COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 723
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 025
Защо се връщат ли губретчиите? Явно са останали без работа, като че ли тук ще имат работа...

# 17 026
  • на пистата
Последните секунди от видеото.
Въздухът който дишаме може да е заразен 😒
https://nova.bg/news/view/2020/03/29/283206/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … E%D1%82-covid-19/

# 17 027
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.

В Кауфланд пускат досадно малка бройка, според мен 20-30 максимум
В Лидл ходих снощи за първи път от ИП, не спираха на входа, вътре пак повече от 30 души нямаше, но 100 ми се струва много, ще си ходим по краката, дори и при нормални обстоятелства...поне за този магазин.

Одеве бях в Лидл. За Пловдив става въпрос. Определено доста над 30 човека имаше вътре. Никой не чака един да излезе, за да влезе друг. Влизат всички на конвейр. 4 каси работеха. За сравнение в началото на мерките работеше само една каса. И на мен ми направи впечатление, че е доста пренаселено.

# 17 028
Скрит текст:
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

Вместо да си играят на декларации, да започнат с тестване колкото може повече. Това искат все повече специалисти. Да се види истинската картина и да се види до къде сме реално. А не, да гадаят, кога ще е пика и платото, без да имат достатъчно изследвани резултати.
Едното не пречи на другото - тестване и ограничаване. А и какво от това, че ще тестват! Обсъждано беше, да се направи контролна група от 1000, 10 000 човека, подбрани по някакъв критерий и да ги тестват. Няма да получат цялата картина /това е и невъзможно/, но ще има над какво да си упражняват титлите.
Да тестват хората, които всеки ден са на първа линия - лекари, полицаи, такива, които се срещят с различни хора ежедневно.
Да не забравяме, средствата са ограничени, тестовете още повече, не само като бройка, но и като достоверност.

# 17 029
  • Там,където се събуждам щастлива.
Преди два дена изследваха фекални води в Холандия и откриха вируса в тях.

Нашите в България къде се изливат?

# 17 030
  • София
Защо се връщат ли губретчиите? Явно са останали без работа, като че ли тук ще имат работа...
Нали тук (в темата) се развиват теории, че тези хОра плащали хиляди евра данъци и ние с нашите мижави данъци, не можем да им стъпим на малкия пръст? Не следва ли, ако си плащал огромни суми данъци, да изискваш от въпросната държава грижа за здравето си? Нали затова плащаш, ако ти се наложи, да ти окажат помощ? Ако съм плащала хиляди евра данъци, бих предпочела да ме лекуват в Лондон, Париж, Берлин отколкото в Хасково напр.

# 17 031
  • в страната на чудесата
Гранд ЕСТ Франция, български лекар споделя огромна заболеваемост, 20% смъртност (не интубирани, а със симптоми), всички лекари се занимават само с ковид, останалата спешност се поема от 1 човек на специалност, колкото толкова. Най-засегнати са 40-50 годишни.
Стойте си у дома ако не сте на работа, това за възрастните хора е МИТ.

# 17 032
Скрит текст:
Скрит текст:
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

Вместо да си играят на декларации, да започнат с тестване колкото може повече. Това искат все повече специалисти. Да се види истинската картина и да се види до къде сме реално. А не, да гадаят, кога ще е пика и платото, без да имат достатъчно изследвани резултати.
Едното не пречи на другото - тестване и ограничаване. А и какво от това, че ще тестват! Обсъждано беше, да се направи контролна група от 1000, 10 000 човека, подбрани по някакъв критерий и да ги тестват. Няма да получат цялата картина /това е и невъзможно/, но ще има над какво да си упражняват титлите.
Да тестват хората, които всеки ден са на първа линия - лекари, полицаи, такива, които се срещят с различни хора ежедневно.
Да не забравяме, средствата са ограничени, тестовете още повече, не само като бройка, но и като достоверност.
Ето малко за тестовете от специалист.
https://czpz.org/treatment/professionals/12343-2020-03-23-08-53-54

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:56 от Не се сърди, човече

# 17 033
Само на мен ли ми се струва много малък броят хванати случаи при 7000 тестове направени, реално цялото тестване хваща 5  % заразени.
В Италия са към 25  %, може и там да е било така в началото, де
, ама пак 5 % ми се струва малко...

