COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 338
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 840
Може да реанимират лафките с продажба на маски.
Може и вендинг машините Simple Smile
Да има и ръкавици, очила, дезинфектант.. Айде който може дс развива Simple Smile

# 18 841
Италия са обявили около 12000 нови случая за денонощието. СЗО започва да препоръчва смяна на модела, защото се оказва че той там явно не действа. Повечето нови лсучаи са се заразили по време на домашаната изолация, най вероятно в къщи.

Това е абсолютно невярно. Къде го прочетохте пък това - 12000 нови случаи?
И какъв модел препоръчва СЗО много ми е интересно, макар, че тази информация не е е  вярна.

# 18 842
Австрия и Израел са въвели носене на маска навсякъде
Де да раздаваха Simple Smile Представям си утре пред Билла какво ще е, бой за маски. Още, като чух, заредих с храна за една седмица (от друг магазин, де, че те там не са мми в момента любимци).

Не гледам телевизия тази седмица, може някой от австрийските политици да се е изказал грешно. Но това са официалните наредби в Интернет - маски само в магазините. Не съм им фен, ръкавиците ми се виждат по-добър вариант, ако човек ги сваля правилно. Но то и с маската е така, ще нося, де, няма да се бунтувам. Питах за Израел една позната, не е верно това. Но шефът на правителството бил в карантина, не знаех и аз.

# 18 843

Италия са обявили около 12000 нови случая за денонощието. СЗО започва да препоръчва смяна на модела, защото се оказва че той там явно не действа. Повечето нови лсучаи са се заразили по време на домашаната изолация, най вероятно в къщи.

Италия вчера не докладва ли 4000 нови заразени?! Откъде тези 12000 за денонощие?

# 18 844
40 страници мрънкане срещу слагането на едно парче на физиономията, а вчера четох разказа на медицинска сестра, която работи в интензивно отделение . Тя и колегите й трябва да обличат тежки костюми и да дишат цял ден в маска с по-малък приток на кислород. А в същото време организма ти е натоварен с физическата тежест на костюма, работа с  болни, които не са в съзнание. Хора, които пипаш, запомняш и после имаш право само по телефона да съобщиш на близките им, че повече няма да видят този човек и не могат да го изпратят.
Казав, че след смяна е имала дни от обезводняване и всичко по-горе да сваля до 2кг, за психическото й натоварване да не говорим. И това се случва в държва, която все още не е в 5-те най-силно засегнати.

Някой замисли ли се и дава ли си сметка има ли и  колко са нетестваните, които им се усложнява я диабет, я сърдечен проблем, я астма и не могат да им помогнат.За последното просто се питам, не твърдя, че съм права.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 11:56 от rosss

# 18 845
  • в страната на чудесата
Врабчо за теб няма нищо друго между СЗО и хибридните сайтове ли???
За много от нас наличието на информация и способността тя да се анализира не се свежда до брифинговите сводки, СЗО и ю-тюб.

Някой може ли да ми припомни как завършва книгата инферно на Дан Браун? Нещо ми се завъртя в главата.

# 18 846
Казвам го с изглед на това, че е пълно с шарлатани. По-добре да съм сигурна, че купувам нещо адекватно, отколкото някой да се възползва от ситуацията и да предлага неефективни боклуци. Винаги има шанс да се направи по адекватен начин - различни ценови диапазони и няколко марки, които са сертифицирани и доказани. Обикновените маски от плат не помагат, евтини са, уж за многократна употреба, но не пазят от аерозоли, създават условия за влага, което не е добре...

# 18 847
По въпроса защо заповедта се налага по чл. от закона който гласи че държавата трябва да осигури маските ако ще ги прави задължителни каза че в Германия лекарите сами си осигуряват маските. Няма да коментира закона, ще провери дали е така. Шаловете също ще се броят за маски. (Добро решение според мен за малките население места, в които и до събота няма да има маски.)

Как така лекарите в Германия сами си осигурявали маските?

# 18 848
Ако моята маска би спасила медик - слагам един шал и повече няма да се занимавам.

# 18 849
... създават условия за влага, което не е добре...
Повечето от по достъпните маски се навлажняват, независимо от материала, от който са изработени. Може би тези с клапа са по добри в това отношение.

# 18 850
Да, тези с клапа са най-добрият вариант, обаче не мога да намеря откъде да купя.

# 18 851
  • БГ

Това е абсолютно невярно. Къде го прочетохте пък това - 12000 нови случаи?
И какъв модел препоръчва СЗО много ми е интересно, макар, че тази информация не е е  вярна.

Международния новинарски обмен. Но и аз не намирам да си ги потвърдя. Търся в момента в цифри.  Нямаше съвет, как да се смени модела.Само казаха, че препоръчват да се обмисли промяна, тъй като новите случаи ( за заболели става въпрос, не по чинали) явно са от вкъщи, тъй като Италия е в карантина от 3 седмици. Новите случаи са основно в Ломбардия.

# 18 852
  • Пловдив
Да, тези с клапа са най-добрият вариант, обаче не мога да намеря откъде да купя.
и тая клапа нали има филтър? Той колко трае?

# 18 853
Няма да намерите, защото те са основните, които ползват лекарите. Лично аз подарих 8 за докторите, купих ги още януари, когато вирусът беше още в Китай. Взех ги 2лв. Сега ги няма и за 200лв.

# 18 854
[БЦЖ vs Covid-19 от Индийската преса:

https://www.hindustantimes.com/india-news/childhood-tb-vaccine-m … bvLIylXUAhlI.html
И сборен анализ от публикации на учени до момента:
https://www.ibtimes.com/there-mysterious-coronavirus-cure-austra … y-protect-2949491

"Once the infection is defeated, some of the antibodies become memory cells that speed up T cell and B cell production the next time there’s a problem."
/за мамата която наричаше твърденията ми смешни, за антителата иде реч.. /

Най после и у нас:
Проучване: Държавите без имунизация с БЦЖ дават повече жертви на COVID-19
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prouchvane-dyrzhavite-bez- … -covid-19-2219483

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 12:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт