COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 897
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 400
  • София
Викаш да си се влошава на спокойствие вкъщи и после директно в реанимацията, освен ако не го разходят хубаво без да го приемат в болница.

# 20 401
Тя системата отдавна си е заспала, сега с този вирус да внимаваме да не я доубием. Но ми идва малко нанагорно оставянето на проблема на давещите се на самите давещи се. Самата аз точно на 13 март за около седмица изкарах някакъв вирус и накрая си самопредписах антибиотик. Познайте защо бях принудена, ама тогава и тестовете не бяха широко популяризирани и всичко беше шаш и паника. Та чинно си самопредписах лечение и си го изкарах без да безпокоя здравната система с опасното словосъчетание "грипоподобни симптоми". А сега събирам адреси на частни лаборатории с изследвания за Ковид, че работата е ясна - пари за тестове няма държавата, трябва сами да си ги плащаме при нужда. И повече не искам да чуя специалист да нахоква болните, че сами се лекували.

# 20 402
Добре де, всички да се самолекуват, сакън системата да е Ок. Та чак с-мата ще заспи.

Всички без богоизбраните 😉
Нале. Тях задълже в болница под наблюдение.
За останалите - парацетамолче и вит.Цъ...😉
Най-общо... Това ни е прехваления "протокол". Ми то и аз мога да го измисля тоя протокол. За какво ми е Щаба.

# 20 403
  • Другата България
Викаш да си се влошава на спокойствие вкъщи и после директно в реанимацията, освен ако не го разходят хубаво без да го приемат в болница.
Нищо не "викам", пиша.
Останалото са твои интерпретации на мой пост, твои разсъждения по въпроса, които нямат нищо общо с това, което казвам.

# 20 404
Може ли някой да ми обясни отгоре-отгоре как са сметнали, че пикът при нас ще е около Великден? На база какви данни?

# 20 405
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????

На мен ми се вижда нереалистично мерките да паднат преди края на месец май, да не кажа юни. От тази гледна точка се надявам като получим поръчаните маски, отново да въведат задължителното носене или поне носене на каквато и да е бариера, независимо дали е платнена маска или шал.
В такъв случай ефектът от носене на маски ще започне да се усеща 3-4 седмици след задължително въвеждане. Ако ръстът на заболеваемост в България падне от сегашните проценти на 1-2% тогава може би ще започнат хората да се връщат на работните си места (но носейки маска). Мерките са социална дистанция също трябва да останат. Клубове и заведения може би трябва да останат затворени, даже един лекар по Нова беше споменал, че сигурно ще останат затворени и през летния сезон.

Изобщо не си представям животът да тръгне като по старо му в рамките на ден или два.

# 20 406
Иван Дяков, а на твоите приятели с перфорираните черва и стенокардията как мислиш, че би им се отразил и един ковид19 в допълнение? Или ти дарвиновия модел си го представяш само за другите, но за теб и твоите близки не?

# 20 407
Ами гледаме всички бивши соц държави със сходно като брой население и характеристики. Но и да не е тях, може да се екстраполират данни от други държави. Математиката не е сложна наука... А здравната система си е батак и от преди короната. Явно не сте се сблъсквали с лекарската небрежност и простотия да слагат диагноза от вратата. Скоро както е тръгнало със счупен крак да идеш, пак за корона ще те лекуват.
И да се вихри, и да не се вихри, максимума ще е до 5000 жертви!

И това го изчисли как точно? Сънува ли го или звездите ти го прошушнаха?
Пак те питам, ако сега здравната система ти се струва натоварена с ковид, как си представяш да се разтовари, ако пуснем ковид да се разпространява свободно навсякъде? Sleeping

# 20 408
  • София
Solaris, може ли някакви обективни цифри и данни, на които прогнози за карантина до след 13-ти май се основат? Но данни за България, не за Италия, Франция, Испания, Патагония и Папуа Нова Гвинея?
А хората, които ще останат без работа именно в ресторантьорството - да ядат пасти предполагам...

# 20 409
Георги Дяков, ще кажеш ли кои конкретно са тези бивши соц държави, в които ковид19 се е разпространил свободно и откъдето черпиш данни и екстраполираш?Sleeping

(Аз ви казах, че е по-лошо от хорър)

# 20 410
Solaris, може ли някакви обективни цифри и данни, на които прогнози за карантина до след 13-ти май се основат? Но данни за България, не за Италия, Франция, Испания, Патагония и Папуа Нова Гвинея?
А хората, които ще останат без работа именно в ресторантьорството - да ядат пасти предполагам...
От храна винаги ще има нужда. Точно хората в ресторантьорството няма от какво да се притесняват.

Нищо след пандемията няма да е същото. Дано и мисленето на хората.

И да, това е правилното решение засега. Изпреварихме събитията далновидно и сега можем спокойно да си плюем от вкъщи, което е по-добре от това да броим трупове.  Недоволни ще има и винаги ги е имало. Те обичайно са най- мързеливите и философскии , опортюнистично настроени.
Все някой за нещо им е виновен.
Не се гледа глобалната картина, а егоистично и едностранчиво.
Мерките са за всички.
И засега дават резултат.
Само с БПЦ трябва да се справим някак. Ей там е големият проблем и дилема.

# 20 411
Не говоря за свободно разпространение, но да хванем един Беларус примерно....
Георги Дяков, ще кажеш ли кои конкретно са тези бивши соц държави, в които ковид19 се е разпространил свободно и откъдето черпиш данни и екстраполираш?Sleeping

(Аз ви казах, че е по-лошо от хорър)

# 20 412
Гледам новините. И работодателите недоволни от схемата 60/40. Съкратените, дето им предлагат 1500 лв кредит и те така. На другите общо взето нищо не предложиха. И си викам. Абе тия 5 млрд лева защо не вземат да ги раздадат по 700 лева на калпак и да се приключва?

Никой няма да е облагодетелстван или ощетен. Тия дето не работят имат нужда. Тия, дето са на работа, поемат риск, ще им ги платят като "вредни". А и пенсионерите ще зарадваме, милите. Само да не хукнат да ги харчат. Сега се мъча да разбера изтрещях ли най-после и аз, или нещо много умно измислих? Joy

# 20 413
Едно интересно становище на Мадлен Алгафари. Струва си да се прочете.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3101767356554616& … d=162850890446292

# 20 414
  • Точно където трябва
Добре де, всички да се самолекуват, сакън системата да е Ок. Та чак с-мата ще заспи.

Всички без богоизбраните 😉
Нале. Тях задълже в болница под наблюдение.
За останалите - парацетамолче и вит.Цъ...😉
Да де. Ама ако богоизбраните  болни станат повече от местата, що ще правим?

Общи условия

Активация на акаунт