COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 347
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 005
Аз само един въпрос имам  Iseto6. Какъв му е бил проблемът на човека и защо е стигнал до спешното? Защото казвате тук,че е върнат, но не казвате за какво е отишъл.

# 16 006
Не можах да разбера каква е възрастта на четвъртата жертва, или умишлено не се споменава?

# 16 007
  • Sofia
Ами свързал се е с ЛЛ, който го е препратил към спешното!
Нито един ОПЛ не препраща към "спешното". По протокол.
Препращат към 112, които свързват с ЦСМП по телефон. Така се прави.
Ако ОПЛ е изпратил пациент директно в СП, то той е за доклад в ЗК.
Мери Ан, няма да споря! Не се изразих правилно, от спешното на 4 болници са му отговорили да се свърже с личния си лекар, който да го лекува по телефона, както и е станало накрая. Предложи ли са му, ако иска да се изследва за КВ, да отиде в частна лаборатория и да се тества срещу 120 лв. Добре е вече човекът, това е най-важното и няма никакво значение, дали е било грип или нещо друго! Пак казвам, случаят е от началото на ИП, тогава още не се говореше за бързи тестове и само една лаборатория го правеше, срещу 120 лв. Толкова по този случай, който, както иска да го разбира.

# 16 008
  • Bulgaria
До дамите от Испания, това вярно ли е, имате ли информация:
https://youtu.be/zrNXXQ_0WlU

Много е тъжно, всички лекари са отчаяни. Постоянно гледам клипове на лекари и мед. сестри от Италия, Испания и всичките казват едно и също. Не знам защо мислят, че ние в България сме по-способни, по-издръжливи, че можем да работим, докато лекарите изнемогват и хората умират. Тази жена каза това, което аз повтарям постоянно - каква икономика като няма хора, които да я движат? Какви пари, какво бъдеще без хора? Ужасно е... Ние не сме под никаква карантина и нещата ще излязат извън контрол, защо следваме примера на Италия, Испания, САЩ ? Защото иначе ще трябва да се подпомогнат хората, които са останали без доходи ли?

# 16 009
  • Другата България
Сега чак прочетох и заглавието на това....нещо.
"Ще измрем, ако не сме с коронавирус!"
Какво повече да кажа? Явно познатото вече : "ще измрем от коронавирус" се изтърка, та сега ни е необходим нов рефрен, разбира се, отново свързан с умиране.
Ами то всички ще умрем, всекидневно умират хора, и млади хора, по домовете си, в "спешното", при ПТП-та.
Но такива заглавия....ако не беше публикувано тук, сигурно щях и да го подмина. Мазохизъм е да си го причинявате.
Скрит текст:
Ами свързал се е с ЛЛ, който го е препратил към спешното!
Нито един ОПЛ не препраща към "спешното". По протокол.
Препращат към 112, които свързват с ЦСМП по телефон. Така се прави.
Мери Ан, няма да споря! Не се изразих правилно, от спешното на 4 болници са му отговорили да се свърже с личния си лекар, който да го лекува по телефона, както и е станало накрая. Предложи ли са му, ако иска да се изследва за КВ, да отиде в частна лаборатория и да се тества срещу 120 лв. Добре е вече човекът, това е най-важното и няма никакво значение, дали е било грип или нещо друго! Пак казвам, случаят е от началото на ИП, тогава още не се говореше за бързи тестове и само една лаборатория го правеше, срещу 120 лв. Толкова по този случай, който, както иска да го разбира.
Аз не споря. Само казвам какъв е редът. И ето че при твоя човек се е получило. Лечението по телефона е дало резултат. Което е най-важното в случая. В момента всеки втори смята, че е с коронавирус. Няма как нито всички СПО-та в страната, нито пък инфекциозни да поемат наплива от пациенти. Това е работа на ОПЛ-тата. Първоначално.
Скрит текст:

И мислите, че ония там ще се трогнат?
Толкова е изгнила цялата система, че думите и на мен не ми стигат...
А да се пращат пациенти от личните лекари в спешно, не е прецедент, направо си е практика...
Отделно от това и обратното...
За неща, за които е отговорен личния лекар,
идват пациенти в първо спешното и от там трябва да ги връщат да си го търсят...

Абсолютно вярно, точно така е. Много ОПЛ-та само прибираха парите от пациенти и дори не си стояха по кабинетите. Или ходеха с тези пари в Дубай на шопинг. И "хамалогията" я отнасяха ЦСМП-тата и ФСМП-тата. Е, сега нещата са различни, трябва да поработят и ОПЛ-тата. И да, ЗК ги контролира, дали ще се "трогнат"-не знам. Трябва.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 16:46 от Merri_An

# 16 010
  • Пловдив
Оф, да отварят моловете и ресторантите. Всички юруш за нов анцуг и маратонки, после в градинката и вечерта на ресторант. Бизнесът е в подем. После всички в Арена Армеец, Колодрума и т.н. Погребалният бизнес също се съживява. Да се приключва с тази агония и вопли. Да измира каквото има да мре, ама дано после да има и кой да работи. Бизнесът все пак има нужда от живи хора.

