COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 171
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 360
  • Mediterraneo
Така де, един милион тестове сме поръчали, пък ще ги правим бавно и полека. Колкото, толкова, лошо няма.
Иначе за всеки нов заразен се прави брифинг.
Тотален цирк! Западните страни, за да изнасят информация за 3-4-5-6 хиляди положителни тестове, правят сигурно по 10 хиляди на ден. А ние даваме брифинги!

# 15 361
  • София
Едно любопитно интервю с проф. Уолтър Рикарди, научен съветник на министъра на здравеопазването на Италия от Световната здравна организация.:

Италия ще преразгледа данните за високата смъртност, COVID-19 e причина за едва 12% от починалите

„Начинът, по който регистрираме смъртните случаи у нас е много висок в смисъл, че всички хора, които умират в болници с коронавирус, се смятат за умиращи от коронавирус.“

https://glasove.com/categories/intervyuta/news/italiya-shte-prav … 12-ot-pochinalite

# 15 362
За последствията от депресията и рецесията  на короната, Тошко Йорданов е моя човек,  Слави не съм го гледала от мноого години. Но сега опозицията, която се вихри в студио Хъ, ме кефи

Шкумбата от Банско - "няма нито един депутат чийто син да работи като заварчик, ние сме маргинали"

# 15 363
Фронтменът на Рамщайн Тил Линдеман е поставен на интензивно лечение, след като е диагностициран с коронавирус.
О? Може ли линк? Четох уж, че бил добре Sad
https://www.n-tv.de/leute/Rammstein-Saenger-auf-Intensivstation- … icle21673600.html

Навсякъде където пишат тази новина уточняват, че е по информация на Билд, тъй че се надявам да не е съвсем вярно.

п.п. За съжаление е вярно. Видях много публикации в Туитър. Взе да става лично.

# 15 364
  • Bulgaria
The Mall
1 час ·
Уважаеми клиенти,

Съвсем скоро всички търговски обекти в The Mall ще отворят отново врати за вас! Докато това се случи, хранителните магазини, дрогериите, аптеките, банките, застрахователните дружества и офисите за платежни услуги, изброени на списъка, остават на ваше разположение!

Какво се случва?

# 15 365
Цитат
Така де, един милион тестове сме поръчали, пък ще ги правим бавно и полека. Колкото, толкова, лошо няма.
Иначе за всеки нов заразен се прави брифинг.
Тотален цирк! Западните страни, за да изнасят информация за 3-4-5-6 хиляди положителни тестове, прави сигурно по 10 хиляди на ден. А ние даваме брифинги!
Ама тия западни страни имат население 10, 20 пъти колкото нашето, лаборатории не знам колко повече от нас и БВП не знам колко повече от нас. Ние сме малка държава, всичко ни е малко. Икономиката ни е малка, бюджета , лабораториите, обученият персонал и съответно капацитата. То всичко е свързано. И 10 000 000 теста да поръчаме като няма достатъчно лаборатории и специалисти все тая. Капацитета си остава един и същ.

# 15 366
Скрит текст:
Нали е инфо тема
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/pokartitelno-pogr … i#anchor-comments
Който  е стресиран да не отваря . 500 погребения за един ден .

Интересно ми е обаче  как ги изкарват , само с маски и  ръкавици без защитни облекла . Талянците са маани , маани .
Баце поне за една седмица ще  обурудва мед. работници със защитни облекла . 
Морбидни новини не отварям да чета, начетох се два месеца. Но да допусна едно предположение защо са без специални облекла. Ами може да са хора с вече изграден имунитет. Днес попаднах на реклама на ол инклузив почивка в Турция през септември. Не съм ходила и не ми се ходи. Но ми направи впечатление, че е много евтино 335 лв за 7 дни 5звезден ултра ол инклузив на първа линия. Първата ми реакция беше: "Как ли пък не. Не е безопасно". Следващата: "А какво ако до тогава съм с имунитет?" Замислих се след това и на работа как ще се върна ако се опазя. Всеки клиент ли ще ми е потенциална заплаха, вместо възможност? Със страх ли ще ги посрещам или с усмивка? Такива мисли ме спохождат...
До колкото съм разбрала до момента, още няма яснота относно изграждането на имунитет към вируса.

# 15 367
Аз пък нещо не я виждам тая работа с масовото тестване. Всички тестове дават грешки, даже и PCR тестове гледаме в момента, че ги пускат по два-три пъти и понякога показват различно. Ще стане голяма каша.

# 15 368
  • Буркина Фасо
Ще влезеш в статистиката, че си от процента с антителата. И ще те пуснат да си работиш на спокойствие.
аз не съм спирал работа. дори и тези дни бачкаме за целия китайски народ.
оставам с впечатлението, че ако покажеш положителни резултати ще те пуснат на спокойствие да си отлежиш.
антителата означават още гърбене на тръстиката. Smiley

# 15 369
Скрит текст:
Ще сме достигнали пика и ще разхлабят мерките. Ще живне икономиката, ще спасим много животи и ще се гордеем с това. Живеем в исторически времена. От нас зависи изхода от ситуацията като нация. Ще се адаптираме и ще се справим. Аз съм оптимист.

Може ли някой да ми обясни за този пик? Наистина не разбирам. Каква е гаранцията, че като се отхлабят мерките след пика пак няма да тръгне кривата нагоре - така е даже по-логично. Защо всички го спрягат този пик като най-страшното? Колко голям го очаквате да е този пик? С тези темпове с които се катерим най-много 10 000 да стигнем на пика. Аз мисля, че капацитета на вируса е много много по-голям.
Вече го обяснявах това, но хайде пак. Има няколко подхода за действие, в зависимост от фазата, в която се намираш. Когато случаите са малко се действа по следната схема - намираш болните, изолираш контактните, прекъсваш веригите на разпространение. Южна Корея се справи почти изцяло по този начин, Китай също извън провинция Хубей. Когато обаче случаите станат много, това вече става невъзможно, тогава карантинираш цял регион, например Ухан, Банско и т.н. В момента ние сме във фаза епидемия в много области в цялата страна, затова сме приели тези мерки, които ще задушат епидемията и ще се върнем обратно в първа фаза. Ако питаш защо допуснахме да стигнем дотук  -защото в началото всички в Европа се смееха, беше като разграден двор, почти не се тестваше и т.н.
Абсолютно си права, че такъв вирус се спира много трудно, но да се изчистиш от него не е невъзможно и няколко държави ни го демонстрираха. Затова и Тедрос от СЗО призовава сега да използваме този втори шанс да атакуваме вируса много агресивно и да го спрем.

# 15 370
  • Bulgaria
Заразени с КОВИД-19 в Австрия премълчават и прикриват умишлено болестта си.

https://www.bgmedia.at/%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%b … zXnMbp-xRngd9fwFs

# 15 371
https://m.dnevnik.bg/evropa/2020/03/25/4045983_v_moment_kogato_e … pNZXZwU2RMQ2tNQi0.

А каква е целта на Швеция , защо те са с различен подход сред всички други страни ?
Безсмъртните явно са там, а Не при нас. Confused
Е....колко да са безсмъртни, днес.са -15.

# 15 372
  • на пистата
The Mall
1 час ·
Уважаеми клиенти,

Съвсем скоро всички търговски обекти в The Mall ще отворят отново врати за вас! Докато това се случи, хранителните магазини, дрогериите, аптеките, банките, застрахователните дружества и офисите за платежни услуги, изброени на списъка, остават на ваше разположение!

Какво се случва?
Пише от 13.04

# 15 373
Заразени с КОВИД-19 в Австрия премълчават и прикриват умишлено болестта си.

https://www.bgmedia.at/%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%b … zXnMbp-xRngd9fwFs
Описаните случаи са много тъжни. Напомнят ми за един японец, който като разбрал, че е с положителен тест, нарочно отишъл в бар и заразил там хората...

# 15 374
Вече го обяснявах това, но хайде пак. Има няколко подхода за действие, в зависимост от фазата, в която се намираш. Когато случаите са малко се действа по следната схема - намираш болните, изолираш контактните, прекъсваш веригите на разпространение. Южна Корея се справи почти изцяло по този начин, Китай също извън провинция Хубей. Когато обаче случаите станат много, това вече става невъзможно, тогава карантинираш цял регион, например Ухан, Банско и т.н. В момента ние сме във фаза епидемия в много области в цялата страна, затова сме приели тези мерки, които ще задушат епидемията и ще се върнем обратно в първа фаза. Ако питаш защо допуснахме да стигнем дотук  -защото в началото всички в Европа се смееха, беше като разграден двор, почти не се тестваше и т.н.
Абсолютно си права, че такъв вирус се спира много трудно, но да се изчистиш от него не е невъзможно и няколко държави ни го демонстрираха. Затова и Тедрос от СЗО призовава сега да използваме този втори шанс да атакуваме вируса много агресивно и да го спрем.

Ами ние нали това правим от ден първи - защо очакваме пик?

Общи условия

Активация на акаунт