COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 765
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 890
Много съм разочарована от отстъплението за маските - страните, които са го въвели си ограничиха разпространението на заразата. Страните, в които удобството на индивида е по-важно, оглавяват класациите за заразени и болни. Просто е.

Дано “безсмъртните” депутати се постреснат сега малко след като и сред тях има заразени и наложат пълни забрани за излизане да ни е удобно да си седим в къщи без маски.

# 19 891
За Банско разбрах, че Лл не искали много да дават информация, но по други пътища, които Мутафчийски не пожела да каже, освен през РЗИ, са разбрали горе-долу какво става там. Ако правилно съм чула числото, имало някакви хора вкъщи си стояли.  Явно не е съвсем да няма нищо, ама не казват сега, може да кажат след някой друг ден.

Колкото и да крият, има един проверим факт - няма  много тежко болни с Короната от Банско. Щеше да се разбере, защото нали ги закачат на вентилатори? Следователно пак казвам, има нещо гнило в ... света, дето полудя. Пък и като гледам смъртността в България 7 млн. население, дето е почти 300 души на ден и това е нормално за последните години, защо 800 починали в Италия 60 млн. население да предизвикат такава истерия?!

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 10:32 от DeltaAzimut

# 19 892
За Банско Мутафчийски каза, че местните лекари съобщавали, че няма случаи, но те по други начини (не каза как) разбрали, че има 50 човека със симптоми, които си стояли вкъщи. Направени са им тестове и чакат резултатите.
Това Банско верно малко като Ухан, където местните власти също прикриваха.

# 19 893
За Банско разбрах, че Лл не искали много да дават информация, но по други пътища, които Мутафчийски не пожела да каже, освен през РЗИ, са разбрали горе-долу какво става там. Ако правилно съм чула числото, имало някакви хора вкъщи си стояли.  Явно не е съвсем да няма нищо, ама не казват сега, може да кажат след някой друг ден.
Отговорът на въпроса за Банско на Генерала беше нещо от рода на - знам, ама няма да ви кажа, следващ въпрос.
Взети са 50 проби, но още не са готови. Нямало резултати от лекарите, но те, по техен си начин и канали са успели да разберат.

# 19 894
  • София
Да, значи правилно съм чула това 50 със симптоми, но не бях сигурна и затова не го писах. В общи линии едно и също сме разбрали.

# 19 895
Как ще заминат в САЩ на студенски бригади? Нали от посолството обявиха, че не издават визи. Или организаторът има някаква вътрешна информация, че ще се отворят границите?

Всичко било уредено вече, нови кандидатури не се обработват...

# 19 896
В началото харесвах повече Мутафчийски.
Вчера нали казаха, че вирусът не живее във въздуха. Аз пробвах да нося маска, но нъц. На 3тата минута  едвам дишам. Но по принцип си имам проблем с белите дробове и като изкача 20 стъпала, после половин час не мога да дишам нормално.

# 19 897
Скрит текст:
Е, ако е така, е още по-зле. Значи буквално нищо не тестваме.
  И нищо не правят. Повтаря се до посиняване "СтойтесиВкъщи!" - да се чудиш чия умна глава измисли тоя "слоган", а насреща - едно Голямо НИЩО.
Ти какво по-умно би предложила или направила ако беше на тяхно място?
Какви по-добри неща се правят в други държави. сподели моля?
Аз не съм достатъчно умна и нищо не предлагам.   Smiley
Но пък прочетох как в Сингапур са се справили например, без да превръщат народа си в затворници и без да слагат прът в икономиката си.Значи може.
Защо у нас НЕ искат така, аз няма как да знам.

Не допускаш ли, че там може да има други ограничителни фактори - климат, състояние на организма при тези географски ширини, адаптивност...Затова в някои райони на света върлува примерно малария, жълта треска, в други - не. Някак не ми звучи добре да нямаш идея как да се действа, а да отричаш опита да се превъзмогне ситуацията с минимално поражения. Аз много ще се радвам да се окажеш права, но никой не знае все още каква е истината, не е минало достатъчно време да се разбере и предвиди вируса.
И дори не вируса да е причина за това парализиране и затваряне на света - дори да е висша форма на политическа игра и цели /за което и аз някак съм убедена/, малкият човек как би могъл да се пребори с големите световни и опасни интриги..? Той реагира "симптоматично", стремейки се да си спаси кожата на първо време, а после и икономическото си положение да стабилизира.
Дали сме пионки на природата или на висша човешка ръка в случая няма значение!
Има огромно значение.
Скрит текст:
1.ако е природата, срещу нея нищо не можем да направим.Със или без изолация, със или без карантина, със или без ваксини/лечение, ако природата се е "надигнала" срещу хората, тя ще си вземе своето, така или иначе.
2.ако са задкулисните политически сили, както аз, и не само аз, подозирам, че е....просто не се поддавам на истерията и паниката, която се пробват да ми внушат вече трета седмица...до степен да стават смешни и неадекватни дори по тв.
Като и в двата случая, се стремя живота ми да не се променя, поне да няма сътресения....Е, няма магазини и кафенета, ама това пести пари в момента, та пак е към бонусите.Ще има повече пари за почивки, като свърши данданията.

