COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 871
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 680
И аз от 2 дена съм с ужасно главоболие, треска и температура 37,3 (не съм излизала от 2 седмици) ама докато не получа евентуално задух никой няма да ми обърне внимание. Не съм някоя известна и богата, че да ме изследват веднага.

Обади се на ЛЛ той ще ти назначи лечение, а не чакай задуха.

# 16 681
  • Ispania
Чухте ли, че изпращат самолети да прибират наши сънародници от Испания? Досега къде бляха тези сънародници? Ужас!
Има група студенти които ще се приберат с  вьпросния чартърен полет и се прави списък за останалите места. Билета е около 300 евро.
Не виждам абсолютно никакъв смисъл във вьпросния полет, след като полетите на България Айр след 2 април пътуват нормално по разписание .(все още)

# 16 682
  • Пловдив
Мишел, откъде е информацията за 4-ма в интензивното в Кърджали, като аз чета, че последната четвърта жена се лекува вкъщи, първият мъж също е в добро състояние?!

# 16 683
  • София
Испания:+6,549(78,797) случая
+838(6,528) смъртни случая

Страшно е и там. Но аз не мисля, че в България ще стигнем такива стойности и не размерът на държавата няма толкова голямо значение (Китай е над милиард) просто ние пресякохме прогресията много по-рано.
При испанците трагедията е голяма и то по вина на техните власти. Наистина потресаваща некомпетентност, самонадеяност и арогантност показаха. И то след Италия. Да беше само Китай да не се усещат, но Италия вече гореше, когато те се правеха на интерсни. И за жалост са със скапана здравна система и ужасът е пълен.
Кураж на всички там!

# 16 684
  • на пъпа на Златията
==
Точно това пак обясняваше Кантарджиев в обедните новини - около 4 седмици вкъщи отнема на заразения, "дай боже да ти мине на края на 2-та седмица"
==

Нема такъв  филм "Дай Боже":
Има  = обаждаш се на личния лекар . Той ти назначава както си знае за обикновен некакъв грип .Включително и антибиотици  както направи моя ЛЛ.  за да спре последствията .
Още от началото , защото си болен .
Сваляш температурата  да не ти заври мозъка ,  къде с хапове , къде с масажи, ако щете и с мокри чаршафи .  . Околните вече са контактни и могат да го направят .Температурата спада или я няма ,  Пиеш си антибиотиците  . продължаваш  с масажите , ама здрави , потиш се -  преобличаш се ,  смучеш  си хапчетата за гърло , ако не помага  обмазваш със сода гърлото , ако ти е запушен носа -  имаше едно време едни аерозоли за нос ,  аз ползвам бабините лекове ,.... трепеш вируса още горе , .Ако не помага един антибиоти , - втори  и в края на втората седмица си на кукуряк

Да си се "обрендзил" дет викаше баба ми и да чакаш  "Дай Боже - не става.

# 16 685
  • София
Чешете си езиците, искате, забрани, анализирайте, плюйте и си мислите, че като стоите 1-2месеца в къщи и всичко ще се оправи. Мечтайте си.
Докато не се направят масови тестове, само си мислите, че стоейки си в къщи нещо правите.
Нито има постоянни дезинфекции в магазините, нито в аптеките. Нямате никаква гаранция, че отивайки за един хляб или парацетамолче, не сте си взели за вкъщи и приятел.
Държавата, ще се ослушва за тестове до последно или завинаги. А вие продължавайте да си вярвате. Може и 4 месеца да си стоите в къщи и да си мислите, че ще самоизчезне вируса.

# 16 686
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.
точно, на 11 оздравели, 8 починали, това не е 5% смъртност, а доста повече от 50% даже Sad(((, за тия дето казват, че е само грип или вирус

# 16 687
Чухте ли, че изпращат самолети да прибират наши сънародници от Испания? Досега къде бляха тези сънародници? Ужас!
Има група студенти които ще се приберат с  вьпросния чартърен полет и се прави списък за останалите места. Билета е около 300 евро.
Не виждам абсолютно никакъв смисъл във вьпросния полет, след като полетите на България Айр след 2 април пътуват нормално по разписание .(все още)
Не се знае тепърва кой как ще лети, така че като им осигуряват сега полет, да се възползват, а не после да реват.

