COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 402
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 150
  • София
Квартален нямате ли? Поне той може да се разходи до апартамента и да ги уведоми за карантината.
Наистина има доста хора, ну ми се мисли като наближи Великден какво ще е. Както пощъклява народа по празници да се събира на маси и да пътува при роднини.

# 15 151
  • София
Хайде стига с това безсмъртни. Никой не е безсмъртен и корона не означава смърт непременно. А това плашене с тия вентилатори е отвратително. 300 болни ли са на вентилатор в момента?! Това, което правят всички, вкл. политици и медии в световен мащаб, е безчовечен натиск върху психиката на хората, за икономическия ефект даже не ми се говори. Накрая толкова ще пренатегнат пружината, че ще се скъса. Не мисля, че след всичко случило се изобщо ще има вече ЕС.

# 15 152
  • Варна
Определено не е ОК.

Хер, ние се пазим, уж, но тия отвън ще омажат всичко. То бива малоумие и егоизъм, ама... И са минали само две седмици и още не е истински топло.

# 15 153
Днес забелязвам увеличение на коли по булевардите...доста. Народа тръгна, ама къде...? По пейки също имаше. Не разбирам.
Да, и аз наблюдавам от прозореца усилено движение на хора и коли в Пловдив. Май на хората им писна.
а ние нека си стоим вкъщи.
Не е ок тая работа...

Стой си здрава и се радвай от това.

# 15 154
Какво ще се случи, ако карантината бъде нарушена ?

Русия - за нарушение на самоизолацията, глоба до 1000 долара или лишаване от свобода за 1 година
Румъния - глоба до 4500 евро
Полша - глоба до 1200 евро
Обединено кралство - за отказ да се подложи на тестване или карантина глоба до 1200 долара
Словакия - за нарушение на самоизолация глоба до 1665 евро
Австрия - за нарушение на самоизолация, глоба до 2,180 €
Чехия - за нарушение на самоизолация на глоба до 100 000 €
Канада - за риск от разпространение на болестта глоба до 1 000 000 долара или лишаване от свобода за 3 години
Италия - за нарушение на самоизолация глоба до 206 евро или лишаване от свобода до 3 месеца
Южна Корея - за нарушение на самоизолация глоба до 8 000 долара
Сингапур - за нарушаване на самоизолацията глоба до 10 000 долара или лишаване от свобода за 6 месеца
Израел - за нарушаване на самоизолация глоба от 700 до 1300 долара или лишаване от свобода от 3 до 7 години
Бахрейн - арест от 3 месеца и глоба до 26 500 долара
ОАЕ - от 3 години затвор до живот (включително наказанието за разпространение на фалшиви новини) ) И глоба в размер до 300 000 $
Кувейт - до 3 месеца лишаване от свобода и глоба в размер до $ 700 (на глобата се увеличава в случай на повтарящи се нарушения)
Саудитска Арабия - с глоба в размер до 133 000 $
Молдова - до 7 години затвор и глоба до 3000 долара;
Малта - глоба от 3 000-14 000 евро;
Испания - глоба от 1,500-600 000 евро;
Норвегия - до 15 месеца затвор и глоба до 2 000 долара
Хърватия - глоба от 1,100-15 000 евро
Аржентина - от 3 до 15 години затвор и глоба до 1500 долара.

# 15 155
По повод на хубавото време днес. Излезнах на обяд, малко да се размърдам, преди да отида до магазина. Снимки няма, защото телефонът си е в къщи, за да не пренеса нещо с него. Пешеходната зона на Витошка - доста хора. Родители с малки деца и с колички. Много хлапета с родители и тротинетки. До тук нищо лошо, хората спазват дистанция, както и седналите единично по пейките. НО... това маски и ръкавици забравете. Маски под 10%, с ръкавици само аз. Хората храбро хапват купени неща на вън, пият си кафенцата, направени не в къщи, пушат си цигарите, след като са пипали какво ли не.
Не съм хипохондричка, изобщо не съм привърженик на прекомерна хигиена, не обичам да чистя, но все пак се налага да вземем някакви мерки. Както вече писах, не дезинфекцирам нищо в къщи, но излизам със самоделна маска и ръкавици. Пуша много, но в сегашната ситуация никога не бих запалил цигара на вън. Никой няма да умре от това.
Изводите - някои откачат, затворени вътре, други са безсмъртни, някои като мене са в средата, но истерясват от налудничавите мерки (поне за мене), за да не се заразят..
А, и нещо интересно - точно по време на ИП на Витошка в първата част на пешеходната зона куп работници ремонтират и сменят потрошените и извадени идиотски плочки на пешеходната зона.

# 15 156
  • Sredets/Burgas
Ще си позволя да го сложа и без скрит текст по повод - различните виждания за света затворени у дома....

