COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 469
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 330
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

След три месеца ще има, дай Боже, нова реколта пшеница. А производителите на хляб и хлебни продукти, са казали, че имат достатъчно суровина. Резерв, нямаме ли?

Вие тая пщеница как си мислите, че ще се прибере? Със стоене в къщи по усмотрение на генерала?

До 20.06, когато по принцип започва жътвата, има време. Силно ме съмнява тази дейност да я забранят. А и започва сеитба на слънчоглед, царевица и т.н, ако не е започнала, вече, де.

# 18 331
В Гърция платени ли са СМС -ите ?

# 18 332
Здравейте, има ли някои в темата, който да е с положителен тест за коронавирус. Или пък да има близък с положителен тест?

Такова животно сред нас нема.
А и да има, още не знае или няма да си признае.
А защо така мислите.Аз утре ще си правя и когато теста е готов след 48 часа ще ви кажа ако е положителен и ще ви разкажа от 1во лице какво преживяхме

# 18 333
Тези журналисти много знаят бе, още преди Бойко разбраха, че ще струва 1.20лв с ДДС Grinning

# 18 334
БЦЖ -  "две трети от страните в Европа изобщо не правят туберкулозна ваксина. Останалата една трета от страните са основно от Централна и Източна Европа и правят една, само две страни - две, ние бяхме единствените в Европа, които имахме пет приема. " - д-р Ангел Кунчев (https://www.monitor.bg/bg/a/view/mahat-mantu-probata-na-11-godis … u-varicela-185830)
И малко статистика от Японски учени с дата 29 март:
Relationship between BCG vaccination policy and the spread of COVID-19 infection in 31 European countries
https://medium.com/amanekoizumi/relationship-between-bcg-vaccina … pean-3bf5ae886796

Аз не мога да си обясня как е възможно човек да се зарази и да не развие никакви симптоми. Наистина не ми е ясно. Вероятно учените, лекарите знаят защо. Любопитно ми е да направят статистика и да обяснят (На обикновен език) за случаите, при които няма никакви симптоми.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 22:41 от Анонимен

# 18 335
И е вярно изнасяме хубавите неща и внасяме боклуците и ниското качество.
Това е от време оно - изнася се най-доброто.

# 18 336
  • При елфите ...
За италианците не мога да разбера... или съм пропуснала някаква информация... нали ги "затвориха" по къщЯта никъде да не ходят... `що така се влошава от ден на ден при тях?!?

# 18 337
Абе знаят те.. Нищо не знаят и затова и те се страхуват. След време ще е ясно. В първите години от СПИН - епидемията са лекувани само симптомите на заболяванията, които причинява отслабения имунитет. То тестове, коктейли, лекарства идват след време.
Говорих по телефона с жената на братовчед ми. Лекар е в Пирогов. Каза, че в техните среди се говори за "бум" в края на април и май месец. Евентуално ще отшумява юни и юли. За втори път го чувам от медик. Но времето ще покаже.
Лекарите ни да добри. Справят се в екстремни условия. Вярвам, че ще излезем от това. Но се иска търпение.

# 18 338
Здравейте, има ли някои в темата, който да е с положителен тест за коронавирус. Или пък да има близък с положителен тест?

Такова животно сред нас нема.
А и да има, още не знае или няма да си признае.

Не знам дали да пиша, защото не е мой близък, но е близък на добър приятел. След ски в чужбина - мъжът се връща и има леки симптоми на настинка, тества се - положителен, жена му е била без симптоми,  но също се оказала положителна. Тя през цялото време не е развила никакви симптоми, при него са преминали като настинка /около 50 годишни са хората/. Тествали са и персонала му - всички отрицателни. Не знам повече подробности.

# 18 339
  • на пистата
Както е тръгнало, случаите на глобени с по 5 000лв. ще надвишат случаите на заболели от коронавирус.

# 18 340
Скрит текст:
Скрит текст:
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Говоря с тях ежедневно по телефона. Това достатъчно достоверно ли е или да ти пратя снимки от viber?
Говориш с кръг от 10,20,100 човека и те ти разказват за техните впечатления. Не ми е достатъчно. Аз виждам сама разликата между бгмама, фейсбук и хората на живо. Повярвай ми, никъде досега на живо не съм срещнала такова плашене със снимки, истерични нападки и тн. А аз около себе си пък даже не виждам и нарушители. И ако не четях тукашните сводки коя баба е извела неправомерно внучето си, нямаше и за разбера, че така масово не се спазват забраните. Около блока ми е празно, ежедневно, хора не виждам да се струпват, живея до голям магазин, хората влизат с маски, дисциплинирани, дистанцирани. Пред офиса ми е мъртвило. С което искам да кажа, че има различни реалности и не обобщавайте за една държава на базата на лични и приятелски впечатления.
Точно така живеем в паралелни реалности с някои и никога няма да имаме пресечни точки. Едни виждаме нормални, справящи се (в рамките на възможното) хора, други виждат само нарушители и искат да се стерилизира света. Едни виждат прекомерни и необосновани мерки и се притесняват за икономиката, други викат: искаме още, не ни е достатъчно, по-строго, бой по кратуните.
Едни виждат оздравяващите и търсят лекарство, други виждат ковчези, препълнени морги и апокалипсис.
Още мога да сравнявам. Но конструктивната гледна точка за мен крещи за внимание. А ирационалната крещи единствено от лудост.
Да отричаш по този начин реалността не е признак на рационалност, конструктивност, критично мислене и каквото там си изброила. След всичко, което се случи и всички налични доказателства да продължаваш да варваш, че "това е просто грип" и в някаква световна конспирация е върхът на психозата и самозаблудата. Не, грипът не мачка здравните системи така всяка година и то на държави, които дори не са гледали целия филм, а само са видяли трейлъра на ковид19.

# 18 341
  • София
Мили хора, не знам защо на една част от Вас решихте, че се нарушават човешките права, чий права? Колко от Вас са виждали подобно нещо, никой! Виждали ли сте досега свят на колене от един вирус, ами Не, освен някой хилядолетник, а такъв от вас няма. Ганьо криво разбра демокрацията, щом нещо не ми изнася айде у лево. Ще се жалваме, ще протестираме, защото видиш ли света се върти около нас и нашето желание, че сме прави..., но утре, ако ваш близък пострада ще запеете друга песен, че правителството не струва, че не са осигурили защита и т. н. За никой не приятно, живота не е същият към настоящият момент,но е по-важно да  останем колкото може повече живи, защото от оня свят никой не се е върнал, за да каже, че е по-хубаво.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 22:47 от maidi

# 18 342
Това за маските че го виждам като единствения достъпен начин да се ограничи заразяването го писах още миналата седмица. Тук някой ми се подиграха ама си дойдохме на думата. Просто това е наистина най-достъпния начин да се ограничи заразяването. Особено като гледам автобусите на градския транспорт то вътре е направо джунгла. Яд ме е че не се въведе по рано но сигурно не е имало по аптеките.

# 18 343
Репортаж по италианска телевизия от 2015 г. Е предупредил за опасност от пандемия с коронавирус.

https://gospodari.com/репортаж-по-италианска-телевизия-от-2015/

# 18 344
  • София
Добре де, но ние тук не сме въпросните майстори, с които си имала близък контакт.  И аз искам всички да носят маски, но си представям как ще глобят клошара, алкохолика или всякакви елементи извън закона за това, че са без маски. Дори няма да посмеят да ги наближат, но аз ще съм принудена да съм на една спирка или в един тролей с някакъв такъв и ще се чудя как да не се кача или как да сляза.

За СМС-ите според мен статията е фейк, колкото да се възползва и да подгрее - "наши източници от ГЕРБ".

Общи условия

Активация на акаунт