COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 314
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 480
  • Bulgaria
Някой може ли да ми обясни какъв пик се очаква при тези драстични мерки?
Аз освен спад на случаите и то значителен, не очаквам никакви пикове, била и плата.
Каква ви е логиката?

Завиждам на оптимизма ти. Тепърва ще изникват случаите на току-що завърналите се от чужбина граждани. След това и на контактните, както и на всички, които не си спазиха карантината и заразяват сума народ. Освен това в болниците нещата също не са никак хубави.

# 15 481
Скрит текст:
Скрит текст:
В САЩ българка е починала, спазвайки изолацията. Увеличаването на извънредното положение е заради забавянето на тестове. Може да проточат доставките с месеци. Здравите какво ще правят? Няма нужда да ви убеждавам в гетата как избухва зараза. Ако тестват там статистиката щеше да е друга.
Упоритостта да контролират и цензурират мнения и медии законово е показателна.

Имате удивителната способност да си украсявате историите както ви изнася.
Българката е починала поради липса на осигуровка.
Не е могла да си позволи лечение там. Никакво. Даже и на легло като тия в Арена Армеец.

Извинявам се, че се намесвам без да знам цялата история на Офелия Русева, починала в Питсбърг. Това, което прочитам в интернет като преразказ от сина и е, че той е американски гражданин. Можело е стане спонсор на майка си и тя да получи също гражданство. В такъв случай, тя е щяла да има право на Medicare - здравна осигуровка за лица над 65г. възраст за американски граждани (жената е 78г.). Ако не е била американски гражданин, е трябвало да пътува за САЩ с туристическа застраховка.

Но дори и да е нямала нито една от осигуровките, в САЩ не биха я оставили без здравна помощ. Биха я прегледали и хоспитализирали. Сметката, често пъти огромна, би останала като дълг върху кредита на сина и.

Това са мои разсъждения, може и да не знам всички факти. Лека и пръст на жената, тъжно ми е, защото аз самата съм дългогодишна хористка.

Но просто искам да знаете, че в САЩ не се умира, просто така, защото нямате застраховка.
Е, синът й каза, че тя не искала да отиде в болница, защото се притеснявала за разходите. Всъщност няма значение, лека й пръст на жената.

Прочетох това, поне в сайта на Mediapool беше написано така, както и Вие казвате. Но в САЩ не отказват спешна помощ.

Светла и памет.

# 15 482
Diorela, просто не тестваме по-скоро...аз далеч не мисля, че сме само с 300 случая.

ПС.
Днес в болницата, които са минали за кръвни тестове, са повечето без наличие на антитела. Нямат сблъсък с вируса до този момент.

О, никой не се заблуждава, че са само 300 случая.
И в останалите държави също доказаните са много по-малко от реалните.
Днес казаха, че са тествали около 6000. Все пак е доста добър процент спрямо тестваните.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 23:19 от Diorela

# 15 483
  • София
Случаите са малко, защото не се тества, не защото имаме имунитет.

# 15 484
В сайта Worldometer, където се предполага, че е най-точната статистика за COVID19, можете да видите за тази година колко души са починали от малария, ХИВ, рак, алкохол и пушене. ХИВ - над 400 000, рак - почти 2 000 000, малария - над 200 000, пушачи - над 1 000 000, алкохол - над 500 000, коронавирус - 27 000....
Защо няма масова истерия и за останалите болести и вредни навици, които застрашават живота ни?

# 15 485
  • Варна
Бойко  го каза- българите държат спестявания в банките в размер на 54 млрд . лева. Тъй че, много хора няма да умрат от глад, дори и да не работят 2, 4 или 6 месеца.

# 15 486
Някой може ли да ми обясни какъв пик се очаква при тези драстични мерки?
Аз освен спад на случаите и то значителен, не очаквам никакви пикове, била и плата.
Каква ви е логиката?
Драстични мерки в Бг? Това е абсолютно смехотворно!
В центъра на София е ден за разходка и спортуване на всички хлапета (групово каране на тротинетки), и разходки на майки с няколко колички на куп. Това предпазни средства като маски и ръкавици, забравете... Кой пуши на пейките по пешеходната зона, кой похапва нещо, кой пие направено навън кафе или купено кенче с напитка...
Нямам думи... Явно трябва да се натръшкаме като Бергамо, за да осъзнаем, че това не е безкраен празничен уикенд!
Поне безсмъртните пенсионери, които се бутаха в другите хора и пълзяха навсякъде, се изпокриха.

# 15 487
  • София
Zverino, Само тези 60% на 40% не ги захващай, че нещо са ми болна тема напоследък! Перфектно  ни ги поднесоха, едва ли не ще има за всеки, а не само за някои. Промиха ни мозъците, а ние взехме, че повярвахме! Само дето спестиха някой много малки, но важни детайли:
- какви ще са условията на които трябва да отговарят тези, които могат да кандидатстват за тях;
- какви документи ще трябва да се представят;
- колко време ще отнеме процедурата по одобрението и изплащането, и още, и още... Да не говорим, че вече седмица мина от гласуването на закона за мерките при ИП и още няма постановление, наредба, или каквото и да е там, което да даде нужните условия и разяснения! Има и още....  2/3 от тези 60% които щедро сега се раздават, ще се върнат в държавата още следващия месец, под формата на осигуровки и данък общ доход, умно - нали? Има и още, но не ми се пише, че пак ще яхна метлата...
Да де и аз това казвам, че тия 60℅са въздух под налягане, прах в очите на хората!

# 15 488
  • София
В сайта Worldometer, където се предполага, че е най-точната статистика за COVID19, можете да видите за тази година колко души са починали от малария, ХИВ, рак, алкохол и пушене. ХИВ - над 400 000, рак - почти 2 000 000, малария - над 200 000, пушачи - над 1 000 000, алкохол - над 500 000, коронавирус - 27 000....

Само че тия заболявания не могат да се сравняват, защото не са заразни. Алкохол и цигари изобщо не са заболявания и трудно се доказва, че някой е умрял от тях. Маларията нас не ни касае, защото е разпространена само в опр. географски ширини. Единствено грипът е релевантен на короната. Колко са починалите от грип?

# 15 489
Ако заразените бяха много повече от това, което показват тестовете, болниците щяха да са пълни догоре.. не се увличайте много..

# 15 490
Бойко  го каза- българите държат спестявания в банките в размер на 54 млрд . лева. Тъй че, много хора няма да умрат от глад, дори и да не работят 2, 4 или 6 месеца.
Аз пък почти не познавам работещ без заем. Сигурно това са пари на онези същите, които ги хвърляха през балконите...

# 15 491
Мнение От първа линия относно песента на Емил Димитров

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2552843991619867&id=10 … 292&source=48

Наистина е прекалено това с тази песен,
Добрите дела обичат тишина.......
Каква е тази показност при нас - недоумявам !!!

# 15 492
Защото представи си следното. Оставяме короната да си върлува без масова истерия. Плюс тези болести, които изброи ще има още една.  И може би без мерки ще мре много народ за кратко време.

# 15 493
  • София
И още един ден мина.
И още по-страшни новини идват.

# 15 494
Разговор с Бил Гейтс по темата:

Общи условия

Активация на акаунт