COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 696
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 205
Китай вероятно e намалил до 40 пъти броя на жертвите в Ухан
Mediapool

# 20 206
Забелязвам, че в Германия смъртността е скочила почти двойно на това, което беше в началото. В Южна Корея също стана така. Така като гледам, това чудо има смъртност не по-малко от 1% и то при добри условия и ненатоварена здравна система. Т.е. около 10 пъти повече от сезонния грип.

# 20 207
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.
Парацетамол, така разбрах бил казал генерала.
и вит. С забрави

Генералът нали се скара, че купували CETEBE...

# 20 208
БЦЖ то го оправихме, но сега започват да тиражират, че евтина ваксина против грип е причина за многото смъртни случаи в Италия https://24novini.bg/world/item/26689-ima-li-vrazka-mezhdu-vaksin … e-ot-covid-19-tam

Хм, интересно. Според статията в Италия и Испания са поставяли 3-валентна противогрипна ваксина, а в Германия и Норвегия - 4-валентна. В България ако не се лъжа тази година противогрипната ваксина също беше 4-валентна. Но и тази теория не почива на нещо различно от догадки.

# 20 209
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.
Ще се повторя, но намирам линка за доста информативен https://www.credoweb.bg/publication/120482/dots-popov-sazdadeno- … henie-na-covid-19

# 20 210
Коко, всъщност този мъж от Кюстендил трябва да е десета жертва. Днес четох за служителка на БДЖ, работила на гара Илиенци, която е починала и на е била включена в общата статистика.
На тази гара не работеше ли и синът на първите двама починали в Пирогов? Тези, които са били на някакво празненство на роднина и дъщеря им се прибрала от Италия?

# 20 211
Ново потвърждение за единственото засега работещо лечение на корона вируса.

# 20 212
Лекуваш се симптоматично по преценка на личния лекар.Ако състоянието ти се влоши болница.

# 20 213
Коко, всъщност този мъж от Кюстендил трябва да е десета жертва. Днес четох за служителка на БДЖ, работила на гара Илиенци, която е починала и на е била включена в общата статистика.
На тази гара не работеше ли и синът на първите двама починали в Пирогов? Тези, които са били на някакво празненство на роднина и дъщеря им се прибрала от Италия?

Там беше, да

# 20 214
  • Пловдив
Има теории много. Непрекънато се променя информацията. Трудно е всичко да се систематизира, защото въпреки многото теории, те си остават в сферата на предположенията. В този ред на мисли настояването за нещо конкретно, като алгоритъм на действие, е несъстоятелно. Затова хората казаха имайте самосъзнание, носете маските и чакайте. Колко ще чакаме също не е ясно. Търпение и позитивно мислене. Гледайте филми, онлайн театър, опера, балет...... четете книги, занимавайте се с децата. И това ще отмине. Нищо не трае вечно. Само като не си жив е завинаги.

# 20 215
  • в страната на чудесата
БЦЖ то го оправихме, но сега започват да тиражират, че евтина ваксшна против грип е причина за многото смъртни случаи в Италия https://24novini.bg/world/item/26689-ima-li-vrazka-mezhdu-vaksin … e-ot-covid-19-tam

Да, има такава теория. Пак обаче е на пръв поглед по картата и няма доказателства. Шернах оригинала преди ден-два. Не толкова, че е евтина тая ваксина, а че е била инактивирана и съответно с някакъв нов адювант G3. Смятат, че адювантът провокира имунната система на заразените по много силен начин и хората умират от цитокинната буря. Става въпрос за тривалентната против грип за този сезон. Слагана била в Италия, Испания и Китай. Но това са пак теории.
Не съм погледнала линка, но одобрената от ЕМА тази година грипна ваксина беше 4-валентна

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 16:11 от Leika_moja

# 20 216
  • Другата България
Мери ан-това за Андрешко вчера ми попадна във фейсбук,но не го качих тук и не е споделяно Simple Smile -колко вярно е обаче...Не не са казали болницата,а как няма да е в болница-нали е от "избраните",а останалите нека си броим леглата и апаратите и лекарствата,но ми направи впечатление,че Мутафчийски каза-"сега се настанява",а не примерно доведоха го,настаниха го..та и той на 2 крака си е отишъл сигурно.Не искам да съм лоша..обаче в такива моменти излизам от кожата си.Всъщност като толкова знаят да си седим ние е къщи-защо не вземат да дадат пример!
За мен е вярно на 99%. Темата е живо доказателство за това, все пак някои сме тук от над 10 години и се "знаем", така да се каже, чели сме се. Но остави темата, хайде, четем, комуникираме с още хора, то това за Андрешко е меко казано в сравнение с нечий манталитет, независимо от цвят на кожата, дори в повечето случаи обвързан именно с по-светлия цвят на кожата....
И в тази връзка, това със задължителните маски беше удобен момент да накараме онези, по-мургавите ни събратя, които не само според мен разнасят всякакви зарази, да сложат нещо пред устата си. Защото като заплашиш ромЪТ с глоба, и това, че ще му бръкнеш в джоба, може и да постигнеш някакъв ефект, макар и минимален. Докато сега кучетата си лаят, керванът си върви, ромските каруци с по над 5-6 човека в тях също, ровят по кофите, събират хорския боклук, влачат го навсякъде из гетата, отделно всички завърнали се продължават да се разхождат където си поискат и както си поискат, разбира се маска е мръсна дума и "те ще ми кажат на мен, аз права имам", и всичко си е по старому. Права имат, ама задължения нямат.

За депутатът съм на същото мнение. Интересно ми е защо е тестван, със симптоми ли е бил или просто така. Ако е бил със симптоми, леки или тежки са те. Ако са леки, защо по ягодите е в болница. Ако са тежки, защо чак сега отива там. Ако пък се е тествал просто така, на частно ли го е направил, или тези там в онази сграда са с различен статут. Те че са с такъв, са, но сега точно в този момент не би следвало да е точно така, състоянието на човек следва да е водещо що се отнася до преценка дали да се тества и дали да влиза в болница.

# 20 217
Служителката с положителен тест ли е? От какво е починала?

Още една жертва на COVID-19 у нас – служителка на гара Илиянци?
https://www.dnes.bg/sofia/2020/04/01/oshte-edna-jertva-na-covid- … a-iliianci.444382

# 20 218
Китай вероятно e намалил до 40 пъти броя на жертвите в Ухан
Mediapool

Вчера четох, че били поръчани 42 000 урни.

# 20 219
.Кабинетът предлага удължаване на извънредното положение до 13 май

Mediapool

Общи условия

Активация на акаунт