COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 784
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 930
  • Bulgaria
Те нека още се почудят ще се тестваме ли, няма ли да се тестваме? Ще се лекуваме ли, няма ли да се лекуваме? Ще работим ли, няма ли да работим? И накрая света няма да говори за Италия, Испания или САЩ като най-лош сценарии. А това, че населението ни е 10 пъти по-малко от Италия например въобще няма да ни помогне. Нито сме здрави, нито сме млади, нито сме с дълга продължителност на живота.

# 15 931
  • София
попитах ,от неплатени сметки е,и страх от 5G
Разкажете повече за страха от 5G в Китай, моля ви, обоснован ли е, какво смятат хората там?
Благодаря.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:29 от bubanka

# 15 932
Ще си стиснем ръцете накрая за карантината, като ти добавя и още един факт - затворени държавни граници = карантина. В смисъл, държавите са под карантина целокупно и всяка за себе си под извънредно положение, което в момента изисква карантина - доброволна или задължителна, в т.ч. междуградска карантина. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile
Всъщност не е така и ще дам изключително прост пример. Вие си седите у вас. Ежедневно почиствате. Изведнъж обаче кофата ви се чупи или дръжката с парцала. Решавате че все пак хигиената е всичко и поръчвате по интернет. Обаче за тази цел сайта се обажда наа мен, аз отивам фактурирам, колегата работи в склада, шофьора ги доставя наа Интернет магазина, след това куриера до вас. Та вие безпроблемно да седите 1 месец у вас и да миете.
Затова все още доста фирми работят.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:30 от bubanka

# 15 933
Разкажете повече за страха от 5G в Китай, моля ви, обоснован ли е, какво смятат хората там?
Благодаря.
избягват да коментират,все пак са чужденци.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:29 от bubanka

# 15 934
Скрит текст:
Ние сме и в трите етапа, т.е. - к а р а н т и н а! За някои доброволна, за други - задължителна, трети ходят на работа по изключение, защото работният процес не бива да спира и да, това не включва фризьорите и продавачите в магазини...

Разбира се, че при нас има и трите форми, защото имаме и трите случая, изрично съм го уточнила. Тези, които са със съмнения са в самокарантина, болните /доколкото са диагностицирани/ в изолация при различни условия. В общия случай - т.е. всички останали, които не сме диагностицирани и без съмнения за зараза, сме на първия етап - физическа дистанция с наложените от извънредното положение специфики - ходене на работа в случай, че не можеш да си я вършиш от къщи, спазване на дистанция в градския транспорт и в магазини, разходки поединично извън паркове и градинки и т.н.

Ще си стиснем ръцете накрая за карантината, като ти добавя и още един факт - затворени държавни граници = карантина. В смисъл, държавите са под карантина целокупно и всяка за себе си под извънредно положение, което в момента изисква карантина - доброволна или задължителна, в т.ч. междуградска карантина. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile
Всъщност не е така и ще дам изключително прост пример. Вие си седите у вас. Ежедневно почиствате. Изведнъж обаче кофата ви се чупи или дръжката с парцала. Решавате че все пак хигиената е всичко и поръчвате по интернет. Обаче за тази цел сайта се обажда наа мен, аз отивам фактурирам, колегата работи в склада, шофьора ги доставя наа Интернет магазина, след това куриера до вас. Та вие безпроблемно да седите 1 месец у вас и да миете.
Затова все още доста фирми работят.

Но моля ви, пълно е с кофи в Кауфланд. А и все пак, карантината до момента трае 2 седмици. Удължиха я с още 2 седмици и знам, че е гадно и кофти, и знам, че икономиката страда, обаче това е положението. Правителствата отвърнаха на щенията на народа. Аз не съм убедена, че Короната е толкова опасна, просто защото не намирам китайците за особено умни. Те напоследък се замогнаха и си направиха някакво здравеопазване, въпреки, че голяма част от народа им все още похапва змии и гущери в пустинята, но да се върна на замогването. Поради това, че се позамогнаха и почнаха да обръщат повече внимание на хората и се появи един грип, който така или иначе, както всеки друг грип, покосява най-много възрастните хора. И айдеее...вдигнаха света на ура. Не казвам, че е добре човек да е болен, обаче Короната не е чак толкова опасен за хората под 65 години без придружаващи заболявания.

# 15 935
Да, има кофи в Кауфланд. Замисли се кой ги снабдява. Не всичко се държи на склад.
Пак да кажа, примерът с кофата е само илюстрация защо доста хора още бачкаме. И защо не всички магазини са затворени. Все още.

# 15 936
Сега се връщам от Женския пазар /София/. Народ, никаква дистанция и 2/3 без маски, продавачите също повечето без маски. Дали ще се увеличават заразените и ще се затягат мерките?