# 15 157
Безсмъртните няма да направят 70% стаден имунитет, просто ще удължат ИП повече, отколкото трябва и ще разтеглят нещата във времето. Т.е. правят така, че това, от което им е писнало и ги дразни да продължи възможно най-дълго.

Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:42 от LillyM

# 15 158
Определено не е ОК.

Хер, ние се пазим, уж, но тия отвън ще омажат всичко. То бива малоумие и егоизъм, ама... И са минали само две седмици и още не е истински топло.

И след това вече всички ще правят разлика между доброволна изолация ( останете си вкъщи) и карантина....

# 15 159
  • София
На хората им писна... просто.. стопли се и излязоха
То и края не му се вижда...
Аз за лека разходка по пуста улица не съм против
Виж да ядеш навън и т.н. обиколки не, не става... То няма и къде да отидеш сега... Къде ще отидеш? Та стой си у дома или леко на улицата, до кьошето да купиш нещо и толкоз Grinning
На прибежки.... Head Band

# 15 160
  • Bulgaria
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?

# 15 161
  • на пъпа на Златията
Много Ви моля, вие имали ли сте пневмония някога?! Най-малкото ще имате задух, абсурд е да имаш пневмония и да ти няма нищичко, освен дразнене в гърлото.

П.П. Говорим за двустранна. Брат ми кара едностранни без кашлица, но задуха и затрудненото дишане ги усеща още първите дни.

С тежка вродена алергична астма съм, която води до това че почти всяка година пролет, за съжаление стигам до пневмония, понякога не една и всеки път симптомите са различни. Имала съм пъти, в които съм я изкарвала накрак (последните няколко пъти), имала съм и пъти, в които съм лежала със седмици и месеци на легло без да мога да си поема въздух.... В 11 или 12 клас, нямам спомен точно изкарах четири пневмонии една след друга. Пневмонията не всеки път, за съжаление протича по един и същ начин и не винаги индикациите за нея са еднакви, в това се крие и коварността на самото заболяване.  Атипичните пневмонии, тези които започват без симптоми или не развиват част от симптомите на болестта вредят доста повече и след това се връщат и удрят с двойна сила....

Уф ,  не съм чула за алергия да предизвиква пневмония .
Виж  да те задушава някъде горе  и да не се изразявам по  картинно ,  да ти   слагат така наречената канюла да дишаш съм чувала .Щото може да се задушиш за минути .

# 15 162
Хайде стига с това безсмъртни. Никой не е безсмъртен и корона не означава смърт непременно. А това плашене с тия вентилатори е отвратително. 300 болни ли са на вентилатор в момента?! Това, което правят всички, вкл. политици и медии в световен мащаб, е безчовечен натиск върху психиката на хората, за икономическия ефект даже не ми се говори. Накрая толкова ще пренатегнат пружината, че ще се скъса. Не мисля, че след всичко случило се изобщо ще има вече ЕС.

Явно не е достатъчно. И видеата от Китак не са достатъчни. И тези от Италия не са достатъчни. И статистиката с 16% смъртност не е достатъчна.

Малко е, и глобите са малки. Държат се хора на 20, 30, 40, 50 като неразумни 2годишни бебета.

Още трябва, за да се усетят че заради тях и тяхното безразсъдство ще се удължава ли удължава кризисното положение.

# 15 163
  • постоянно
Определено не е ОК.

Белята Disappointed Relieved
Това бе риска от прекалено ранното заключване , сега когато наистина ще трябва да се седи дома, защото заразените се увеличават стремглаво със всеки изминал ден , хората ще излизат, защото им е " писнало "  и цифрата ще става още по-голяма.

Какво значи " Писнало ми е !"  във време на подобна пандемия ??? Rage
Колко клипа на изнасяни  с военни камиони  тела трябва да видим , че да ни жегне нещо и да се замислим колко е сериозно всъщност  положението ??
По време на война да не казват хората " Писна ми , спрете за малко. Утре Пак !"  Rage
Това е здравна война , борим се за по-малко жертви и за по-бързото супресиране на вируса.
Какво значи Писна ми бе хора ????
Нали всички имаме родители, баби , дядовци, болни роднини , деца. Ако не ви пука за вас самия , помислете поне за тях .
Мийте си ръцете , стойте си на дупетата и се молете за тези, които се борят за живота си , защото на някой му е ПИСНАЛО да спазва правила.

# 15 164
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?

Защо трябва да се забранява "безцелното разхождане"?  Никой никому не вреди, ако се разхожда на физическа дистанция.

Само със забрани не става, по-добре да започнат да тестват за активна зараза работещите, които имат досег с хора - продавачки, лекари, медицински персонал, аптекари, шофьори, полицаи и пр. и при необходимост да ги изолират в строга карантина.

Общи условия

Активация на акаунт