COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 220
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 050
  • София
Ох, стига вече с тези средства, че взе да става вече досадно! Имам неприятното усещане, че ИП се използва по безобразен начин. Ако нямаше ИП, нали трябваше да изкарате с наличните пари до м. април, да платите сметките, да се изхранвате и т.н.? Не бяха минали и 5 дена от ИП и веднага започнахме с парите- няма за сметки, няма за храна, няма за маски. Малко се преекспонират нещата. Нека мине средата на м. април, пък тогава да ревем.
Всички ще търпим лишения по някакъв начин, няма как всичко да е постарому.

# 19 051
Последно, което хванах от изявленията, беше Младен Маринов, който обясни за глобите. 5000 лв. остава за нарушаване на лица под карантина + наказателна отговорност, а за неносене на маска и др. ще бъде премислен размера.

От темата тук разбирам, че 90% при  наличие на личен доктор са като без такъв, А защо не са си го сменили до сега, след като нямат  нормален контакт от години с най-близкия доктор до  тях, не знам.

# 19 052
Добре, ние ще си седим по къщите мирно и послушно и ще чакаме и последният, болен от коронавирус у нас, да се излекува.

А държавата кога ще започне да тества масово и да се спре с тоя прах в очите, дето ни го хвърлят с тези 20-30 заразени на ден?

Нормално е хората да не се стряскат, виждайки, че тук болестта ужким се развива бавно и в малки мащаби. Да, ама не е така. Хайде да пуснат реални бройки на болните и ще видим дали обществото гък ще каже.

# 19 053
  • София
Не мога и не искам да разчитам на здравната култура на всеки на улицата.

Май е много кът. Точно тези, които роптаят срещу всичко май нямат такава.

# 19 054
Лошото е, че можехме да сме всички с маски, но свободни. Сега ще сме който иска с маска, но всички ограничени.

Сега 40 страници ще има тропане с крак и за това. Ни така, ни иначе. Ама защо не ги пратят да живеят, както си искат в един район. Без лекари, без болници, нали казаха че нямало нужда. Да видим колко време ще издържат преди да се започне с мрънкането Simple Smile

# 19 055
  • Бургас
Това с маските е малко като ваксините. Извинявам се за сравнението.
Тези, които били против маските щели да се излагат на по - голям риск. Не, те ще излагат и околни на по - голям риск. Защото като ми кихне ден, два преди да прояви симптоми, сметнал, че не му трябва маска...дам.
Съжалявам за всички ангажирани лекари. Яд ме е, че те ще хвърлят труд, няма да виждат децата си, ще имат рани по лицата си...заради на някого несложената маска, разходката в парка, събиранка с приятели, защото му е скучно и т.н..
Може и крайно да звучи, но така го виждам аз.
Смятам, че ще обявим пълна карантина точно преди празниците. Поне аз така бих направила. 

# 19 056
Моята заплата не е намалена, ама не знам дали и има как..., толкова си е, 600 лв. Даже я получих по-рано.

# 19 057
  • Буркина Фасо
Последно, което хванах от изявленията, беше Младен Маринов, който обясни за глобите. 5000 лв. остава за нарушаване на лица под карантина + наказателна отговорност, а за неносене на маска и др. ще бъде премислен размера.
така е, и .. ?
някой оспорва ли го ?

# 19 058
Някой има ли инормация колко нови случая имаше вчера в САЩ?

редактирам се да кажа, че си намерих информацията - 20 000+ нови вчера в САЩ, ех, почти ми се разби  илюзията, че може съвсем случайно да изникне лекарството от тях.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:03 от unabella

# 19 059
  • Пловдив
При нас няма намаление на основните заплати, но намаление на заплатите все пак има, защото част от заплатата е процент от продажбите, съответно продажбите се сринаха заради ИП.
Работя в частна фирма. Не сме спирали работа, и се надявам да не спираме.

# 19 060
За заплатите на депутатите някой нещо споменава ли? Че не следя всичко

# 19 061
  • София
Точно заради отмяната на заповедта за маските сега ще ни заключат. Но какво се чудя, тука половината го мечтаят тоя момент от седмици. Сега ще са супер щастливи, най-сетне всички под ключ.
Ще ни заключат, когато проработи сайта за регистрация на излизанията от дома . Не го ли слушахте Дончев сутринта след брифингите. Дано да е като тези на останалите администрации- това ще значи никога, или забраната ще бъде отменена, когато се срине сайта.

# 19 062
Лошото е, че можехме да сме всички с маски, но свободни. Сега ще сме който иска с маска, но всички ограничени.
Свободни под условие, не е равно на свободни.

# 19 063
Някой хора много, ама много не са в действителността. Лежите си в къщи и ръсите акъл, докато някой всеки ден са на работа и то с маски. Да не мислите, че им е комфортно, да не си представяте че примерно хлебаря някой му разрешава да е без маска, че да не ви се изкиха върху хляба? Ма верно ли се представяте, че има сериозен работодател в условията на пандемия, дето не е взел мерки и не е издал заповед, да се носят маски на работа, където се струпват много хора? Които сами са осигурили. Задушавали се били, щипело ги, сърбяло ги,... лигава история. Ми лекарите, за тях да не говорим, ама айде те не са ви важни, както стана ясно. Жалка работа.

# 19 064
  • София
Някой има ли инормация колко нови случая имаше вчера в САЩ?
Малко над 20 000 нови случая и ок. над 400 нови починали. Това за вчера, финални.

Общи условия

Активация на акаунт