COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 446
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 265
Амели, и моите си изпиха СЕТЕБЕ-то😀
Извинявай, ама какво означава СЕТЕБЕ?

# 20 266
  • софия
Теста е по въпроси
просто ориентировъчно
това е сайта и оттам почвате и накрая ви изписва, каквото са преценили според отговорите ви
на мен показах по-нагоре какво ме изкараха
но..моите проблеми са вече повече от 2 седмици, те пишат преди 3 дни
та..аз вече би трябвало антитела да образувам, ама ...де да беше така((
не ми е добре, не се превземам , но и продължавам да не вярвам в някаква помощ
седя и си се треса от нерви и притеснение, вчера бях доста по-добре, днес пак не мога да се храня, лека температура и т.н., отпадналост(ама при тази диета дето не ям нищо е нормално)
Та пробвайте, не пречи, не вярвам да е вярно, ама...поне да се види
това е сайта , пак да пиша. То аз оттук го видях преди доста страници и пробвах, та писах . Не знам друг дали е посочвал какво му се е показало и се извинявам.
https://covid.bg/
вече е затворен, не се отваря линка Simple Smile

# 20 267
И още една конкретна статия- интервю, ето такива неща ми липсват лично на мен в изнасяната информация на брифинга, където казват, че имаме еди колко си, част от тях са тежки и после се почват глупотевини.
https://www.credoweb.bg/publication/120040/50-ot-patsientite-s-c … niya-i-glavobolie

https://www.credoweb.bg/publication/120482/dots-popov-sazdadeno- … QHV98hL9-XNqwt3B8

И нещо, което предизвика любопитството ми:

Имате ли достатъчно предпазните средства за лекарите във ВМА?
Ние имаме готовност много отдавна за тази ситуация. Закупихме предпазни материали, още преди те да изчезнат. Във ВМА работим по въпроса от 26 януари, когато хоспитализирахме първите студенти, върнали се от Ухан. Веднага направихме разчети, колко предпазни средства са необходими всекидневно и за три месеца напред. Вече имаме и новите защитни облекла, изработени от българска фирма. Те са изключително леки, не изпотяват и с тях се работи много удобно. 

Какви са тез студенти, някой знае ли, че аз за пръв път чувам за тях?

# 20 268
Скрит текст:
Теста е по въпроси
просто ориентировъчно
това е сайта и оттам почвате и накрая ви изписва, каквото са преценили според отговорите ви
на мен показах по-нагоре какво ме изкараха
но..моите проблеми са вече повече от 2 седмици, те пишат преди 3 дни
та..аз вече би трябвало антитела да образувам, ама ...де да беше така((
не ми е добре, не се превземам , но и продължавам да не вярвам в някаква помощ
седя и си се треса от нерви и притеснение, вчера бях доста по-добре, днес пак не мога да се храня, лека температура и т.н., отпадналост(ама при тази диета дето не ям нищо е нормално)
Та пробвайте, не пречи, не вярвам да е вярно, ама...поне да се види
това е сайта , пак да пиша. То аз оттук го видях преди доста страници и пробвах, та писах . Не знам друг дали е посочвал какво му се е показало и се извинявам.
https://covid.bg/
вече е затворен, не се отваря линка Simple Smile

Как ще е затворен, аз току що го направих. Според този тест съм в идеално здраве, да си седя вкъщи.

# 20 269
  • Пловдив
И аз го прегледах теста, основното е - ако не си пътувал в чужбина и не си контактен на доказано болен, значи не е короната. Което на този етап е несериозно.

# 20 270
  • Другата България
Няма как да се разгласява информация за пациент без неговото съгласие, при положение, че вече е известно кой е.
Ако бяха казали само 'един депутат/ка е в болница с Ковид ' е различно....
Искаш да кажеш, че всички, които вече са в болница и диагностицирани, и за които чуваме по ТВ и четем в нета, са ги питали дали да разгласяват за състоянието им? Преди да ми отговориш ще ти кажа, че не са.
Да не говорим колко фейк се изписа за колко хора, доста неверни неща и откровени лъжи. За реални хора. Дали са питани може ли?

Не са, но няма как да бъдат идентифицирани....мъж ходил на ски някъде си, жена на  70 с хипертония...
Да де, ама веднага в нета се появяват статии кой кой е. Така беше и за диджея от...къде беше-Варна или Шумен, че забравих, за военния в Пловдив, за жената в Карлово, за една ОПЛ от София...статии с лица и лични данни. Това казвам, иначе си права за личното съгласие. Ама и тук малко на двоен аршин ми мяза работата...

# 20 271
fanfanito, ако нямаш други симптоми на болна и то вече 2 седмици, това може да е от диетата и силния страх. Не се филмирай!
Този тест за мен не е добра идея, защото може да побърка хора, които нямат нищо общо с вируса, а чувстват дискомфорт някакъв по други причини.

# 20 272
На тоя тест му е старо инфото. Фактически се пита основно дали си бил в чужбина и дали си имал контакт с болен. Второто е с отговор-невъзможен за мен, така или иначе.

