COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 040
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 350
Ами те докато я установят тази жена и тя взела, че починала. Явно е там от три дена и са ѝ правили два теста - т.е. три дена са отишли.
Мислите че три дни жената е седяла на стол пред кабинета и чакала да излязат тестове и. Вие вече започвате да обиждате лекарите. Аз никога не бих си помислила това , още повече и да го напиша.
Какъв стол бе човек? Как ще си мисля, че ще стои отвън!  Приели са я разбира се, но не са я лекували по протокола, защото още теста за ковид не е бил потвърден. Това искам да кажа. Не си ме разбрала.

# 16 351
  • Bulgaria
В Близ всяка втора статия вещае меко казано Содом и Гомор. Буквално във всяко  заглавие присъстват епитети от рода на страшно, зрелищно, ужасно, нечовешко, злокобно. Последно ми се навря в очите статия със заглавие "Маршът на смърта, не смогват да броят труповете " Мдаа..в момента Близ за в стихията си, плуват в собствени води !

А, не е ли така? Кога сме виждали масово плачещи лекари и мед. сестри от безсилие и ужас?

# 16 352
Ако пряко не съм била засегната от местното здравеопазване - и аз бих счела поста за подигравка.
За съжаление обаче положението тук не е розово.
Не разпознаха сепсис при баща ми (който те му причиниха), при уж рутинен престой. Накрая вдигнаха ръце и казаха - не знаем какво му е, сигурно се ПРЕСТРУВА. 🤬
За капак ми се обиди а, когато поисках да го изпишат и да го лекуваме в София.
После и инсулта му диагностицираха след сигурно 12 часа поне. И пак в София го спасиха. Тук го бяха отписали - те лично ми го казаха. 🤐
Е, как да съм спокойна, че ще ме лекуват?

Аз съм напълно съгласна. Всеки е имал лош опит с нашето здравеопазване. Грубост, некомпетентност, липса на внимание.
Но това не трябва да е основание да правим генерални оценки.
Сега в страха си е лесно да започнем да обиждаме, отричаме, обвиняваме, а не трябва.
Щом е в болницата и лекува болни от КВ заслужава уважение и признателност. Това е моето мнение.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:50 от bubanka

# 16 353
  • Sredets/Burgas
На мен ми е любопитно, казаха ми, и ми се иска човек от там да го потвърди или опровергае,
че в Щатите, на неосигурено лице лечението на пневмония струва 30 хиляди долара?

# 16 354
Тя докато не го изпита лично, няма да повярва.
Ама защо, не знам?
Нужно ли е да се изгориш, за да се увериш, че печката е гореща?
Малоумно е това.

# 16 355
На мен ми е любопитно, казаха ми, и ми се иска човек от там да го потвърди или опровергае,
че в Щатите, на неосигурено лице лечението на пневмония струва 30 хиляди долара?
И аз четох подобна сума. И при нас трябва така да го направят. Всеки да си се застрахова. Не да лекуваме неосигурени, които на всичко отгоре да с най-големи претенции.

# 16 356
Къде са тия маски,  дето са ги дарили китайците бе? В нашия град няма пукната маска по аптеките. Принудена съм да ходя на работа без маска,  а в офиса влизат клиенти.
Китай дари вирус,  преобърна живота на милиарди хора по Земята и кри цял месец от света и СЗО за заразата.
Да не казвам и  че от нехайство и немарливост изтърваха вируса.

https://french.mercola.com/sites/articles/archive/2020/02/05/nou … -coronavirus.aspx
Щом сутринта го коментира Солон Паси,правете си сметката.Водещият по бнт Г.Любенов му се изсмя,че е гледал много филми.Не бях виждла Паси в такава светлина.

# 16 357
Щом сутринта го коментира Солон Паси,правете си сметката.Водещият по бнт Г.Любенов му се изсмя,че е гледал много филми.Не бях виждла Паси в такава светлина.
Тая гад е изтървана, ама няма да го разберем. Може би след време, като Чернобил навремето.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:50 от bubanka

# 16 358
  • В планината / На морето
Как кмета на Бургас се справя с разхождащите се хора .
Прибира им пейките .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2872277566200315& … or_composer=false

и във Франция

https://www.krone.at/2125541

# 16 359
Не ставайте смешни?
За ваксина иде реч, и нейните ползи..

Да не се окаже че масата българи имат устойчивост благодарение "тежък" вакс календар, но да ни се каже не на време...

Туберкулозата се причинява от бактерия, а ковид от вирус. Не ставайте смешни.

# 16 360
  • Пловдив
Паси ли откри топлата вода или БНТ?
Щото тази лаборатория май с французи са я правили.

Хора, платнени маски, които се перат, се намират вече във всеки магазин. Че и с най-различни цветове и десени. Купувате си 2 или 3, носите, перете и/или попарвате, сушите, после ютия.
Има и такива, в които може да сложите допълнителен слой от не тъкан текстил или парче хартия за печене.
Ако човек иска, ще се снабди.
Аз маска нося само в Кауфланд, имам 4 бр. в чантата.

# 16 361
  • София
Карта на света според политиката за БЦЖ ваксиниране:

A: The country currently has universal BCG vaccination program.
B: The country used to recommend BCG vaccination for everyone, but currently does not.
C: The country never had universal BCG vaccination programs

И статия за изследването на връзка между БЦЖ, общата имуномодулация и коронавируса.

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/can-century-old-tb-vacci … -new-coronavirus#

# 16 362
Попаднах на публикация във Фейса на бременна жена, 10 дни не била излизала и днес го е направила, цял ден била навън. Срещнала се с приятели, че даже отишла и до баба си и дядо си. Била се чувствала, все едно имала рожден ден, много била щастлива. Е...ти, какво да коментираш...

# 16 363
  • Точно където трябва
Каква точно е ролята на хартията за печене в маските? Щото аз си купих едни, точно от такава са. Вярно, че бяха стотинки, но не знам изобщо вършат ли работа.

# 16 364
  • Ispania
Последните новини от преди малко в Испания . Президента “затвори” всичко което не е извънредно наложително до 9 април. Което означава че ставаме като Италия 😞.
До сега имаше отворени сектори в които можеше да се работи, от понеделник затварят почти всички (изключвайки хранителни магазини, бензиностанции...).
Вече имаме почти 72300  заразени и 5690 починали.
За последните 24 часа , има 832 починали
Няма свършване .......😢

П.с. Само да допълня , има поне 12000 излекувани/изписани 🌹

Общи условия

Активация на акаунт