COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 237
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 17 880
  • В планината / На морето
Аз си взимам по малко натурален хинин в момента,
тъй като Боко излъга ,че ще произвежда и пусне аналгин- хинина.
Всички лекарства претендиращи ,че лекуват Ковид са на базата на хинина,

Аналгин-хинина се произвежда и в момента в Българските фармацефтични фабрики. Не са бойкови обаче. Но е забранен за употреба в ЕС, вкл и в БГ, щото ние сме едни видни членове. Но собствениците на фармфабрики си работят и печелят от износа,

ББ каза ,че ще го пусне за народа, лично го чух.
Се едно , няма за нас.
От амазон си поръчах 1 кг. кора от хининово дърво за 28 евро. Има я и на е-bay.
Вари се 1 сл. кора в 600 мл. вода и се пие по 1с.л. 3 пъти на ден.
Може да се добави и малко винена киселина(лимонтузу).
Започна при мен една суха кашлица затова го пия , снощи си направих на гърдите компрес от свинска мас, малко от хининовата отвара и 1 ч.л. сол. Днес съм супер. Същевременно пия и билката Медуница (белодробната билка) и чай от смес от над 20 билки от български билкар - за лечение на бронхити и пневмонии.
Спомних си ,че на братовчетката майка й така и правеше компрес на гърдите, като бебе,  със счукан детски хинин и мас.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:30 от РичиРич

# 17 881
  • София
Какво ако има масово тестване? Наистина не разбирам ползата. Болните ще са си вкъщи, както са и сега. Лекарство работещо няма. Днес си отрицателен, отидеш до магазина и вече не си. Обяснете какво ще стане ако ни тестват всички.
Ще има адекватна статистика за заболеваемост и смъртност. И като се види каква е смъртността действително, а не процентно съотношение на малкото тествани позитивни и умрели, ще разберем, че тя е не по-висока от тази на грипа, ще приемем факта и ще се успокоим.
Но това няма да стане скоро, разбира се, защото никой не иска тази картина да лъсне.
Статистика ще има така или иначе. И сега лесно може да се екстраполира от наличните данни. Но с какво ще ни помогне това на ситуацията? И какво значение има смъртността, като заболеваемостта, съвсем очевидно, разказа играта на всяка здравна система, която докосна и то при едва няколко процента от популацията, които са болни.

# 17 882
Скрит текст:
Масово тестване и ограничаване на заразените лица е изход от безумната ситуация, но генералът и щабът се държат като ощипани моми, щом се спомене това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koj-se-spr … qOmzAADsxS2iigo1o

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

Ами нали сега точно това се прави .
И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .

И като се приемат в болницата, какво от това? Ще ги закачат на вентилатор и пей сърце ли? Thinking
Нали няма открито лечение...където и да ги сложат, каквото Бог реши, това ще стане с тях. Аз съм вярващ човек, не ми се сърди, но нямаше как да не те отразя.

Интересен е този парадокс, при който доктора е този, на когото прехвърляме нашите надежди, тъги, очаквания, горести, мъки...и в повечето случаи, с право, но има един момент, в който дори докторите са безсилни и това е моментът, в който Бог реши да си прибере някой...Извод - молете се на Бог, да ни пази, закриля и обича.

И кои ти е казал че  непременно трябва да ги закачат на вентилатор . Приемат  тези които "не им е добре  и са болни и ги изследват за корона в болнична обстановка - прекарат ли 2 седмици , значи ще оживеят и тогава изписване . "

Е, че тогава за какво е всичко това? Като ще приемат народа на тумби, да го изследват, пък да си полежи 14 дена, да се види какво се случва, да отварят направо Арена Армеец и да почват, ако ме разбираш...

# 17 883
  • на пъпа на Златията
Някой наясно ли е защо е тази 28дневна изолация след излекуване и отрицателни тестове и за Домусчиев отнася ли се?

По Заповед на министъра на здравеопазването:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/27/rd-01-165.pdf

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01-129.pdf

Медицинските основания какви са не знам.

Толкова ли ви е трудно да се досетите?
Жълтеницата  6 месеца преди да се разболееш  и 6 месеца след  като си се избистрил си вирусоносител .
Тук имаме  една седмица преди  , 2 седмици в болница ,  и 30 дни след това си виросоносител.
Така че  2 месеца си аут . Толкоз . Само че поетапно а не на конвейр ,  като при китайците и италианците .
Защото тестовете са ментета.

# 17 884
28 дневната изолация или поне още две седмици при изписани пациенти се налага не защото са заразни, а защото имунната им система е отслабена  и ако се юрнат на работа или се върнат веднага към активен живот могат да си докарат друга инфекция.

Това е вярно. Но  се отнася не само за  след този вирус, а за след всяка изкарана пневмония или друг вид лечение, сриващо организма, а досега е нямало подобна "привилегия". Само констатирам.

# 17 885
  • При семейството си
Няма как да се приемат в болница с леки симптоми, защото няма къде.
Леглата недостигат. Затова се приемат само тежките случаи и възрастните хора.
Сами преценете - около 1/3 от болните са в болница, и то при такъв малък брой заболели, доказан. Я си представете скочи тройно, къде да ги настаняват тези хора?

Според заповедта на министъра на здравеопазването не е точно така: има още две категории хора, които се приемат: лица с придружаващи заболявани и такива, които не могат да бъдат изолирани и да са на домашно лечение.
Ако се спазва заповедта, дали не е това причината да е тази бройката хоспитализирани.

Аз не видях заповедта да е изменяна, но може и да съм пропуснала нещо.

# 17 886
  • В планината / На морето
Как смятате да се лекувате , ако се разболеете от Ковид, върнат ви от болницата и трябва да останете под карантина на домашно лечение ?
Имате ли си вече готов"протокол" ?

------------------

Възрастните съпрузи се молели в болницата: Не ни връщайте, ще умрем!...
От Англия ли дойде COVID-19 в Ардино?

https://rodopi24.blogspot.com/2020/03/koronavirus-Ardino.html

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:44 от РичиРич

# 17 887
"Болните" от малцинствата ги приемат с целите им фамилии, както се разбра, дори само един да е по-зле. Понеже нямат спирачки.

# 17 888
  • София
Писала съм го и преди и ще се повторя с някои от тезите си, но пък имам малко време между задачките Simple Smile
Мисля, че нищо съществено няма да се промени в живота ни. Ще има още известно време остри дискусии между политици, експерти, вменяване на вина, прехвърляне на вина и така 1-2 месеца и накрая и те ще заглъхнат. Ще останат във времето само статистиките и аналитичните данни и те ще се изучават някой ден от следващите поколения. А, да, ще се направят няколко документални филма, няколко игрални филма и поне 1 сериал и това ще е.

Смятам, че условията на карантина, локдаун са пресметнати за едно тримесечие. Този период икономиките могат да си позволят и точно той се дава като аванс за науката и експертите да измислят решение на проблема. Няма как  строгите мерки да продължат повече от това, идеята е да се даде време:
- да се проучи характеристиките на вируса;
- да се намери лекарство, което да облекчава заболяването;
- да се работи приоритетно за ваксина;
- да се даде време на здравната система за реакция по време на голямо огнище;
- да се изработят достатъчно добри модели за живот по време на епидемия;

И мисля, че точно това се случва. Експерти, хора на науката и т.н. предлагат модели за реакция, мерки и действия, които да облекчават ситуацията, така, че да се върнем към обичайния си живот.
За това ни се струва, че правителствата действат на "парче", на "ангро", хаотично, несигурно, но решенията, които те взеха са в условията на малко или оскъдна информация идващи от експерти.
Звучиш много оптимистично! Радвам ти се, дано си права.

# 17 889
28 дневната изолация или поне още две седмици при изписани пациенти се налага не защото са заразни, а защото имунната им система е отслабена  и ако се юрнат на работа или се върнат веднага към активен живот могат да си докарат друга инфекция.

Това е вярно. Но  се отнася не само за  след този вирус, а за след всяка изкарана пневмония или друг вид лечение, сриващо организма, а досега е нямало подобна "привилегия". Само констатирам.

А и не е изолация (карантина), а болничен.

# 17 890
Аз изобщо не ги мисля ромите. Виждала съм как в Пирогов лекарите подминават демонстративно чакащите с часове пред кабинета им хора, за да обърнат специално внимание на циганска рода, дошла да се интересува за близък. Много внимават в картинката като работят с тях, защото иначе нещата завършват с бой.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:41 от lovely

# 17 891
  • София
Болничен можеха да дават до 14 дни, после е с комисия. Сега могат 28, но не защото човекът сее зараза, а за да се възстанови. Пневмония имат болните най-често.