# 16 688
  • На остров
ЕС ще отпусне помощ за Италия в размер на 4,5 милиарда евро и ще се раздават купони за храна.
По новините  SVT казаха, че карантината в дъглосрочен план почва да издъхва в Италия.

Ню Йорк няма да бъде поставен под карантина.

# 16 689
  • в страната на чудесата
точно, на 11 оздравели, 8 починали, това не е 5% смъртност, а доста повече от 50% даже Sad(((, за тия дето казват, че е само грип или вирус
Смъртността не се смята така.

# 16 690
Скрит текст:
За добро или за лошо, здравната система в Бг е на солидарен принцип и спешната помощ е безплатна. Така че плащал или не осигуровки, лекуват първо спешните случаи, а тези нуждаещи се от респиратор са спешни случаи и тях ще лекуват първо. Ако се стигне до недостиг на апаратура за всички спешни, ще избират лекарите кого да спасят и кого не, обикновено тези с по.голям шанс за оцеляване. Не разбрах какво се хванахте за гушите с тия осигуровки и госпожата дето се тупаше в гърдите че плащала и тя трябвало да бъде с предимство пред Цецка циганката щото тя оная не била плащала.

Не трябва да се допуска беззаконие в държавата - защото ако се допусне ще се стигне до това по-горе цитирано.
Аз съм твърдо За твърдите мерки в държават.Аз лично се чувствам в пъти по-спокойна и сигурна откакто въведоха мерките .

Съгласна съм, само че тук опираме до въпроса къде е държавата и какви механизми има и прилага, да не допуска беззаконие, а не да разчита на личната съвест на гражданите си.

Мое мнение- аз лично сега държават я виждам много повече откогато и да е било.Дано все така да продължава.
Вие мисля, че живеете в чужбина,тук на място нещата се виждат доста по-реално.Полиция има навсякъд,ред по магазините,улиците са пусти,разбира се има нарушения,но като цяло реда се вижда.

# 16 691
rorik, знаем какъв е "филма".
Под  вкъщи доктора не призоваваше, агонизирайте вкъщи,  а продължителността на лечение, било то и без пневмония.
Всеки разбира както може, затова се шашкат хората какво да правят при симптоми, вместо да се обадят на личния.

# 16 692
Преди малко в новините чух министъра на туризма и репортаж за летния сезон. Леле, ние ли не знаем нещо, което министърката знае или е твърде оптимистична! Имали сме шансове за летен сезон юли-август, щели сме да прави рекламна кампания за хубостите на Родината. А едни господа обясняват как някои курорти щели да се рекламират като балнео заради уникалния въздух и изпарения, лекуващи белодробни заболявания! Сериозно?!
Вместо да обикаля студиата и да ни говори опитвайки се да опровергава очевидни неща, солидарно с ръководения от нея бранш да се саморазпусне или са излезе поне в отпуск с цялото си министерство. А може и да отидат като доброволци по болниците да натрупат малко стаж за глупостите за балнеосанаториуми, които разправя. То ако ставаше от спа в санаториум с един лист хартия вече щяхме да ги имаме.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:29 от zari65

# 16 693
Естествени имунустимулатори са инозитол, лактоферин, бета глюкан, цинк, вит с, вид д, вит е

Бета глюканите са имуномодулатори, а не имуностимулатори. При тях няма опасност за свръхреакция на имунната система.. за останалите не знам.

# 16 694
За вит.Ц-за максимална доза не мога да кажа,но за бъбречни проблеми не трябва да е повече от 500 -това със сигурност от нефролог.Аз имам тромбофилия и повече от 1000 и то за кратко време не пия...примерно ако тръгна да се раболявам още в началото..

Общи условия

Активация на акаунт