COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 008
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 500
  • София
Вече не става ясно новозаразените от къде са си заразили.

# 16 501
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Тоест нямаш лични впечатления,но аз имам,Diavolo.
Америка е огромна държава и ще е много смешно да поставям всички под общ знаменател.Има такива,дето са на кредити,защото нямат друг начин за плащане на сметките,други пък ползват кредит,защото печелят повече с инвестирането на кеша на борсата,отколкото да плащат кеш или пък лихвите са дребни и не им преди,че ще дадат $200 лихва за хладилника,който са купили на изплащане.
Здравната система си е много наред,ако имаш здравна застраховка.Болниците и докторите слагат мега надценки на услугите им,но здравните компании им знаят номерата и плащат толкова,колко сметнат за разумно и отговарящо на труда им.Те и болниците си знаят,че няма да получат цялата обявена сума,защото е нереална.

Кое му е сбърканото,всъщност?

# 16 502
  • София
Паси не открива топлата вода, но Г.Любенов все повече се излага с неграмотност.
Гледах ги аз.

Вал, моля се за всички, да сте здрави! Flowers Four Leaf Clover

Мълчи, защото няма право да коментира, нали е обществена телевизия. Паси има право да каже каквото реши. Обаче така, както започват да говорят, ще стане политически скандал. Ако има нещо вярно, то в най-лошия вариант няма никакъв смисъл от търсене на каквото и да е, никога не са стигали до начин на противодействие на вируса, или остава оптимистичният вариант като от филм - има "антидот", обаче си го крият.
В историята има невероятни случаи и конспирации, така че винаги има вероятност и за това. А е напълно възможно да е фантазна защитна реакция, че винаги има някой, който държи ключа и в един момент ще ни пощади.

# 16 503
  • MI
И какво ни кара да вярваме на индийската статистика за смъртността от КОВИД? Значи се съмняваме че в Германия отчитат всички починали С коронавирус в статистиката, но точно на индийците вярваме че успяват да хванат повечето смъртни случаи?!

Само да не стане темата за или против социалната държава....

# 16 504
Знае ли се заболяваемостта по щати в САЩ? Да Ви е попаднала карта или статистика?
Ето
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Как става тази работа с безплатното лекуване на неосигурени? Нали трябва да си плащат за лечението или да си платят здравните вноски за 5 години назад? Искате да кажете, че за някои групи има изключения ли? За безработни със сигурност няма. За завърналите се от чужбина също. Една жена беше писала, че се осигурява някъде в ЕС, тук си плаща, а там и възстановяват парите.
Така казаха от щаба - ще се лекуват всички, все едно са здравно осигурени. С пари от ЗК, което за мене означава, че до няколко месеца най-късно в нея няма да остане и стотинка...
А и как го виждаш с тези от гетата без осигуровки, като почнат на тумби да щурмуват болниците?

И нещо съвсем прясно - има още 7 заразени от нас след вчерашния брифинг, общо 25 за последното денонощие:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/338-sa-potvyrdenite-slucha … rus-u-nas-2219178

А в САЩ е починало бебе на под година...
https://nova.bg/amp/news/view/2020/03/29/283138/бебе-с-коронавирус-почина-в-сащ

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 08:10 от Недоволна

# 16 505
Проф. Витанов по БТВ.

# 16 506
Не виждам повод за недоволство, че ромите ще ги лекуват "безплатно".

Колко пък да са на кяр при 45% смъртност в Италия. Т.е. един оздравява, един умира. А и не мисля, че в БГ лекуват не-милионерите с различно от антибиотици за грип.

Виж в Норвегия "експериментално" ги лекуват с лекарствата, които в Китай и Италия в началото ги лекуваха: антималарийни и антиспин. Тук- антибиотици може да се очаква.

Така, че особена файда от това, че и безплатно ще ги лекуват тях няма.

А относно безплатното лекуване на неосигуряващи се ... бездомните са такива. И се радвам, че ще получат поне някаква грижа, защото точно те са най-застрашени от разболяване от ковид с усложнения. Ние си имаме пари за чайче и тамифлу, а те от къде?

# 16 507
  • София
то е ясно, че със или без осигуровки, трябва да се направи нещо. Особено за профилактиката - да се гледа кой къде ходи, да ги обучават, да им разясняват. И то не са само те, знаете ли колко много хора има със същия начин на мислене! Ние тук гледаме нашата си извадка, но има цяло море от хора, които са на доста ниско ниво като разбиране за нещата. Затова хем се ядосвам, че само ни намилат от "синия екран", но от друга страна трябва да се прави разяснителна кампания сред рисковите слоеве на населението, за да не става по-страшно. Трябва положението да се държи под контрол, защото не може да се разчита само на самосъзнанието на хората. Обаче не искам и да го отнасяме ние, които сме съвестни.

