COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 233
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 300
Франция + 4376 нови случая и 418 нови смъртни случаи.
Общо 44550 случая и 3024 починали.
Вчера бяха 2599 нови случая и 292 нови смъртни случая
Върви и тя нагоре и съвсем скоро и там броят на починалите ще мине този на Китай...

# 18 301
  • София
Как се изнася житото ли?Ами както се изнася всичко свястно.
Моля ви за малко повече информация за житото?
Моля за малко повече информация - кое е всичко "свясТно" и къде се изнася?
Благодаря!
(Съжалявам, че Президентът наложи вето на част от закона за мерките при извънредно положение...)

# 18 302
На мен много ми хареса колко бързо оздравя принц Чарлз. Милият той. (Той оздрвя по-бързо отколкото чакам една пратка от една аптека!!!) Нали е наследникът на трона (уж)! И хоп, пак е на работа, няма спирка. Така малко да си почине на някой остров, не помня как се казваше онзи частния,  Мустик ли беше?

# 18 303
Б. Б. каза, че в България предприятие/я произвежда/т шлемове за медиците... защо във ФБ от Пирогов се тиражира призив, че не им достигат шлемовете (ако е истина)?!? Да не изнасят и тях...
ББ казва много неща, въпросът е защо му вярвате безусловно.
Аз знам лично от познати, работещи в болници, че нямат нито достатъчно маски, нито достатъчно ръкавици. Но щом ББ е казал друго, сигурно те са се объркали.

# 18 304
Скрит текст:
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Ще ти кажа защо. В Австрия, Южна Корея, Сингапур, Индия, Тайланд - там кажат ли ти да носиш маска, носиш маска. Кажат ли ти превишиш ли скоростта - 350 евро без да ги интересува мнението ти.

В Швейцария - казаха им преди 2 седмици да си стоят вкъщи и всичко си е вкъщи. Няма хрън, няма мрън, няма репресират ме.

Където спазват карантината се оправят бързо. Тук освен с глоби и налагане на глобите с друго не може да се накара българина да пази себе си и другите.

Южна Корея, Сингапур, Индия, Тайланд - в евро няма д те глобят.  

В Швейцария  не им наредиха, а призоваха. Техния мин пред с това започна - не можем да нарушим правата на швейраските граждани, но призоваваме ....

И тук се пробваха с призив, ама всички разбраха призива като покана да проявят творчество докато шикалкавят - стоене на пейките пред блока, разхождане на кучетата в куп, сбирки в гимназията, разходка до женския пазар ... Като не става с призив с глоби.

А в Швейцария, шефа на СЗО им обясни какво е положението и швейцарците си се затвориха в къщите. Ама като швейцарци, не като роби. Тука да се пазиш здрав било робство, а да си пазиш бебето живо било враг на народа.

Ганьовщина до шия.

# 18 305
  • София
Скрит текст:
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Говоря с тях ежедневно по телефона. Това достатъчно достоверно ли е или да ти пратя снимки от viber?
Говориш с кръг от 10,20,100 човека и те ти разказват за техните впечатления. Не ми е достатъчно. Аз виждам сама разликата между бгмама, фейсбук и хората на живо. Повярвай ми, никъде досега на живо не съм срещнала такова плашене със снимки, истерични нападки и тн. А аз около себе си пък даже не виждам и нарушители. И ако не четях тукашните сводки коя баба е извела неправомерно внучето си, нямаше и за разбера, че така масово не се спазват забраните. Около блока ми е празно, ежедневно, хора не виждам да се струпват, живея до голям магазин, хората влизат с маски, дисциплинирани, дистанцирани. Пред офиса ми е мъртвило. С което искам да кажа, че има различни реалности и не обобщавайте за една държава на базата на лични и приятелски впечатления.
Аз предпочитам да вярвам на това, което ми изпращат/казват от лични впечатления, а не на база форума, фейса и др. Когато мой роднина, приятел, колега излезе на терасата и каже "виж, няма никой по централната улица! За първи път виждам такова нещо. Всички са с маски, пейките са обградени с ленти и т.н.", аз съм склонна да му вярвам и не съм чула някой да се страхува от репресия или да се оплаква.

# 18 306
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Тя кожа се дере веднъж. Ако искат да ме глобят мен лично 100 пъти по 5000.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
И с всеки изминал ден тези чувства ще растат във все повече хора.
Ако липсва диалог ще последва анархия.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.

Естествено, че всеки носи отговорност, само че накрая се случва обикновеният човек да го отнася за разлика от други богопомазани, които със свои решения са сътворили далеч по-сериозни проблеми за решаване от човек не носещ маска. Изразявам мнение, че решението на проблемите е в диалога, а не в репресиите, с които се опитват да налагат ред управляващите, които може би си въобразяват, че това ИП ще остане вечно. Съжалявам, че трябва да се обяснявам, но изглежда се изразявам на твърде високо ниво, за да стигне посланието до четящите ме от първия път. Все още не са ме глобили, както никой от пишещите тук, предполагам. Изразявам лична позиция в едно ИП. Това е.
Обясняваш се по свое желание, никой не те е карал. Което няма нищо общо с нивото ти, което според теб може да е високо, но според друг-не, това отново е въпрос на лично мнение. На четящите те от пърия път.
Все още не са те глобили, защото заповедта е отпреди часове. За другите пишещи не знам, не вярвам някой да си признае.
С горното, а и с предходното, аз също изразих лична позиция и мнение.

