COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 980
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 385
Новопостроени детски площадки, пейки, спирки, улични лампи и цели сгради за милиони редовно се трошат от вандали и досега не знам ни един да е глобен...За разходка в парка 5000 лв. Каквото и да кажа, ще е малко.
Може би си струва да спомена, че всичко това се прави заради болест със смъртност по-малка от обикновен грип.
+ 100
Някой по-назад написа, че полицаите не отговаряли за чистотата. Да, общинска полиция отговаря, те не са МВР, а са към общините. И за глобите за минаване през парка пак те ще са сега.
Щом могат се организират за това, значи и за чистотата могат да се напънат. Ще ги видим след кризата.

# 17 386
  • София
Флип, виждам през прозореца, а преди 4 дни все пак излизах. Мъртвилка, само хора, които са тръгнали към магазина имаше и чат-пат някой човек на спирката.

# 17 387
Благодаря Mosquita!

Аз днес бях на пазар и влязох само в Лидл и Кауфланд. Пред Метро имаше опашка от поне двайсетина души отвън с колички и даже не доближих, защото не ми се чакаше.
В К. имаше малко хора, бяха спрели едната врата да се отваря, и дезинфектант със сензорен датчик на входа в магазина, който точно го зареждаха. В Лидъл също имаше такива мерки. Хората бяха малко, но имаше доста без маски. А повече от възрастните си се тикаха в мен, а не бе да няма място.... Пред моят блок седенките са спрели, ама пред съседни входове...и хоро ще заиграят...
И какво толкова нападат работниците в К. за хорото - Ами всички с маски и ръкавици, няма клиенти наоколо... Те милите са на първият фронт, нищо че не е толкова отговорна работата им, и какво - карантина, работа, карантина, работа. Ест. да поискат да си вдигнат духа малко... За нас седящите у дома, има и интернет и кабелна. За тях - само стрес и стрес. Уф.

# 17 388
Това е най-силният аргумент на "безсмъртните", че заради "един грип" ше се скапе икономиката. И всичко било да се усвоят "едни пари"?!
А, и струпването на военна техника?!

# 17 389
Съгласна съм с Тарталета.Моето дете е на 2г и 7м и не е от най-разбиращите, мрънка си иска си нейното, няма начин. Обаче винаги може да залисаш едно дете, дали ще рисувате, дали ще гледате някое филмче или ще му прочетете някоя книга. Това за мен са си мързеливи родители, аз намирам начин и вкъщи да я изморя. Тегаво е да, но е за нейно добро, все пак няма да и е много приятно ако ми се случи нещо недай Боже, защото е пищяла да иде на пясъчника! В краен случай излизаме, но само двете, без приказки с този и онзи. А те седнали да пият кафе на пейката, децата им се въргалят в пясъчниците и седнали да обесняват, как нямало как да ги държат цял ден вкъщи. Ама те и навън не се занимават с тях, гледат явно да си починат.
Спрете да си оправдавате мързела с децата, че вече става тъпо.

# 17 390
А какъв е зорът и в Лидл, и в Кауфланд, че и в Метро да ходите?

# 17 391
Аз пък днес, освен на тълпите по тротоарите, бях свидетел и на следното. Две майки с отрочетата си и с още двама мъже скъсаха лентата на оградата на детската площадка, отвориха вратичката на заграждението и се тръснаха на една пейка. Преседяха си там доволно.
Та в тази връзка съм абсолютно за много по-строги мерки за карантина, защото заради десетте минути на някой на припек, които в случая се разтеглиха до към два часа, хората не могат да си продължат нормалния живот, включително и работейки, тъй като епидемията ще се разраства.
Снимки във фейса от детски рождени дни с по четири семейства накуп и т.н.- това не е сериозно.

# 17 392
Говореше се за Грипната Ваксина - според това дали е тривалентна или четиривалентна.... Някой може ли да ми каже в България, каква е била слагана? И дали става дума за  ваксината през 2019-2020 в чужбина, или общо през последните години?

Само за 2019-та ставаше въпрос, т.е. за този сезон. В БГ нямам представа каква ваксина е внесена. Сега чета в нета и като гледам, май е четиривалентната. Тя е ок, според онова изследване.

# 17 393
  • MI
Това е най-силният аргумент на "безсмъртните", че заради "един грип" ше се скапе икономиката. И всичко било да се усвоят "едни пари"?!
А, и струпването на военна техника?!
Е тя и със, и без мерките ще се скапе. Като колабира здравната система и почнат да измират доста повече хора да не би да очакваме всичко да върви като песен?! За съжаление това е положението - очаква ни следвоенна икономика.

# 17 394
  • София
Ох..не се вижда краят нито на кошмара в Европа, нито на положението ни тук Cry

# 17 395
Ето това е добър анализ на ситуацията по темата корона вирус.

"Нужен е план как да живеем с коронавируса, а не как да се крием от него" За тези които не им се чете, има аудио вариант.
https://darikradio.bg/nuzen-e-plan-kak-da-ziveem-s-koronavirusa- … BzoLg-0xzIE-Dji98

# 17 396
А какъв е зорът и в Лидл, и в Кауфланд, че и в Метро да ходите?

Аз ходя в хипермаркет, защото пазарувам за дълго време - нали си спазвам доброволната карантина...
То като помисли човек, тези, които са хоум офис, така и така трябва да работят от вкъщи и не могат да излизат.

# 17 397
  • София
Малко извън темата, но аз съм сигурна, че на детето ми Манту не е правено. Всички ваксини по календар ги има. Когато питах/ щото тогава в групата ни тук се коментираше/ сестрата каза, че се правела още в болницата. Явно е говорела за самата ваксина, а аз питах за пробата. Аз сега как да разбера детето има ли я или я няма?Confused
На колко години е детето?
.
5 и половина.

проба Манту се прави на 7 години.

# 17 398
  • София
като наоколо няма друго, остава хипермаркетът. Не броя магазинчета тип лафки за алкохол и цигари.

# 17 399
  • У дома !
Всеки ден виждам по 10 тина души най-малко на фитнес площадката пред блока ни.Вече дори ги познаваме хората и сме им измислили прякори като ги видим през прозореца,че тренират.Дори сега се събират много повече "спортуващи" от  преди извънредното положение.Седят по пейките и си говорят повече ,отколкото да се премятат.

Общи условия

Активация на акаунт