COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 263
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 990

"В Доверие го прегледали и изписали антибиотик. Венозно. Пак проблем- не се продава свободно в аптеките, та отново се наложило да търси връзки".
Дали някой може да ми обясни как ще имаш изписан антибиотик /с рецепта/, и същевременно ще го търсиш "свободно" /тоест, без рецепта/? Аз ли не схващам, или в този разказ трябва да се съсредоточим върху : "Всички ще умрем, независимо дали сме с корона или без нея"? Същевременно пропускайки дребните "камъчета"?

След като са му изписали антибиотик венозно, предполагам че е възможно да не се намира в аптечната мрежа и това да има предвид под свободно. Има антибиотици, които само в болниците ги има. Но като му е изписан венозно, къде тогава е тръгнал, кой ще му поставя инжекциите, комшийката ли? Grinning

# 15 991
В разказа на госпожата още две неща ми направиха впечатление.
"Търсила връзки, за да му се направи снимка. Проблем-никой не преглежда".
Пълна лъжа. От най-големите. Първо-връзки явно е търсила, за да го снима безплатно. Защото навсякъде, вкл. и в моята забутана провинция рентгените работят без прекъсване и всеки може да се снима без връзки, срещу 20 лева. И хората го правят. Второ-кой "никой" не преглежда"? Съгласно инструкциите се ходи/обаждаш се най-напред на ОПЛ, и ако той те изпрати където прецени, тогава отиваш. Някъде в дългия сърцераздирателен разказ да се спомена, че ОПЛ изобщо е търсен? По телефон, лично? Но иначе - "никой не преглежда". Преглеждат, ОПЛ преглеждат. И пулмолозите преглеждат, с направление от ОПЛ. Госпожата се е насочила към всички големи болници - споменава ВМА, Токуда, Доверие, болници работещи с много пациенти, но личен лекар - нъцки.

"В Доверие го прегледали и изписали антибиотик. Венозно. Пак проблем- не се продава свободно в аптеките, та отново се наложило да търси връзки".
Дали някой може да ми обясни как ще имаш изписан антибиотик /с рецепта/, и същевременно ще го търсиш "свободно" /тоест, без рецепта/? Аз ли не схващам, или в този разказ трябва да се съсредоточим върху : "Всички ще умрем, независимо дали сме с корона или без нея"? Същевременно пропускайки дребните "камъчета"?

На всичкото отгоре на тези под карантина им звънят по два пъти на ден да ги проверяват и да ги питат как се чустват. Да си под карантина и да хукнеш по болниците, вместо да се обадиш първо по телефона за мен е върха на олигофренията, ако въобще това е вярно.

# 15 992
Скрит текст:
Така е и след като мине тази истерия и се върнем в нормалния си начин на живот, следва да се зададат някои доста важни въпроси, като например към директорите на болнични заведения като генералът, Балтов и др. - защо не са запасили болниците с предпазни облекла за персонала поне за 3 месеца?...  И моля, да не излизат с...ама няма пари. Няма пари, а същевременно заплатите на същите тези директори са доста интересни....

Нищо не разбирам от организацията на здравната система, но заплатите на същите тези директори май се определят от МЗ. Пак оттам май минават и всички обществени поръчки - не е ли това начинът да се запасиш? Т.е. не знам дали точно директорите на болници трябва да се държат отговорни за бардака в здравеопазването. Може би е по-сложно.

Скрит текст:
ПП За мен хорото в Кауфланд е неуместно само в контекста на физическата дистанция /все пак има възможност персоналът да я спазва, а не да я нарушава, защото те са на фронтовата линия, образно казано/ . Иначе е точно толкова подходящо за повдигане на духа, колкото италианските песни от балконите. Но италианците научиха за дистанцията по трудния начин, да се надяваме да не стигаме дотам.

Точно те са отговорни, защото тяхна работа е менажирането на търговските дружества, наречени болници.

# 15 993
  • Sofia
Мери този сайт е много съмнителен като цяло със статията. Второто което е, накрая един скрийншот от мъж?! Май е станал голям развален телефон, кой знае какво е било и какво е стигнало до тази измислена медия.
Да, възможно е сайтът да е съмнителен и новината феик. Аз съм от тези, които не вярват на всичко прочетено и чуто. Но статията се припокрива на 95 % с това, което преди седмица лично ми разказа мой близък. Млад човек с рискова професия, върнат от 4 болници, с отговора да се свърже с личния си лекар! Това, как ще го коментирате?

# 15 994
  • Другата България
Мери този сайт е много съмнителен като цяло със статията. Второто което е, накрая един скрийншот от мъж?! Май е станал голям развален телефон, кой знае какво е било и какво е стигнало до тази измислена медия.
Ти обърна ли внимание как завършва разказа ?
"Добре, че не ги слушах!!!!!!!
Не ми се мисли какво щеше да се случи, ако им се бях доверила!!!!!!!"

