COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 308
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 420
Не се притеснявайте за маските!
Маски ще има за всички от сърце!
Даже прочетох, че "наши" фирми вече са внесли няколко милиона, а имаше опасност да не бъдат пласирани!
Та затова заповед на министъра и проблема е решен! Даже една част от количествата ще бъде купена от държавата, ама сега нали няма обществени поръчки, цените са както ги определят "нашите" фирми! Но това няма значение, всичко се плаща от държавата, а не от нашия джоб!
А маските са жизненоважни, както знаете от "ЩАБЪТ"! Въпреки че някои специалисти вирусолози твърдят, че от носенето им няма никакъв смисъл, особено на тези масовите без филтър, но какво ли разбират те, щом "ЩАБЪТ" и лично честния и кадърен министър твърдят, че са задължителни!

# 18 421
  • При елфите ...
Заповедите се изпълняват, а не се обсъждат правилни ли са или не... с риск да мА линчуват... Wink

Във връзка с БЦЖ-то... ако някой като мен е пропуснал информацията...
https://www.mediapool.bg/vrazka-mezhdu-vaksinata-btszh-i-smartno … t-news305469.html

# 18 422
  • При семейството си

Глобите са в Закона за здравето-чл. 209а и чл. 215, и са еднакви, ако не носиш маска и не спазваш задължителната карантина. Мерки взимаме все пак.
https://www.lex.bg/mobile/ldoc%20/2135489147

# 18 423
Току що, чух подробности за руското лекарство, за което питаха и нашите журналисти.
Името не му запомних, но е на основата на  хидрохиновия фосфат, като са намалени вредните странични действия и дава по добри резултати при лечението на корона вируса. При това преназначението му били в началото на заболяването, за да не се влошават заразените.
Приготвили са 3000 дози и започвали да го тестват в болницата в Москва където са най-много болните.

# 18 424
Скрит текст:
Мили хора, не знам защо на една част от Вас решихте, че се нарушават човешките права, чий права? Колко от Вас са виждали подобно нещо, никой? Виждали ли сте досега свят на колене от един вирус, ами Не, освен някой хилядолетник, а такъв от вас няма. Ганьо криво разбра демокрацията, щом нещо не ми изнася айде у лево. Ще се жалваме, ще протестираме, защото видиш ли света се върти около нас и нашето желание, че сме прави..., но утре, ако ваш близък пострада ще запеете друга песен, че правителството не струва, че не са осигурили защита и т. н. За никой не приятно, живота не е същият към настоящият момент,но е по-важно да  останем колкото може повече живи, защото от оня свят никой не се е върнал, за да каже, че е по-хубаво.
Чии права се увреждат? Ами моите.  Това сме го живели - да се отнемат права на едни, за да се гарантира просперитета на други. Наричаше се социализъм. Вие явно не сте го живели. Или по-лошо - харесвало Ви е.
Ако имате нужда да се пазите - пазете се, ако нямате, но просто умирате от страх, можете да облечете скафандър. Можете да зазидате прозорците и вратите. Живейте си както си искате. Но кой Ви дава право да определяте как да живеят другите?  С каква наглост си въобразявате, че моят живот трябва да тече сиво и тягостно, в името на вашите страхове?! Аз имам един живот. Втори не ми е даден. Той е само мой и Вие нямате никакви права над него. Света не е на колене. На колене са страхливците. Страхувайте си се. Това е ваше право.  Вие не сте център на вселената. Освен за себе си. Колко ли трябва да е егоцентричен един човек, за да си въобразява, че може да налага своята философия на другите.  В крайна сметка всеки умира. Много повече хора умират от автомобилни катастрофи, отколкото от така ужасилия Ви вирус. Никой не е успял да се скрие от смъртта. Но опитвайки се рискува да пропусне живота си. В крайна сметка Вашият избор си е ваш. Но моят си е мой и Вие нямате никакво, ама никакво право над него.
Въпрос на гледна точка и интерпретация. Какви права са ти отнети? Има мерки въз основа на Закон, приет от НС. И не забравяй, че всеки от нас е просто един човек от обществото и от поведението на всеки един от нас зависи и другия в тази ситуация. Ако нямаше опасност за другите или не ги засяга,  можеш да си правиш каквото искаш, но явно това не го разбираш.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:00 от Не се сърди, човече

# 18 425
ВАС  работи ли? е въпросът

# 18 426
Скрит текст:
Мъж от Пловдив, военен на 49 години е в тежко състояние и интубиран в Пълмед, Пловдив
От 17 март той е в домашен отпуск, който прекарва в град Карлово, където живее. По време на отпуска военнослужещият е бил в контакт със свой близък, завърнал се от Англия. От 23 март старши сержантът е с висока температура и кашлица.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/voenen-ot- … tubiran-e-6107607

