COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 951
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 460
Колко по-спокойни ще сте и вие ако знаете, че в хранителния магазин никой не е ходил или пипал опаковките без маска и съответно няма секрети полепени по лентата за стоки, по стъклото отделящо вас от фармацефта.
Няма как нормален човек със здрав разум да вярва, че това е възможно. В хранителен, в нехранителен магазин, навсякъде, където е обществено място и където се изминават много хора. Ако се опитваме да контролираме другите дали носят маски, ако чакаме да сме сигурни, че всичко около нас е пипано и оглеждано само с ръкавици и маски, ами, най-добре директно да си запиша час при психиатъра. Как ще знаеш кое какво е, как ще изискваш сигурност и стерилност в магазина, то това си граничи с ОКР.
Здрав разум трябва хора, а не лов на вещици по парковете и маниакално бърсане със спирт.
Бояна, откъде е инфото ти за Китай?
Може ли източник?

# 17 461
  • София

Бояна, откъде е инфото ти за Китай?
Може ли източник?
Написах – имаше доста репортажи по Евронюз, CNN, France 24 и прочее. За кое да дам източник от изброеното? Репортажите за Ухан вероятно са налични на сайтовете им, а коментарите за лъжливите данни валят ежедневно от директори на болници в САЩ и от специалисти в останалите страни. Вижда се и с просто око каква е картината в останалия свят.
А за режима в Китай мисля, че всеки знае. Никой не е чакал дисциплинираните китайци да си стоят вкъщи. Това е тоталитарна държава, не е тайна какво означава това на практика.

# 17 462
Благодаря на журналистката задала въпроса как технически да се случат нещата с декларирането къде отиваме.
Радвам се да чуя, че мислят за варианта с телефона.

# 17 463
На тия пресконференции освен ПИК, БГНЕС, бг он ер, Марица други медии ходят ли?

# 17 464
Значи ще пускаме СМС, а те безплатни ли ще са?

# 17 465
Колкото по-малко се излиза, толкова по-евтино ще бъде. Wink

# 17 466
  • София
Потвърдиха ли за декларациите и ако да, откога?

# 17 467
# 17 468
Силно се надявам да размислят за тая глупост, обаче като чета как всички тук с широки обятия я прегръщате съм сигурна, че и висшестоящите ще видят, че ще мине без проблемно.
И тогава същия "отровен" въздух ще си го дишаме вътре, а не отвън. Голям напредък!

# 17 469
  • Варна
Никъде не се заклеймяват хората, отишли за хляб. Дори и в бг мама.

# 17 470
  • София
16 дни децата ми не са си показвали носовете навън. Аз съм излизала 2 пъти до магазина за това време. Не ми говорете, че не могат да се наложат строги мерки! Налагат се и още как! На всяка крачка има полиция, проверяват, бъркат ти в колата, за да видят наистина ли от магазина идваш. Отдавна не можем да пътуваме или да се движим по двама заедно. Мога да изброявам още и още от мерките тук.
Но не! Децата на българина не могат без чист въздух! Българският пенсионер не може да не пазарува ежедневно, нищо, че му е ниска пенсията. Гичка и Пенка не могат да не се помотаят по гезмето. Пияниците пред блока не могат да не са на открито. Изведнъж много важно стана да сме навън! Само на българина му се нарушават личните права и му събират личните данни. Само на българина не може някой да му казва къде да ходи!
Ганьо си е Ганьо и в извънредно положение!

Успокой се малко. Не си единствената, на която децат не са излизали навън. На теб точно Ганьо ти е най-малкия проблем. Гледай фиестите, които ви докараха до това положение.

# 17 471
Седенето вкъщи включва ходене до магазина, всички ядем.

Потребителката с хляба се възмущаваше от присъстващите, че са изкупили всичкия хляб и какво щяла да каже на детето си. Хайде холан да спрем да си измисляме.

# 17 472
Усещам, че на генералът като интелигентен и отговорен човек, леко му писна безотговорността на доста хора. Признавам, че ако бях на негово място до сега да съм теглила една на цялата работа със спасяването на българина - и на пенсионерите дето щели да им атрофират мускулите и на майките на децата с увреждания, дето всички са в рисковите групи.
Мре му се на народа от корона и туй то, толкова лигави сме станали и мрънкачи за права без отговорности и грижа към ближния, че да му прилошее на човек.

# 17 473
  • Варна
Аз видях само заклеймяване на хора, които безцелно се шляят навън с оправданието, че трябвало на всяка цена да вземат въздух или да изкарат кучето.

# 17 474
  • София
Силно се надявам да размислят за тая глупост, обаче като чета как всички тук с широки обятия я прегръщате съм сигурна, че и висшестоящите ще видят, че ще мине без проблемно.
И тогава същия "отровен" въздух ще си го дишаме вътре, а не отвън. Голям напредък!
Глупост щеше да бъде ако хората разбираха и се съобразяваха със ситуацията, но навсякъде е пълно с хора, които се разхождат, а и интернет с отчаяни вопли за това кой как е наранен, защото се налага да стои вкъщи. Нормално е да не може да се разбере подобно невъобразимо нещо от всички и веднага. Затова са тези мерки и в Ница имат отвана вечерен час, и в Париж с дронове следят дали се спазва карантината, и в Испания проверяват касовата бележка, за да не си отишъл уж до магазина, а да си купил една леща само. Хората сме еднакви навсякъде, даже тук наистина малко по-сериозни по въпроса, за щастие.

Ето и журналистите питат забранено ли било да се разхождат в центъра. Аз бих попитала трябва ли да бъде забранено, за да се сетят хората, че в центъра също живеят хора, че не можем да отидем до магазина, защото е пълно с велосипедисти, влюбени двойки и тройки, и прочее, дошли от другите квартали да се разнообразят и дза полюпят семки. Полицаи им казват да се прибират, те минават по преките, карат по тротоарите тези колела и тн. Вчера за 60 метра, докато опитвах да си изхвърля боклука на няколко пъти щеше да ме сгази колело. По тротоара. Това не са хора от квартала, нито са тук по работа.

Наистина всички сме в стрес и ставаме също наистина като в детската градина. Те ще ми кажат! Еми...наистина декларациите са тъпотия, но хубаво да помислим чия. Зрелите хора, осъзнати, си налагат самоограничения, не чакат някой да им забранява, да ги проверява, да им се кара и да ги глобява. Така мисля, но може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт