COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 472
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 18 255
Не изясни никой въпроса за зърното-как така  се изнася? Нали ни убеждаваха, че имаме запаси за 2 г?

Мен също ме интересува живо този въпрос.

# 18 256
Днес гледах поредния лайф на Дани, който живее в Китай. Супер интересно ми е всичко, което говори. Ние няма да стигнем тази страна никога. Тези които ги нареждате и обиждате, само едно нещо ще Ви кажа - на малкият пръст не може да им стъпите.
Дори сега, когато се предполага, че Китай е изчистен от вирусът, продължават да носят маски хората. Продължава да се мери температура и да се правят проверки. А Вие тук хленчите, че не можели да седнат на пейката пред блока. Голяма работа, голямо чудо.
Абе стихчга сте ги хвалили тези лъжливи китайци. Какво да им стигаме? Това че варят живи кучета ли?

# 18 257
Днес пак над 800 души са починали от Ковида в Италия и над 1000 нови заразени регистрирани
инфото от вчера и днес :

Подробно го обсъждахме по-назад, че няма как да е различно към момента, но бавно намаляват заразените.

Последно от утре всички, при всяко излизане с маска, така ли?

# 18 258
Според мен е редно от църквата да се покажат като отговорни и мислещи за народа хора и да ограничат подобни прояви самите те. Папата как можа да изнесе реч пред празен площад? Саудитска Арабия и те са ограничили много неща, а те не са по-малко вярващи. Моето мнение е, че вярата няма да пострада от това, дори ще се издигнат в очите и на невярващите. Ако църквата стане проводник на зараза обаче, вярата ще пострада и сред вярващите.

# 18 259
  • БГ
Това са нечувани репресии и вкарване на законен рекет на населението. Не мога да повярвам, че има хора, дето се кефят! Махат им пейките, ей така, щото са решили, че е добре за населението. Без да ги питат, без нищо! И всички си мълчат и се радват...

Кой ще те пита тебе точно?

"Те" не са си решили, че е добре за населението, а цяла Европа махнаха пейките.

Ако имаш проблеми с ограничаването на свободата ти да се заразиш или да заразяваш други направо питай къде да се заразиш, а не защо се носят маски.

Стига бе? И къде си махнаха пейките - в Рим, в Милано, в Лондон ли къде ?

# 18 260
Италия е дъвка тук, ама никой не репресира с глоби за маски там. Подигравка.

Сей паца? https://www.youtube.com/watch?v=Gjnw112uBtY

# 18 261
  • София
Сигурно сте забелязали, че през последните няколко дни светът направи доста остър завой относно носенето на маски. Доскоро официалната позиция беше: маските не могат да предпазят здравия, но е препоръчително болен човек да носи такива, за да не би като киха и кашля да разпространява пръски, съдържащи вирусни частици. Затова нека само болните носят, а не здравите.

Какво се промени? Първо започнаха да изплуват данни, че тези държави, които въвеждат задължителни маски, успяват да се справят с епидемията много по-ефективно. Разковничето е там, че една съществена част от коронавирусните инфекции протичат безсимптомно (процентът е около 40-60%). Човек може да не знае, че е заразен, или ако има лека симптоматика да смята, че кара най-обикновена простуда, а същевременно да заразява много хора около него. Тези хора не търсят никаква медицинска помощ, а специалистите от Ухан смятат, че стоят в основата на пандемията.

Оттук следва изводът, че ако маските са задължителни, никой няма да мята пръски наоколо - ВКЛЮЧИТЕЛНО тези, които са заразени и са безсимптомни. Съответно това драстично ще снижи броят на заболелите.

Затова и в България маските стават задължителни.

Още някой НЕразбрал?

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 22:07 от Ronald

# 18 262
  • на последния етаж
Житото в момента се изнася за други страни?
Може ли повече информация?
Да, и мен ме интересува.

# 18 263
  • Варна

Абе стихчга сте ги хвалили тези лъжливи китайци. Какво да им стигаме? Това че варят живи кучета ли?
Как живи???Open Mouth

# 18 264
Абе аз имам въпрос - нали уж само хранителни, аптеки, банки трябваше да работят? Днес излязох за първи път от 2 седмици, в квартала цветарските магазини бяха отворени, пазара пълен със сергии, магазина за домашни потреби - отворен.. Улиците бяха пълни, вярно имаше много хора с маски, но по нищо не усещам тази карантина аз.

# 18 265
  • София
Почти във всички засегнати д-ви в Европа мерките са подобни- махане на пейки, задължителни маски, излизане от дома само по уважителни причини и т.н. Не съм чула някой да е ревнал, че е репресиран. Тук става дума за собственото здраве и това на останалите. Какви репресии, какви чудеса ви гонят? Като няма да носите маски, стойте си вкъщи. Няма да сме затворени по домовете до девето пришествие, само защото все някой е решил, че законите не се отнасят за него.

# 18 266
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Тя кожа се дере веднъж. Ако искат да ме глобят мен лично 100 пъти по 5000.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
И с всеки изминал ден тези чувства ще растат във все повече хора.
Ако липсва диалог ще последва анархия.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.

Естествено, че всеки носи отговорност, само че накрая се случва обикновеният човек да го отнася за разлика от други богопомазани, които със свои решения са сътворили далеч по-сериозни проблеми за решаване от човек не носещ маска. Изразявам мнение, че решението на проблемите е в диалога, а не в репресиите, с които се опитват да налагат ред управляващите, които може би си въобразяват, че това ИП ще остане вечно. Съжалявам, че трябва да се обяснявам, но изглежда се изразявам на твърде високо ниво, за да стигне посланието до четящите ме от първия път. Все още не са ме глобили, както никой от пишещите тук, предполагам. Изразявам лична позиция в едно ИП. Това е.

Има хора, които от диалог не разбират, но които си ценят паричките.

ще му вземеш паричките първия път, а като свършат паричките какво ще му вземеш?
като свършат паричките на човека с какво да си купи маска, която изискващият не може да осигури?
ако искаш да възпиташ детето си от бой ли ще го спукаш?
днес ще се глобяваме с 5000лв за неносене на маска, която всеки ще си търси незнайно откъде и за колко пари
утре ще видим за какво не слушат хората като им се говори от трибуната
чакам да видя къде ще му излезе краят

# 18 267

Изразявам мнение, че решението на проблемите е в диалога, а не в репресиите, с които се опитват да налагат ред управляващите, които може би си въобразяват, че това ИП ще остане вечно. Съжалявам, че трябва да се обяснявам, но изглежда се изразявам на твърде високо ниво, за да стигне посланието до четящите ме от първия път.

Смислен диалог се прави между хора с еднакви знания
Вие имате ли знания и умения да предложите алтернативно решение на проблема с КВ. Относно репресиите е трябвало да се родите доста по рано и тогава мисля, че нямаше да използвате така свободно тая дума.
А относно "високото ниво" според мен е само вашата самооценка и самовлюбеност.

# 18 268
Това са нечувани репресии и вкарване на законен рекет на населението. Не мога да повярвам, че има хора, дето се кефят! Махат им пейките, ей така, щото са решили, че е добре за населението. Без да ги питат, без нищо! И всички си мълчат и се радват...
Ами ще ги махат,като с добро не разбират-гледах кмета обикаля да ги моли-те се подиграват....като не става с добро-с друго...И тогава като видях това решение на кмета гледах как са оградени пейки с мрежи в Турция и още някъде,но от толкова информация сега не се сещам къде.Да не мислите,че там някой мрънка...гледах и снимки-ами те на седянка го бяха обърнали по пейките.И си мисля,че и на кмета едва ли са му приятни подобни мерки,но то като не разбира народа от добро/молби и всъщност даже законови забрани/

# 18 269
  • София
Не изясни никой въпроса за зърното-как така  се изнася? Нали ни убеждаваха, че имаме запаси за 2 г?
Да ти обясня ли как се изнасяше дървесина след забраната? Просто я правеха на трици и я изнасяха. Същото е и със запасите - търговски сделки, да не се учудите после. Нелучайни Каракачанов плюеше цяла седмица по БТВ  в Лице по лице
Този пост да не се счита за фалшива новина - Аз харесвам Бойко. Амин

Общи условия

Активация на акаунт