COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 670
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 315
Едни виждат оздравяващите и търсят лекарство, други виждат ковчези, препълнени морги и апокалипсис.
Още мога да сравнявам. Но конструктивната гледна точка за мен крещи за внимание. А ирационалната крещи единствено от лудост.

Не питай старило, а питай патило. Да не си изядеш после думите.

# 18 316
Елфичка, така е, защото сме народ с комплекси. Не ми се ще да го казвам, но е факт. Наистина винаги сме на контра и го правим машинално, без мисъл дали не е за наше добро. Иначе нямаше да се чувстваме репресирани, когато държавата решава да заработи, ама ние не сме свикнали и държавата ни да работи, та не е лесна нашата. Затова и аз съм на мнението за желязна ръка, друг начин не виждам в момента.
Правата може да си ги търсим, ама друг път, защото сега не е въпрос на нарушени права, а на обща, световна опасност.

Иначе и аз все още се мъча да виждам броя на оздравелите...
Ние сме на работа, с маски, ръкавици, по график и от утре щели да ни мерят температурата

# 18 317
Понеже маските не стигат за лекарите и в Австрия , показаха че ги дизинфикцирали на 120 градуса използваните, може и вие след пране , вместо да гладите .
Може ли линк? Живо ме интересува темата, защото утре на работа ще експериментираме по темата.

# 18 318
Скрит текст:
Днес гледах поредния лайф на Дани, който живее в Китай. Супер интересно ми е всичко, което говори. Ние няма да стигнем тази страна никога. Тези които ги нареждате и обиждате, само едно нещо ще Ви кажа - на малкият пръст не може да им стъпите.
Дори сега, когато се предполага, че Китай е изчистен от вирусът, продължават да носят маски хората. Продължава да се мери температура и да се правят проверки. А Вие тук хленчите, че не можели да седнат на пейката пред блока. Голяма работа, голямо чудо.
Дори сега, в разгара на пандемията, която предизвикаха, китайците продължават да ядат прилепи, плъхове, панголини и змии. Варят ги живи, както и кучетата и котките. А някои им се възхищават и ги дават за пример, че носели маски.

Това имат, това ядат. И ние си ядем шкембенцето, ама не обясняваме на чужденците как се прави, нали?

# 18 319
Унабела и аз съм съгласна с теб. По-лесно е да плюеш вместо да мислиш.

# 18 320
Значи не мога да разбера мисленето на някой хора. Репресия било да носим маски, били сме роби. Е как драга желанието ми да защитя хората ме прави роб? Когато го правя по собствена воля, това се нарича по друг начин. Другия пък да решаваме проблема с диалог? Ми пробвай де, поговори си с вируса, дето създава проблеми пък дано те чуе. И тези фантазии за вечно извънредно положение не спряха. То да сме благодарни, че мислят и за нас, защото в момента няма проекти и еврофондове за „усвояване”. Някой има ли представа колко пари губят едни хора? Ама не, искаме да ни пуснат на маслините, да окапят 5% и останалите да продължат щастливо с мъничките си бизнесчета. Да ви кажа, ако човек е кадърен, нищо не го плаши и такива вопли да заменим човеци за пари, че да не ни се скърши комфорта за мен са коментари на отрепки. Това даже ББ не го направи.
И голямо плюене по щаба то казали без маски, пък после с маски. Ма щаба не е един човек, нормално е да се променят нещата в движение и според  ситуацията. В момента няма тестове, поръчани са, ама няма. Няма как да се приложи модела на Южна Корея. Няма и капацитет за тестване, щото няма специалисти - обучени хора няма, явно се очаква и допълнителна техника, както казаха от НОЩ. И понеже нямаме много от всичко, правим това което имаме – изолираме се и слагаме маските. Прости неща са това, но сложни за много хора, както се оказва.

# 18 321
Аз не мога да си обясня как е възможно човек да се зарази и да не развие никакви симптоми. Наистина не ми е ясно. Вероятно учените, лекарите знаят защо. Любопитно ми е да направят статистика и да обяснят (На обикновен език) за случаите, при които няма никакви симптоми.

# 18 322
  • Пловдив
Здравейте, има ли някои в темата, който да е с положителен тест за коронавирус. Или пък да има близък с положителен тест?

# 18 323
Аз не мога да си обясня как е възможно човек да се зарази и да не развие никакви симптоми. Наистина не ми е ясно. Вероятно учените, лекарите знаят защо. Любопитно ми е да направят статистика и да обяснят (На обикновен език) за случаите, при които няма никакви симптоми.
Не , че нямат никакви , просто са леки и не прибягват до болница . Нима всеки като се закашля малко или пошмръкне отива до болницата ? При някой просто е леко и не му обръщат внимание . Лошото е , че те заразяват другите без да го знаят , за това ако всички сме с маски ще се избегне този иначе наистина голям проблем .

# 18 324
  • Другата България
Няма лошо, но баш сега българският гражданин се сети, че има права.
Именно, там е проблема.
Ако ББ, щабът или арменският поп беше излязъл публично или издал заповед, че маските не са задължителни, а пожелателни, то тогава щеше да има вопли защо ако или след като могат да предпазят или ограничат заболяването, не се налагат като задължителни. Ако бяха забранени всички фризьорски салони и козметични такива, щеше да се роптае защо няма къде да си направят прическата или маникюра. Ако ключарят не работеше, точно тогава някой щеше да има нужда от нов ключ за мазето. И във всички случаи щеше да има репресирани, обидени, възмутени, за които и на които някой свише им налага нещо/неща, които защо пък да спазват, след като имат права. Права, ама задължения никакви.
Преди се плюеше по МВР, че не си вършат работата полицаите, за каквото се сетиш. Сега се реве, че си превишават правата. Затова си заслужаваме всичко, което се прави, дори и по-твърди мерки следва да се приемат. Защото ако някой си мисли, че не само ромите, а и част от по-светлите им братя спазват нещо, лъже се. Тройни заплати трябва да получат полицаите, те са се превърнали в какво ли не-на КПП-та събират декларации и се разправят с всякакви индивиди, обикалят ромските квартали и търсят нарушаващи карантина, гонят майки, пенсионери и хлапета от паркове и детски площадки, търсят кафенета и всичко, приспособено на кафене по селата, което работи все още и селските пияници пият вътре, в големите магазини редовно разтървават скандалджии, за които Пенчо на опашката пред него не е бил на два метра и решават в знак на протест да го набият....и още, и още. На фона на това си вървят и ПТП-тата, и битовите инциденти, и хулиганските прояви, и кражбите, и домашните насилия, и самоубийствата....сега трябва и маските да слагат на недоволните. А, забравих, трябваше и за миенето на улиците да отговарят, тук го прочетох, но това е делегирано на общините. И разбира се, те са длъжни всичкото това да го правят, защото това им е работата. А на Пена е само да спазва едни ограничения и да носи маска. За нейно и за общо добро. Но за нея и това е много....защото са нарушени гражданските ѝ права.

# 18 325
  • Варна
Вие тая пщеница как си мислите, че ще се прибере? Със стоене в къщи по усмотрение на генерала?
Лесно се прибира, не я мисли. Не трябват много хора.
Моля за малко повече информация - кое е всичко "свясТно" и къде се изнася?
Да, свястно се пише, защо си натъртил на т-то?
 И е вярно изнасяме хубавите неща и внасяме боклуците и ниското качество.

# 18 326
Плажовете също са в категорията на парковете и градините и  вървенето по тях е забранено.  - кмет Димитър Николов.
Да няма пак неразбрали. Който прибира парите, той тълкува заповедите на  НОЩ.

# 18 327
  • София
Здравейте, има ли някои в темата, който да е с положителен тест за коронавирус. Или пък да има близък с положителен тест?

Такова животно сред нас нема.
А и да има, още не знае или няма да си признае.

# 18 328
  • Бургас
Преди малко прочетох в един сайт, Български репортер,  че обсъждали смс за излизане от вкъщи да струва 1.20 лв. и да важи 1 час. След това, ако си още на улицата пак пускаш смс. Според Бойко икономиката много потъвала и  трябвало от някъде пари да влязат. Това, ако го направи ще е безобразие, няма как всеки ден да пускам смс.

# 18 329
  • На остров
Графика от един шведски математик. Даваха го по новините и нямам снимкиа. Правена е преди ден най вероятно.
179,7  (починали на милион) Италия ден 34
144.7 Испания ден 23
6,4 Германия ден 16
10,5 Швеция ден 18

Общи условия

Активация на акаунт