# 16 011
  • Ispania
Вярно е да.
В Мадрид няма достатъчно респираторни апарати и са оставени лекарите да избират според “години живот”.
В другите области все още не е така, но Мадрид е напълно колапсиран😔.
Хората (медицински персонал) правят чудеса , само и само всички да живеят, но са в пълна  безизходица понякога.
Ако има възрастен и млад , и двамата са без здравословни проблеми, трябва да изберат младия , защото му остават повече години.
Ако има млад тежко болен и възрастен  здрав , трябва да изберат този който ще живее повече, което в случая е вьзрастния.
Което пък води до сериозни здравословни проблеми при лекари , защото те са там да спасяват животи , не да избират кой да живее - и това ги убива 😞.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 17:25 от Val

# 16 012
Скрит текст:
Мери този сайт е много съмнителен като цяло със статията. Второто което е, накрая един скрийншот от мъж?! Май е станал голям развален телефон, кой знае какво е било и какво е стигнало до тази измислена медия.
Да, възможно е сайтът да е съмнителен и новината феик. Аз съм от тези, които не вярват на всичко прочетено и чуто. Но статията се припокрива на 95 % с това, което преди седмица лично ми разказа мой близък. Млад човек с рискова професия, върнат от 4 болници, с отговора да се свърже с личния си лекар! Това, как ще го коментирате?

Аз не твърдя, че няма такива случаи. Казвам, че този случай ми звучи доста орозовен. Първо жената казва, че мъжът бил контактен на болен. Значи този мъж е бил под карантина нали?! Със сигурност са получили указания на кого да се обадят, а те решили ще хукнат. Хубаво, айде това ще им го простим. Второ - човек с 41 градуса? Вие знаете ли, какво е това 41 градуса?! Няма да можете да станете от леглото!. Върха на лъжите са с ренгеновите снимки и как с много мъки и връзки намерили кой да го снима, айде стига! Да беше на село да повярвам, в СОФИЯ всяка лаборатория има ренген. Достатъчно за тази измислена история, която търси само сензация и лайкове във фейсбук.

Изобщо не мисля, че историята е измислена. Преживяла съм същото със сина ми, преди две години, когато изобщо нямаше корона. С двойна пневмония и направление от ЛЛ, с температура над 39, цяла нощ обикаляме болниците за да го приемат някъде. Отдавна българското здравеопазване е в колапс, всеки се спасява както намери за добре. И да, изписаният антибиотик е бил за венозно вливане, не ги продават в аптеките. И да, може да се организира вливане в къщи, от мед. сестра срещу заплащане, правила съм го с майка ми, но една тежка пневмония трябва да се следи от лекар. Дано на тези, които се съмняват доста саркастично в тази история, не им се наложи да преживеял лично подобен инцидент.

# 16 013
Коронясаните винаги са били с предимство
Ами освен всеки, нуждаещ се от медицинска помощ, да влиза в болницата и да крещи, че има корона и да се тръшка и прави панаири като майката от Велико Търново, че белким му обърнат внимание. Това ли иска персоналът? Колкото си по-нахален и шумен, толкова повече ти се въртят на пета.

# 16 014

Много е тъжно, всички лекари са отчаяни. Постоянно гледам клипове на лекари и мед. сестри от Италия, Испания и всичките казват едно и също. Не знам защо мислят, че ние в България сме по-способни, по-издръжливи, че можем да работим, докато лекарите изнемогват и хората умират. Тази жена каза това, което аз повтарям постоянно - каква икономика като няма хора, които да я движат? Какви пари, какво бъдеще без хора? Ужасно е... Ние не сме под никаква карантина и нещата ще излязат извън контрол, защо следваме примера на Италия, Испания, САЩ ? Защото иначе ще трябва да се подпомогнат хората, които са останали без доходи ли?

Смятай, щом изключват тези над 65 години.... Явно масово по-младите имат нужда от респиратор. Ужас...