Недей да бъдеш толкова сигурна, че "имаме пари за чайче и тамифлу" - ти може да имаш, но други могат да нямат, особено като им потропат на вратата фирмите и банките да си събират дълговете. Съмнявам се толкова много спестявания да имат хората, защото спестяванията не са равномерно разпределени, а има малка група с големи спестявания, една група с малки и сума народ с никакви.

# 16 508
  • София
Тая смъртност за нищо я нямат някои хора...
Ама що гледате в Италия смъртността, гледайте в ЮК, там е 88% Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16 509
Тая смъртност за нищо я нямат някои хора...
Ама що гледате в Италия смъртността, гледайте в ЮК, там е 88% Stuck Out Tongue Winking Eye

Италия е в ЕС като нас. Италия закъсня с 1 месец да сложи карантина като над. В Италия масово не спазват катантината като нас. Затова.

В ЮКей още много време ще мине докато стигнат пикът. В Италия вече може да се говори за стигнар пик. Затова гледаме Италия. (След 3 седмици ще сочим с пръст Щатите и Великобритания, но за сега още не са опитали от реалността на влака стрела, на който се качиха с трзи масови заразявания за да имало стаден имунитет. Давам им 3 седмици и като им издъхнат и техмите здравни системи ще ги онсъждаме и тях.)

# 16 510
Пак да помоля, не пишете конкретни названия на медикаменти в темата, може да е опасно или някой да злоупотреби.

Иначе си проучват заедно всички научни екипи, лекарите също обменят опит и информация. Това на Австрия е единственото скрито-покрито, за което аз знам.

Колко да е скрито-покрито щом и ние вече знаем...😀.
Но няма лошо , важното е да се намери ефективно лечение само за Ковид19, а не пригодени лекарства.
Не ме интересува коя ще е държавата.

# 16 511
  • София
Въпреки че няма сутрешен брифинг, все пак се обявяват новини от МЗ.
Публикация от преди няколко минути:

Общо 338 са потвърдените случаи на COVID-19 в България, от които 7 са починали. Излекуваните пациенти са 11, съобщиха от Националния оперативен щаб.
7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

# 16 512
  • София
Докато се търси ефективно лечение само за този вирус, не може да се стои със скръстени ръце. Нека не подценяваме опита на лекарите, има случаи в историята, когато именно полеви лекари са се сещали за лечение. Вярно, не са много такива лекари, защото те самите трябва да притежават някои особености на интелекта и като личности да са силни. Лошото е, че в момента единственият бърз начин е по пътя на опита и грешката, но и мисля, че трябва да се положат най-много усилия в това леките да не стават тежки, вместо да се мисли само за респиратори. Човек стигне ли до нуждата от респиратор, нещата хич не са на добре.
Аз продължавам да твърдя, че мерките трябва да са затегнати за рискови групи, за да се намали разпространението.

Възможно ли е потребиталката, която в предишни постове правеше изброяване на случаите на заразените по дати, да допълни с вчерашни и днешни дати? Нейните постове са много ценни, но е трудно да се намерят сред толкова много страници.
може ли и някой да пусне нова тема?

# 16 513
Недей да бъдеш толкова сигурна, че "имаме пари за чайче и тамифлу" - ти може да имаш, но други могат да нямат, особено като им потропат на вратата фирмите и банките да си събират дълговете. Съмнявам се толкова много спестявания да имат хората, защото спестяванията не са равномерно разпределени, а има малка група с големи спестявания, една група с малки и сума народ с никакви.

Не, че имам пари. Даже и в темата за спестяванията писах, че и един лев не остава, но от баба ми още имам този навик - лятото се приготвяш за зиматс (аз не мога, но си замразявам плодове и зеленчуци), бере се чай (задължителни са мента за нервите, мащерка за против микроби, еньовче за незнайната болест, риган за чревцата, червен кантарион за против туберколоза, бял равнец за хрема.), купуват се захар, сол, брашно не защото са свършили, а за да попълниш резервите.

Заради научените още от баба навици на приготвяне за зимата сега си имам. Не че съм с пари.

# 16 514
  • София
8 са вече жертвите, починала е и втората жена в Благоевград, дъщеря на починалата снощи 74-годишна.

Само не се напрягайте прекалено, анализирайки данните.

Общи условия

Активация на акаунт