COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 113
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 15 075
  • София - Рим и обратно

Моля ви, спрете се! Осъзнайте се! Спрете с тези тесногръди, конспиративни и лишени от грам мисъл или логика разсъждения! Разсъждавайте след няколко месеца в каквато посока искате! Но сега просто спазвайте мерките, не ходете без маска/шал или квото там се сетите навън. Не ви го казвам, щото ми пука за вашето здраве, а защото ми пука за здравето на децата ми и моето. Щото аз за себе си мерки съм взела, но ако попадна в магазина с някой, на който в главата му се върти плочата, която и вие въртите, е все тая как съм реорганизирала живота си, за да се опазим от болестта...
А вие спрете с истериите. Разбирам, че изпитвате безумен страх. Опитвам се вече да влизам в положението на такива хора. Ваше право е да взимате каквито си искате мерки за себе си и семейството си. Но моля ви, спрете да давате заповеди за останалите хора. Маски и шалове НЕ са задължителни и няма как да нареждаш на непознати хора какво да правят, защото ти си си реорганизирала твоя живот. Разберете, че така се озлобяваме едни срещу други, а това е безсмислено и вредно. Аз пуснах една статия, много полезна, от психиатър, ама тука се четат само постинги в стил "шок и ужас", нищо градивно. Та там човекът каза - гледайте на неизпълнителните и непослушните навън, като критичния брой заразени, които ще трябват, за да премине вирусът. Не се настройвайте срещу тях в страха си, такива хора са нужни, защото ако всички се заключим вкъщи със скафандри, това нещо (ако изобщо съществува) никога няма да премине, а просто ще падаш болна от пневмония, вследствие на най-банален микроб.

# 15 076
"Не дава никаква нова информация, която човек не е чул по време на брифингите 20 пъти, прехвърля цялата вина и отговорност на гражданите и всява паника, ако случайно е останал някой неизперкал напълно. "
Да, чували сме го по брифингите, но на някои хора трябва да им се повтори по много пъти, за да възприемат. И да, колкото и странно да звучи, в тази ситуация цялата отговорност и вина е в нас - гражданите. За изперкването е трудно да го коментирам - въпрос на гледна точка, щото пък аз твърдя, че тези, дето се разхождат без маски по улиците за изперкали, а не тези, дето ходят с маски.
Е, да, може и целевата група на изявлението да са точно тези, които 100 пъти трябва да чуят и прочетат нещо, за да го схванат, както и тези, чието любимо четиво е вестник "Шок" и петел.бг.
Аз не правя крайни изказвания за щабове, лекари, карантини и извънредни положения, понеже не съм нито лекар, нито вирусолог, нито политик или военен. Крайно некомпентна съм и няма да тръгна да разправям, че те не са си свършили работата, понеже не знам как да я свърша аз. Малко повече разбирам от изявления и комуникация с публика, така че това коментирам. Мога само да се надявам, че изброените са по-компетентни и добри в работата си от автора на текста.
А под изперкване далеч нямам предвид носенето на маски - който има, нека да носи. За съжаление не всички имат.

# 15 077
Скрит текст:
Заглавия в пресата само от последните 24 часа:
"Трима души нарушиха карантината си във Великотърновско" 26.03.
"Четирима души избягаха от карантината си в Шуменско" 26.03.
"Млад мъж наруши карантината си в Разградско"
"Млада жена наруши карантината си в Хасково"
"Двама души избягаха от карантината си в област Кърджали"
"Дядо избяга от карантината си в Правец"
"Жена от с. П. Славейков наруши карантината"
"Петима са нарушителите под карантина в Омуртаг"
"Трима души са нарушили карантината си в Шуменско" 27.03.
"Четирима души избягаха от карантината си в Сливен"
"Още четирима души избягаха от карантина си във Великотърновско" 27.03
"Масово нарушаване на карантината в Буковлък"

Ами супер , пожара на бунта вече гори.  Не се забави много ...

Дявола хванал хора от различни националности в издънка , окошарил ги и им дал ултиматум - изяждате едно кило сол , вземате по 50 тояги на гръб или плащате и ви пускам - избирайте от трите и да влизаме в процедура. Хората се посбутали и взели да си плащат и да хващат пътя. Нашия човек решил:  - Дай солта. Някъде към средата на килограма разбрал че не става и поискал да мине през тоягите ... съответно я окъсал и там и с думите
- Оох Рогатий , давай да плащам и да си ходя напуснал битката без пагони и без гащи и със залепнал език.
Много поздрави на генералите от мен.  Навлизаме вече в сериозната част.

Sweat Smile
Това като един, дето разправя на приятел:
- Ходих на доктор, прегледа ме и ми казва - трябва да спрете да пушите, да пиете, трябва да пазите диета и да не правите много секс, че тези неща са вредни за вашето здраве.
Приятелят се опулил и вика - и сега какво?
Пък нашия човек му казва:
- А, нищо. Дадох му 50 лв. и всичко ми разреши....

Та и ние така - да погледнем на драмата с усмивка....то така и така никой нищо не знае, поне да не униваме.

# 15 078
  • София - Рим и обратно
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
https://www.ft.com/content/c5fb1f72-6920-11ea-800d-da70cff6e4d3
От тук добре ли е?

Ами по-добре изглежда - не виждам милионите починали. За военните - ок, те навсякъде контролират в момента. Но "Берлин се готви за над милион починали" не го виждам.
Говорите за конспирации и затънали мозъци, а самите вие разпространявате панически неверни "новини".

# 15 079
  • София
Не, не ги разпространяваме Ние. Ние сочим линкове на известни медии  питаме какво мислите! Ние не сме нито авторите, нито редакторите на тези статии.

# 15 080
  • София
Който е изпаднал в тотален страх може спокойно да се запаси за 3-4 седмици с консерви и да не излиза никъде. Как иначе ще наставлява хората? И колко хора ще се съобразят. Всеки разбира мерките различно. Ето аз
 ходя на работа всеки ден, понеже шефа ми така е решил, Работата ми е нужна и не ща да я загубя.
Ходя пеш, не пия, не ям, нямам кой знае какви контакти,. нося ръкавици. Къпя се като се прибера Grinning и пера всички дрехи... абе едва ли са много сигурни тези мерки, но все правя нещо Frowning1
Инак какво. Бих си стояла у дома, ако съм много уплашена, нито ще броя мъртвите нито ще пищя по форуми.

# 15 081
За тези, които се чудите защо ще се срине здравната ни система и никакви дарения и апаратура няма да помогнат - защото гадината е суперзаразна и заразява страшно много здравни кадри. За всеки от тях - седмица до месец лечение, после още карантина и накрая - имаме прекрасни болници с лъскава апаратура, които не могат да лекуват никого за нищо, защото медиците са извън строя!
В Испания са заразени над 9500 (около 13-14% от всички диагностицирани), не от ски курортите, а от болниците, в които работят.
Да, елементарно грипче!
https://dariknews.bg/novini/sviat/pochti-9500-medici-sa-zarazeni … -ispaniia-2219021

Едит:
Сега се сетих да напиша коментар за затворената Пета градска в София. Тя е меко казана огромна, може би най-голямата болница в една единствена сграда в София. С всякакви отделения, за които може да се сетите. И сега е аут, не се знае колко медици и пациенти са заразени...

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:48 от Недоволна

# 15 082
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Увлякохме се в приказната история за зарази и Resident Evil, но май се появяват все повече хора, които ще ни отрезвят.
Много ми е грозно това “Мангъра”, все пак това е уважаван специалист, спрете се малко.

Най доброто което съм чела по темата от началото до сега.

Това ли е най-доброто по темата?

Помолени за известна социална отдалеченост, и то едва от седмица, кухите глави вече започват да пищят на умряло.

Не му прави чест на тоя пишман психиатър.

# 15 083
  • София
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Само като прочетох началото плюс началото на другия материал ("Освен психопатен, българинът е страхлив" - психопатен, ти да видиш), и ми се отщя да чета нататък. Така и ще пропусна най-доброто по темата.

П.П. Да знам отсега, да не ходя да се лекувам при тоя, ако се наложи някой ден. Wink Никак не ми вдъхна доверие.
Няма как да се хареса на всички, ще има хора, които ще се разпознаят в описанията.

# 15 084
в момента промени в правителството не са пожелателни,
Признавам си, че политически малко изпуснах Англия напоследък. Следете за бърза промяна в законите. Напред бях писала за Норвегия, за щастие ограничиха тяхната глупост за месец. Първоначалният план беше да може управляващото правителство да прави промени в законите и създава нови без съгласието на парламента до края на 2021. В такива времена кой знае и на нас какво ще ни пробутат.

ПП Хора, с това "стойте си вкъщи" обаче много хора мислят, че въобще не им е разрешено да излизат и те наистина изобщо не излизат. Някак по друг начин трябва да го поднасят според мен.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:50 от Анонимен

# 15 085
Скрит текст:
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
От Dir.bg, дал съм линк, мисля че е сериозен сайт. Точно затова я постнах, защото ме шокира, честно казано?
Споделете, опровергайте и ни успокойте, че не е верно.
И аз се шокирах, точно че сайта е сериозен. Надявам се лекарите ни да не са на нивото на журналистите ни.
На 1 млн. заболели залагат/предполагат 12 000 жертви. В момента са 47373 заразени, 285 починали.
Ако написаното е истина, простата аритметика предполага повече от апокалипсис.
И разбира се 15 000 военни ще изпращат 1 млн.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:47 от Mama_Nana

# 15 086
  • София

Ти не знаеш колко са всички заразени с корона, никой не знае точно, за да се изчисли точен процент починали, от там нататък всички апокалиптични разсъждения са дрън дрън та пляс!

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:45 от bubanka

# 15 087
  • Пловдив
Няма как да се хареса на всички, ще има хора, които ще се разпознаят в описанията.
Нали? Който не е съгласен, че това е най-доброто по темата, е психопат. Или там в каквото се е разпознал.

# 15 088
  • Bulgaria
Сега да ви питам как се процедира със служител, който идва на работа с температура 2 дни по ред и го връщат, но никой никъде не сигнализира и вероятно няма и да се тества този служител?

# 15 089
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:
Само като прочетох началото плюс началото на другия материал ("Освен психопатен, българинът е страхлив" - психопатен, ти да видиш), и ми се отщя да чета нататък. Така и ще пропусна най-доброто по темата.

П.П. Да знам отсега, да не ходя да се лекувам при тоя, ако се наложи някой ден. Wink Никак не ми вдъхна доверие.
Да, аз също се разпознах. От групата на безстрашните съм, и то само благодарение на тези, които умират от страх. Научих се да ги разбирам и да им благодаря, защото ако не бяха те, нямаше да разбера, че съм със здрава психика. Само моля да не стават агресивни, защото от това ме е страх - от обезумели от страх хора.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:45 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт