COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 372
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 690
Те не ги мият с вода улиците в кварталите, а за дезинфекция....не знам кога ще дойде ред
Решението е изнасяне от София на мига и прибиране на 14 ден след последния регистриран заразен в града. Другото са пожелания и риск.

# 15 691
В ръководството, за което ни дадоха линк в темата, има много конкретни указания какво се прави с тялото на починалите. Мисля, че на доста хора ще им се изпари куража, след като го прочетат.
Можеш ли да потърсиш линка, или поне кажи кой потребител го е дал. Сигурно съм го пропуснала, то няма изчитане всичко и на няколко пъти пропусках по 20страници, за да наваксам. Иска ми се да видя какви са инструкциите. Ръководство за какво е?
Намерих линка от хисторито на компютъра си, но беше даден в темата. Предполагам, че е един от двата документа, подготвени от щаба и разпространени в болниците. https://drive.google.com/file/d/1wK1-iptheo_xtyUb_R84ncmkwVv1nng … ZSkKBUVnt1VFKFWKM
Ето го линка, който пуснах преди. https://drive.google.com/file/d/1wK1-iptheo_xtyUb_R84ncmkwVv1nng … ZSkKBUVnt1VFKFWKM
Ако за някои представлява интерес https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=118367946458363& … d=108099784151846

# 15 692
  • София
Няма диагноза "тютюнопушене". Ако някой пушач е умрял от рак на белите дробове не може да се докаже, че от цигарите е умрял, защото и непушачи умират. Което не значи, че цигарите не са вредни за здравето.
А ти за ПАСИВНИ пушачи да си чувала случайно? А чувала ли си, пак случайно, че пасивното пушене е много по-опасно от активното? Да бе, пушенето си е безобидно. Аз даже се чудя що се карат на децата, като ги хванат, че пушат. Ма сигурно, щото скъпо излиза.

Аз съм последната, която ще тръгне да твърди, че пушенето е безобидно и безвредно...
Никога не съм пушила и дори пасивно не позволявам да ме обгазяват. Има си и забранителни закони за пушене на обществени места. От пушене обаче не се умира. Няма такава болест. Пушенето може да ти влоши общото здравословно състояние и да те направи по-податлив на заболявания, но не може да те убие. На ми е известно за нито 1 случай на умрял от тютюнопушене. Ако е пушил нещо друго, може. На дядо ми, който беше заклет пушач, който пуши от дете, лекар му беше казвал, че ако спре да пуши ще умре. Умря на 78 от инсулт.

# 15 693
От брифинга тази сутрин ме притесни новината за второ медицинско лице, с положителен тест, в неврохирургиите в Пловдив, имат и един, засега, пациент заразен. Все тежки случаи са там, сигурно ще е трагично положението.
Притеснително звучи и положението с главната акушерка в Пловдив. От родата ни, има гинеколог там.

# 15 694
Има ли нови градове в списъка?
Един ден да се успя и пропуснах цялата информация....ужас!

# 15 695
Нищо не топли 500 000 теста седмично, като могат да лекуват 50 000 седмично.

Какво да лекуват на повече от 50 000, въпреки че не знам как измислихте цифрата? Ковид 19 все още не се лекува.
Ами като открият 150 000 положителни от тези 500 000, след седмица поне част от тях ще се наложи да се лекуват, ако не се вземат някакви превантивни мерки, да не развият заболяване и да нямат нужда от хоспитализация.  Такива мерки не съм чула да се вземат.
Тестват - положителен - карантина - чакане - болница* - тук изходите са два.
Не тестват - изолация - чакане - болница* - два изхода.
* - ако има място,  ако се наложи.
Каква разлика намираш, при положение, че нито карантината, нито изолацията се спазват изрядно!

# 15 696
  • на пъпа на Златията
==
Не, че е нещо, НО АКО тази жена, на 86 г. беше се влошила по всяко друго време, а  не точно сега, когато светът полудя с тоя Ковид, въобще НЯМАШЕ да бъде приета в болница, нежели да я интубират. Просто щяха да си я оставят да си почине в мир вкъщи, както и трябва да бъде. Все пак, не са измислили безсмъртие все още, нали?
==

Тая жена на 85 , ако беше  я хванала някаква друга болест и я  бяха накарали да лежи 2 седмици , ще хване пневмония  даже и да не е вирусна , короновирусна ,  и ще си отиде . Стар човек залежи ли се  една седмица му е спукана работата.

# 15 697
Не знам доколко е акуратна локдаун картата, но я оставям тук:
https://i.redd.it/rv668nsi20p41.jpg

# 15 698
Те не ги мият с вода улиците в кварталите, а за дезинфекция....не знам кога ще дойде ред

Ето за такова нещо има нужда от гражданска инициатива.

# 15 699
Е, Лъки, недей така. Сега известно време ще вървим нагоре, после надолу. Т.е. неизбежно е да имаме растеж за известно време. Това са хора, които са се заразили преди известно време. Въпросът е да не се покачим много и здравната система да издържи.

Въпрос: Г-н генерал, как ще коментирате това, че хиляди студенти се готвят за бригада в САЩ в края на май?

- Хиляди студенти не се готвят за никъде.

Ами прав е, защото интервюта за визи не се провеждат никъде по света, включително и посолството в София отмени всички интервюта.
И не само... трябва си изключително тъп и безотговорен сам да се буташ в окото на бурята...САЩ надминаха и Китай по броя на заболелите.

# 15 700
Търся бланката за задължителна карантина, която попълват завръщащи се от чужбина, но попадам само на такава за Кпп-тата. Някой дали е виждал?
Тук намерих една, но може да не е актуална, защото е само за идващи от Китай, а и не виждам поле за данни на личен лекар..
Скрит текст:

# 15 701
Има ли нови градове в списъка?
Един ден да се успя и пропуснах цялата информация....ужас!

Чух за Ардино.

# 15 702
  • Sofia
https://www.bbc.com/future/article/20200327-can-you-kill-coronav … rus-with-uv-light
Since the finding in 1878, artificially produced UVC has become a staple method of sterilisation – one used in hospitals, airplanes, offices, and factories every day. Crucially, it’s also fundamental to the process of sanitising drinking water; some parasites are resistant to chemical disinfectants such as chlorine, so it provides a failsafe.

Though there hasn’t been any research looking at how UVC affects Covid-19 specifically, studies have shown that it can be used against other coronaviruses, such as Sars. The radiation warps the structure of their genetic material and prevents the viral particles from making more copies of themselves.

As a result, a concentrated form of UVC is now on the front line in the fight against Covid-19

UVC лампи се произвеждат и в България.
Масово се изкупуват за медицински центрове.
В Европа се произвеждат и роботизирани UVC съоръжения. Самолетите и техните салони също минават подобна дезинфекция... някъде далеч от тук. https://www.germfalcon.com/

# 15 703
==
Не, че е нещо, НО АКО тази жена, на 86 г. беше се влошила по всяко друго време, а  не точно сега, когато светът полудя с тоя Ковид, въобще НЯМАШЕ да бъде приета в болница, нежели да я интубират. Просто щяха да си я оставят да си почине в мир вкъщи, както и трябва да бъде. Все пак, не са измислили безсмъртие все още, нали?
==

Тая жена на 85 , ако беше  я хванала някаква друга болест и я  бяха накарали да лежи 2 седмици , ще хване пневмония  даже и да не е вирусна , короновирусна ,  и ще си отиде . Стар човек залежи ли се  една седмица му е спукана работата.

По принцип възрастните хора умират от грип, простуда или счупвания, поради което се залежават и умират. Организмът вече е изтощен и настъпва естествен край, който обикновено се ускорява от всякакъв род инфекции, които са неизбежни. Така ни е сътворила природата, която някои наричат Бог и не е богоугодно да се мъчат стари хора на прага на смъртта с инвазивни мерки - интубации, разни системи и др. Човек на прага на смъртта, когато вече е минал заветните 80 години, трябва да бъде оставен спокойно да си отиде от този свят и най-важното - ДОСТОЙНО, а не да се превърне в игленик или зеленчук в някоя болница!

# 15 704
Лампите не са безопасни

Общи условия

Активация на акаунт