По това време вече нямахме ли ИП? А карантината за пристигащите от Великобритания кога стана задължителна? Ето го този човек явно е бил на принципа "на мен няма да ми се случи" и сега лежи в интензивното с тръба в гърлото.
Защото Генералът така е казал: човек отива в болница , ако стане в средно-тежко или тежко състояние .
Между другото, го чух да казва също:
ЛЛ звъни на РЗИ или някъде си, да се направи тест, ако на пациентът му предстои  болнично лечение, демек ако вече се е влошил, т.е след като влезе в болница, чак тогава тест
Именно... Човекът се е мъчил вкъщи до момента, в който изпада в критично състояние и едва тогава го вземат в болница! И пак, едва тогава му се прави тест! И този млад човек сега може да си отиде от този свят заради немарливото отношение на ЛЛ и сие...А онзи човек пък, който се е завърнал от Германия, развива характерна симптоматика на коронавирус, обаче ЛЛ му казва да си стои вкъщи и да пие парацетамол? Толкова съм възмутена, че... Плашеща е цялата ситуация във България!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:36 от Не се сърди, човече

# 18 427
  • София
Според мен правилният начин държавата да въведе задължителни маски е нещо подобно. Първо ги осигурява, и след това ги раздава. Например раздават се маски, на входа и изхода на всеки магазин, за всеки който е напазарувал за над 30 лв. Тъкмо ще се стимулират хората да пазаруват по на едро, и по рядко да излизат а на всеки ден. Държавата въвежда електронна с-ма в която полицаите въвеждат данните на всеки без маска, не глобавя всеки без маска веднага, а официално го предупреждава и на 2-ият или 3-ият път вече следва глоба. По този начин държавата ще покаже че е майка а не мащеха на хората.

Не става въпрос да го играе майка или мащеха, а че тая заповед е НЕЗАКОННА.

# 18 428
Някой да.ми обясни каква е връзката с БЦЖ ваксината?

# 18 429
  • Другата България
Скрит текст:
Мъж от Пловдив, военен на 49 години е в тежко състояние и интубиран в Пълмед, Пловдив
От 17 март той е в домашен отпуск, който прекарва в град Карлово, където живее. По време на отпуска военнослужещият е бил в контакт със свой близък, завърнал се от Англия. От 23 март старши сержантът е с висока температура и кашлица.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/voenen-ot- … tubiran-e-6107607

По това време вече нямахме ли ИП? А карантината за пристигащите от Великобритания кога стана задължителна? Ето го този човек явно е бил на принципа "на мен няма да ми се случи" и сега лежи в интензивното с тръба в гърлото.
Защото Генерал Секси така е казал: човек отива в болница , ако стане в средно-тежко или тежко състояние .
ЛЛ звъни на РЗИ или някъде си, да се направи тест, ако на пациентът му предстои  болнично лечение, демек ако вече се е влошил, т.е след като влезе в болница, чак тогава тест
Аз откога го говоря това, но тук се писа, че линейки извозвали хора до болница за тест и ги връщали по домовете. Досега основно беше така, с известни изключения за София.

# 18 430
  • БГ
Някой може ли да ми каже, има ли някъде дефиниция на понятието "защитна маска за лице". Какъв вид точно маска включва това понятие. Например една обикновена кърпа вързана пред лицето, защитна маска ли е? Кое точно е защитна маска от десетките видове маски за лице?

Няма. Няма и да намерите.

Ако се наплескам с фон дьо тен зачита ли се за маска на лицето?

# 18 431
Току що, чух подробности за руското лекарство, за което питаха и нашите журналисти.
Името не му запомних, но е на основата на  хидрохиновия фосфат, като са намалени вредните странични действия и дава по добри резултати при лечението на корона вируса. При това преназначението му били в началото на заболяването, за да не се влошават заразените.
Приготвили са 3000 дози и започвали да го тестват в болницата в Москва където са най-много болните.

И Домусчиев е дарил такива на Щаба.
Само с това ли се лекуват хората или дават и други лекарства?

# 18 432
  • София
Естествено, че ще излизаме със sms-и. Ако знаете какви щури пари ще се потрошат покрай подобна система, рай за някое програмистче, ама от нашите. Даже могат да наемат онзи "магьосник", дето хакна НАП, ако помните въобще, че данните ви по едно време станаха публично достояние. Но вие, разбира се, не помните.
Иначе да споделяш с наслада ковчези и хора пред умирачка е признак на некрофилия.

# 18 433
Скрит текст:

Защото Генералът така е казал: човек отива в болница , ако стане в средно-тежко или тежко състояние .
Именно... Човекът се е мъчил вкъщи до момента, в който изпада в критично състояние и едва тогава го вземат в болница! И пак, едва тогава му се прави тест! И този млад човек сега може да си отиде от този свят заради немарливото отношение на ЛЛ и сие...А онзи човек пък, който се е завърнал от Германия, развива характерба симптоматика на коронавирус, обаче ЛЛ му казва да си стои вкъщи и да пие псрацетамол? Толкова съм възмутена, че... Плашеща е цялата ситуация във България!
Напротив, тоз млад човек сам се е наврял в устата на лъва,след като се е видял с познатия . Първо сам е постъпил безотговорно! Нещо, което се опитва да се внуши от статията и с право!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:38 от Не се сърди, човече

# 18 434
  • При елфите ...
Някой да.ми обясни каква е връзката с БЦЖ ваксината?
Ето...
https://www.mediapool.bg/vrazka-mezhdu-vaksinata-btszh-i-smartno … t-news305469.html

Общи условия

Активация на акаунт