# 15 937
Нещо доста притеснително!
Скрит текст:
Тази сутрин попадам на информация във ФБ, за хора с пневмонии, но никъде не приети по болници като ВМА и още други - не приемали с обикновена пневмония , а само от вида СOVID- 19.
Едната история е за мъж с пневмония, който не е прегледан и не му е направен ренген от няколко болници и жена му го лекувала вкъщи. Давам линк.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=144925

Другата история е от групата на Национална асоциация за Спешна  мадицинска помощ във ФБ.
Възрастна жена  с пневмония не е приета никъде и са я отпратили към дома им.
“ Оказа се, че след отказ от 4 болници, защото нямала направен тест за COVID-19 се озовала у дома.”
Линк:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2928169137249677& … d=849756578424287

Къде се приемат хора болни от пневмония, но  от “ стандартните” видове ? ( без новия модел COVID-19)
Какво се случва с такива пациенти?   
Къде може човек да си направи ренген и да му се назначи адекватно лечение или да бъде приет за лечение?
Това не е притеснително, а страшно и ужасно.
Напред ме упрекнаха, че роптая срещу бездействието на щаба, но това е тяхна задача - да оставят болници за без коронавирус и също да има тестове /какъвто ще да е/ за тях и организация за това.

# 15 938
[
...
Къде се приемат хора болни от пневмония, но  от “ стандартните” видове ? ( без новия модел COVID-19)
Какво се случва с такива пациенти?   
Къде може човек да си направи ренген и да му се назначи адекватно лечение или да бъде приет за лечение?
Напред ме упрекнаха, че роптая срещу бездействието на щаба, но това е тяхна задача - да оставят болници за без коронавирус и също да има тестове /какъвто ще да е/ за тях и организация за това.

Тази статия ще се окаже поне отчасти вярна.

"Накрая да споменем и това: ако здравеопазването ще се оправя със заповеди, то нека здравният министър нареди на всички болници да приемат пациенти с пневмония. След запитване на Дойче Веле от НЗОК съобщиха, че за 2020 година 135 болници са сключили договори да приемат пациенти по клинична пътека 039 - за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 години, а едва 124 приемат пациенти и по клинична пътека 048 за бронхопневмония при деца. За лечението на възрастен касата плаща 677 лева, а за дете - 935 лева. Така че ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония (с или без КОВИД-19), в повечето болници просто няма да го приемат"

https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0% … %D1%82/a-52895518

# 15 939
  • Bulgaria
Тук идва проблемът - от къде човек ще знае дали е с коронавирус или не? И ако го пратят директно в инфекциозното при короната - горко му, ако е със съвсем друга пневмония. Трябва да се осигурят някакви мобилни рентгени, за да може да се правят снимки поне. Лекарите трябва да знаят как да различат снимка с корона. Поне така казаха по телевизията. То е ясно, че с тези тестове, които стават за 2-3 дни няма как да имаме някакви нормални резултати на момента, а пациентите имат нужда от помощ веднага.

# 15 940
Скрит текст:
Тази сутрин попадам на информация във ФБ, за хора с пневмонии, но никъде не приети по болници като ВМА и още други - не приемали с обикновена пневмония , а само от вида СOVID- 19.
Едната история е за мъж с пневмония, който не е прегледан и не му е направен ренген от няколко болници и жена му го лекувала вкъщи. Давам линк.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=144925

Другата история е от групата на Национална асоциация за Спешна  мадицинска помощ във ФБ.
Възрастна жена  с пневмония не е приета никъде и са я отпратили към дома им.
“ Оказа се, че след отказ от 4 болници, защото нямала направен тест за COVID-19 се озовала у дома.”
Линк:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2928169137249677& … d=849756578424287
Напротив, те даже решиха да няма болница без болни от коронавирус в нея за лечение.

# 15 941
Чета аз тази статия и нещо не ми се връзва, как човек с 41 градуса върви пеша 1км?! Този човек как аджеба изобщо е станал от леглото, пък камо ли някъде да ходи?

# 15 942
Брифингите на щаба ставали веднъж дневно от 17.00 ч., като се променя и мястото. Щели да бъдат в Министерски съвет.

# 15 943
  • Другата България
Скрит текст:
. Разбира се, има изключения и те включват работни процеси, които не могат да бъдат спрени, в т.ч. медицина, електро, ВиК, хранителни доставки и пр. Всички останали следва да си стоят дОма до...вчера и вчера го удължиха до 9 април мисля, поправете ме ако греша. А самото извънредно положение е обявено до 13 април, ако не ме лъже паметта . Simple Smile

Мисля да изчакаме това да придобие формата на заповед, преди да го твърдим категорично.

Може би точно там е грешката на правителството и най-вече на Щаба, че не използваха правилната дума и хората не разбраха за какво се говори.
Е, дано сега, след като поговорихме тук, някои да разбраха най-накрая.

Също така, трябваше добре да се обясни, че глобите са само за тези, които не спазват ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА карантина. Доброволната то е ясно, всички трябва да я спазваме без наранени чувства, поради обстоятелствата.
И аз на това се надявам, някои да са разбрали, наистина най-накрая, че карантината на хората в България не е задължителна, а доброволна. Не по области, а на всички. И е въпрос на самосъзнание и...още нещо.
Задължителната е за завърналите се от чужбина. Обмисля се да стане такава и за семействата на вече потвърдените болни.

# 15 944
  • Ispania
Силно се надявам и моля този случай с ученичката да е изключение!

За съжаление изключенията са повече. Да, починалите млади без забовалявания са мноооого малък процент , но ги има , за семействата им няма значение дали са в “изключението”😞.
Миналата (а може и по-миналата да беше , вече губя представа за времето 🤣), за една седмица в Испания починаха здрави хора на 26,28 , 37 и 38 години (даже някъде назад пусках и линкове ).
На всеки може да се случи 😔, вероятността е малка, но я има.

Общи условия

Активация на акаунт