COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 842
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 915
Ние сме и в трите етапа, т.е. - к а р а н т и н а! За някои доброволна, за други - задължителна, трети ходят на работа по изключение, защото работният процес не бива да спира и да, това не включва фризьорите и продавачите в магазини...

Разбира се, че при нас има и трите форми, защото имаме и трите случая, изрично съм го уточнила. Тези, които са със съмнения са в самокарантина, болните /доколкото са диагностицирани/ в изолация при различни условия. В общия случай - т.е. всички останали, които не сме диагностицирани и без съмнения за зараза, сме на първия етап - физическа дистанция с наложените от извънредното положение специфики - ходене на работа в случай, че не можеш да си я вършиш от къщи, спазване на дистанция в градския транспорт и в магазини, разходки поединично извън паркове и градинки и т.н.

# 15 916
50+ нови случаи в Япония

Tokyo has confirmed more than 50 new coronavirus cases, which is a record daily increase, national broadcaster NHK reported on Saturday.

# 15 917
Или са прекратени поради липса на ползватели ...

А абонаментите за безжичен интернет са увеличени поради прираст на население?

# 15 918
  • София
Друг е въпросът дали и доколко е наложително това положение, но така е решил парламентът и правителството, които са законно избрани от народа.

Не бих се подписала под думата "законно избрани". Някой от вас избрал ли си е онзи, дето живее в луксозен апартамент, без да плаща наем и ви нарича маргинали, поне тези от вас, които не са държавни чиновници?

# 15 919
Споделете за тези 8 ли, 21 ли, 28 милиона ли липсващи абонати, като сте в Китай. Какво се говори там?

Само предполагам - карантина - безработица - неплащане на сметки - прекратени абонаменти

Хм, надушвам конспирация. Или това не се казва така...

# 15 920
  • Другата България
Цитат
За всички, които се съмняват в потенциала на ковид - следете фаталните случаи сред медиците, за да оцените несъстоятелността на теориите си, че от други болести се мре повече.
Pure беше дала линк къс списък с 51 жертви медици в Италия. Не искам да прозвуча грубо, но средната им възраст е 70 години (изчислила съм го, не пиша наизуст). Не е новина, че възрастните са уязвима група. Аз си държа на моята теза, че трябва да се изолират и пазят по-усърдно уязвимите групи. Не само медици, а всички възрастни, както и хронично болните. За останалите дали мерките ще се разхлабят или ще останат същите, е рано да се каже. До май месец можем да почакаме, после всичко ще зависи от развоя на нещата. За момента сме ок.
Всичко, което можеше досега да се направи за възрастните, е направено.  Няма какво да се направи повече. Говори се, повтаря се, потретва се, подесетва се, коридори им се осигуриха, вече и на КПП-тата се пропускат хора, които отиват на село при възрастните си близки.
Няма какво друго да се измисли поне засега. Тук четох идеи да им се направят отделни селища, да им се освобождават хотели, да се обособяват места....всичко това освен абсурдно, е и неизпълнимо. Повечето възрастни имат деца, те се грижат за тях и ги контролират, снабдяват с лекарства и всичко необходимо. Усърдието трябва да дойде и от самите възрастни, не само от обществото и близките им.
Допълвам - в много села и общини самотни възрастни се посещават вече и от представители на кметствата и социалните служби, снабдяват ги с лекарства, с храна и всичко необходимо. С цел да не излизат. Прави се каквото трябва, факт е обаче, че в този момент покрай сухото гори и суровото. Баби и дядовци искат помощи от Червен кръст, социални асистенти и други екстри, и то баби и дядовци, които не са зле материално.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:28 от Merri_An

# 15 921
Някой срещнал ли е информация по медиите за новите два смъртни случая у нас дали са били лекувани с хлорокин ?

# 15 922

А абонаментите за безжичен интернет са увеличени поради прираст на население?

Примерно. Те ги бяха използвали мобилните компании за да следят кой къде е и да подслушват. Като сега при нас.

# 15 923
Ние сме и в трите етапа, т.е. - к а р а н т и н а! За някои доброволна, за други - задължителна, трети ходят на работа по изключение, защото работният процес не бива да спира и да, това не включва фризьорите и продавачите в магазини...