# 18 307
На мен много ми хареса колко бързо оздравя принц Чарлз. Милият той. (Той оздрвя по-бързо отколкото чакам една пратка от една аптека!!!) Нали е наследникът на трона (уж)! И хоп, пак е на работа, няма спирка. Така малко да си почине на някой остров, не помня как се казваше онзи частния,  Мустик ли беше?

Мистик, да. Може и да са взели проба от друг. Не ми се вярва, че е бил болен. Те са толков по ПиАрът, че не е истина. Сега Уилям и Кейт също правят публични изяви да си вдигнат реномето.

# 18 308
  • Варна
Днес ми се наложи да чакам на опашка пред банка. Една госпожа на видима възраст над 60 години, с маска под носа, я свали, изкашля се и после, пак в я вдигна под носа. Всичко отстъпихме с по няколко крачки назад.
Та, като нареждат да носим маски, да наредят и как точно да се носят и какво им е предназначението. Точни указания трябва да се дават. Аман от малоумници.

Аз съм виждала да носят маски под носа не къде да е ами в аптека нямам предвид клиентите, ами фармацевти. Варна аптека Матрикария, на Чаталджа зад цветята.

# 18 309
Скрит текст:

Говоря с тях ежедневно по телефона. Това достатъчно достоверно ли е или да ти пратя снимки от viber?
Говориш с кръг от 10,20,100 човека и те ти разказват за техните впечатления. Не ми е достатъчно. Аз виждам сама разликата между бгмама, фейсбук и хората на живо. Повярвай ми, никъде досега на живо не съм срещнала такова плашене със снимки, истерични нападки и тн. А аз около себе си пък даже не виждам и нарушители. И ако не четях тукашните сводки коя баба е извела неправомерно внучето си, нямаше и за разбера, че така масово не се спазват забраните. Около блока ми е празно, ежедневно, хора не виждам да се струпват, живея до голям магазин, хората влизат с маски, дисциплинирани, дистанцирани. Пред офиса ми е мъртвило. С което искам да кажа, че има различни реалности и не обобщавайте за една държава на базата на лични и приятелски впечатления.
Точно така живеем в паралелни реалности с някои и никога няма да имаме пресечни точки. Едни виждаме нормални, справящи се (в рамките на възможното) хора, други виждат само нарушители и искат да се стерилизира света. Едни виждат прекомерни и необосновани мерки и се притесняват за икономиката, други викат: искаме още, не ни е достатъчно, по-строго, бой по кратуните.
Едни виждат оздравяващите и търсят лекарство, други виждат ковчези, препълнени морги и апокалипсис.
Още мога да сравнявам. Но конструктивната гледна точка за мен крещи за внимание. А ирационалната крещи единствено от лудост.

# 18 310
  • Бургас
Днес ми се наложи да чакам на опашка пред банка. Една госпожа на видима възраст над 60 години, с маска под носа, я свали, изкашля се и после, пак в я вдигна под носа. Всичко отстъпихме с по няколко крачки назад.
Та, като нареждат да носим маски, да наредят и как точно да се носят и какво им е предназначението. Точни указания трябва да се дават. Аман от малоумници.

Аз съм виждала да носят маски под носа не къде да е ами в аптека нямам предвид клиентите, ами фармацевти. Варна аптека Матрикария, на Чаталджа зад цветята.
Ами днес по новините, повечето ни политици с маски до носа.
Включително и премиера.

# 18 311
  • София
Днес гледах поредния лайф на Дани, който живее в Китай. Супер интересно ми е всичко, което говори. Ние няма да стигнем тази страна никога. Тези които ги нареждате и обиждате, само едно нещо ще Ви кажа - на малкият пръст не може да им стъпите.
Дори сега, когато се предполага, че Китай е изчистен от вирусът, продължават да носят маски хората. Продължава да се мери температура и да се правят проверки. А Вие тук хленчите, че не можели да седнат на пейката пред блока. Голяма работа, голямо чудо.

Дори сега, в разгара на пандемията, която предизвикаха, китайците продължават да ядат прилепи, плъхове, панголини и змии. Варят ги живи, както и кучетата и котките. А някои им се възхищават и ги дават за пример, че носели маски.

# 18 312
  • София
За толкова години един път съблюдават, дали спазваме закон, и ние вдигнахме шум до небесата. Просто сме свикнали да живеем в пълен хаос, беззаконие и безнаказаност и затова се опъваме сега.

# 18 313
Няма лошо, но баш сега българският гражданин се сети, че има права.

# 18 314
  • София
Хора, вие за едни пейки ли се Напрегнахте, бе!?
Пейките са собственост на Столична община, утре ако решат на тяхно място катерушки ще построят; на тяхно място Блок ще издигнат! И са издигали!
Кво ревете - Сега точно, за едни пейки, купете си от практикер и си стойте на балкона.

Общи условия

Активация на акаунт