COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 121
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 675
Сега гледам по БНТ 1 Георги Любенов и дават български доктор, който работи в Испания. Много ясно си го каза, че заразата се разразява в старческите домове и там има много починали. Казах сто пъти да се обръща внимание в нашите домове за възрастни хора, персоналът трябва да облича космонавстките дрехи там и да пази голяма хигиена. Но това е различното между България и Италия и Испания - нашите възрастни хора не са повечето по домове, все още, а са си вкъщи и сега, като им се каза да не щъкат, може да се прескочи кризата поне докато се стопли достатъчно и вирусът изчезне от самосебе си.

Само дето мисля, че масата не са се трогнали нито от мерки , нито от призиви. Много ми е интересно всичките тези пенсионери, дето реват и за Бай Тошовото време, дали тогава щяха да се държат така.
За мен мерките са адекватни и необходими. Но... мисля, че до юни месец трябва поетапно да се отпускат нещата.

# 15 676
Скрит текст:
Сега гледам по БНТ 1 Георги Любенов и дават български доктор, който работи в Испания. Много ясно си го каза, че заразата се разразява в старческите домове и там има много починали. Казах сто пъти да се обръща внимание в нашите домове за възрастни хора, персоналът трябва да облича космонавстките дрехи там и да пази голяма хигиена. Но това е различното между България и Италия и Испания - нашите възрастни хора не са повечето по домове, все още, а са си вкъщи и сега, като им се каза да не щъкат, може да се прескочи кризата поне докато се стопли достатъчно и вирусът изчезне от самосебе си.

Ако спрат да щъкат. За сега обаче още не ни е хванала вълната от вече заразени. Чак след нея можем да говорим за това дали ни е подминало или не.

# 15 677
Нищо не топли 500 000 теста седмично, като могат да лекуват 50 000 седмично.

Какво да лекуват на повече от 50 000, въпреки че не знам как измислихте цифрата? Ковид 19 все още не се лекува.

# 15 678
В ръководството, за което ни дадоха линк в темата, има много конкретни указания какво се прави с тялото на починалите. Мисля, че на доста хора ще им се изпари куража, след като го прочетат.
Можеш ли да потърсиш линка, или поне кажи кой потребител го е дал. Сигурно съм го пропуснала, то няма изчитане всичко и на няколко пъти пропусках по 20страници, за да наваксам. Иска ми се да видя какви са инструкциите. Ръководство за какво е?

# 15 679
Скрит текст:
50 000 000 жертви нали са също на база “най -лош сценарий евър” (без никакви мерки) или? Може ли все пак някаква мисловна дейност да имаме, докато спазваме мерките или не, тази дейност също е под пълен локдаун?
50 000 000 се считат жертвите от испанския грип, които е бил в пъти по-смъртоносен. От него са умирали много млади и деца, даже предимно те.

# 15 680
Слушам бизнесмен по НТ. Били са в Банско цялото семейство. Прибира се и прави тестове на всички в частна лаборатория. Неговият е положителен. Изолират го в дома му /колкото може/, цялото семейство е под карантина. Човекък търси връзки /на някои им напомня за стари времена/, правят му тест във ВМА - отрицателен, правят втори тест 24 часа по късно - отрицателен и бърз тест по късно - отрицателен. Питам се, колко от нас имат нужните средства и най вече връзки, за да повторят упражнението на бизнесмена. Да е жив и здрав човека и семейството му.
Домусчиев е същата история. Изобщо не е бил болен.

# 15 681
  • на пъпа на Златията

Идва момент, в който и да правят и да не правят тестове, заболеваемостта е толкова висока, че усилията се насочват там. Симптоматиката става тест. Първо лекуват и тогава тестват.

Ами  за лекарите си болен когато се разболееш . Като вдигаш температура , повръщаш , боли те глава , не можеш да се вдигнеш от леглото .. ..
И тогава  те изследват дали имаш  "корона"
Имало ли е случай да си отрицателен и  после да се върнеш в болницата и да се окажеш  положителен ?
Сигурно е имало , защото  ако си заразен и отиваш да те изследват след като слезеш от самолета ,  вирусът още не те е атакувал , нали??