Разбира се, че при нас има и трите форми, защото имаме и трите случая, изрично съм го уточнила. Тези, които са със съмнения са в самокарантина, болните /доколкото са диагностицирани/ в изолация при различни условия. В общия случай - т.е. всички останали, които не сме диагностицирани и без съмнения за зараза, сме на първия етап - физическа дистанция с наложените от извънредното положение специфики - ходене на работа в случай, че не можеш да си я вършиш от къщи, спазване на дистанция в градския транспорт и в магазини, разходки поединично извън паркове и градинки и т.н.

Ще си стиснем ръцете накрая за карантината, като ти добавя и още един факт - затворени държавни граници = карантина. В смисъл, държавите са под карантина целокупно и всяка за себе си под извънредно положение, което в момента изисква карантина - доброволна или задължителна, в т.ч. междуградска карантина. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile

# 15 924
. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile

Мисля да изчакаме това да придобие формата на заповед, преди да го твърдим категорично.

Примерно. Те ги бяха използвали мобилните компании за да следят кой къде е и да подслушват. Като сега при нас.

Мобилните компании явно навсякъде се използват, за да се следи кой къде е в епидемията. В Южна Корея пишеше, че апликациите са задължителни. Щом помага, е добре. Но аз не бих отдала намаляването на мобилните абонаменти на следенето, по-скоро на замирането на бизнеса.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:39 от Vapor

# 15 925
. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile

Мисля да изчакаме това да придобие формата на заповед, преди да го твърдим категорично.

Може би точно там е грешката на правителството и най-вече на Щаба, че не използваха правилната дума и хората не разбраха за какво се говори. Е, дано сега, след като поговорихме тук, някои да разбраха най-накрая.

Също така, трябваше добре да се обясни, че глобите са само за тези, които не спазват ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА карантина. Доброволната то е ясно, всички трябва да я спазваме без наранени чувства, поради обстоятелствата.

# 15 926
Така че в Китай болеста е наистина овладяна.
Споделете за тези 8 ли, 21 ли, 28 милиона ли липсващи абонати, като сте в Китай. Какво се говори там?
попитах ,от неплатени сметки е,и страх от 5G

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:26 от bubanka

# 15 927
Може би точно там е грешката на правителството и най-вече на Щаба, че не използваха правилната дума и хората не разбраха за какво се говори. Е, дано сега, след като поговорихме тук, някои да разбраха най-накрая.

Ако смятат, че заповедите им са грешно формулирани, няма нищо лошо в това да ги осъвременят. Засега са такива, каквито са.

# 15 928
Нещо доста притеснително!
Тази сутрин попадам на информация във ФБ, за хора с пневмонии, но никъде не приети по болници като ВМА и още други - не приемали с обикновена пневмония , а само от вида СOVID- 19.
Едната история е за мъж с пневмония, който не е прегледан и не му е направен ренген от няколко болници и жена му го лекувала вкъщи. Давам линк.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=144925

Другата история е от групата на Национална асоциация за Спешна  мадицинска помощ във ФБ.
Възрастна жена  с пневмония не е приета никъде и са я отпратили към дома им.
“ Оказа се, че след отказ от 4 болници, защото нямала направен тест за COVID-19 се озовала у дома.”
Линк:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2928169137249677& … d=849756578424287

Къде се приемат хора болни от пневмония, но  от “ стандартните” видове ? ( без новия модел COVID-19)
Какво се случва с такива пациенти?   
Къде може човек да си направи ренген и да му се назначи адекватно лечение или да бъде приет за лечение?

# 15 929
Бледолилава, цинизмът ти е отвратителен.
Кое по-точно е цинизъм? Че лекарите са били възрастни? Или че трябва да защитим уязвимите? Притеснена съм от един репортаж днес за болница в Айтос. Средната възраст на персонала е висока. Хората, работещите в болницата основателно са обезпокоени. Някой нещо смята ли да направи по въпроса или ще кършим в последствие само ръце? Бяхме вече и на тази тема. Половината тук спореха, че били дали Хипократова клетва и нямали право да се оплакват. Да влизали в боя - с пушки, без пушки, кой както може. Ето това е цинизъм. Ти беше ли в темата, за да го отбележиш?

Общи условия

Активация на акаунт