# 17 034
  • Пловдив
Много е важно как е взета пробата. Това е специфично за всички PСR проби, не само за корона. Не ме учудват отрицателтите проби. Направо е чудо, че хващаме положителни. То не е само лабораторията и апаратурата.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:28 от dazel

# 17 035
Много е важно как е взета пробата. Това е специфично за всички PSR проби, не само за корона. Не ме учудват отрицателтите проби. Направо е чудо, че хващаме положителни. То не е само лабораторията и апаратурата.

Т.е. не са взимани правилно?

Бая кинти сме хвърлили в кофата тогава

# 17 036
Гранд ЕСТ Франция, български лекар споделя огромна заболеваемост, 20% смъртност (не интубирани, а със симптоми), всички лекари се занимават само с ковид, останалата спешност се поема от 1 човек на специалност, колкото толкова. Най-засегнати са 40-50 годишни.
Стойте си у дома ако не сте на работа, това за възрастните хора е МИТ.

Това е добре доста хора да го проумеят, защото заради този вирус, доста други болни не могат да получат здравна помощ навреме, а това дори и да не ги убие със сигурност влошава състоянието им.

# 17 037
Скрит текст:
Скрит текст:
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

Само това каза. Помоли да си стоим по къщите, че и въздуха е заразен.
Не го знам кой е този Балтов, но ако се изказва от позицията на специалист, може спокойно да си скъса дипломата. Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха. Хич не се учудвам, че в България /ако бг мамма е представителна извадка/ е такава истерия.

# 17 038
Скрит текст:
Мангъра пак се вихри гледам
Прав е, че по света нерегистрираните заболели са много повече от официалните и повечето от тях се оправят и дори не знаят (защото не са се изследвали), че са преборили болестта, но Мангъров забравя, че по света има и много повече нерегистрирани болни от грип, които си се лекуват на крак и си работят и не ги е страх, защото грипа ни е познат до болка. Та като се съпоставят нещата, то пропорциите ще се запазят.
Значи съгласен съм за едното, но не е правилно да се сравнява с второто, защото повечето хора не ходят на лекар като хванат грип и няма как да влязат в официалната статистика.
В смъртността при грипа никъде не са включени безсимптомните, тя е само за тези, които развиват заболяване. От грип 3/4 от тези, които се заразяват карат безсимптомно.
.
Не, те не карат безсимптомно, ближем си раните по домовете или работейки, заразявайки всички наоколо и страдаме. Но от безкрайно многото ми познати, никой НИКОГА не е тестван за грип, така че изобщо не може да си говори за статистика. Още повече, че никой ЛЛ не пише в болничния грип, дори и вирусна инфекция не пише. Така че каквато и да е статистика (умрели у нас от грип 10 000 за една година, пък положителните проби за всички щамове грип са около 1000 най-много) е меко казано нелепо.
НЯМА достоверни статистически резултати без достоверни данни, а поне у нас достоверни данни просто няма. Пример - натръшват се с нещо по едно и също време десетки хиляди хора, а тестовете да грип са 20-30.и от тях се вади псевдо статистиката за грипа.

# 17 039
  • Пловдив
Ами за PSR за хламидия тампонът поне 20 пъти се върти, да да е сигурно,  че има достагъчно материал, за да се изолира ДНК. Това са вътреклетъчни микроорганизми. При вирусите може да е различен подходът, но пак трябва да има достатъчно клетки. Нали там се търси вирусът, в клетката. Този път търсят РНК. Не допускам, че няма правилен инструктаж за взимане на пробата. Ще бъде много неприятно, да не кажа безотговорно, ако е така.

Общи условия

Активация на акаунт