COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 696
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 625
  • Шумен
Никой не се бунтува официално.
Обаче тук си говорим и изказваме мнения за ситуацията, не може ли?
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

Да той генерала цял живот е мечтал  да дойде ден, че да почне да сплашва, въпреки че сам не вярва в причината за страх. Това е абсурдно.

Не знам за какво е мечтал, но очевидно в момента се чувства комфортно - има и други  начини да поднасяш стресираща информация, но заръките явно са съвсем други - стрес и паника на макс. Иначе консултация с психолог няма да му е излишна, макар че всеки добър лекар, какъвто бил той, трябва да е наполовина психолог, за да е истински добър лекар.Та  остава изводът, че целенасочено говори по този начин. И затова колкото по-малко го слушаш и гледаш, толкова по-добре за психическото ти здраве. Щото  тоя вирус не знам реално колко ще го прекарат тежко, но психолози и психиатри определено ще имат доста работа след като приключи епидемията в България.

# 17 626
Аз отдавна писах, че във всеки бюлетин си пише, че ще бъде потвърден броя починали след установяване на причините за смъртта, но никой не обърна внимание.

В клиповете от Италия ми направи впечатление, че казаха, че всичките им пациенти в интензивното умират,радваха се на един единствен, който се подобряваше Sad
Разбира се, един клип не е показателен, но...като сравниш и със статистиката...
Не, не е вярно това. Има множество изписани включително интубирани, стига да потърсиш излизат доста резултати. Официална статистика няма. Всъщност последните дни има рекорд на оздравели, но тук се цитират обикновено само починалите. Rolling Eyes

# 17 627
Ще говоря от личен опит  - варицелата я карах на 28г с бебе на 8м, което се зарази явно при един от месечните контролни прегледи. После и сестра ми успяхме да заразим
Преди това то ДГ, то училище,  то братовчеди.. е няма и това си е. Не са ме спирали от градина или училище заради варицелата
Не знам за какво е спорът, но да подкрепя. Дъщеря ми е на 13 и изкара ежегодни взривове на варицела в ДГ и училище, без да се зарази. Тоест от 3 годишна е под постоянни атаки и е прегръщала и целувала приятелчета, които само след часове цъфваха с пъпки. В един момент вече исках да я изкара, но не. Още не е боледувала от туй чудо.
Синът ми се зарази и изкара още в първа група на ДГ. Дори и той не успя да зарази кака си, с която беше ежедневно по време на боледуването си и която го прегръщаше и стискаше постоянно като кукла.

# 17 628
Аз всъщност се изненадах като разбрах, че Мутафчийски е учил и психология. Не му личи. Всъщност разбирам колко му е тежко, но не може да стоварва цялото това нещо на плещите на обикновените хора. Особено за нашата мрачна статистика 100% от интубираните с летален изход, това засега ми звучи най-отчайващо. Другото е "лекувайте се вкъщи, незнайно с какво и как".

# 17 629
  • Ispania
Добро утро.
Сега слушах един испански вирусолог, който каза че по логика, най-рано към 20 април ще махнат карантината , друг е въпроса че не се знае правителството какво ще измисли.
Че ни остават още 3-4 дни с много заразени(починали), и би трябвало ако хората са си стояли достатъчно във вкъщи, заразените рязко да спаднат след това.
За съжаление ни остава още много .

6737 починали
Почти 80000 заразени
(Точните данни все още не са публикувани )

# 17 630
  • София - Рим и обратно
Аз всъщност се изненадах като разбрах, че Мутафчийски е учил и психология. Не му личи.
Напротив. Идеално се справя, предвид възложената задача да сплашва народонаселението да седи мирно и послушно дОма и да гледа подозрително всеки, с когото се разминава на улицата, докато притърчава за т. хартия. Ако му видиш първите интервюта - доста земен и нормален лекар с компетентни мнения. После изведнъж, за една нощ се превърна в драматургичен актьор.

# 17 631
  • София
По данни на ECDC смъртност в Европа 6.3%.
При наличните критични случаи от всички заразени има потенциал да расте... в случай, че мерките ограничат разпространението и темпа на заразяване намалее, можем само да се надяваме да остане такава.

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Аз да добавя към това мнение ей този линк.

Може да видите колко са били жертвите в България по време на епидемията 2009 от свински грип, както и в цяла Европа. И сами да прецените има ли място за сравнение в смъртността.

https://www.ecdc.europa.eu/en/seasonal-influenza/2009-influenza-h1n1-faq

# 17 632
На генерала не му е работа да успокоява, да замазва очите на хората и да пръска с розов парфюм. Видяхме приспивните песни за грипа до какво доведоха. При толкова много мрънкачи (всеки втори въпрос към него е как да заобиколим законите на природата и вселената), трябва да се вкара и малко стрес и ред и хората за разберат, че нещата са сериозни и да спазват мерките. Сега е време за мобилизация, ще дойде време и за спокойствие и почивка.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 12:38 от LillyM

# 17 633
  • София - Рим и обратно
На генералът не му е работа да успокоява, да замазва очите на хората и да пръска с розов парфюм. Видяхме приспивните песни за грипа до какво доведоха.
До какво?

# 17 634
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

Може ли подробности? В коя лаборатория? След колко време получаваш резултата за короната? А, за грип - какъв се оказа, че имаш?

# 17 635
Никой не се бунтува официално.
Обаче тук си говорим и изказваме мнения за ситуацията, не може ли?
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

Да той генерала цял живот е мечтал  да дойде ден, че да почне да сплашва, въпреки че сам не вярва в причината за страх.
Няма значение дали генерала го е страх или не...Той казва това, което му наредят да плещи ....
Във всякакви такива ситуации, винаги има 1-2 на "предната фронтова линия", които свеждат до знанието на народа това, което им наредят тези "зад кадър".
И естествено, отнасят негативите и псувните.

# 17 636
# 17 637
# 17 638
В Каспела Пловдив вече има един случай.Снаха ми днес е на работа,довече ще я питам за подробности.
Аз стоя и чакам кога ще избухнем със 100 + за един ден,не че имаме капацитет да тестваме,но ако открият новите лаборатории може и да стане.
Бих избягвала такива лични подробности, кой точно къде работи от близките ми.
Има хора с много лоши, изкривени помисли.

# 17 639
Хора мислещи си че е само грип, ама по-малко страшен дълго време. Може би и в момента.

Общи условия

Активация на акаунт