# 16 015
  • София
Тези от Дружбенския Кауфланд наистина са изтрещели. То е вярно, че тези дни се преумориха, но пък зареждане на батериите по този начин, ми се види доста нелепо.
Момичета, да споделя => от 20-ина дни съм си у нас в отпуск и началото на престоя ми бе свързан с неприятен гърлобол и кашлица някаква -  ненатоварваща, но все пак кашлица. Температура съм нямала. Та на общия истеричен фон, си наложих да не се поддам на параноята, започнах да си промивам носа с вода със сода и сол/обикновена/. Също такава смес ползвах и за гаргари. За кашлицата -  блендирах печен кромид и добавях пчелен мед в съотношение 1:2. Ами уж нямах хрема,  а след промивките на носа, просто усещах как се стичат секрети назад в гърлото и се подсушава . Тъпо и упорито продължавах  по няколко пъти на ден  и някак си се наредиха нещата.
Сега гърлото е спокойно, кашлицата утихна... направо си спря.
Изобщо през тези дни не си подадох носа навън, децата ми също/само ММ 1-2 пъти е ходил на пазар/.... и сега настръхвам при мисълта, че трябва да се връщам на работа.
Та ако сте с по-леки оплаквания и неразположения - пробвайте тези неща/изровила съм ги от нета/. Аз съм предоволна. При стомашни проблеми не забравяйте и Рекомфорт-а с 3 дневната му схема на прием. Ако е някаква вирусна чревна инфекция помага безотказно/това го знам от ЛЛ на децата ми и е изпробвано многократно/.
Силно се надявам да избегнем заразата и да се разминем с подобна визитация Wink  Cold Sweat, та макар тук да е и  форумния ни не/любимец.
Кога ще мине всичко това? Попаднахме в някакъв третокласен филм на ужасите направо.
Чакаме днешните случаи у нас и в чужбината и направо настръхвам.
Пазете се.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:50 от amia_a

# 16 016
  • София
Гледахте ли в Шоуто на Слави, харвардски възпитаници предлагат на кабинета работещ план за България, скрининг на цялото население. Много интересно беше.
По техни думи - нямаме време. Ако не се направи тестът, след 4-5дни ще бъде късно.
Интересно предложение, но едва ли ще се приложи.

"Интересно" е добре казано.
А също абсурдно.

# 16 017
Скрит текст:
Скрит текст:
Мери този сайт е много съмнителен като цяло със статията. Второто което е, накрая един скрийншот от мъж?! Май е станал голям развален телефон, кой знае какво е било и какво е стигнало до тази измислена медия.
Да, възможно е сайтът да е съмнителен и новината феик. Аз съм от тези, които не вярват на всичко прочетено и чуто. Но статията се припокрива на 95 % с това, което преди седмица лично ми разказа мой близък. Млад човек с рискова професия, върнат от 4 болници, с отговора да се свърже с личния си лекар! Това, как ще го коментирате?

Аз не твърдя, че няма такива случаи. Казвам, че този случай ми звучи доста орозовен. Първо жената казва, че мъжът бил контактен на болен. Значи този мъж е бил под карантина нали?! Със сигурност са получили указания на кого да се обадят, а те решили ще хукнат. Хубаво, айде това ще им го простим. Второ - човек с 41 градуса? Вие знаете ли, какво е това 41 градуса?! Няма да можете да станете от леглото!. Върха на лъжите са с ренгеновите снимки и как с много мъки и връзки намерили кой да го снима, айде стига! Да беше на село да повярвам, в СОФИЯ всяка лаборатория има ренген. Достатъчно за тази измислена история, която търси само сензация и лайкове във фейсбук.

Изобщо не мисля, че историята е измислена. Преживяла съм същото със сина ми, преди две години, когато изобщо нямаше корона. С двойна пневмония и направление от ЛЛ, с температура над 39, цяла нощ обикаляме болниците за да го приемат някъде. Отдавна българското здравеопазване е в колапс, всеки се спасява както намери за добре. И да, изписаният антибиотик е бил за венозно вливане, не ги продават в аптеките. И да, може да се организира вливане в къщи, от мед. сестра срещу заплащане, правила съм го с майка ми, но една тежка пневмония трябва да се следи от лекар. Дано на тези, които се съмняват доста саркастично в тази история, не им се наложи да преживеял лично подобен инцидент.

Аз същото го преживях миналата година, 2-3 часа търсихме място за детето. Тук всичките отделения са пълни, познайте с кого. Но 39 градуса на дете е едно, 41 градуса на възрастен човек е съвсем различно.
Впрочем, те ни приеха в спешното, просто отне време да ни приемат в болница.

# 16 018
  • Bulgaria
Как да ни се размине? Трябва да се случи някакво чудо! Аз вече не вярвам, че някой цели да ни спаси. Не искам да си мисля лекарите в какво положение са. Все някой ще остане жив след този ужас и тогава на тези "политици" тежко им.

# 16 019
Вярно е да.
В Мадрид няма достатъчно респираторни апарати и са оставени лекарите да избират според “години живот”.
В другите области все още не е така, но Мадрид е напълно колапсиран😔.
Хората (медицински персонал) правят чудеса , само и само всички да живеят, но са в пълна  безизходица понякога.
Ако има възрастен и млад , и двамата са без здравословни проблеми, трябва да изберат младия , защото му остават повече години.
Ако има млад тежко болен и възрастен  здрав , трябва да изберат този който ще живее повече, което в случая е вьзрастния.
Което пък води до сериозни здравословни проблеми при лекари , защото те са там да спасявам животи , не да избират кой да живее - и това ги убива 😞.

Това е...просто истинска човешка трагедия Sad
Много се надявах да не е истина..

Общи условия

Активация на акаунт