COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 735
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 925
  • БГ
Нещо за лекарството говориха ли?
Ама измислиха ли вече?! УАУ!  Grinning

Онова, дето уж помагало за тежките случаи, за него питам. Вчера в Гърция пристигнали 5 тона суровина за него.

И какво ще я правят тези 5 тона суровина в Гърция, като нямат фармацефтична промишленост да я преработват?

Гледах последния брифинг и всичко заприличва все повече на нещо, което няма нищо общо с медицината...

# 14 926
Борис Джонсън е с положителен тест за КВ.

# 14 927
  • на пъпа на Златията
==
Аз не мога да разбера какво е това ужасно отношение към болните хора, нали уж целта е да се върви бавно нагоре, да има хора които са се преборили и имат имунитет, а в същото време те биват нападани, обиждани и сигурно след като за оздравели ще бъдат отбягвани и т.н.
==
Сещаш ли се как се лекува пневмония??
Как се резорбира вода  от белия дроб и за колко време?
Дори да има антитела ,  дали човека е  в състояние да ходи на работа .

За това за мен е от съществено значение да се предпазваме  колкото   се може повече . Да не се  опитваме да  се нагълтваме като патета с вируси и да стигаме до   болници .

Да поемем малко колкото за ваксина .

# 14 928
Аз вече не им вярвам за съжаление. Кантарджиев преди две седмици каза, че ако останем в къщи за две седмици приключваме с вируса. После стана средата на април. После след Гергьовден. Сега юни. И какво значи приключваме? Няма да има нито един болен ли? Или 70% ще са го изкарали. Нито едното от двете. Както си мислим, че сме приключили, така ще си пламнем отново.

А тези 2 седмици останахме ли си всички вкъщи или някои ходиха да целуват икони, други на седянка в парка, трети на масовка на Витоша, четвърти хукнаха по Банско да дирят намаленията.

Много ясно, че ще го удължат до след Великден, че да не се окаже изведнъж че целия глупав народ станал много набожен и на Великден всички излязат да целуват икони, и до след Гергьовден, че с тия масовки с агнетата и курбаните ще стане интересна повторна масова зараза.

# 14 929
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно, ако не си чула това, което казаха Дончев и Мутафчийски. Това, че ще тестват за имунитет накрая е стандартна практика след всяка епидемия, за да проверят какъв е бил мащаба. Това съвсем не значи, че 70% ще прекарат. Ако ти смяташ, че до юни има шанс 70% от нас да се разболеят и то при мерките, които се взимат, то ти изобщо не знаеш какво говориш.

Ако е така както говорят, че живее по 20 дена на разни повърхности и го има в финните прахови частици, като нищо ще зарази 70% от населението. Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

# 14 930
Скрит текст:
Мента, глог и валериан. Wink
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

Не си сама....
Признавам - не мия покупките с вода, сапун, белина, спирт и хлор ............
И аз тъй.....
Ей сега се прибрах с прясно мляко, хляб и яйца.Яйцата директно в хладилника, хляба в шкафа, само бутилката избърсах с гъбата, че като знам къде ги редят....
Апропо,
интересно ми е това проследяване с телефоните как точно става...Аз по принцип излизам без телефон.
Взимам го само, ако чакам нарочно обаждане или ще обикалям навън с часове.Случва се да речем, 1-2 пъти в месеца.Та, докато телефона ми "топли" масичката, аз мога да обиколя целия град...
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30508569.html
Промените дават възможност на МВР да иска проследяване на местоположение на даден гражданин дори и след края на извънредното положение на основание, че той е поставен под карантина (с различна диагноза от коронавирус), описана в Закона за здравето. Мобилните оператори пък не могат да възразят – трябва да предоставят информацията „незабавно“.

# 14 931
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.

# 14 932
Какво се е чуло за канализацията?

# 14 933
Просто на някои много им се иска да имат възможност да доносничат.

# 14 934
  • Варна
Мента, глог и валериан. Wink
Аз като прочетох как дезинфекц. хората в темата и стигнах до извода, че аз съм най-голямата мърла в темата. Blush

Не си сама....
Като даваха криминалния психолог Тодор Тодоров по НОВА ТВ относно коронавируса, го питаха какво мисли за постоянните призиви за  миене на ръцете. Той казва " ама ние и без коронавирус пак трябва да си мием ръцете, и какво при една следваща епидемия ще почнат да ни учат как да си мием краката ли"

# 14 935
  • София
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.

Къде е това? В България?

# 14 936
Някой тук попита за Русе.
Излязла е новина, че в Русе са тествани 416 души и няма нито един с положителна проба.

# 14 937
Аз вече не им вярвам за съжаление. Кантарджиев преди две седмици каза, че ако останем в къщи за две седмици приключваме с вируса. После стана средата на април. После след Гергьовден. Сега юни. И какво значи приключваме? Няма да има нито един болен ли? Или 70% ще са го изкарали. Нито едното от двете. Както си мислим, че сме приключили, така ще си пламнем отново.

А тези 2 седмици останахме ли си всички вкъщи или някои ходиха да целуват икони, други на седянка в парка, трети на масовка на Витоша, четвърти хукнаха по Банско да дирят намаленията.

Много ясно, че ще го удължат до след Великден, че да не се окаже изведнъж че целия глупав народ станал много набожен и на Великден всички излязат да целуват икони, и до след Гергьовден, че с тия масовки с агнетата и курбаните ще стане интересна повторна масова зараза.

Ами именно - сметки без кръчмар. Сега разчитаме за карантината на будната съвест и социалната отговорност на ромите, примерно. Абсурд.

# 14 938
Борис Джонсън е с положителен тест за КВ.
Karma is a bitch.

# 14 939

Общи условия

Активация на акаунт