COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 779
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 520
Аз за това казвам, че Щабът трябва да спре да разнася фалшиви новини - ако имаше голяма заболеваемост в Плевен, независимо, че няма тестове, болницата щеше да е пълна с интубирани (по черните сценарии на футурулозите) и щеше да се чуе. Да, ама не, поне за сега това не се случва, което ще рече, че или заболеваемостта е малка, или няма такава. Това може да се дължи на карантината, ако се спазва добре или пък просто грипът вече е минал и хората са изградили имунитет, или просто грипът не е чак толкова тежък и вирулентен. Няма как да разберем, защото не се тества масово.

Ама тя заболеваемостта е малка за сега, защото по-голямата част от хората се ограничихме доста. Ако не бяхме, щеше да е друго.

Как пък не го схванахте поне това?

Щабът анализира напред, това му е работата, както и да предупреди невярващите на очите си за ситуацията в тежко засегнатите страни.

# 17 521

В Австрия се заформя плато

# 17 522
  • София
Анализира се минало и сегашно състояние. Напред се предвижда и планира. Обаче предвиждането и планирането е на основа на анализ на вече случилото се. Трябва да имаш едни входни данни, алгоритъм и да видиш какво ще излезе накрая.

# 17 523
Така анализира напред щабът, че началникът му си смени няколко пъти версиите за заразата, разпространението и т.н.

# 17 524
Между другото - в момента за 40 евро може да се купят 20 маски за лице. Дайте идея как да се организираме, така че лекари, сестри, санитарки - колкото се може повече да получат.

# 17 525
Анализира се и напред, на база на горчивия опит на други страни, където заразата е по-напреднала, а такива примери има предостатъчно.
Не може да планираш нещо, което е ново за всички.

Така анализира напред щабът, че началникът му си смени няколко пъти версиите за заразата, разпространението и т.н.

Ми то и аз ги смених версиите няколко пъти, като се запознах с фактите.

# 17 526
  • София
Анализирам напред е как се казваше, оксиморон. Няма как да анализираш напред, защото напред нямаш данни. Анализираш вече съществуващи данни, а те са в минало време, а на база анализа прогнозираш. А прогнозата е несигурна, защото няма има променливи, които могат да я променят. това е принципен въпрос, независимо дали е за епидемия, за производство или застраховки.

# 17 527
Alexandria,
да и това.
ама това са най-важните въпроси и никой не ги задава!!! а не да ми коментират пейките и салоните.
то ако ставаше само са парацетамол, ехеееее
Значи звъниш на ЛЛ, той не си вдига (обикновено), звъниш на 112, там или ти се карат или ти казват да звъниш на ЛЛ или да пиеш витамин Ц и да си мериш температурата. Аз поне с такова впечатление оставам.
Тия хора по домовете (не са толкова много де, 300 човека грубо в цяла България) някой доктор ей така да мине да ги преслуша, ест. с маска, костюм, ръкавици. Болния също ще е с маска. Тц, няма.
Не знам. Все ни уверяват, че 80% го изкарвали като настинка. Дали наистина е така не знам. Самите доктори го казват, ама защо цели 80% (което си е много все пак) го карат леко, а 20% (което пак е много) дават усложнения.
И точно тук е границата. Кога започва усложнението?
Кога, и най - вече Дали ще стигнеш до усложнения, зависи от имунната ти система.

# 17 528
Не знам защо,но въпреки че нямам медицинско образование,смятам че вирусът не е толкова заразен.Според мен,при по слабите и болни хора се трансформира в смъртоносна бронхопневмония.Ще си защитя тезата с 2 твърдения.
1.Излекуваният ски учител от Троян каза,че е живял една седмица със съпругата си,която не е заразена.Добре де,само от сутринта пипнах 5-6 пъти хладилника,кафе машината,смесителя на мивката.Мъжът ми-също.Тяма как за една седмица да не е докоснала нещо пипано от него.С риск някой да се разсмее,но предполагам,че след като се е върнал от Банско,може би е прегърнал и целунал жена си.Пазарувал е в магазина,в който работи стринка ми.Целият персонал е тестван отрицателно.Случаят с Домусчиев е същият.
2.Защо в Италия,Испания,Франция и т.н пълната карантина не помага?

# 17 529
  • София
Анализира се минало и сегашно състояние. Напред се предвижда и планира. Обаче предвиждането и планирането е на основа на анализ на вече случилото се. Трябва да имаш едни входни данни, алгоритъм и да видиш какво ще излезе накрая.
Не знам как работят от щаба, но аз като лаик съм ни "вързала" за Франция и си се движим с тях, но смятано на глава от населението, и сме на 10 дни. Надеждата ми е да изостанем, защото там на по-късен етап въведоха мерките, имаха избори и тн. Та гледаме Франция и делим на 10 и виждаме след 10 дни. Ако делим на 100 виждаме дали още ги следваме на 10 дни или не по днешни данни. Там изследват по същата методика и също не масово. това по брой болни.

Не мога уверено да твърдя, че съм права, но засега ми се струва най-просто като метод да видя и да мога да имам някакви предположения поне за своя консумация.

# 17 530
Анализирам напред е как се казваше, оксиморон. Няма как да анализираш напред, защото напред нямаш данни. Анализираш вече съществуващи данни, а те са в минало време, а на база анализа прогнозираш. А прогнозата е несигурна, защото няма има променливи, които могат да я променят. това е принципен въпрос, независимо дали е за епидемия, за производство или застраховки.

Все тая Andariel, факт е че хората се стараят, докато ние драскаме по цял ден във форумите и ръсим критики.

# 17 531
Не знам защо,но въпреки че нямам медицинско образование,смятам че вирусът не е толкова заразен.Според мен,при по слабите и болни хора се трансформира в смъртоносна бронхопневмония.Ще си защитя тезата с 2 твърдения.
1.Излекуваният ски учител от Троян каза,че е живял една седмица със съпругата си,която не е заразена.Добре де,само от сутринта пипнах 5-6 пъти хладилника,кафе машината,смесителя на мивката.Мъжът ми-също.Тяма как за една седмица да не е докоснала нещо пипано от него.С риск някой да се разсмее,но предполагам,че след като се е върнал от Банско,може би е прегърнал и целунал жена си.Пазарувал е в магазина,в който работи стринка ми.Целият персонал е тестван отрицателно.Случаят с Домусчиев е същият.
2.Защо в Италия,Испания,Франция и т.н пълната карантина не помага?

По първия въпрос - колко време след контакта със ски-учителя са тествани? Може да е било прекалено рано. Според мен е хубаво съпругата да бъде тествана отново.

# 17 532
  • БГ
А тези маски дезинфекцирани ли са? Аз вече сериозно се замислям дали изобщо ще си купя някога такива маски, защото не зная дали са правени на поточната линия и всичко е автоматично извършено до момента на залепването на кутията или е сортирано на ръка, както видях в един репортаж.
Можеш да си я дезинфекцираш вкъщи. Или да я сложиш в карантина и после да си я носиш Wink

Вчера специалисти отговаряха на въпроси по няколко чужди канала. По повод престоя върху повърхности казаха от два часа до два дни, а че на Даймънд Принцес може и да са го намерили след 17 дни, но не и в количества, които могат да заразят човек. Както обясни пък българска лекарка по Нова, това не е антракс, щом обвивката на вируса се разрушава от сапун, не е толкова неизтребим по повърхностите, нито живее в заразната си форма със седмици.

На Даймънд Принцес принцес са намерили остатъци от РНК на вируса след 17 дни. Не са намерили вирус, който да може да заразява, а само следи от него. Но нашите го изтиражираха и дори щаба си позволява да казва, че 17 дни живеел.

# 17 533
Анализира се и напред, на база на горчивия опит на други страни, където заразата е по-напреднала, а такива примери има предостатъчно.
Не може да планираш нещо, което е ново за всички.

Ми то и аз ги смених версиите няколко пъти, като се запознах с фактите.

Ако вземем исторически даннни на протичане на заразата в другите страни: след 100ния случай: удвояване на доказаните заболели на всеки 2 дни до достигане на плато след около 20 до 30 дни. Т.е. независимо от размера на страната или на брой живеещи, в една изолирала се от останалите единици се очаква 10 000 заболели до 30 дни и чак тогава достигане на плато.

Предлагам да не говорим за хубави неща преди да са се случили, че рибата е още в морето.
Взеха мерки навреме, но... сънародниците непослушни. И сега - ефективни ли са мерките или ще последваме Италия, Испания, Англия, Щатите.. до Великден ще се види.

# 17 534
Няма как да сравняваш с Франция, дори и като делиш на броя население, защото сравняваш джанки с краставици.

Можем да се сравняваме с други държави, които са подобни като стандарт на живот.

Общи условия

Активация на акаунт