COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 536
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 270
Относно бежанските  лагери чух сутринта по радиото, че са регистрирани случаи, но не внимавах много и не запомних подробности.

# 21 271
Да, има 20 заразени в Рицона, без симптоми..

# 21 272
Скрит текст:
Скрит текст:
Вчера правих такъв, сама си го "назначих", след цяла вечер температура 38 градуса и болки в мускулите, излезе отрицателен, в петък мисля да го повторя.
От ЛЛ лекар чух само "не идвай в кабинета, пий витамин С и Парацетамол, веднага ти пиша болничен", нито предложи тест, нито снимка или друго...
От вчера сутринта няма и помен от температура или какъвто и да е симптом, чудя се утре дали да си "самоназнача" и рентген?!
На здравна каса не разчитам...
Самоцитирам се, само за да споделя.
Направих и рентген, да ми е честита пневмонията, вярно едностранна, не е вирусна, ама....

Разбирам донякъде ЛЛ, всички се страхуваме малко или много, но и други болести си вървят,те не са под карантина.

Бързо оздравяване!
Преди имала ли си пневмония?

Без кашлица ли? Какво те накара да направиш рентген, имаше ли още температура? И как ще лекуваш сега тази пневмония?
Бързо оздравяване.
На мен също ми е интересно ...
Аз имах всички симптоми на covid19 12 дни
Кашлица суха
Температура 37 -39
Болки в гърдите и цялото тяло
3 дни само сън не можех да се храня да пия вода нищо

Обадих се на личния лекар и ме лекуваше дистанционно
И така направих си бърз тест и pcr резултата е че нямам covid 19
И като чета за пневмониите ме кара да се съмнявам малко за достоверността на тестовете или вече се параноясвам тотално .....
А и заразих всички !
Мъжа ми само темп 37.4 39.00-12 дни вече
Децата темп кашлица малката направи 40 градуса температура
Към днешен ден сме добре но не на 100% !

# 21 273
  • Пловдив
Родилка от бежански лагер близо до Атина е с ковид. От нейните контактни имало двайсетина заразени. Лагерът е под карантина. Пише го във всички новини.
За друг лагер не се е чуло нищо. В Италия има доста такива центрове.

# 21 274
Във Франция транспортират болни. Противоречие на твърденията на ген. Мутафчийски

# 21 275
Във Франция транспортират болни. Противоречие на твърденията на ген. Мутафчийски
Още ли му вярва някой на бойкоборисовото пресаташе?
Днес в Залцбург (Австрия) са приети пациенти от Франция.

# 21 276
Ааа това за бебето... Моя приятелка с бебе ми обясняваше, че на нея й е все тая едва ли не кво ще се случва, понеже на нея й върви майчинството.
Друга пък със собствен бизнес се затвори вкъщи още от февруари и сега реве, че е фалирала вече.
Тоя хаос на управляващите всява хаос и в мисленето на хората! Неадекватно управление - неадекватни решения. Много жалко..

# 21 277
То много противоречия има в твърденията му. По повод на починалите жени от Благоевград майка и дъщеря, които са разкарвани и връщани от болниците десет дни преди да починат, той каза, че е направил проучване и това не било вярно. Сигурно не е вярно и че племенникът им е извадил пари за тестове, дотогава са си правили оглушки дали това не е коронавирус. Започвам много сериозно да се замислям дали имаме здравно обслужване въобще или има там някаква медицина на две скорости - за богати и за обикновени хора. Сега виждам, че РЗИ-тата не били "активни" както се изрази генералът. И затова ли обикновените граждани са виновни, или нещо в системата яко куца?

# 21 278
  • София - Рим и обратно
Стана ми любопитно твърдението отпреди няколко страници за конспиративнитв теории и тъпотата. Значи, правилно ли разбирам логиката му - ако си интелигентен, вярваш на медиите и това, с което решат да те залеят, безрезервно (или резервно, но все пак се доверяваш). А ако си подложил на съмнение, да речем една съществена част от 50-70 %, защото просто не пасва с нищо от личните ти знания, възприятия, обща култура, образование, критична мисъл - значи си безмозъчен полуидиот? Оставям настрана конспиративните теории, защото и там има сериозно разслоение. Не може да се каже - щом не вярвам на битиви, значи съм любител на конспирациЙте.

# 21 279
  • Пловдив
Да, той каза, че такива са принципите при инфекциозни заболявания. Но не каза какво се прави, ако се запълнят болниците. Във Франция местят болни към по-малко натоварени райони, към болници в Германия и Швейцария също.
В Германия приемат пациенти и от Италия.
Нищо се, може вече и да са чули. Да чуят и вярващите в конспирации, че нали то вирус няма, а те на запад ей така си менкат болни и организират санитарни влакове за забавление.

# 21 280
Поздрава добре, но за сериозната част даже нямам думи. Само картинка.

# 21 281
Планът на нашите е да местят апаратура, не и болни. Дали и какво ще правят, ще видим. Засега много от заявките им се оказаха лъжа  - напр да хоспитализират вс над 60 год и хронично болни.

# 21 282
Кои са тези, дето били казали, че вирус няма? Само ги спрягате и громите, а пък аз чета темата вече 20 дни и не видях и един такъв да се разпише.
Има хора, които подхождат критично към мерките, към опасността или леталността на вируса, обаче кой го отрича тотално?

Идеята с местенето на болни към по-малко натоварени региони ми изглежда много разумна.
Особено болните, които не са с Ковид, защото айде, за тези с вируса е ясно, че е сложно, поради възможността от допълнителна зараза.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 15:57 от Анонимен

# 21 283
Кафе, правилно си се ориентирала, да. Има официални източници - Бойко, Генерала, Кантарджиев. Черпиш информация от тях, за да не разрушаваш интелекта си.
Между другото, в оная картинка, дето беше от страницата на ВМА с указания на лекарите как да действат, пишеше - информирайте се от официални източници - СЗО. Явно не са разбрали, че са мошеници и нищо не знаят.

Това с "продължавайте да твърдите, че няма вирус" е направо досадно вече. Сто пъти се каза, че съмнения в негово величество вируса нямаме. Те по принцип корона вирусите са толкова отдавна на нашата земя, че не бихме си позволили да се съмняваме с тях.
Аз единствено твърдя, че изпитвам известни подозрения, че на много високо ниво в световен план някой се възползва много умело от ситуацията.

# 21 284
Стана ми любопитно твърдението отпреди няколко страници за конспиративнитв теории и тъпотата. Значи, правилно ли разбирам логиката му - ако си интелигентен, вярваш на медиите и това, с което решат да те залеят, безрезервно (или резервно, но все пак се доверяваш). А ако си подложил на съмнение, да речем една съществена част от 50-70 %, защото просто не пасва с нищо от личните ти знания, възприятия, обща култура, образование, критична мисъл - значи си безмозъчен полуидиот? Оставям настрана конспиративните теории, защото и там има сериозно разслоение. Не може да се каже - щом не вярвам на битиви, значи съм любител на конспирациЙте.

Логиката е, че ако си интелигентен анализираш проверените цифри и факти, ако не си вярваш в световната конспирация и отричаш примери и действителност до откат.

Не всеки личен опит, знания, обща култура и какво беше още, гарантират интелигентност.

Общи условия

Активация на акаунт