# 20 273
За диджея от Варна (стига сте приписвали допълнително болни в тоя Шумен 😄) информацията тръгна от обкръжението му и стана достояние благодарение на социалните мрежи. Нито лекари, нито Щабът, нито телевизионните медии си позволиха да го посочат по име, камо ли да му оповестяват личните профили в инстраграм и Фейсбук.

# 20 274
Някой по-компетентет би ли интерпретирал резултат от бърз тест, при който има червени черти и в трите зони: C, IgG, IgM
"С" не знам какво е. Но ако са положителни едновременно и IgG и IgM, това би трябвало да означава, че човек е заразен и е на етап след 14-ти и до около 21-ви ден от инфекцията. Ето тук е обяснено и се вижда кога съвпадат двата вида антитела: https://www.youtube.com/watch?v=9rTldwo2PZw
На вас къде ви правиха тест? Би трябвало и да го изтълкуват, не само да го връчат на пациента. Отделно лабораториите, в т.ч. и частните, са длъжни да съобщят в РЗИ за положителни и от там също ще ви изтълкуват резултата, ако някой е пропуснал да го направи.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 16:49 от Бледолилава

# 20 275
Аз си го правих теста. Дано да са изтрили тази глупост.
В темата сте доста по- информрани за симптомите и всичкото.
Голяма глупост е това , а ето , че Фани вече е в паника.
Фани, ти , като си болничка от толкова време, звъня ли на ДжиПито. Не се филмирай , ако си болна от две седмици и не се влошаваш, направо си за тестовете на Генерала Blush
Шегувам се, но ... звъни на джипито . По протокол.

# 20 276
  • Пеликания
И при мен не се отваря, ама като чета какви глупости излизат накрая, няма изобщо да чакам да го правя.
От петък съм с ужасно главоболие, темература и с висока горна граница кръвно, но нито съм пътувала нито съм имала контакт със доказан случай, но си стоя вкъщи, защото при мен може и да са само това симптомите. Първо казваха, че задължително трябва да имаш суха кашлица, сега не е било задължително и пак да си заразен, а бе всеки вече пише и говори каквото му дойде.

# 20 277
На тоя тест му е старо инфото. Фактически се пита основно дали си бил в чужбина и дали си имал контакт с болен. Второто е с отговор-невъзможен за мен, така или иначе.
Не е точен теста и няма как да бъде.
Но аз не съм била в чужбина и дори в БГ не съм пътувала последните 5-6 месеца.
Имала съм контакти с хора обаче, които са били в чужбина (не са от семейството ми) .
Има и други въпроси... може би аз имам фиброза и това е посочено, затова и теста е май с повече въпроси.
Не пазя диета да уточня. Искам нещо да ям, ама не мога и това вече не знам колко време е и как ми издържа организма не знам. Малкото дето поемам и... нямам разстройство, просто повръщам -извинявам се, ама как да го обясня иначе.
Та... исках да покажа, ако някой все пак е рисков и под въпрос какви са препоръките и да се прави. Мен хич не ме успокоиха, ама...коя съм аз?
Тайс, ами и аз се чудя каква съм, ама... То така вече чакам антителата или какво е там..вече се обърках.
Затова и снощи питах за тестовете, ама съм много смотана медицински. То аз съм , ако умирам отивам тогава на лекар. Не ми се ходи по болници, не искам и по лаборатории. Може и да е от стомаха, ама.. вече много стана. Не съм звъняла на лекарката. Вчера пробвах , въпреки че бях добре и се надявах на промяна, ама.. заето, заето, заето...
Днес не съм звъняла. Същото ще каже, да си стоя и да чакам задуха. Няма друго знаете.
Много се замислям за теста, ама да дойдат и да ми го направят. Ще прежаля парите, поне да знам.

# 20 278
Имате ли достатъчно предпазните средства за лекарите във ВМА?
Ние имаме готовност много отдавна за тази ситуация. Закупихме предпазни материали, още преди те да изчезнат. Във ВМА работим по въпроса от 26 януари, когато хоспитализирахме първите студенти, върнали се от Ухан. Веднага направихме разчети, колко предпазни средства са необходими всекидневно и за три месеца напред. Вече имаме и новите защитни облекла, изработени от българска фирма. Те са изключително леки, не изпотяват и с тях се работи много удобно. 

Какви са тез студенти, някой знае ли, че аз за пръв път чувам за тях?

Нали всички държави си изтегляха гражданите оттам със самолети. Може би те са част от нашите. Но и аз не знаех, че са били хоспитализирани. Нищо не се каза тогава. Явно много неща се премълчават.

И след един месец стана нетипичната епидемия от грип Б. Досиетата Х пасти да ядат.

# 20 279
И при мен не се отваря, ама като чета какви глупости излизат накрая, няма изобщо да чакам да го правя.
От петък съм с ужасно главоболие, темература и с висока горна граница кръвно, но нито съм пътувала нито съм имала контакт със доказан случай, но си стоя вкъщи, защото при мен може и да са само това симптомите. Първо казваха, че задължително трябва да имаш суха кашлица, сега не е било задължително и пак да си заразен, а бе всеки вече пише и говори каквото му дойде.

От петък до сряда са доста дни с описаните симптоми. Дано всичко е наред ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт