COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 648
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 18 660
  • В планината / На морето
Няколко лесни начина, на направа на маска чрез сгъване, без шиене,
 без и с добавено електростатично филтърче( от климатиците)

ЕЛЕКТРОСТАТИЧЕН ФИЛТЪР

Почти всички климатици имат допълнителен електростатичен филтър за финно почистване на въздуха, който най-често е обработен допълнително с биологично активни вещества с бактерицидно действие. При Panasonic, Samsung, Daikin e катехин-силен природен антисептик, съдържащ се в чая. При Fujitsu е васаби/ съдържащ специален антисептик извличан от японския хрян васаби/ и ябълков. Недостатъка на тези филтри е обикновенно ограничения срок на действие.От електростатичните филтри по-голямо внимание заслужават фотокаталитичните/ цеолитни-zeolite/ филтри.Те поглъщат миризмите както всички други, но за разлика от тях, те се регенерират на 100% при излагане под пряка слънчева светлина за няколко часа. Принципа на тяхната регенерация е базиран на способността на TiO2/ титаниев апатит/да разгражда всяка органика на въглероден окис, вода и др. безвредни вещества под въздействието на слънчевите лъчи. При това титаниевият двуокис не се изразходва. Напоследък ред производители пуснаха такива филтри.

# 18 661
Тестове в Банско не са правили. Хора, които са напуснали Банско преди карантината и са се обадили в РЗИ, ЛЛ, 112, също не са им правени тестове, точно обратно, хората търсят начин да бъдат тествани и сами си налагат карантина. Предполагам не всички. Сугурно някои носители са пръскали вируса несъзнателно, поради липса на какъвто и да било контрол и безотговорност.
Всички мерки, които се вземат са само на думи, на практика няма нищо. Страшно е, че и болничната помощ няма да е нещо по различно.

Всеки се спасява сам и както може.

Как така си нахвърляхте коментара. Току що генерала каза нещо съвсем друго.
Вие откъде имате тази информация.
От сутрешния блок на НТ. Човек напуснал Банско подробно разказа. Проверете.

Генерала може да казва много неща, но реалността се разминава с казаното, лирическото отстъпление, което прави, не ми е достатъчно за да имам доверие.

# 18 662
Сега като всички са с маски отново ще започнат да се навират едни в други по магазините щото нали така са с маски, какво могат да ти навредят.
Маските не отменят 2та метра отстояние. То и сега се навират тези, които нямат възпитание и мисъл в главата, нон стоп си е по магазините..

# 18 663
  • София
Във Варна, на доста места продават шити маски от плат, двупластови.
Може би и аз изпадам в "плато" , но доста мислих снощи по черните проценти на смъртност в Италия, дадени от Елфичка...И нека някой дето повече и наистина разбира да обясни дали е така. Звучи ужасно от приключени случаи, ориентировъчно 26 000, 14 000+ да са излекувани, а 11 000 да да починали. Повече от ужасно това означава много висока смъртност, къде е уловката?
Уловката е че това са проценти от доказаните заразени с изследвания, а реално заразенита са сигурно десет пъти повече.

# 18 664
  • sofia
Уловката е ,че пишат всички умрели ,умрели от короната.Сега мислят да преизчисляват методиката.

# 18 665
https://www.maskssavelives.org/

Хората, които говорят, как маските не помагали, не е лошо да отворят този линк да погледнат с очите си, какво сочи статистиката. Ще има маски и съм сигурна, че няма да е само в България.

# 18 666
По въпроса защо заповедта се налага по чл. от закона който гласи че държавата трябва да осигури маските ако ще ги прави задължителни каза че в Германия лекарите сами си осигуряват маските. Няма да коментира закона, ще провери дали е така. Шаловете също ще се броят за маски. (Добро решение според мен за малките население места, в които и до събота няма да има маски.)

# 18 667
  • В планината / На морето
Маските не отменят 2-та метра отстояние.

# 18 668

Имам двама близки, които се прибраха в България тези дни. Единият беше на работа в Германия по срочен проект, другият е капитан на кораб. И двамата са в карантина от момента на прибирането си заедно със семействата си. Освен че нямат никакво намерение да излизат и жените им предварително купиха всичко необходимо, за да не се налага да молят някого по телефона да им донесе нещо, всеки ден ги проверяват полицаи. Едните са във Варна, другите в София.
Много умно, няма що.
Ако са заразени и жените им да са контактни.
Изолзацията трябва да е пълна, не вкъщи при жетата и децата.

# 18 669
Тестове в Банско не са правили. Хора, които са напуснали Банско преди карантината и са се обадили в РЗИ, ЛЛ, 112, също не са им правени тестове, точно обратно, хората търсят начин да бъдат тествани и сами си налагат карантина. Предполагам не всички. Сугурно някои носители са пръскали вируса несъзнателно, поради липса на какъвто и да било контрол и безотговорност.
Всички мерки, които се вземат са само на думи, на практика няма нищо. Страшно е, че и болничната помощ няма да е нещо по различно.

Всеки се спасява сам и както може.

Как така си нахвърляхте коментара. Току що генерала каза нещо съвсем друго.
Вие откъде имате тази информация.
От сутрешния блок на НТ. Човек напуснал Банско подробно разказа. Проверете.

Аз слушам Мутафчийски. Преди малко каза че вчера са направени 50 проби. Предишните дни са правени също. Това един човек, една жена са глупости. Тоя човек дали работи в РЗИ Банско или е ЛЛ та да има идея за цялата картина.

# 18 670
Маските не отменят 2-та метра отстояние.

Товаго знаем аз и ти, но Ганьо в магазина друго мисли.

# 18 671
Grinning Тия журналисти един въпрос не могат да зададат като хората. Питаха го дали маските противоречат на действащи закони (имат предвид това което снощи написах за закона за бурките) ама не уточниха за кой закон става дума, и логично той отговори в негов стил, че коронавируса не се интересува от закони. Simple Smile

Иначе той бил предпожил мярката, но според мен заради силната реакция в соц, мрежи от комбинацията от глоба 5 000 лв. и липса на наличност на маски в страната и най вече заради реакциите в соц. мрежа днес са измислили това с гратисният период. Прави му чест обаче че каза че той е предложил мярката. Харесвам хора които поемат отговорност. Друг на негово място заради силната негативна реакция щеше да изклинчи и да не каже че той я е предложил. А мярката не е лоша, просто варианта в който я предложиха е неприемлив, сега със гратисният период вече е малко по приемлив вариант за населението.

# 18 672
  • При семейството си
Според мен тази заповед за маските в този и вид е поредната недомислица, чакаме следващата - за декларациите и SMS-ите.
Ако питат мен, далече по-разумно е полицията да погне наглите нарушители на правилата - да разгони седянките и бирените партита, както и, разбира се, скитащите мургави братя. Ето къде цъка бомбата: Махалите изригват с COVID-19 до седмици

Да, но и не искат, и не могат. Затова най-лесно е да сплашиш с поредни санкции именно процента от хора, които в голяма степен изпълняват мерките. И разбира се после пак същите тези хора да обвиняваш, че сме пламнали.
Не може глобите да са в един и същ размер за неспазена задължителна карантина и за неносене на маски.

# 18 673
Аз слушам Мутафчийски. Преди малко каза че вчера са направени 50 проби. Предишните дни са правени също. Това един човек, една жена са глупости. Тоя човек дали работи в РЗИ Банско или е ЛЛ та да има идея за цялата картина.
Времето ще покаже кое е глупости и кое умности.
Ще се радвам моето мнение да е глупост, но хората да са здрави.

# 18 674
Април, останах с впечатление, че по БНТ говореше кметът на Банско.
Значи все пак са започнали да тестват, не е като да няма смисъл, ама трябваше да се ритат по кокалчетата. Сега и за маските същата работа.

Възможно е не съм го гледала. Но нали се сещаш че тестовете които използват не са от бързите и чакат определен срок за да се развие евентуално вируса за да е сигурен теста.
Ако бяха тествали първите дни всички проби щяха да са отрицателни. Сега вече след две седмици вече има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт