COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 894
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 705
Новините от Европа са ужасни. Даваха интервюта на българска лекарка в Италия, на българин в Испания. Трагично, тъжно, страшно е.

# 15 706
  • София
Коментарите за старите хора са безсърдечни, но и неподготвени. Нека и аз като истинска бг мама да дам пример личен. Братът на баба ми преди 2 години беше с тежък сепсис с неизяснен произход. Два месеца беше в болница точно на 86. Спасиха го и сега си щъка като младеж и дано да има още години пред себе си. И като казвам щъка, той е напълно в час, в движение и си води пълноценен живот. За щастие, продължителността на живота вече се е увеличила доста и просто не знам как ви дава сърце да пишете подобни неща. Моля, не ми отговаряйте!

# 15 707
Относно масовото тестване: то не влияе пряко върху самата смъртност. Не сте разбрали правилно статията, цитирана по-напред. Просто се тестват повече хора и общата база, върху която се изчислява смъртността, става по-голяма. Елементарно е. Ако имаме в държава А и дръжава Б по 100 бр заразени и в двата случая средно 3 може би ще починат. В държава А обаче са идентифицирали и стоте болни и ще отчетат 3% смъртност. В държава Б са открили замо 30 от болните и ще отчетат 10% смъртност. Това е.

Иначе масовото тестване може косвено да влияе върху смъртността, но номинално, не пропорционално. Пак пример. В държава А сме открили и 100-те заразени и сме ги изолирали. В държава Б 70 човека не сме открили и те го предават на още примерно 900. Тогава ще имаме 1000 заразени, от които 30 ще починат и това е повече, отколкото в държава А, но като процент починали/заболели отново си е 3%.

Пиша това по повод написаното по-напред, че заради масовото тестване в Германия е по-ниска смъртността. Не е затова. Заради по-ниската възраст на заразените е. Пак цифри, много беше прав някой тук, че проблемът е, че хората не разбират цифрите. И пример. По подразбиране 80% от хората го преболедуват леко, останалите 20% тежко и сред тях именно е високата смъртност. Колкото по-голям е делът на заразените от първата група, толкова по-малка ще е смъртността. И обратното. Германия си опазва по-добре уязвимите групи. Затова имат по-ниска смъртност. Както и другия фактор не им отричам, напротив. Важен е и капацитета на лечение - онази права линия, която е константа и над която се стремят всички да не преминава рязко броят на заразените. Въпросният пик.

# 15 708
  • Sofia
Лампите не са безопасни

Така е, но за 10-30мин стерилизират цяло помещение.

Хубаво е да се замислят за болниците ни, развъдници на ВБИ...

# 15 709
  • София
не може да се оставят хората така да щъкат между градовете. В София е най-зле по обясними причини, но като тръгнат столичани да се изселват по родните места за 14 дни, хубавичко и там ще разнесат заразата. Затова съм много ЗА КПП-тата. Само организацията да се подобри.
Нали преди време се говореше колко много полицаи имаме - ето, сега си влизат всички в ролята. И военните да бъдат командировани по КПП-тата и опазване на реда, аз съм ОК. Трябва да се намали движението между градовете и да се следи за карантината на вече пристигналите. Не става иначе, ако ще само до магазина и аптеката да имаме право да ходим. Защото аз и ти ще го спазим, ама много голямо количество хора хич няма да го спазят.

# 15 710
  • Пловдив
Домусчиев излезе от болницата с недоизлекувана пневмония. Стига с тези конспирации.

А нашите домове за възрастни хора са препълнени, и държавни, и частни. В много от тях условията са ужасни и няма достатъчно персонал. И там има много хора в тежко състояние.

На мен ми омръзна от хора които пишат едно и също, къде били труповете? Да ни отвържат и ще ги видят.
Усещам, че след първите хубави дни, ще ни наложат карантина. И ще наложат глоби като навсякъде другаде.
Но ние сме вечно недоволни и мрънкаме, търсим конспирации, все някой ни лъже. Око да види, ръка да пипне....
За 16 годишното момиче не е фейк. И никой не казва, че младите на 100% го карат леко.

# 15 711
Аз се чудя що мислите, че никой не е чувал и виждал хора в тежко състояние, пневмонии и какво ли не, или че тука няма здравни работници
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Също се чудя тия с just a flu що не идат доброволци, ще имат достъп до "извора" и ще видят и болните, и апаратите, и ще се разхождат, и ще помогнат

# 15 712
  • Варна
Продължаваме да търсим лек, всичко друго е бягство ... и е временно

https://www.bg-mamma.com/?topic=423752

Това, че българина е чист и спазва хигиена за сега ни печели време , но то се топи това време. Около нас вълната се надига - Турция, Гърция, Румъния .. май хващат "баира" в графиките.

https://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE    Поздрав !   за всички

# 15 713
Търся бланката за задължителна карантина, която попълват завръщащи се от чужбина, но попадам само на такава за Кпп-тата. Някой дали е виждал?
Тук намерих една, но може да не е актуална, защото е само за идващи от Китай, а и не виждам поле за данни на личен лекар..
Скрит текст:
https://srzi.bg/bg/anketa

# 15 714
На фона на напрежението, което "кипи в котела", само карантина ни липсва, за да станат нещата неуправляеми...

# 15 715
Да ни отвържат и ще ги видят.
Какво значи "да ни отвържат". Ние сега сме си отвързани на практика. Всеки може да ходи навсякъде по града, градския транспорт си работи, хората си ходя на работа. Никой никъде не е вързан.

# 15 716
  • София
Превантивен за кого? Аз точно сега не бих отишла при близките си в провинцията, само аз им липсвам там! Защо да ги подлагам на риск?

# 15 717
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Hands Plus1
Ако някой е влизал в реанимация, с интубирани пациенти /особено възрастни и деца/, не вярвам да може да забрави видяното.
Изолацията и карантината ще му се сторят рай.

# 15 718
Скрит текст:
Аз се чудя що мислите, че никой не е чувал и виждал хора в тежко състояние, пневмонии и какво ли не, или че тука няма здравни работници
Също се чудя тия с just a flu що не идат доброволци, ще имат достъп до "извора" и ще видят и болните, и апаратите, и ще се разхождат, и ще помогнат

Точно тези съм сигурна, че и до магазина не ходят. Иначе във форума голяма работа го раздават.

DeltaAzimut не е вярно, че при стигане до интубиране всеки е пътник. Интубирането всъщност е метод за поддържане на дихателните пътища, освобождаването им от чужди тела и осигуряване на нормална респираторна дейност. Някой хора имат силна имунна система, но често се случва да починат от недостиг на кислород.

# 15 719
Кантарджиев току що в БНТ каза с доста категоричен тон, че няма шанс човек да се зарази повторно.

Общи условия

Активация на акаунт