Ами всички, които вярват в написаното, всички, които четейки го започват отново да попържат българските лекари и медици, всички, които смятат, че са нарушени конституционните им права, всички тези всички - не вярвайте на лекарите, не ги търсете, самолекувайте се и се оправяйте сами. Но после не търсете виновниците за евентуално влошеното ви здравословно състояние сред същите тези лекари. Аз изобщо не твърдя, че системата е перфектна, че всичко е идеално, че няма пропуски, недомислици, проблеми, че всичко е измислено както трябва, и т.н., и т.н.
Всекидневно се сблъсквам с това, и лични примери имам вече за подобни ситуации, но няма да ги оповестявам публично. Но ситуацията е необичайна за страната, те и самите лекари не знаят понякога какво и как, променят се протоколи в движение, има правила обаче, които трябва да се спазват. Така както на нас ни се казва и пише постоянно какво да правим и какво да не правим ако имаме грипоподобни симптоми, така се прави и с медицинския персонал - в болници, ЦСМП-та и ФСМП-та, както и с ОПЛ-та. Жалкото е, че понякога наистина от цялата бъркотия потърпевшият ще е пациента, но не може с такива разкази да се подкопава и малкото доверие на малкото хора, които все още вярват в това, че нещо се прави.

# 15 995
Да, възможно е сайтът да е съмнителен и новината феик. Аз съм от тези, които не вярват на всичко прочетено и чуто. Но статията се припокрива на 95 % с това, което преди седмица лично ми разказа мой близък. Млад човек с рискова професия, върнат от 4 болници, с отговора да се свърже с личния си лекар! Това, как ще го коментирате?

А той защо не се е свързал с личния лекар? В крайна сметка ако всички хукнат по болниците в този момент какво ще стане? Нали затова са тези инструкции?

# 15 996
Скрит текст:

Аз не твърдя, че няма такива случаи. Казвам, че този случай ми звучи доста орозовен. Първо жената казва, че мъжът бил контактен на болен. Значи този мъж е бил под карантина нали?! Със сигурност са получили указания на кого да се обадят, а те решили ще хукнат. Хубаво, айде това ще им го простим. Второ - човек с 41 градуса? Вие знаете ли, какво е това 41 градуса?! Няма да можете да станете от леглото!. Върха на лъжите са с ренгеновите снимки и как с много мъки и връзки намерили кой да го снима, айде стига! Да беше на село да повярвам, в СОФИЯ всяка лаборатория има ренген. Достатъчно за тази измислена история, която търси само сензация и лайкове във фейсбук.

# 15 997
  • Sofia
Ами свързал се е с ЛЛ, който го е препратил към спешното!

# 15 998
Великобритания: +2,510(17,089) случая
+260(1,019) смъртни случая

# 15 999
  • Другата България
Нито един ОПЛ не препраща към "спешното". По протокол.
Препращат към 112, които свързват с ЦСМП по телефон. Така се прави.
Ако ОПЛ е изпратил пациент директно в СП, то той е за доклад в ЗК.

# 16 000
Спешното е за случаи с неотложни спешни здравословни състояния, хора които нямат време да чакат работното време на доктор! Не е за да си ходим защото сме се изкихали днес два пъти и с 300 мерения на температура сме я докарали до 36.9!

# 16 001
Ми значи ЛЛ е толкова в час. Трябва да се звъни на 112. Не знам защо хората не го правят. Идва ти линейката на място, ще ти сложат и инжекция ако трябва, сто пъти по-бързо става от спешен кабинет. Там може да си умреш, докато чакаш. Винаги като съм звъняла на 112, винаги са се отзовавали с голямо разбиране и внимание.

# 16 002
  • Sredets/Burgas

Ако ОПЛ е изпратил пациент директно в СП, то той е за доклад в ЗК.
И мислите, че ония там ще се трогнат?
Толкова е изгнила цялата система, че думите и на мен не ми стигат...
А да се пращат пациенти от личните лекари в спешно, не е прецедент, направо си е практика...
Отделно от това и обратното...
За неща, за които е отговорен личния лекар,
идват пациенти в първо спешното и от там трябва да ги връщат да си го търсят...

# 16 003
До дамите от Испания, това вярно ли е, имате ли информация:
https://youtu.be/zrNXXQ_0WlU

# 16 004
За съжаление хибридната атака върви с пълна сила...

Откъде идва хибридната атака, в какво се изразява, какво цели и как трябва да й противодействаме? Нищо не ми е ясно. Даже не знам дали в момента хибридни атаки са ни проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт