COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 525
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 245
  • Пловдив
Nameika, военните са ги пуснали да си изразходват неползваните отпуски.
Та поделението не е разпуснато заради родителите на болното момче.

Dazel те нашите владици не са католици.
А добре Simple Smile за това после ги върнаха 😉
https://www.karlovopress.com/karlovo/61-va-stryamska-mehaniziran … 9-ot-sushica-3879

Знам. Просто такъв е изразът.

# 16 246
Този вика да лекуваме короната с интравенозно витамин це - нарочно не го правели. Коментари от по-запознати може ли?
http://analizi.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%bb%d1%8a%d1%87%d0 … RIpNL91GVp7LhewPk

Витамин Ц знам, че е много противопоказен при бъбречни заболявания над 1 грам за пиене....а тоя предлага 10+ грама венозно....където се усвоява в пъти повече...

# 16 247
Журналистите могат да подозират заразени, щабът може да каже бройка при положителен тест. Ако се чака и потвърждение, това отнема време.

Що ми се струва, че има разлика между мед. сестри и болногледачи.
Журналистите не подозират. Лекарите подозират.

# 16 248
Забрана за паркове и площадки има.

Да, не го уточних, защото не съм си помисляла да ходя по паркове и площадки. Simple Smile
Предполагам, че ако броят на инфектираните и починалите в България нарастне ще наложат много по-категорични и строги мерки.

Тръмп призовава по доста груб начин Дженъръл Моторс да отворят филиалите си и да започнат да произвеждат респиратори. И една шега с него.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:15 от Анонимен

# 16 249
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.

Аз отдавна казах, че Сърбия са много по-умни от нас. И по-бързо и по-безболезнено ще се справят. Ние тук 2 седмици се призоваваме да не излизаме... Но иначе сме широко отворени за всички прибрали се, даже пращаме самолети да ги спасяват, а те после ще се отблагодарят като не си спазят карантината.

Със Сърбия вървяхме заедно дълго време. В момента имат две пъти повече заразени от нас и 75 на милион срещу 48 на милион при нас, така че не виждам какво толкова са направили..

# 16 250
БЦЖ може да се сложи само след отрицателен тест манту, иначе дава тежки странични реакции, така че за държави, в които не е слагана вероятно е приложимо, но за България не съм сигурна. Иначе БЦЖ е наистина една доста интересна ваксина, оказва се с много широко приложение да лекува разни неща,  а бактерията, която съдържа действа като имуномодулатор, с който сме коеволюирали.
Миналата седмица прочетох, че не е толкова ефективна когато се поставя на над определена възраст, мисля че беше над 35т., и също че със времето, напредването на възрастта, поставените ваксини преди това в детска и юношеска възраст, също действието им/защитата намалява.
При всички положения е по добре да я има човек, ако се случи да се разболее от туберкулоза, ще я кара по леко.
Не съм специалист по материята. Стана ми интересно и четох след публикация в пресата за медицинско научния експеримент в Нидерландия.

# 16 251
Повече тестове правят сърбите?

ПП. Според Уикипедия до 27 март са направили 1715 теста.

# 16 252
  • Bulgaria
Скрит текст:
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.

Аз отдавна казах, че Сърбия са много по-умни от нас. И по-бързо и по-безболезнено ще се справят. Ние тук 2 седмици се призоваваме да не излизаме... Но иначе сме широко отворени за всички прибрали се, даже пращаме самолети да ги спасяват, а те после ще се отблагодарят като не си спазят карантината.

Със Сърбия вървяхме заедно дълго време. В момента имат две пъти повече заразени от нас и 75 на милион срещу 48 на милион при нас, така че не виждам какво толкова са направили..

Някъде има ли информация по колко теста правят на ден?

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:12 от Не се сърди, човече

# 16 253

Това вероятно означава че са започнали да тестират и търсят по-адекватно от нас .
Ако карахме на фалшивите испански тестове , още щяхме да сме на кота 0 и да прославяме аурата на Боце .

# 16 254
Какво стана с тестовете за антителата? Кога започват, започнаха ли? Кого тестуват? Какви са резултатите, ако има такива? Това е единственото, което може да отговори докога ще я караме така- във физическа изолация за едни и в трепетно ходене на работа за други.

# 16 255
  • София
А какво ще кажете за ремонт на апартамент в това време ?
не ми се струва разумно, нито възможно да се спазват препоръките за изолация. Това са майстори, нужда от магазини за строителни материали...
На нас ни изгоря бойлерът. Даже е в гаранция и не смея да търся сервиз сега в това положение.

# 16 256
  • Bulgaria
Ние не може да сме никакъв критерий за никаква крива, защото не се тества.

# 16 257
Какво стана с тестовете за антителата? Кога започват, започнаха ли? Кого тестуват? Какви са резултатите, ако има такива? Това е единственото, което може да отговори докога ще я караме така- във физическа изолация за едни и в трепетно ходене на работа за други.

Това ще е като с прословутите маски и костюми на Баце. Всички сме чували за тях, ама никой не ги е виждал. Или както се казва - от другата седмица почват 😂

# 16 258
Не спряхте да пускате линкове без описание.

# 16 259
  • София
Не знаем с какво ще тестват, но твърдят, че ще започнат да тестват медицинския персонал, шофьорите на линейки и полицаи.  И само за пари говорят за тестовете колко щели да струват.

Общи условия

Активация на акаунт