COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 567
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 225
Аз се чудя за извънредното положение. Не съм юрист, ако има някой тук, може да ме светне - за чий ни е? Дава още повече власт на Изпълнителната такава, на МВР, Прокуратура и т.н. Че те и без това у нас я имат в изобилие?
Какво пречи мерките, които са наложени и сега да бъдат официализирани от Наредба на МЗ например или от общината или от къде да знам. Много ми намирисва тая работа, ама много.

# 21 226
Най-интензивно е оцветяването на юг (бивша Западна), средно в останалата Западна, най-слабо в Източна.
Нараства веригата обидени в Банско гейт. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/rentgenolozite-v-razlog-sn … blokadata-2219903

# 21 227

Най-вече са германци.

# 21 228
Скрит текст:
Накрая Мангъров ще се окаже прав. Без мерки - 10% смъртност от ковид. С мерки - 12% смъртност, 5 от ковид, 7 от други заболявания пренебрегнати, заради ковид.
Мине немине време и една и съща, многократно опровергавана фалшива новина, бива завъртана отново. Дори е даден линк, към оригинала в Телеграф, колко го отвориха да прочетат? В него се казва, че само 12% от починалите не са имали придружаващи заболявания като за останалите се подчертава, че вирусът е допринесъл да се влошат. Бъдете малко по-критични.

# 21 229
Нидерландия от днес :
Позитивен тест 14 697 (+1083 от вчера)
В болница 5784 (+625 от вчера)
починали 1339 (+166 от вчера)

# 21 230
  • Варна
Поздрави на компанията от мен !
https://www.youtube.com/watch?v=_G6NtIVZhRE

И сега още по-сериозната част :
https://www.facebook.com/groups/galacticfederationOL/permalink/2 … 0/?redirect=false

# 21 231
  • Другата България
Още нещо, вече неофициално, но почти сигурно, за пасторът от Лом.
Преди да посети МЦ, с брат си, с когото е пристигнал от Лом са се разходили в два от хипермаркетите в Монтана, да си напазаруват, след което до НАП, за да си плати осигуровките. И май е бил без маска. Отново казвам, това вече са неофициални твърдения, но Монтана е едно голямо "село".
Сигурно е досадно вече, ама носете маски, хора, не знаете човекът срещу вас кой е и какъв е, и какви ставате вие след среща с него.

# 21 232
Аз се чудя за извънредното положение. Не съм юрист, ако има някой тук, може да ме светне - за чий ни е? Дава още повече власт на Изпълнителната такава, на МВР, Прокуратура и т.н. Че те и без това у нас я имат в изобилие?
Какво пречи мерките, които са наложени и сега да бъдат официализирани от Наредба на МЗ например или от общината или от къде да знам. Много ми намирисва тая работа, ама много.

Поясни, моля те, че ми стана интересно. В какъв смисъл?

# 21 233
Нещо чува ли се дали можеш да пиеш антибиотик, ако имаш някакви симптоми, че нещо тези парацетамол и вит С дето ги препоръчват не ми вдъхват доверие.

Зависи от ОПЛ, ако прецени по телефон, ти дават и антибиотик.
Снимаш си гърлото и пращаш по вайбър. Не знам дали прокажените с кашлица ги допускат до рентген или скенер, обаче. Трябва да се проучи.

# 21 234
  • София

Тук си много прав. Да, другата катастрофа идва. Наистина, шансовете утре да се чудим какво ще ядат децата ни се увеличават. Да, хич няма да ни е лесно - ще се борим как да оцелеем физически. Ако всички се бяхме затворили по къщите за 2-3 седмици, щяхме да нулираме икономиката, и после да тръгне. Ако всеки имаше съвест, и носеше маска навсякъде, щеше да е много по-лесно. Неспазването на  мерките ще ни доведе до там, да се удължи ИП до безкрай, и да, накрая ще умираме от глад. Вирусът и рецесията са факт, без значение какво правят нашите управляващи. Това което можем да направим в момента, е да се преборим максимално бързо с вируса. Само така ще можем да минимизираме последствията от рецесията.
Или казано по друг начин. Трябва да спазваме дистанция и  хигиенните правила наложени при сегашната ситуация. Само така можем да убием вируса и ще опазим здравето си, за да измъкнем после и икономиката. Иначе вирусът ще убие и нас и икономиката.

И кой в световен мащаб уби вируса със затваряне на целокупното си население по къщите за 2-3 седмици?
Последно-затворенивсички в домовете си ли да седим или да спазваме само дистанция и хигиенни правила, та да го убием най-накрая този вирус?
Това са някакви утопии, няма как да спреш вируса, освен ако не влезем в бункери всички до един за няколко месеца. Как си ги представяте тези работи не знам, ами нали ходите да пазарувате или може и без храна да изкарате. Ама така е по лесно да кажеш, че другите са ти виновни. Вируса трябва да обиколи целия свят и друг вариант няма. И като се прави изолация нещата се протакат и това е смисъла на цялата работа и би трябвало да сте доволни поддръжниците на мерките, че ип се удължава, значи всичко върви по план засега.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 15:14 от zverino

# 21 235
Скрит текст:
Нещо чува ли се дали можеш да пиеш антибиотик, ако имаш някакви симптоми, че нещо тези парацетамол и вит С дето ги препоръчват не ми вдъхват доверие.

Снимаш си гърлото и пращаш по вайбър. Не знам дали прокажените с кашлица ги допускат до рентген или скенер, обаче. Трябва да се проучи.

Ужас. Скенер абсурд, рентген - надявам се.
А някой има ли представа допускат ли се антивирусни препарати и какви?

# 21 236
Защото като са в Извънредно положение министерството взима решение и не се налага да се гласува от Народното събрание, което спестява време и избягва излишни полемики в парламента. Това е официалната версия. Неофициалната не я знам Grinning

bobby_me, и този линк ми го даваш, защото...?
Много е тъжно, че хора умират, но не виждам каква е практическата полза от това да си премятаме такива линкове. В момента е необходимо само и единствено да се работи да се ограничат нещата. Не да се вайкаме, не да роним сълзи, а да се върши работа. А това означава да има точка1, точка 2 и точка3 как действаме при различни сценарии.
Пак питам - какво чакаме в момента? Някой храни ли илюзии, че след месец ситуацията ще е различна? Какво правим на 14.05? Освен че явно ще пускаме децата на училище.

# 21 237
Скрит текст:

Това сериозно ли се прави? Снимам си гърлото и пращам снимката на лекаря, за да ми постави диагнозата? По снимка?

# 21 238
  • Пловдив
Човек може да си направи платена рентгенография. Нека това не се приема като съвет "назначавайте си сами снимки" или "обикаляйте по рентгени", а просто като факт.

# 21 239
  • София
Ако на някой му е интересно, информация за изследванията за лекарство и ваксина илюстрирани:
https://www.visualcapitalist.com/every-vaccine-treatment-covid-1 … z5KYTz7j5dm5rYpbA

Общи условия

Активация на акаунт