# 17 892
  • София
И мен ми направи впечатление, че у нас след двата отрицателни теста им дават 28 дни болничен/карантина/изолация. Това според мен обаче са за от тежките случаи нагоре, а не всеки позитивен. То иначе с тия дълги болнични съсипаха здравната система и допълнително икономиката.

# 17 893
  • на пъпа на Златията
"Болните" от малцинствата ги приемат с целите им фамилии, както се разбра, дори само един да е по-зле. Понеже нямат спирачки.

А не! Тия да си плащат!!!
Да ги карцират по къщите ! Като наруши  карантината да му вземат къщата ! Тия и без това са накупили къщите  на хората за по 1000 лева и не са ги прехвърлили и не плащат и данъци .  ни за смет ни за имот . ни за ток ни за нищо . Те тия къщи отдавна са на държавата .  
Регистрацията им трябва да се затегне .  в 15 дневен срок трябва да се регистрират къде живеят .  

Те партидите  за ток вода се водят на старите собственици
Кметовете  да се изхвърлят веднага от работа а не да минават с по 30 лв на глас  за да избират  феодалите по селата . .

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:47 от rorik

# 17 894
  • Другата България
Няма как да се приемат в болница с леки симптоми, защото няма къде.
Леглата недостигат. Затова се приемат само тежките случаи и възрастните хора.
Сами преценете - около 1/3 от болните са в болница, и то при такъв малък брой заболели, доказан. Я си представете скочи тройно, къде да ги настаняват тези хора?
Според заповедта на министъра на здравеопазването не е точно така: има още две категории хора, които се приемат: лица с придружаващи заболявани и такива, които не могат да бъдат изолирани и да са на домашно лечение.
Ако се спазва заповедта, дали не е това причината да е тази бройката хоспитализирани.
Аз не видях заповедта да е изменяна, но може и да съм пропуснала нещо.
Те почти всички е трудно да бъдат изолирани в домашни условия, особено когато живеят/ползват едно домакинство, и когато да речем един е заразен /бащата/, а майката и децата са здрави. Но не са в болница, няма как да са. Няма как да има човек с леки симптоми, да живее заедно с още трима, и да го настанят в болница само заради това. Със сигурност ти го казвам. В същото време пък да има тежко болни, или вече влошили се, но за тях да "няма място" защото Асан живее с още десет чавета в две стаи. И не може да се изолира. И това е сега, когато все още болниците не са пълни на макс. Ако нещата загрубеят, тогава и средно тежко болните ще са си в къщи.
Какво ако има масово тестване? Наистина не разбирам ползата. Болните ще са си вкъщи, както са и сега. Лекарство работещо няма. Днес си отрицателен, отидеш до магазина и вече не си. Обяснете какво ще стане ако ни тестват всички.
Ще има адекватна статистика за заболеваемост и смъртност. И като се види каква е смъртността действително, а не процентно съотношение на малкото тествани позитивни и умрели, ще разберем, че тя е не по-висока от тази на грипа, ще приемем факта и ще се успокоим.
Но това няма да стане скоро, разбира се, защото никой не иска тази картина да лъсне.
Значи ти искаш официално нещо да ти се каже или покаже, за да го разбереш и да се успокоиш? Тоест, вярваш, че е така, но понеже не е казано/показано официално, си неспокойна и затова искаш бързите тестове? Извини ме, ако не съм разбрала правилно, но ако е така, имаш пълното право да вярваш в нещо/неща, които смяташ, че са верни, но не са казани и показани по ТВ. И обратно - можеш да не вярваш на щаба и генерала.
Бързите тестове затова са бързи, защото са предимно информативни. Но не са реални, няма как да отразят това, което ти искаш. Защото сега ще отчетат "-", но утре е възможно друг бърз тест да отчете "+", защото са минали 24 часа, през които ти вече си се заразила. А няма как всеки ден да се тестват всички. Всеки положителен бърз тест след това задължително се потвърждава с другия, и едва тогава човекът се смята за официално заразен.

Общи условия

Активация на акаунт