# 15 682
  • Пловдив
Питам тези, които ходят на работа колко често се разхождат. Излизат сутрин, тъпчат се в автобуса, после стоят затворени в офиси без прозорци, с климатични инсталации, после пак в автобуса, магазин, пазар, вкъщи, готвене, ядене, сън и на следващия ден отново същото. Това би ме съсипало.  Аз не ходя на работа. Денят ми, при хубаво време, е оползотворен поне с няколко часа навън. Е, сега си стоя у нас. И не се чувствам чак толкова зле. Все още можем да излизаме, ако чак толкова не издържаш. И да ви кажа честно като видя купчина семки, фасове и картонени чашки от родителките и децата в тази обстановка са на площадката, ами за тези деца не знам кое е по-здравословното. Българинът си е мърляч. Някои все още си мислят, че на баня се ходи само в неделя. Та нека преценим добре специфичните характеристики на нацията, преди да я пуснем да си разменя бацили.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 09:50 от dazel

# 15 683
В ръководството, за което ни дадоха линк в темата, има много конкретни указания какво се прави с тялото на починалите. Мисля, че на доста хора ще им се изпари куража, след като го прочетат.
Можеш ли да потърсиш линка, или поне кажи кой потребител го е дал. Сигурно съм го пропуснала, то няма изчитане всичко и на няколко пъти пропусках по 20страници, за да наваксам. Иска ми се да видя какви са инструкциите. Ръководство за какво е?
Намерих линка от хисторито на компютъра си, но беше даден в темата. Предполагам, че е един от двата документа, подготвени от щаба и разпространени в болниците. https://drive.google.com/file/d/1wK1-iptheo_xtyUb_R84ncmkwVv1nng … ZSkKBUVnt1VFKFWKM

# 15 684
Журналистите да вземат да питат защо не се дезинфекцират улиците? Особено пък в София, където има толкова заболели.

Това за синджирчето на детето е брутално. Че нали и от магазина като купуваме, може да има заразени стоки.

В Щатите някаква мърла около 30годишна отишла в една бакалия и кашляла и плюла върху плодовете, зеленчуците и месото. Собственикът изхвърлил стока за 35000долара.

# 15 685
А как дезинфекцират болниците? Болните преди да разберат, че са болни са контактували с безброй повърхности. Късметлиите, които оздравеят се прибират в къщи, където са били и когато са били заразни. Защо не е опасно? Тези с леките симптоми си го карат в къщи, после никой нищо не унищожава?!

# 15 686
Скрит текст:

Идва момент, в който и да правят и да не правят тестове, заболеваемостта е толкова висока, че усилията се насочват там. Симптоматиката става тест. Първо лекуват и тогава тестват.

Ами  за лекарите си болен когато се разболееш . Като вдигаш температура , повръщаш , боли те глава , не можеш да се вдигнеш от леглото .. ..
И тогава  те изследват дали имаш  "корона"
Имало ли е случай да си отрицателен и  после да се върнеш в болницата и да се окажеш  положителен ?
Сигурно е имало , защото  ако си заразен и отиваш да те изследват след като слезеш от самолета ,  вирусът още не те е атакувал , нали??
Тук трябваше да се тества, тества, тества .... Независимо от точността на тестовете. Има тестове, които регистрират вирус още в началото /тези, които улавят антигени/.  Да бяха го направили, поне половината щяха да ги изхванат. Вносът на вирус, щеше да намалее значително. Не знам дали и как е възможно, но има рискови групи, които трябваше да бъдат строго следени /не ми пука за правата им/.
Сега вече се надяваме на нещо, близко до чудо, извънредното положение да ограничи заразяването.

# 15 687
Те не ги мият с вода улиците в кварталите, а за дезинфекция....не знам кога ще дойде ред

# 15 688
Дали е нарочна, или някой е съзрял шанс в поредния, малко по - агресивен вирус, има ли значение за крайния резултат?

Който е, че една "шепа политици" си играят с човешки животи в името на своите интереси?

Тая шепа политици е бая големичка. То са политици от Азия, Европа, Америките и двете, Африка. Правителства, президенти, приближени политически групи, медицински лица, от най висшите до санитарите. Журналисти близки до заговора също трябва да има...
Наистина шепа народ,която в по голямата си част по принцип е по облагодетелствана от другите прослойки в света, си е спретнала заговор за да завладее Франсоаз и April
Айде моля ви се.
Какво следва - да ни направят дупките в гърба и главата и да ни включат в Матрицата.

# 15 689
В София броят на болните вече наброява 200. Сред заразените има 13 лекари и двама полицаи.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още Мутафчийски.

Не, че е нещо, НО АКО тази жена, на 86 г. беше се влошила по всяко друго време, примерно миналата година, а не точно сега, когато светът полудя с тоя Ковид, въобще НЯМАШЕ да бъде приета в болница, нежели да я интубират. Просто щяха да си я оставят да си почине в мир вкъщи, както и трябва да бъде. Все пак, не са измислили безсмъртие все още, нали?
Извинявайте, но това с интубирането на 86 г. човек ми идва в повече....оставете жената да си отиде спокойно, бре!

Общи условия

Активация на акаунт