COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 225
Но не може така да се изчислява смъртността все пак, по метода на Елфичка.
Не е достатъчно да има глоби, а се обезпечи успешното им събиране. Щото и глобяваните са си редовен контингент, който е наясно, че може да не си плати глобата.

# 18 226
  • София
Аз пак да питам... Защо някои си мислят, че ако у нас няма ограничения или те са много по-малко от сегашните, изведнъж бизнесът ще потръгне? Смятате, че в момента, в който всичко отвори, заведенията и хотелите ще се напълнят, магазините, различни от хранителни, рязко ще започнат да регистрират обороти като някога и предприятията, зависими в голямата си част от вносни суровини, ще заработят в пълен обем обем? И няма да има гладни и безработни?
Ще има, каквото и да направим. Само че и болните ще са повече.
И аз се питам същото. Ако отворят сега заведенията - колко хора ще отидат? А в кината, театрите, стадионите? Сигурно ще има такива, разбира се, но ще бъдат най-вече изключения, масово хората ще решат да не рискуват. За останалата част от бизнеса и сега няма абсолютна забрана да работи, само изисквания за допълнителни мерки за сигурност.
За какво е целият тоя шум до небето "пречат на бизнеса"? Проблеми има, разбира се, но те не са само у нас - кризата е вече световна. И да вдигнат всички забрани у нас - ще върне ли това нещата веднагически такива, каквито бяха преди ИП? Ако не - против какво точно се протестира?
Има проблем - пандемия, световна. Има зараза, има жертви, лекарство и ваксина няма още открити.
И правителството да свалим, и генерала да изгоним, и магазините да разбием в гладен бунт - това ще реши ли проблема?

# 18 227
  • Bulgaria
Но не може така да се изчислява смъртността все пак, по метода на Елфичка

Много е рано да се направят такива заключения. Нито една държава не може да смогне да тества. Със сигурност има поне 1/3 повече от регистрираните случаи, които дори не са тествани. Със сигурност има и смъртни случаи, които не са включени в тази статистика.

# 18 228
  • В планината / На морето
Понеже маските не стигат за лекарите и в Австрия , показаха че ги дизинфикцирали на 120 градуса използваните, може и вие след пране , вместо да гладите .

# 18 229
Благодаря за информацията за математическия модел. Не разбрах обаче това план ли е или прогноза?

# 18 230
Понеже маските не стигат за лекарите и в Австрия , показаха че ги дизинфикцирали на 120 градуса използваните, може и вие след пране , вместо да гладите .
Как ги дезинфекцират на подобна температура?

# 18 231
  • БГ
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
author=Merri_An link=topic=1189333.msg40468546#msg40468546 date=1585578147]
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.

Най - лесно ще прокарат закон.  Преди 1 час в Унгария изшиткаха парламента, само правителството вече ще взема  решения, вече нямат парламент , гласувано с мнозинство.
И впрочем откъде да знеш кой здрав, кой не ?

Мхмммм, то Унгария по принцип върви по бръснача на едноличното управление, разбирай, диктат. В едно демократично общество, затвориш ли хората задължително по домовете, това вече е тирания, комунизъм, диктатура, както искаш го наречи, но не и ДЕМОКРАЦИЯ. Няма как да стане тази работа. Твърдо против съм и не, това не значи, че не спазвам доброволната карантина. Спазвам я, защото така искам, а не защото са ми наредили или насилили. Станат ли нещата насилствени - бай бай демокрация.
То мечтата и на нашите е същата. Да управляват с декрет и сутрин едно, вечер друго. И за малко не го прокараха, че първоначално ИП нямаше срок. Не че сега им пречи да го удължават както дойде. Факт. В България се разделихме с извоюваната демокрация. Удължението ще е по усмотрение. Нас не ни чака нищо хубаво, за съжаление вече няма как да си хванем и багажа за навън.

# 18 232
Скрит текст:
Скрит текст:
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Тя кожа се дере веднъж. Ако искат да ме глобят мен лично 100 пъти по 5000.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
И с всеки изминал ден тези чувства ще растат във все повече хора.
Ако липсва диалог ще последва анархия.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.

