COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 314
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 135
  • Пловдив
Днес забелязвам увеличение на коли по булевардите...доста. Народа тръгна, ама къде...? По пейки също имаше. Не разбирам.

# 15 136
Аз разбирам-пекна слънцето и станаха безсмъртни!

# 15 137
Е отностно патента аз не виждам фейк нюз. Сега, защо им е трябвал тоя жив коронавирус както се описва в документа не е ясно. Твърдят, че е за ваксина и в помощ на болни от бронхити. Оттам нататък нищо не може да се каже...Само,че такава ваксина все още няма.

# 15 138
Аз разбирам-пекна слънцето и станаха безсмъртни!

Освен това разхлабиха малко положението, като казаха, че между градовете може да се движат хора, които се грижат за близки и т.н.....

# 15 139
  • Варна
Днес забелязвам увеличение на коли по булевардите...доста. Народа тръгна, ама къде...? По пейки също имаше. Не разбирам.
И аз съм със същото впечатление. Днес особено осезателно раздвижване. Просим си белята.

# 15 140
Защо не ги попитате просто хората - от кога са в страната и дали знаят за карантината, ако са влезли през последните две седмици?
Съседът се е опитал да ги разпита, но те не са му отговорили. С тях имало един българин, но се е скрил, за да не отговаря на въпроси. Само като се замисля, тези може са  и бежанци или не дай си боже терористи. Съседи са говорили със собственичката на апартамента( жената живее в чужбина и някаква приятелка й настанява наемателите,основно чужденци) и тя е казала,че това е положението- хората били американски граждани ( нищо,че са с бурки) и не могли да си отидат в САЩ заради положението там сега.
Те са длъжни да се регистрират в домовата книга. Помолете ги и ако отгажат звъннете на 112. Те контролират РПУ-тата дали са се отзовали на сигнала. Ако звъннете директно на РПУ-то е ммого вероятно да не ви обърнат внимание.

# 15 141
Еми пекна слънце и безмъртните излязоха, Вие нещо различно ли очаквахте?!

# 15 142
Да, и аз наблюдавам от прозореца усилено движение на хора и коли в Пловдив. Май на хората им писна.

# 15 143
Скрит текст:
Ами аз бях много зле, ама си мислех от притеснение преживяно предишно, стрес, натоварване, нещо ме духнало, бе... Дори лека температура имах, с парацитамол и нурофен горе-долу свалих, но не и кашлицата. Правя чайчета, пия витамини, лежа предимно, но отказах да се храня, по никакъв начин, дори и с празен стомах не се получава.
Преди не казваха за повръщане, разстройство.. пих лопедиум и сега само хранопровода ми е зле.
Бе да не ви занимавам, ама.. беше по-добре по едно време, към оправяне и от 2 дни същото. Всеки ден си мисля да звъня и отлагам, не ми е удобно. Трябваше да взема и лекарства с книжката , имам тежко болен и алергичен към всякакви антибиотици. Колкото и да го отделям не може да се получи, взе нещо да има и той симптоми, като моите. Не излизам почти никъде, на 4-5 дни за хляб и то опакована със строителни очила, някаква маска успях да купя с винтил пак от железарски магазин дето пишете , че уж са добри ффр2 , пък дали са тези дето казват за лекарите не знам. Сега лекарката не е на работа, само в кабинета имам телефон, евентуално понеделник ще чакам. Бе движа се, ама почвам да развивам паника. То аз си карам една настинка или грипче с месеци, та..не знам какво е .
Нали да не пречим и ..а по телефона какво да обяснявам, ще ми изпише парацетамол и нещо против повръщане и чайчета. Задух засега нямам, но като кашлям и не ми стига въздух, много продължително и някак давещо се.
Извинявайте, не се правя на интересна, просто нещо изведнъж се притесних, не че и преди не писах, ама много вече време...

Това за чужденците в блоковете имаше такъв проблем в Бургас писаха по пресата и кметът побеснял, научило се уж случайно. Масово, почти като ни сложиха в карантина или малко преди това, много хора от Италия писаха са се насочили за стаи и апартаменти от Airbnb. Та в много блокове може да има такива чужденци. В Бургас ги сложили уж под карантина писаха, били се разхождали свободно и мотали преди това.
Нямаш ли мобилен на лекарката?
Според мен й звънни вместо да се тревожиш два дена. Това също много влияе.
Колко дена са минали от началото на симптомите, че аз не съм чела назад?

# 15 144
Защо не ги попитате просто хората - от кога са в страната и дали знаят за карантината, ако са влезли през последните две седмици?
Съседът се е опитал да ги разпита, но те не са му отговорили. С тях имало един българин, но се е скрил, за да не отговаря на въпроси. Само като се замисля, тези може са  и бежанци или не дай си боже терористи. Съседи са говорили със собственичката на апартамента( жената живее в чужбина и някаква приятелка й настанява наемателите,основно чужденци) и тя е казала,че това е положението- хората били американски граждани ( нищо,че са с бурки) и не могли да си отидат в САЩ заради положението там сега.

С човешки разговор можеш да отидеш, да го притиснеш българина и да му кажеш: Виш сега, ако ще от Зимбабве да са тези хора, в момента живеят в нашия блок, в момента има извънредно положение.

Или си стоят вкъщи и само един излиза и то само по спешност и то до магазина и то с маска и то с ръкавици или отиваме да докладваме в полицията и общината, че не са регистрирани, че са де нанесли.

А това с бурки ли са, араби ли са, американци, китайци ... сори но е малко р***систко или поне най-малкото етноцентристко. Фокусирайте се върху това, което е вашия интерес, а не върху дрехите или цвета на новите съседи.

А приятелката на собственичката ви е излъгала - американци могат да си отидат в страната.Често ли се сменят наемателите чужденци?

# 15 145
Worldometers блокира:
Database connection failed: Too many connections (1040)

# 15 146

Излезна да тича и хвана короната.

# 15 147
  • постоянно
Явно Българския гражданин търси т.н " стаден имунитет " , щом като щъка толкова много и не спазва правилата .
Случаите се увеличават, а леглата са все толкова .
Пазете се ! Blue Heart

# 15 148
  • Пловдив
Да, и аз наблюдавам от прозореца усилено движение на хора и коли в Пловдив. Май на хората им писна.
а ние нека си стоим вкъщи.
Не е ок тая работа...

# 15 149
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8367806?fbclid=IwAR2ZIvc … _OuzH03SWt7GI_nZw
На Колодрума и паравани сложили, сега остава и лекари да намерят, при необходимост военните като санитари.

Общи условия

Активация на акаунт