COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 631
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 475
Бях с болки в гърлото. GP каза, щом съм с грипоподобни симптоми не мога да ида на преглед. 3 дни трахизан, и на 4 ден антибиотик, пак по тел. Рецепта по вайбър. Имала инструктаж, ако не мога да дишам ще изпратела линейка.
То като се стигне да имаш затруднено дишане, е късно според мен. Но... Така лекуват в момента.
А как? Няма лечение. По цял свят това е протокола за действие.
Както в цял свят и при нас 50% от заразените имат нужда от болнично лечение. Може от новозаразените да имат също такава след известно време.

За мен по-притеснително е, че на гарата не са изследвали контактните на сина на първите починали.

Няма нужда да броим нашите болни дали стигат за епидемия.
Обявена е световна пандемия. Не вярваме, че е правилно изчислено ли?

# 20 476
Angela61, в коя държава си?

# 20 477
Воплите продължават. Предложения???? Действайте! Журналистите четат. Току виж се пръкнал смислен въпрос или предложение.

Тестване - поне за най-важните в момента - които са на фронт лайна - зелен паспорт който не е болен и да ходи на работа. И пак тестване, тестване и тестване. Някой трябва да работи, за да храни онези, които не могат. Заемите са до време. Трбва и да се връщат.

# 20 478
  • Варна
И аз го прегледах теста, основното е - ако не си пътувал в чужбина и не си контактен на доказано болен, значи не е короната. Което на този етап е несериозно.

Тестът е за упояване на масите. Направих го от името на баща ми: 77г, с хоб, диабет, сърдечна недостатъчност, температура 38, втрисане, кашлица, болки в гърдите и задух и излезе: стой си в карантина 14 дни, ти си лек и нерисков, ще ти мине. Евала.

.  ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ВКЪЩИ.
Симптомите, които съобщавате отговарят на тези при COVID 19 и по-точно на леката му форма. Имайте предвид, че 80% от случаите протичат леко и не се налага болнично лечение. Такова се налага при около 15% от заразените. Тъй като вашите симптоми към момента отговарят на леката форма на протичане на заболяването, изградените до момента препоръки на СЗО сочат, че вие подлежите на домашно лечение. 

Този тест е меко казано смешен. Заявих лек задух при качване на стълби и главоболие и гърлобол в последните 24 часа. Първото и второто са ми от години, по ред причини, а гърлоболът отминава.
Е, и аз съм "лек случай"
Без контакт с болен, без излизане в чужбина, без куп други утежняващи обстоятелства и симптоми. Значи ако не можеш да тичаш по стълбите без да се задъхаш, си в кюпа. Особено, ако страдал от главоболие. Че аз съм с корона от 15 години, значи. Че и малко повече...

# 20 479
И в Германия удължават мерките до 14 април, маски не са задължителни.

# 20 480
  • София
Тук се жалвате за маските, за асансьорите, за стълбището в блока. А тази сутрин едната ни гимнастичка показа как всеки ден тича по стълбището в блока, в който живее - по анцуг, без маска, без нищо - тичка си момичето нагоре-надолу!

# 20 481
Според вас Испания на платото ли е вече ?

# 20 482
Притеснително е това, което виждам в новините и което знам от познати. Не се тестват контактни, не се следят тези в карантина и се иска тест за прием в болница! На фона на това тестването на депутатите и антуража им идва в повече- тестове на депутатите+на лежащо болните и съмнителните и това ангажира целия ресурс за тестове за дни наред! Наистина ми идва в повече!

# 20 483
  • София
според мен все още не.
но дано бъркам.

# 20 484
  • Мадрид / София
Angela61, в коя държава си?
В Испания, Област Мадрид - най-засегнатата от Испания.

# 20 485
Мен ме притесни жената, която включиха в БТВ новините. Нещо организацията никаква я няма.

# 20 486
  • София
А не съм сигурна къде, май за Татарстан гледах - там са се локнали, имат система смс - дава си имената, данните по документи и адреса, набира си кодове къде иска да ходи (от 1 до 9), и системата му връща нещо като "можете да сте навън един час". И това време зависи от това каква е обстановката в страната или в града.

Москва ще си пуска приложението с геолокация, но май само за карантинираните. Който няма смартфон ще получи безплатен с приложението за времето на карантината. Ще попълват и "дневник на настроението" - отговори на въпроси, които ще им изпращат.
Та, другарки, вариации колкото щеш!

# 20 487
Аз само да попитам Северна Корея имат ли ковид? Или те не могат да се оплачат? Grinning

# 20 488
След кратък размисъл и колебание съм ЗА удължаване на извънредното положение до предложената нова дата. Съображенията ми не са свързани с повишено ниво на доверие към щаба и управляващите по отношение на взетите мерки.

# 20 489
Тестване - поне за най-важните в момента - които са на фронт лайна - зелен паспорт който не е болен и да ходи на работа. И пак тестване, тестване и тестване. Някой трябва да работи, за да храни онези, които не могат. Заемите са до време. Трбва и да се връщат.
И като те тестват сутринта откъде знаеш, че до следобед няма да се заразиш?

Общи условия

Активация на акаунт