COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 399
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 105
  • Другата България
Болният в Монтана всъщност е от Лом. Общото мнение е, че в Лом случаите са много, още от василовския "купон". Пастор, който над 20 дни се е лекувал в къщи. През това време се е срещал с кого ли не, и къде ли не. Преди да го приемат в отделението се е разходил и в един от медицинските центрове на града. Сега търсят контактни....не става ясно къде ги търсят и колко ще ги намерят, говорим за голям период от време, през което всеки се е срещал с всеки. Да кажа ли отново защо е важно като си със симптоми да се ограничиш с контактите и да носиш маска?
Видинският случай е от с. Дреновец, което всъщност е по-близо до Монтана и Лом, отколкото до Видин. Не е ходил никъде, не се е срещал с никой завърнал се от някъде. Живее с жена си, безработни са. И децата им не са се връщали от София над месец. В случая много адекватна реакция на ОПЛ, по телефона се е усъмнила в симптомите, сигнализирала е РЗИ и СП, дошла е линейка и човекът е закаран в болница, където е тестван и установен.

# 21 106
Кога и къде го е подчертал Мутафчийски? И ако може да е цитат/линк поне от последната седмица, защото преди около месец голям лупинг направи генерала от "това не е по-страшно от грипа" до "задава се нещо с невиждана ярост". В момента искам да знам какво казва, че правим. Не какво е говорил че ще правим преди някакво време.

# 21 107
  • София

Броят на смъртните случаи в Бергамо през Март по години.
Да обърнем внимание, че данните са до 26 март, сигурно са стигнали 1000.

# 21 108
Твърди се, че мащабни кръвни изследвания в Белгия ще предоставят информация за реалното разпространение на коронавируса сред населението. Червеният кръст и здравните власти се съгласиха да проведат мащабен тест за антитела. Подобни проучвания са започнали в Антверпенския университет и в Холандия, съобщи фламандският вестник "De Morgen". Червеният кръст трябва да предоставя 3000 кръвни проби за тестване на всеки две седмици. От скрининга могат да се направят два важни заключения: първо, реалната степен на инфекция във Фландрия, и второ, развитието и силата на имунната система. Заедно това може да доведе до по-надеждни модели за по-нататъшен ход на епидемията.

# 21 109
Никой ли не се пита защо не се казва колко хора под домашната карантина са излекувани? Тези близо 300 човека,и нито един отрицателен тест? А само тези на болнично лечение. Ами щом не се водят статистики и за другите излекувани,да ги махат и от статистиката на болните....

# 21 110
Никой ли не се пита защо не се казва колко хора под домашната карантина са излекувани? Тези близо 300 човека,и нито един отрицателен тест? А само тези на болнично лечение. Ами щом не се водят статистики и за другите излекувани,да ги махат и от статистиката на болните....
Да не се окаже, че са за махане в другата графа.
Тези нашите статистики все криви ми изглеждаха (от началото) ама вече и не се мъча да предположа какво е реалното.

# 21 111
В един от последните брифинги беше, но сега точно няма да тръгна да ги гледам всичките отново, за да видя кой точно беше.
И недоумявам защо непрекъснато се хващаш за думите на този или онзи, след като ти казах да извадиш калкулатор и ти самата да направиш няколко прости сметки да видиш дали нещо изобщо е в сферата на възможното. Ако мислиш, че аз слушам Мутафчийски или щаба или който и да е безкритично, без да проверявам, в голяма грешка си. Когато те взеха решение да лъжат за грипа с цел да "успокояват" народа и да спрат презапасаването с храни и лекарства (доста глупава идея беше това) аз вече се подготвях и мен и близките ми за предстоящата пандемия. Който е следил темата, знае много добре.

# 21 112
Относно организацията на единия приемен кабинет за коронавирус в Транспортна Болница Пловдив.
Струва ми се доста добре организирано, чак да не повярваш:

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/kanazireva-transpor … zaciq-za-covid-19

На сайта им има телефон на регистратура, телефони за дарения и два телефона на деноношния спешен кабинет.

# 21 113
Да не се окаже, че са за махане в другата графа.
Тези нашите статистики все криви ми изглеждаха (от началото) ама вече и не се мъча да предположа какво е реалното.
Или тези на домашно лечение са ги забравили,и хората и досега не могат да излязат никъде.

# 21 114

Прогнози за БВП на KBC

# 21 115
Първо би следвало да се водят РЕАЛНИ статистики, за да могат да се добавят/махат болни.
А като няма реална статистика, даваща реална представа какво точно се случва, от коя точно статистика да ги махат....?   Smiley

# 21 116
Цитирам: "Обмисля и разработването на модел за прилагане на т.нар. къса верига на доставки. Идеята е това, което се произведе на територията на областта, да бъде търгувано в същия регион. По този начин би трябвало да се намали опасността от пренасяне на коронавирус, както и на други заболявания."

https://www.ruse.bg/durjavata-zasilva-merkite-za-kontrol-na-hranite

Това как да го разбирам?
В Русе например не се произвеждат банани.

# 21 117
Защо се хващаш все за калкулатора? Говорим за стратегия, не за средствата за постигането ѝ. Там със сигурност има неща, които не са ни известни. Може и изобщо да не става въпрос за 60 или 70 %. Може и с 30% да се постигне ефекта, който търсим. А може и да не е пълен ефект (стаден имунитет), а да гарантира, че можем да продължим да живеем с вируса още известно време без да избухват епидемии. Единици случаи, които ще могат да се лекуват качествено, без претоварена здравна система. Защо така упорито си държиш на тези 70%, подхвърлени някъде в пространството? Аз лично очаквам добрите новини, които математикът от щаба обеща около Великден, да са в тази насока. Някакви по-благоприятни за нас данни/проценти.

# 21 118
Както и да е, какво разбира един независим одитор по тест и контрол на фармакологичните практики...

Както се вижда от написаното-НИЩО, за съжаление.

ПП: Тежко и горко на държава, в която одитори дозират лекарства...

# 21 119
Е, браво. Има само една държава, която е на плюс при всички сценарии - Китай.

Общи условия

Активация на акаунт