COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 023
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 435
Прехвърлям темата с надежда да прочета смислени коментари, а то боза от глупости. Мокрия сън на някой -  всички с маски се сбъдна, от него някой хора сериозно ще забогатеят. После ще се сбъдне сигурно поне за две седмици, всички в къщи, кучетата ще серат пред блока-дано не стане. И после всички със сбъднати сънища няма да разберат как нещо не са щастливи и  ще реват главоломно. Аз като дяволчетата на тия потребители,  ще им казвам да си препрочитат тази тема.
Не казвам не на ИП, спазвам, обаче не съм се зомбирала да попивам всичко от щаба, да чета само за умрели и заразени.
Болните в къщи защо не се изследват, само ако имат задух и опрат до болница тогава. Защо пак ще попитам? Нали вируса ходел навсякъде, минавал през отдушници. Стоял по предмети. Някой обеззаразявали боклука на болните в къщи?  Не- мята се в общия боклук или щото само цигани и бездомници го обслужват последния, няма нужда да го мислим.
Има огромно количество пробойни, но не ги виждате.
Дали ще разберем истинския брой умрели-едва ли. Същото и със заразените.
Всеки, който не е за пълна карантина и носене на маски е анатемосан тук.
Факт е, че има нов вирус, нещо трябва да се прави срещу него, но има толкова много нота в уж взетото ИП и толкова много пробойни, че  ИП ще се окаже едно китайско мъчение и без истински смисъл.
Важни стъпки в това ИП се пропускат, но малцина ще ги видят и после ще реват, ония дето до 30. 03 не носиха маски са виновни. А истинските виновни за изтърваното положение, пак ще ви говорят от ТВто как правят всичко.
Дай конструктивно предложение как да се справим с covid 19 и няма да слушаме генерала ,ако твоето предложение е по добро да следваме него....ще следя

# 18 436
Вашингтон Д.С. със заповед да се стои вкъщи заради коронавируса.

18 региона в Русия, включително Санкт Петербург и Москва са под локдаун. Общо 47 милиона души.

Гледам по света вече няма много кандидат-самоубийци и развиващи теории за грипа, що така. Готови са с цената на всичко да го спрат този чуден "грип".

# 18 437
Някой да.ми обясни каква е връзката с БЦЖ ваксината?

В страните с тази ваксина заразените били по-малко, т.е. ваксината пази от вируса.

# 18 438
  • София

Би трябвало да работи дистанционно. В днешно време никой документ няма нижда от хартиен носител, а заседания могат да се провеждат по интернет.

# 18 439
"
Скрит текст:
За да контролираш един народ трябва да познаваш страховете му и е очевидно, че най-първичния страх на всеки индивид е да се намира  в смъртна опасност. Веднъж станал роб на страха си, човекът лесно може да бъде накаран да вярва че таткото Държава е готов да му помогне да се спаси... "

Джордж Оруел
" 1984"

Да, днес някой предупреди, че ще се стигне до Оруел.
Само че има една подробност, тук хората разчитаме предимно на себе си и на останалите разумни сред нас.
С твоя страх да си изгубиш парите кво прайм?

Какво за парите?

И за смс-те да ми обясните, че сега се прибирам от работа.

# 18 440
  • София
Мен ме притеснява един друг момент. Че всички ще станем много кекави и най-леката настинка ще ни се стори песен ако това продължи твърде дълго. За това и бях за строги мерки още в началото и сега нямаше да ги има тези циркове. Но повечето нехаеха...
Толкова много миене със сапун, толкова много стоене затворен, стреса от всичко това и сега и маските, които наистина предпазват, но и са вредни за дробовете, за нормалното функциониране на организма. Имунната ни система много ще отслабне. Така че дано Май месец е последния с каквито и да било мерки и този кошмар да приключи.

# 18 441
Колко пъти да ви се обяснява, че личният лекар е най-добре запознат със здравния ви статус и че тези дето мрънкате най-много сте първи на опашката още в 7 ежедневно? Докога? То верно едно и също се мели 🤦‍♀️

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:18 от Amphibia

# 18 442
Правилният начин е НОЩ да препоръча носенето на маски, а не всяка сутрин в 8.00 да казват, че няма смисъл, а в 17.00 ч да има заповед за задължителност и съответните санкции в такива размери.
Нали се сещате как сами си режат клона на доверието.

# 18 443
Ще.ми се да е вярно. То тогава сме железни,.всички я имаме тая ваксина. А аз даже в повече. Беше ми предписана като имунотерапия...

# 18 444
Според мен правилният начин държавата да въведе задължителни маски е нещо подобно. Първо ги осигурява, и след това ги раздава. Например раздават се маски, на входа и изхода на всеки магазин, за всеки който е напазарувал за над 30 лв. Тъкмо ще се стимулират хората да пазаруват по на едро, и по рядко да излизат а на всеки ден. Държавата въвежда електронна с-ма в която полицаите въвеждат данните на всеки без маска, не глобавя всеки без маска веднага, а официално го предупреждава и на 2-ият или 3-ият път вече следва глоба. По този начин държавата ще покаже че е майка а не мащеха на хората.

Не става въпрос да го играе майка или мащеха, а че тая заповед е НЕЗАКОННА.
Не знам дали е незаконна но определено си мисля че има много юридически слабости. Реално се задължава народа да търси под дърво и камък една дефицитна стока, която ако я намери оттук нататък ще е на безбожно високи цени и това на фона че много хора търпят финансови трудности в момента. Не ми харесва как действа държавата, иначе мярката я одобрявам от епидемиологична гледна точка, но не да се налага по тоя начин.

# 18 445
А дали и за тези ,които ходят на работа ще искат всеки ден да пускат смс-и по 1.20?

# 18 446
Скрит текст:
За италианците не мога да разбера... или съм пропуснала някаква информация... нали ги "затвориха" по къщЯта никъде да не ходят... `що така се влошава от ден на ден при тях?!?
Никой никого не е затварял. Хората си ходят на работа, ходят на пазар и пр., с други думи, също като у нас са нещата там. Моля ви, стига гледахте разни клипчета и си вадите грешни изводи. Разберете, навсякъде в Европа карантината е доброволна, с изключение на тези, които са болни и са задължени да пазят карантина, заради болестта. Демократичните общества никой не затварят без причина, в случая разбирай - без да е болен.
Продължаваш да пишеш неверни неща, така, както ги разбираш ти по някакъв свой начин, непонятно какъв, болдваш, пишеш с главни букви, а всъщност нищо от написаното не е вярно. Нищо. И понеже предполагам, всъщност не, сигурна съм, че няма как да потвърдиш горенаписаното с официални линкове и информация, така, както не можеш да подкрепиш и това с нарушаването на закони в предходните си твърдения, за което също ти поисках официални източници, та нека аз ти покажа линкове за Италия и Испания. За това какво включва карантината там, не доброволната /каквато няма/, а задължителната. Няма да ти казвам "разбери", защото явно това няма как да се получи при теб, но дано спреш да пише неверни неща и най-сетне схванеш, че демократичните общества затварят здрави хора именно без да са болни, но не без причина, а поради една единствена причина - за да не се разболеят.
Италия:https://news.bg/disasters/udalzhavat-natsionalnata-karantina-v-italiya.html
Испания:https://baricada.org/2020/03/15/espana-coronavirus-covid-19-karantina/
Като това са линкове отпреди две седмици. Сега нещата са далеч по-затегнати. Отново ще кажа-в темата пишат момичета и от двете държави, разказват, прочетете преди да пишете неща, които са плод на вашите разбирания и виждания, но това не ги прави верни официално.

Мери Ан, мислех да не ти отговарям. Но ще ти пусна само линк към понятието карантина, от Уикипедия. Ако искаш повече да се осведомиш - може да потърсиш сама. И понеже явно не разбираш, че това, което властите ни съветват да направим, а именно, да си стоим вкъщи, се нарича доброволна карантина (при нея съществуват всичките фактори, определящи задължителната карантина, с изключение на осъществяване на медицински надзор), дано поне да разбереш какво е задължителна карантина:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1% … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 18 447
Не знам, тази работа с маските не я разбирам, наистина. Няма логика, но ок, искам да спазвам. Ама като няма маски при нас, какво да правя? Ще си сътворя от тензуха и това е.

# 18 448
Днес се оказа, че имам колежка, която е болна от няколко дни.
Сополки, отпаднало и е и т.н.
Но не излиза болнични и никой нищо не и казва.
Температурата се мери, наред е.
Утре може да се окаже, че е корана и всички ни да зарази.
Нещата са си все същите.

# 18 449
  • София
Ох, това е фейк с есемесите, успокойте се. Wink Ако изобщо има есемеси ще са безплатни естествено. Нима мислите, че който и да е уважаващ себе си политик ще си направи публично харакири като сложи цена за да излезеш за хляб?
Този сайт, който е пуснал тази простотия е за глоба.

Общи условия

Активация на акаунт