нагоре, от три дена се катерим с по 10-14%"

Има ли заболели от ромски произход?  - "в кое време живеем... СЗО препоръчва да не се сочат хората по раса, религия, ние сме в европейска държава"

Като предизборен популизъм за всеобщи права  и търпимост, дружно всички

# 14 693
  • София
Франция тества само тежките, представили се в болница. В момента критично болните им са съизмерими с Италия/Испания. Поради разлики в изследваните случаи смятам, че само този показател е някаква база за сравнение. В Германия традиционно инфекциозните и вътрешните са в обща шапка, не е ясно как докладват.
Вярно е за критичните, но смъртността е наполовина. Не е толкова зле положението там, колкото в Испания, ми се струва, заради това. Иначе виждаш ли ни 10 дни от тях или?

# 14 694
Симптомите които имах края на януари бяха - висока тепература, втрисане, силно потене, суха кашлица, отпадналост, гадене, храчки, главоболие, болки в челюста и при дъвчене, сърцебиене, диария. Почти съм сигурен, че е било Covid-19. 40-49 e моята възрастова група. В лекарския кабинет нямаше много такива случаи, защото доктора ме нахока, че гледам много TV. Мисля, че точно на този ден бяха обявили грипна епидемия в Бургас. Прегледът се състоя в София.

Аз го изкарах абс същото Януари, но се тествах за грип и излезна тип А.

# 14 695
Германия прави по 70000 тест на ден, съпоставимо към България - ние би трябвало да правим по около 7000, за да сме като тях. Австрия прави около 4000 дневно. Дано почнем бързо тестовете с антителата. Там е истината.

# 14 696
  • Пловдив
В Швейцария започват да изпитват липса на легла.
Във Франция продължават да местят болни от Изток на Запад към по-малко засегнати райони.
Чета, че и в Австралия щели да слагат БЦЖ на лекари за тяхна защита. И за Нидерландия писаха нещо такова.

# 14 697
Доколкото разбирам Франция официално е разрешила chloroquine
https://fl24.net/2020/03/26/bravo-le-professeur-raoult-annonce-s … toire-sur-twitter
Това е старо лекарство, което си е разрешено по принцип. Просто е много вредно, затова подхождат внимателно с него. Онзи ден бяха доста остри с лекаря от Марсилия, защото вредите от лекарството са доказани, ползите несигурни, но и тогава беше ок да се дава на пациенти в тежко състояние. Сега вече е по преценка на лекуващия лекар, надали ще го дават масово. Накрая ще има повече жертви от лекарството, отколкото от вируса, толкова противопоказания има.
В немскоезичния свят били почти убедени, че хлороквин има незначителен ефект и че нямало да бъде „Хапчето!”

# 14 698
  • София
Германия са назад просто, в момента правят хиляди тестове без никакъв смисъл, Щатите също и затова засега са с що годе по-ниска  смъртност.

Ако имат Хензел и Гретел някакво тайно лечение, с което да задържат положението и случаите да не изпадат в критично състояние, ок, би имало смисъл. Ще поживеем, ще видим.

# 14 699
  • в страната на чудесата
Не. Мисля, че Макрон доста закъсня с мерките. Освен това имаха избори и трябва да видим дали това ще промени нещата до седмица.
Според мен (ако инфото е вярно), тук ще се нижат по-бавно новозаболелите.

Общи условия

Активация на акаунт