COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 375
Съншайн Реге, Кафе с мед - пневмонията, причинена от Ковид изглеждала много по-различно на снимка, мои роднини лекари, казват странна.
Съншайн реге, вече има един интубиран от Банско, сервитьор.
Red_balloon, уж това правим, ама като не бяха поставяни всички влизащи от чужбина под карантина, аз смятам, че положението е изтървано.

# 15 376
Заразени с КОВИД-19 в Австрия премълчават и прикриват умишлено болестта си.

https://www.bgmedia.at/%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%b … zXnMbp-xRngd9fwFs
Този сайт е супер недостоверен. Иначе има подозрение, че младеж е скрил положителен тест, но не е съвсем вярно май. Бащата на.момчето твърди други работи.

# 15 377
Ако правилно чух, планът на Щаба за масово тестване на българите включва по 1000 теста СЕДМИЧНО. С тези темпове до десетина години всички ще бъдат тествани.

Не всяка седмица. Чак след две седмици ще го повторят.
А вие не пишехте ли за Испания, останах с впечатлението че живеете там.

# 15 378
Скрит текст:
The Mall
1 час ·
Уважаеми клиенти,

Съвсем скоро всички търговски обекти в The Mall ще отворят отново врати за вас! Докато това се случи, хранителните магазини, дрогериите, аптеките, банките, застрахователните дружества и офисите за платежни услуги, изброени на списъка, остават на ваше разположение!

Какво се случва?
Пише от 13.04
Скрит текст:

Абсурд на 13.04 да отворят моловете...
Няма как да се случи, съжалявам.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:37 от bubanka

# 15 379
  • Sofia
Лично мое мнение, но съм сигурна, че след 13.04 ще има нови 2 седмици. След 13-ти идва Великден, какво си мислите, че би станало, ако се вдигне ИП и народа се юрне да празнува?

# 15 380
Скрит текст:
Sunshine_Reggea, вие с приятелят ви сте се самоизолирали? Излизате само до магазин, но продължавате да развивате разни теории, че самоизолацията е излизшна? Защо така си противоречите? След като смятате за безопасно и полезно излезте, разходете се, все още не е забранено.

Абсолютно никъде не съм казала, че самоизолацията е излишна. Това, което непрекъснато се опитвам да обясня, е, че в самоизолация/ карантина/ локдаун не се живее вечно и дори не се живее 3-4 месеца, камо ли 12-18.
Дори СЗО вече каза - карантината е временна мярка, мислете му по-нататък.
Няма вирус който "спира", "изчезва", "маха се" или каквито думи циркулират из тази тема.
Скрит текст:
Особено упорит вирус от рода на коронавирусите. Коронавирусите абсолютно всяка година сриват и сриват дори и млади и здрави хора. А този е още по-упорит и не го мори жегата. Той няма да се "махне", дори и да си седите у вас до догодина по това време. Той няма да "изчезне", защото това не е духът от бутилката. Затова започва да се мисли - крачка напред, после две и така, за да не се скапе обществото. Забележете - НЕ икономиката, обществото да не се скапе.

"При Банско се смята че има повече вирусоносители отколкото преболедували." - това медицинско чудо сигурно ще са заинтригувани да го чуят в така тиражираните Италия и Испания...

По "Лека нощ деца" го казаха днес, без майтап. Мъжа ми прехвърляше каналите и хванахме някакво детско клипче, че короната щяла да си отиде.

# 15 381
  • Bulgaria
Лично мое мнение, но съм сигурна, че след 13.04 ще има нови 2 седмици. След 13-ти идва Великден, какво си мислите, че би станало, ако се вдигне ИП и народа се юрне да празнува?

Какво да празнува? Тогава въобще няма да ни е до празник предполагам.

# 15 382
  • Sofia

На някой не, на други да! Хората сме различни. Simple Smile

# 15 383
  • Bulgaria

На някой не, на други да! Хората сме различни. Simple Smile

Така е. Зависи кой колко е засегнат. Много се надявам да е така, но като гледам прибралите се колко спазват карантината... рязко ми спада оптимизма. А и ние не изолираме положителните и семействата им, не тестваме всички, те си циркулират в обществото, уж трябва да са под домашна карантина...

# 15 384
И аз го виждам до след Великден...

# 15 385
Едно любопитно интервю с проф. Уолтър Рикарди, научен съветник на министъра на здравеопазването на Италия от Световната здравна организация.:

Италия ще преразгледа данните за високата смъртност, COVID-19 e причина за едва 12% от починалите

„Начинът, по който регистрираме смъртните случаи у нас е много висок в смисъл, че всички хора, които умират в болници с коронавирус, се смятат за умиращи от коронавирус.“

https://glasove.com/categories/intervyuta/news/italiya-shte-prav … 12-ot-pochinalite
Ако си бяхте направили труда да прочетете оригиналната статия, щеше да ви стане ясно за какво става дума. А именно "само" 12% няма други заболявания, а другите са с поне едно хронично. Затова става дума тук. А нашите са си превели квото им се иска, както правите и вие

Ето оригиналната статия:

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/ha … ients-died-italy/

Ето какво пише
This does not mean that Covid-19 did not contribute to a patient's death, rather it demonstrates that Italy's fatality toll has surged as a large proportion of patients have underlying health conditions. Experts have also warned against making direct comparisons between countries due to discrepancies in testing.

