COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 840
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 910
  • Другата България
Merri_An, аз пък чета заповедта на министъра на здравеопазването и в нея пише точно това (т.2, буква "в" и "г"):
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01-129.pdf

На практика кой как спазва заповедите на министъра, включително тези за другите "мерки", е отделен въпрос.
Някъде в моите постове да коментирам заповед? Или да казвам, че не пише така?
Питам те - хипотетично, дано никога не ти се случи. Възрастният ти родител е със съпътстващи заболявания, и е заразен. Трябва да го настанят в болница, съгласно тази заповед. Да, ама не. Защото отделението в град Х, малък провинциален град, разполага с 30 легла. Примерно. И 20 от тях са заети от лица от ромски произход, по-млади от родителя ти, без тежка клинична картина, но са там защото в маалата къщата е с две стаи, а човекопотокът в тях е внушителен. Отново съгласно тази заповед ромите са там.
Е, заповед ли ще търсиш тогава? Ще питаш персонала защо не я спазва?
Не казвам, че така трябва-да не се спазват правила, да се нарушават, или каквото и да било друго. Но понякога се налага да се заобикалят, факт. Правилата. И вече съм писала - всички сме потърпевши от това, но определено не сме подготвени за всичко, което се случва.

# 17 911
Току-що по Нова телевизия казаха, че от сега маските са задължителни на открити и закрити обществени места.

# 17 912
Току-що по Нова телевизия казаха, че от сега маските са задължителни на открити и закрити обществени места.

Вярно е, а казаха ли от къде да си ги купим Grinning

# 17 913
Какво ако има масово тестване? Наистина не разбирам ползата. Болните ще са си вкъщи, както са и сега. Лекарство работещо няма. Днес си отрицателен, отидеш до магазина и вече не си. Обяснете какво ще стане ако ни тестват всички.

Ако позитивните са си вкъщи и в магазина срещаш само отрицателни как ще станеш позитивен?

# 17 914
Те хубаво казват много неща по телевизията, ама да вземат и да ги прилагат, а. Значи за едни има мерки, а за други - не. Както виждаме това със самосъзнанието, самоконтрола и отговорността не работи. Всички са навън и са без маски.

# 17 915
  • При семейството си
Merri_An, аз пък чета заповедта на министъра на здравеопазването и в нея пише точно това (т.2, буква "в" и "г"):
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01-129.pdf

На практика кой как спазва заповедите на министъра, включително тези за другите "мерки", е отделен въпрос.
Някъде в моите постове да коментирам заповед? Или да казвам, че не пише така?
Питам те - хипотетично, дано никога не ти се случи. Възрастният ти родител е със съпътстващи заболявания, и е заразен. Трябва да го настанят в болница, съгласно тази заповед. Да, ама не. Защото отделението в град Х, малък провинциален град, разполага с 30 легла. Примерно. И 20 от тях са заети от лица от ромски произход, по-млади от родителя ти, без тежка клинична картина, но са там защото в маалата къщата е с две стаи, а човекопотокът в тях е внушителен. Отново съгласно тази заповед ромите са там.
Е, заповед ли ще търсиш тогава? Ще питаш персонала защо не я спазва?
Не казвам, че така трябва-да не се спазват правила, да се нарушават, или каквото и да било друго. Но понякога се налага да се заобикалят, факт. Правилата. И вече съм писала - всички сме потърпевши от това, но определено не сме подготвени за всичко, което се случва.

За какво спориш с мен? Аз попитах, не може ли този брой хоспитализирани да се дължи на изпълнението на заповедта на министъра. Ти категорично ми казваш, не, всички хоспитализирани са възрастни и в тежко състояние. ОК, щом имаш информация, достоверна за всички хоспитализирани, така да бъде.

# 17 916
Как са ги принудили да напуснат Франция?

Казали са им колко ще им е сметката за болнично лечение и са си били камшика за там, дето лекуват без пари, без осигуровки и без застраховки.

# 17 917
Отговаря и на често поставяният въпрос "защо са ни тестове?" Накратко, защото само при широкообхватно скринингово тестване ще може да се вземат адекватни мерки за постепенното излизане от извънредното пложение в което се намираме, като същевременно се запазят и дори засилят ограничителните мерки, но само на местата където е необходимо и важно да бъде направено.

Да се вземат проби е едно, да се изследват тези проби е второ и да се изкарват резултати е трето...

Като знам колко са скъпи изследванията и в българските клинични лаборатории как се вземат проби, колко се изследват и че дават на пет човека един и същи резултат съм определено скептичен към резултата от масовото тестване... и усвояването на едни пари....

# 17 918
Скоро и смъртта ще заври и закипи .
Впрочем имаме ли си собствено производство на ковчези или трябва да внасяме от Китай ?
К'ви ковчези, направо ями и общи гробове ще трябва, ако се вярва на черните прогнози на някои врачки в темата.

# 17 919
Ето за това си говорим от самото начало.

Дойче Веле:
Коронавирус: как Сърбия бе повалена от "най-смешния вирус в историята"

"В Сърбия отначало говореха за коронавируса като за „най-смешния вирус в световната история". Автор на това прочуло се в Сърбия изречение е проф. Sign ExclamationSign ExclamationSign Exclamation Бранимир Несторович. По време на една пресконференция той пускаше шегички за болестта и препоръча на мъжете да дадат на съпругите си достатъчно пари за шопинг в Милано, защото там сега било много изгодно да се пазарува. Специалистът по белодробни заболявания дори каза, че вирусът съществувал предимно във Фейсбук и че набавянето на предпазни маски и тестове е напълно излишно........
Sign ExclamationSign ExclamationSign Exclamation Президентът Вучич пък посъветвал своите сънародници да пият всеки ден по една ракия......."
Цялата статия тук - https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-52951879

В България изтрезняването предстои....
В България същите смешници обаче продължават с глупостите и конспирациите. И скачат като им кажеш истината как с тяхното бездействие и подценяване ни тикнаха в голяма катастрофа. Реално най-голямата от ВСВ насам.

# 17 920

Ей, знаех си, че веднага някой ще каже "от къде"!   Дори и да няма в аптеките, въпреки, че в повечето има, вероятно имате в къщи игла, конец, и непотребен парцал, от който да си направите...

# 17 921

В София вече има в повечето аптеки и магазините за предпазни облекла.
Например в аптеката на Витошка и Солунска на ъгъла.
Има и в магазините за 1 лев.
И на двете места - 2 лв. бройката. Маските са от плат.

# 17 922
А ако съм против да нося маска?

# 17 923
СЕди си дОма

# 17 924

Седиш си вкъщи и не излизаш, много просто.

Общи условия

Активация на акаунт