Естествено, че всеки носи отговорност, само че накрая се случва обикновеният човек да го отнася за разлика от други богопомазани, които със свои решения са сътворили далеч по-сериозни проблеми за решаване от човек не носещ маска. Изразявам мнение, че решението на проблемите е в диалога, а не в репресиите, с които се опитват да налагат ред управляващите, които може би си въобразяват, че това ИП ще остане вечно. Съжалявам, че трябва да се обяснявам, но изглежда се изразявам на твърде високо ниво, за да стигне посланието до четящите ме от първия път. Все още не са ме глобили, както никой от пишещите тук, предполагам. Изразявам лична позиция в едно ИП. Това е.

# 18 233
в Италия е 50% смъртността на заболелите така че, стой си вкъщи и ако не помагаш не пречи.
Ехее! В Италия "заболелите" надхвърлиха 100 хил., недейте така.
Около 50% е смъртността сред хората на интензивно лечение.
Те са 10% от приетите в болница.
А приетите в болница са по-малко от 50% от хората с позитивен тест.
Дори не се знае колко още (в пъти) са заразени и без тест.

На база приключили случаи смъртността е точно 44%.
56% оздравели, 44% починали. Може би това иска да каже Елфичка.

Точно така. От общия брой заболели: 759,321 са излекувани 159,415 и починали 36,437. Неточна математика е да се сметне колко са починалите като процент от тези 760 хиляди, т.к. има 563,469‬, за които не се знае какво ще се  случва.

От приключилите случаи (починали+излекувани) смъртността  е 19% днес като с всеки ден се покачва с по един процент. В Италия излекувани към починали е почти 50 на 50. В страни, където здравната система не е издишала е по-малко, но ако не се спазва дистанция и стоене вкъщи, ако здравната ни система изнемогне, а тя е много крехка и без този вирус.

# 18 234
През април, когато много хора не получат заплатите си за март, ще стане мазало. Друг пик може и да няма, но ще има пик на престъпността.

А защо няма да си получат заплатите

# 18 235
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Тя кожа се дере веднъж. Ако искат да ме глобят мен лично 100 пъти по 5000.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
И с всеки изминал ден тези чувства ще растат във все повече хора.
Ако липсва диалог ще последва анархия.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.

Естествено, че всеки носи отговорност, само че накрая се случва обикновеният човек да го отнася за разлика от други богопомазани, които със свои решения са сътворили далеч по-сериозни проблеми за решаване от човек не носещ маска. Изразявам мнение, че решението на проблемите е в диалога, а не в репресиите, с които се опитват да налагат ред управляващите, които може би си въобразяват, че това ИП ще остане вечно. Съжалявам, че трябва да се обяснявам, но изглежда се изразявам на твърде високо ниво, за да стигне посланието до четящите ме от първия път. Все още не са ме глобили, както никой от пишещите тук, предполагам. Изразявам лична позиция в едно ИП. Това е.

Има хора, които от диалог не разбират, но които си ценят паричките.

# 18 236
Здравейте !
Ето тук може да прочетете за научната обосновка и ползата от носенето на маски. Това тук вече не са свободни съчинения, за разлика на публикувани по-нагоре мнения, които се изказват от потребители със самочувствието на експерти.
https://medium.com/@Cancerwarrior/covid-19-why-we-should-all-wea … nale-280e08ceee71

# 18 237
  • БГ
През април, когато много хора не получат заплатите си за март, ще стане мазало. Друг пик може и да няма, но ще има пик на престъпността.

А защо няма да си получат заплатите

Защото бизнеса затвори. От къде ще им ги платят.
Очакванията за 400 000 на бюрото по труда. От утре стартират регистрациите.

# 18 238
Ричи, мерси за съветите. Нито ще сгъвам шалчета, нито ще дезинфекцирам парцалчета. Просто ще нося под насилие еднократна маска няколко месеца. Надявам се да са доволни така. Въпрос на личното ми чувство за достойнство е. Учудвам се колко робски народ има.
Робството НЕ е мисъл за ближния. Аз нося маска, за да предпазя родителите си първо и после останалите... никога не бих си помислила че това е робия. Ама явно е до дух и комплекси тия усещания в човека.

# 18 239
Но не може така да се изчислява смъртността все пак, по метода на Елфичка.
Не е достатъчно да има глоби, а се обезпечи успешното им събиране. Щото и глобяваните са си редовен контингент, който е наясно, че може да не си плати глобата.
Топлофикация как не пропуска да си събере парите..

Общи условия

Активация на акаунт