COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 351
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 285

Абе стихчга сте ги хвалили тези лъжливи китайци. Какво да им стигаме? Това че варят живи кучета ли?
Как живи???Open Mouth
Ами да. Има достатъчно видеа, не искам да търся. Сама може да си намериш

# 18 286
Скрит текст:
Днес гледах поредния лайф на Дани, който живее в Китай. Супер интересно ми е всичко, което говори. Ние няма да стигнем тази страна никога. Тези които ги нареждате и обиждате, само едно нещо ще Ви кажа - на малкият пръст не може да им стъпите.
Дори сега, когато се предполага, че Китай е изчистен от вирусът, продължават да носят маски хората. Продължава да се мери температура и да се правят проверки. А Вие тук хленчите, че не можели да седнат на пейката пред блока. Голяма работа, голямо чудо.
Снежанка, що не идеш да поживееш при китайците, щом толкова те кефят?
Или поне се премести в китайския bg-mamma.

Не разбирам Китайски, но съм в много английски форуми и такива изказвания никъде няма, като на Ганьо Simple Smile Навсякъде има недоволство, дори в Китай, но хората се нагаждат, защото разбират, че всичко това е за тях самите. Жал ме е единствено за малкият и среден бизнес, много ще фалират, много хора ще останат без работа. Дори да приемем, че България не беше взела тези мерки, този бизнес пак щеше да пропада. Пенка от блока обаче, която не може да си представи живота без да излезе на "чист" въздух на детската площадка и да наклюкари целият квартал, няма как да я съжалявам! Те за такива трябва да има строги санкции и 5000 са им малко!

# 18 287
  • При елфите ...
Б. Б. каза, че в България предприятие/я произвежда/т шлемове за медиците... защо във ФБ от Пирогов се тиражира призив, че не им достигат шлемовете (ако е истина)?!? Да не изнасят и тях...

# 18 288
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Ще ти кажа защо. В Австрия, Южна Корея, Сингапур, Индия, Тайланд - там кажат ли ти да носиш маска, носиш маска. Кажат ли ти превишиш ли скоростта - 350 евро без да ги интересува мнението ти.

В Швейцария - казаха им преди 2 седмици да си стоят вкъщи и всичко си е вкъщи. Няма хрън, няма мрън, няма репресират ме.

Където спазват карантината се оправят бързо. Тук освен с глоби и налагане на глобите с друго не може да се накара българина да пази себе си и другите.

# 18 289
  • Пловдив
Зле съм с математиката, обаче с едно мога да умножавам и си мисля следното по въпроса за маските: ако производителите им отчитат по левче на  брой печалба  и хоп 7 милиона по левче, ей ти ги 7 милиона печалба.
Една кутия еднократни маски със 100 броя, извън епохата на корона вируса, струва 10 лв. Не вярвам да я продават без печалба. За сегашните цени не ми се отваря дума.

Нищо подобно. 100 маски отпреди корона вируса струваха 5 лева. Смятай печалбата за "бизнеса". 0.04 лева струваше маската.

# 18 290
  • София
Скрит текст:
Абе аз имам въпрос - нали уж само хранителни, аптеки, банки трябваше да работят? Днес излязох за първи път от 2 седмици, в квартала цветарските магазини бяха отворени, пазара пълен със сергии, магазина за домашни потреби - отворен.. Улиците бяха пълни, вярно имаше много хора с маски, но по нищо не усещам тази карантина аз.

Всичко работи- козметични салони, фризьорски салони, цветарски магазини, магазини за левче и каквото още се сетиш. Именно по тази причина ще се затягат мерките. Вместо да потърпим още малко време, ние разтягаме нещата във времето.
Ама ти верно ли си мислиш, че нещо зависи от тебе и от маската ти? Боже, боже....
Да, твърдо съм убедена, че моето здраве, здравето на близките ми и на хората около мен зависи от мен и моята маска. А за мен здравето е точно всичко! Боже, Боже .... ти да видиш.

# 18 291
През април, когато много хора не получат заплатите си за март, ще стане мазало. Друг пик може и да няма, но ще има пик на престъпността.

А защо няма да си получат заплатите
В нашата органзация досега за един летен сезон правех поне 40 к чисто само от мениджмънт. Сега ми се каза в прав текст - 100 човека под теб остават без работа, ти защото си ценна и искаме да те запазим взимаш х/4. И бонуси няма. Аз съм ОК, защото знам, че е такава ситуацията. Ама тия под мен как ще са? И това са стотици хиляди!

Това ми звучи като работа във фирма за бързи кредити...не знам защо.

# 18 292
И аз това забелязах днес и сега го коментирахме с мъжа ми.А и генерала си противоречи,като каза сутринта на въпрос на журналист, че видиш ли трябва да се излиза само за тези случаи-на пазар за хранителни стоки(веднъж на 3 дни),до аптеката,до банката,да си платиш сметките и до работа.Е да де,ама заповедта на министъра друго казва...Е,искат да ми кажат,че не мога да отида до Хоумакс или Юск да си взема стол и маса за терасата,нали щото не ми е жизнено необходимо,в същото време те работят и ако трябва да разчитат на мен...WTF?!??!

# 18 293
  • БГ
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Ще ти кажа защо. В Австрия, Южна Корея, Сингапур, Индия, Тайланд - там кажат ли ти да носиш маска, носиш маска. Кажат ли ти превишиш ли скоростта - 350 евро без да ги интересува мнението ти.

В Швейцария - казаха им преди 2 седмици да си стоят вкъщи и всичко си е вкъщи. Няма хрън, няма мрън, няма репресират ме.

Където спазват карантината се оправят бързо. Тук освен с глоби и налагане на глобите с друго не може да се накара българина да пази себе си и другите.

Южна Корея, Сингапур, Индия, Тайланд - в евро няма д те глобят.

В Швейцария  не им наредиха, а призоваха. Техния мин пред с това започна - не можем да нарушим правата на швейраските граждани, но призоваваме ....

# 18 294
Моята най-добра приятелка живее в Швеция. Прати ми днес това

# 18 295

Говоря с тях ежедневно по телефона. Това достатъчно достоверно ли е или да ти пратя снимки от viber?
Говориш с кръг от 10,20,100 човека и те ти разказват за техните впечатления. Не ми е достатъчно. Аз виждам сама разликата между бгмама, фейсбук и хората на живо. Повярвай ми, никъде досега на живо не съм срещнала такова плашене със снимки, истерични нападки и тн. А аз около себе си пък даже не виждам и нарушители. И ако не четях тукашните сводки коя баба е извела неправомерно внучето си, нямаше и за разбера, че така масово не се спазват забраните. Около блока ми е празно, ежедневно, хора не виждам да се струпват, живея до голям магазин, хората влизат с маски, дисциплинирани, дистанцирани. Пред офиса ми е мъртвило. С което искам да кажа, че има различни реалности и не обобщавайте за една държава на базата на лични и приятелски впечатления.

# 18 296
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

След три месеца ще има, дай Боже, нова реколта пшеница. А производителите на хляб и хлебни продукти, са казали, че имат достатъчно суровина. Резерв, нямаме ли?
Допълвам се - всяка година по това време, се продава пшеница, от производителите й, тези, които имат възможност да я задържат, защото цената винаги е с 8-10 стотинки за кг в повече в сравнение с лятото, когато се жъне. Всяка година по това време се пълнят кораби за износ. Това не означава, че преработващите предприятия нямат наличност.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 22:20 от stasha_s

# 18 297
Скрит текст:
Абе аз имам въпрос - нали уж само хранителни, аптеки, банки трябваше да работят? Днес излязох за първи път от 2 седмици, в квартала цветарските магазини бяха отворени, пазара пълен със сергии, магазина за домашни потреби - отворен.. Улиците бяха пълни, вярно имаше много хора с маски, но по нищо не усещам тази карантина аз.

Всичко работи- козметични салони, фризьорски салони, цветарски магазини, магазини за левче и каквото още се сетиш. Именно по тази причина ще се затягат мерките. Вместо да потърпим още малко време, ние разтягаме нещата във времето.
Ама ти верно ли си мислиш, че нещо зависи от тебе и от маската ти? Боже, боже....

Как цяла Азия да си мисли, че да ВЕРНО зависи от маската, точно пък ти не разбра. Че и Божкаш даже.

Еййй. Софийското жителство еййй.

# 18 298
  • БГ
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

След три месеца ще има, дай Боже, нова реколта пшеница. А производителите на хляб и хлебни продукти, са казали, че имат достатъчно суровина. Резерв, нямаме ли?

Вие тая пщеница как си мислите, че ще се прибере? Със стоене в къщи по усмотрение на генерала?

# 18 299
Много се кефите, че на някой ще му вземат париците. Обаче, някой замисля ли се че покрай сухото ще изгори и мокрото. И че ще има и такива, неправомерно глобени. Не виждате ли на къде вървим с ваша помощ??? Днес вече са започнали и ревизии по фирмите (до обяд знам за 5 такива). Тези дупки трябва да се запълнят и ще ги запълним всички ние, солидарно! Някои директно, други индиректно. Аз работя. Излизам - днес ми се наложи да ходя до НАП и до кметството за дезинфектанти. Не видях хора на разходка - имаше опашки и струпвания пред институциите, пред магазините и т. н. хората вървят, гледат си работата, пазят дистанция. И мен ме подмина една дама, супер възмутена, че в центъра има хора. Ама тя откъде знае кой къде и защо е навън??? Незнам защо, но много си се кефим да си се плюем и самоизяждаме! Злоба, завист и низки страсти - като масълце изплуваха отгоре ... АМАН

Общи условия

Активация на акаунт