# 19 898
Е стига де, аз затова казах, че отиваме вече в дебрите на конспирацията. Как може да смятате, че всички болници са пълни с ковид пациенти, но това се прикрива. Имате ли представа колко хора ще трябва да участват в тази конспирация, то дори в супер тоталитарни държави не стават лесно тези неща.

Това са хора, които сметки не правят. Някой дребни подробности не се гледат изобщо. Има два варианта България да не е като Италия, Испания, Франция и т.н.
Първо ние взехме мерки, много по-рано. Да не тестваме, но и не се разхождаме така свободно, както правеха там. Моловете ни затворени от 13.03. Не се събират много хора на едно място. В моя квартал е значително празно. Та дори хората, които излизат всъщност са една малка част от София. Тук живеят някъде около 1.5млн човека. Бях се силно притеснила от голямото пазаруване на 13.03, но вече минаха въпросните 14 дни и все още не сме пламнали.
Втори вариант, дори аз не вярвам в него. Ракията, чесъна и джинджифила наистина да помага и да го караме много по-леко или може би вирусът да е мутиръл в по лека форма. Все пак съм за горният вариант. Стойте си вкъщи и престанете да мислите за конспирации, истината е, че за пръв път в тази държава се взимат правилните мерки! За съжаление вчера си отрязахме една от тези мерки, маските са супер важни, но няма кой да чуе.

# 19 899

Австрия вече е на билото даже и без задължително носене на маски (за супермаркети влиза в сила на 06 Април)От днес се носят задължително маски.
Заповедта на Австрийското Здравно Министерство е за 06 Април, дотогава е като в България - препоръчително.
https://kurier.at/chronik/oesterreich/coronavirus-mundschutz-wir … erteilt/400799204

# 19 900
Много съм разочарована от отстъплението за маските - страните, които са го въвели си ограничиха разпространението на заразата. Страните, в които удобството на индивида е по-важно, оглавяват класациите за заразени и болни. Просто е.
+ 1
Нехванатите болни не заразяват по този начин. И за мен е просто, но нейсе, Ганьо знае най-добре как да се пази при епидемии.

Срещу природата има много какво да направим. Например да се изолираме, да свалим килограми, да пием витамини, да правим аеробни упражнения за укрепване на дихателния апарат, да не пушим, да, да, да ... и какво ли още не. Изолирането е за нас си, не за властимащите.

# 19 901
  • София
Маските ще ги върнат, но май в момента въпросното приложение, дето ще го гледат за телефоните е по-важно.

# 19 902
Интересно, как ще обясниш факта, че у нас е предпочетено удобството на индивида, и въпреки това сме в Дъното на класацията от заразени и болни?   Smiley

# 19 903
Аз току що мисля, че открих топлата вода:

Това, че лабораториите имат капацитет да изследват 1300 проби на ден, не означава, че могат да ги правят, защото явно нямат реактиви. Друго логично обяснение няма!
Въпросът, който трябва да се зададе, е какво прави държавата за да си закупи такива реактиви. В България няма производство и трябва да се купуват отвън, на пазар, който в момента е изключително ограничен.

# 19 904
Скрит текст:
.
Даже снесоха цифри за дял от 1 000 000, айде сега тези, които твърдят, че не се извършват тестове, да посочат достоверен чуждестранен сайт, в който да е описана тази бройка тествани на 1000, за да си потвърдят теориите, иначе олеквате.
Ами има противоречие в изнесеното инфо.
Даде статистика по колко теста правят в другите държави на определен брой хора. При нас бяха около 1200, но после каза, че от лабораториите подават 400. Затова поне аз не разбрах на пълен капацитет ли се работи или правят само 400 на ден.
Така, 1200 е бройката на милион, Според генерала!!! Не дневна бройка. Вие слушате ли какво се говори докато си пиете кафенцето ? Бройка тестове извършени на 1 милион човека. Моля, извадете си памука от ушите и си го сложете в устата, както беше лафа.

400 е бройката, която излиза от лабораториите.

Ама вие като видите 2 трицифрени числа и се обърквате. Съвсем различни таблици и категории са това. Мислете, моля!

Повтарям, 1200 тествани на милион човека /да речем до този момент/.

400 на ден от лаборатория, това прави 1200 за три дни , за 21 дни - 7 пъти по толкова, 8400 теста са направени до момента, което след елементарна математика излиза по 1200 на 1 милион население.
Ето я: 8400 теста на 7 милиона /делим двете страни на 7 - 1200 на 1 милион.

Поне от тази сметка установих, че сведенията са им съвсем consistent, няма Никакво противоречие.
Така е, аз се обърках.
Още веднъж. Имаме капацитет за 1300теста на ден, а правим 400 Simple Smile

Хеликаза, за мен капацитет означава и налипие на реактиви, лаборанти и т.н. Иначе какъв капацитет ще е.

Общи условия

Активация на акаунт