Това не означава, че Ковид-19 не е допринесъл за смъртта, по-скоро показва, че смъртността в Италия е увеличена, защото голяма част от заболелите са хронично болни. Експертите също предупреждават да не се правят сравнения между държавите, заради разликите в тестването.

Вадят се разни статии и разни изследвания и от двете страни, без да се четат, без да се обмислят, със чистата цел да излезне по-прави от другите.
Един важен урок научих преди векове, когато баща ми се бореше с рак- Очаквай най-лошото, надявай се на най-доброто.
И сега съм се подготвила за лошия вариант. И повечето в темата, които ви изглеждаме "паникьосани", всъщност следим темата и се подготвяме доста преди да сте чули въобще. Повечето я следят даже от преди темата да бъде пусната в бг-мамма. И мога да ви кажа, че наличието на хора като вас е нещото, което ме плаши най-много.
Хора, готови да изкривяват и наслагват факти, както им е угодно. Които крещят срещу всяка мярка, която се взима, но не дават никаква алтернатива. Хора, които са толкова потънали в собственото си удобство, че всичко което го нарушава трябва да бъде отречено.
Така и не ми отговорихте: Каква икономика ще има България, ако ние вдигнем мерките, а другите не? И кой мислите ще ходи на ресторант? Кой ще има пари да иде на ресторант, когато цялата ни икономика е обвързана със това, което внасяме- суровини, стоки, туристи. Какво ще продаваме, кой ще посрещаме? Как според вас ще се върнем на това, което беше преди, в един свят, в който икономиките на почти всички държави са сринати? Вие поглеждали ли сте наскоро борсите, виждате ли какво се случва в Западна Европа и САЩ? Как мислите малка, зависима България може да остане остров, незасегнат от това, което се случва там?

Скрит текст:
Редактирам, защото забравих линка.

# 15 386
  • София
цитирам ББ за работата - той го каза - хората с тази поетапна извадка като направят антитела, и ще могат да работят, щели сме да ги пуснем в икономиката.
Икономиката ни не са само ресторантите, има и доста други фирми, които страдат, защото или работниците са се изплашили и си пускат болничен след болничен и оптуск, или партньорите са се свили и не смеят да направят крачка.

# 15 387
  • тук и там
Белгия- заразени  7,284.
+1049  нови случая за последните 24 часа
Хоспитализирани- 3042
В интензивно отделение-690
183 излекувани(изписани от болница)
289 починали
Има и прецедент.Установен е случай на котка, която са се заразили от човек(не обратното!).Т.е-от собствениците си.
За разлика от кучетата,които го карат безсимптомно,при котките протича със дихателни проблеми и такива с храносмилането.
Подчертаха че котка не може да зарази човек,но обратното-макар и супер  рядко е възможно.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:57 от Kaisia

# 15 388
Скрит текст:
Скрит текст:
Нали е инфо тема
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/pokartitelno-pogr … i#anchor-comments
Който  е стресиран да не отваря . 500 погребения за един ден .

Интересно ми е обаче  как ги изкарват , само с маски и  ръкавици без защитни облекла . Талянците са маани , маани .
Баце поне за една седмица ще  обурудва мед. работници със защитни облекла . 
Морбидни новини не отварям да чета, начетох се два месеца. Но да допусна едно предположение защо са без специални облекла. Ами може да са хора с вече изграден имунитет. Днес попаднах на реклама на ол инклузив почивка в Турция през септември. Не съм ходила и не ми се ходи. Но ми направи впечатление, че е много евтино 335 лв за 7 дни 5звезден ултра ол инклузив на първа линия. Първата ми реакция беше: "Как ли пък не. Не е безопасно". Следващата: "А какво ако до тогава съм с имунитет?" Замислих се след това и на работа как ще се върна ако се опазя. Всеки клиент ли ще ми е потенциална заплаха, вместо възможност? Със страх ли ще ги посрещам или с усмивка? Такива мисли ме спохождат...

До колкото съм разбрала до момента, още няма яснота относно изграждането на имунитет към вируса.
Аз пък съм обнадеждена, че днес Мутафчийски го каза именно по този начин "ще разберем колко хора имат имунитет" като говореше за края на епидемията. А не каза "колко са го преболедували без да разберат", примерно. Мисля, че щом говори за имунитет, има нещо. Той внимателно си подбира думите, много внимателно.

# 15 389
И аз го виждам до след Великден...

Аз залагам на втората половина на май.
А ако намерят лекарство ще е веднага

Общи условия

Активация на акаунт