COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 706
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 260
  • София
Ние пък днес с дъщеря ми 12г. си направихме разходка час и половина в полето зад нас. Не срещнахме никого. Разходихме се, потичахме, направихме няколко упражнения и се прибрахме щастливи. Тя не беше излизала от две седмици, аз от 10 дена. Не мога да я затворя с месеци само в къщи, защото издивяваме и двете. Не мисля, че сме застрашили някого с поведението си.
Ох...и аз изведох детето по тротоарите и  алеите наоколо. Гледах да сме сами по улицата. Нямаме къща,нито кола, нито двор, не бяхме излизали 10дни. Дано не е риск. Отделно има нужда от зъболекар и как да го заведа? Не смея. Животът върви имаме нужди, а трябва да се крием.  Справям се максимално, но е много трудно.

# 16 261
От което следва да се разбере, че нито тестове имаме, нито пари. Ще лекуват по симптоми, индивидуална терапия.

# 16 262
  • София
Това е персонал на Кауфланд, какво нередно има, че нещо аз не го виждам? Те цял ден са заедно, голяма работа, че едно хоро изиграли.
Като цяло е нелепа историята с друсането на хора по магистрали, площади, магазини и по всякакви подобни места. Кой нормален ще друса хоро в кауфланд ? Еле пък по време на епидемия.

Аз никога не съм друсала хора, дори на сватби. Сега обаче бих друснала в Кауфланд и другаде, по време на епидемия, като форма на протест с/у безумието.

# 16 263
Мигла, просто го заведи от зъболекар, че докато се страхувате от корона вируса, ще стане някоя друга беля. Зъболекарите не са идиоти, знаят как да се предпазват и вас. Simple Smile

# 16 264
Моето предположение е, че ще се правят, че правят нещо, мерките ще са половинчати, защото дори и най-тъпите започнаха да се сещат, че няма как да се изгради имунитет у хората, ако си стоим затворени по домовете. Това е кауза пердута.
То и без това не е сигурно дали повечето умират ОТ или СЪС вируса.

# 16 265
  • Sofia
Не знаем с какво ще тестват, но твърдят, че ще започнат да тестват медицинския персонал, шофьорите на линейки и полицаи.  И само за пари говорят за тестовете колко щели да струват.
Те ни го казаха, подготвиха ни вече 20 млн на месец само за тестове.

# 16 266
Някъде има ли информация по колко теста правят на ден?

Не знам за бройката, но Вучич преди 5 дни каза, че до броени дни чакат голяма доставка на тестове от Китай, мисля, че спомена 100 000 и започват масово тестване /не уточни на какъв принцип, едва ли ще ходят по улиците да тестват/. Имаше и снимки от белградския панаир - подготвят легла и там ще прибират хората с леки симптоми.

# 16 267
  • БГ
Скрит текст:
Патрулка си обикаля квартала, реакция няма.  Ами, ако всички постъпят така?
Първо, че не боледуват и не умират само възрастни( ако това е успокоение за някой), второ - мерките трябва да се спазват от всички.

В момента няма ясна и твърда забрана да се излиза. Разчита се на здравия разум на хората. До сега не са ме спирали нито на улицата, нито с колата при излизане, а съм засичала полицаи.  В моя квартал в София, забелязах че работят желазария, книжарница, фризьорски салон, шивашко ателие.

Аз също искам да призова да се спазва добрия тон в темата и да не се обижда. Бъдете толерантни и уважавайте чуждото мнение, всеки има различен мозък, който няма как да функционира като вашия!(това за съжаление го научих, по най-трудния начин) Разберете, че за едните вирусът е опасен и искат да се предпазят от него, а другите да осъзнаят че за някои няма избор, трябва да излязат навън по причина която вие не можете да разберете, защото не сте на тяхно място.

И да се оплача, че мъжът ми след двуседмично седене вкъщи реши, че не може да издържа така и започва да си търси занимания навън. Аз пък се чувствам много добре вкъщи. Децата са си с мен и ми е спокойно, само да сме здрави!

Забрана за паркове и площадки има.

И за напускане града без основателна причина също. Факт..

# 16 268
  • на пистата
Ние пък днес с дъщеря ми 12г. си направихме разходка час и половина в полето зад нас. Не срещнахме никого. Разходихме се, потичахме, направихме няколко упражнения и се прибрахме щастливи. Тя не беше излизала от две седмици, аз от 10 дена. Не мога да я затворя с месеци само в къщи, защото издивяваме и двете. Не мисля, че сме застрашили някого с поведението си.
Ох...и аз изведох детето по тротоарите и  алеите наоколо. Гледах да сме сами по улицата. Нямаме къща,нито кола, нито двор, не бяхме излизали 10дни. Дано не е риск. Отделно има нужда от зъболекар и как да го заведа? Не смея. Животът върви имаме нужди, а трябва да се крием.  Справям се максимално, но е много трудно.
И аз късния следобед излезнах с детето.Вървяхме по малки улички малко движение да направим.Срещнахме на другия тратоар поне 10 майки с колички.Последните 3 дни го водя на доктор,вдигна 39.2 темп и болки в ухота(оказа се възпаление на тъпанчето и канала)сега е на антибиотик.Не сме говорили с никой по улицата мисля,че няма проблем.При нас събота следобед и неделя няма почти никой по улиците.

# 16 269
  • на пъпа на Златията
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/karta-covid-19#anchor-comments

нформация за България

# 16 270
  • Bulgaria
Вместо да даряваме пари за болници, апарати, тестове и т.н., трябваше да сложим пълен лок даун и да събираме пари за подпомагане на хората, които са останали без доходи. Нямаше ли да е много по-хубаво? Нямаше да имаме толкова жертви, нямаше да живеем в някакъв ужасен филм, чийто край не знаем дали ще дочакаме. Нямаше да продължи този ужас толкова дълго, колкото ще се наложи сега и много повече хора сега ще останат без работа и без доходи, защото нещата ще продължат много по-дълго.

# 16 271
Първи резултати за нашето глобално проучване за коронавирус - с над 85 000 отговора от 51 държави откриваме големи различия между отделните държави в социалното дистанциране, как правителството се справя с кризата и други. Вижте
https://covid19-survey.org/results.html
и участвайте
https://covid19study.qualtrics.com/jfe/form/SV_db6m2UKNFgVCNoN?Q_lang=BG

# 16 272
Да. От преди малко е.
Не в това е проблема. Проблема е, че се лекуват от няколко дни. Чак днес ги обявяват. А в пика? 🤔
Колко ще умрат от "пневмония"?
Докато диагностицират, докато изолират..... 🙄
А какво остава да лекуват?
Мисля, че на всеки, който поне веднъж се е сблъсквал с 'лечението' в по-малките провинциални болници през последните няколко години, му е ясно, че там основно се констатираха раждания и смърт...
Моля се, лекарите и сестрите, които работят там, да бъдат в състояние поне да облекчат болките на хората, които ще имат нужда от тях...
Ако греша, когато всичко това свърши, ще се заплюя сама...
И да, България е София, Пловдив, Варна, Бургас...

# 16 273
Вместо да даряваме пари за болници, апарати, тестове и т.н., трябваше да сложим пълен лок даун и да събираме пари за подпомагане на хората, които са останали без доходи. Нямаше ли да е много по-хубаво? Нямаше да имаме толкова жертви, нямаше да живеем в някакъв ужасен филм, чийто край не знаем дали ще дочакаме. Нямаше да продължи този ужас толкова дълго, колкото ще се наложи сега и много повече хора сега ще останат без работа и без доходи, защото нещата ще продължат много по-дълго.

Пълен локдаун не върши никаква работа. Само отлага неизбежното и междувременно фалираме.

# 16 274
  • БГ
Не знаем с какво ще тестват, но твърдят, че ще започнат да тестват медицинския персонал, шофьорите на линейки и полицаи.  И само за пари говорят за тестовете колко щели да струват.
Те ни го казаха, подготвиха ни вече 20 млн на месец само за тестове.

Тези цифри ги цитираха, когато обясняваха, че ще определят 1000 човека да ги тестват и след месеца пак. И при 20 млн за 1000 човека илиза, че само тестуването е по 20 000 на човек. Нещо несъразмерно има, но така или иначе обявиха, че ще похарчат парите в този размер. За колко и какво отчет няма да се даде. То за това е изв.положение.

Общи условия

Активация на акаунт