COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 231
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 540
Сборен анализ от проучвания: 3 минути четиво.
Why Covid-19 infections affect people differently
https://qz.com/1830353/why-covid-19-infections-affect-people-differently/

# 21 541
  • на 4-ия етаж до асансьора
Доклад от 6-та глуха - образната диагностика на n- ската столична болница
Колега лекар с доказан covid - обеззаразяваме, обезпаразитяваме, проверяваме се за въшки и живота продължава да тече.
Депутат с доказан covid - юруш на доматите и тестваме наред от баба до бебе.
Колегите от спешна помощ няма да вземат по 1000 лв. ако не са работили с доказан пациент с корона вирус. Апропо тестове за простолюдието не се правят и няма как тези хора да знаят с какво са работили, но продължават да работят, защото това е и призвание.
Средностатистически българин с доказан covid. Стой си в къщи и чак като видиш бялата светлина в тунела евентуално ще те хоспитализиране.  Депутат или бизнесмен - директно на меко болнично легло за да не се затрият или да не се обидят някакси!
ЛЛ в Банско да се самонакажат веднага сами в ъгъла, защото са следвали стриктно инструкциите на РЗИ и не са открили несъществуващи болни.
Според ген. Мутафчийски трябва да действме със всеки пациент, като с потенциален коронен.Как? С едната маска / от хирургичните/ за ден ли?
И ако всеки е потенциален заразен и всички с бели престилки работят със всеки, защо само на инфекциозните отделния се раздават специализирани облекла, мижави пари / само в случай, че си бил 12 часа в инфекциозна среда/ и празни обещания.
Сериозно се питам, какво ще стане като поради неглижиране на медиците и те окапят? Кой ще оказва помощ - депутатите ли?
И не- не е въпрос на пари. За пореден път управляващите се подиграват с нас. Болни ми е за колегите, които не излязоха в отпуск. Боли ме и за колегите, които не абдикираха и въпреки притесненията си не напуснаха. Боли ме и защото за пореден път ни плюят в лицето, но ние напълно съзнателно ще изпълним дългът си и ще останем на поста си!
Благодаря и на Кирил Ананиев и най-вече на Жени Начева, че мислят как да ни демотивират- тях веднагически ще се намери кой " лачен" лекар да ги лекува! Благодаря и на всички колеги, които останаха и са на поста си въпреки всичко! Докато ни има - има и шанс!
Извинете ме за "чаршафа", но много гняв ми се събра тези дни!!!

# 21 542
Ама някой наистина ли е очаквал помощ от държавата машеха? А Лили се чувствала сигурна, не видяхте ли, че тук само на богоизбраните се обръща внимание.

# 21 543
Тестовете ,които се правят засичат Корона вирус, но не засичат Ко Вид 19. Тоест всеки с някаква разновидност на корона вирус ще даде положителна проба. А той сам по себе си е по-безобиден от обикновения грип,който ни тръшка всяка зима.
За да се определи причината за смърт на човек и с други заболявания, трябва да се изкаже патолог.
По-неадекватно мнение отдавна не бях срещала! Тестовете ловели всеки корона вируси без значение... Да ви уредя да изследват с ваши пари едно нещастно коте, болно от КОТЕШКИ коронавирус, който не е заразен за хората (да не вземе някой идиот да си изхвърли домашния любимец)?

# 21 544
Скрит текст:
За Турция
Вчера там бяха регистрирани заболели от Ковид-19 във всички райони на Турция и едва тогава пуснаха карта с повече данни.

На картата са показани резултатите от вчера.
Днес се добавят още нови 2456 заболели и 79 починали.
Доста бързо стигнаха до 10-тото място в тази антикласация по разпространеност на Ковид-19, а утре ще са вече на 9-то място.
Има доста болни медицински лица - дали не бяха над 600...
Към момента са направени 125556 теста. И там пари няма, а трябва да се правят много тестове, защото са с голям брой население. Обявени са дарителски сметки.
Преди 2-3 дни показаха и първия вентилиращ апарат, произведен там по лиценз на някаква фирма, която не запомних.
Имат си поръчани консумативи от Китай и им се доставят - там си имат стари отношения от времето на Ататюрк още, но трябват и още повече.
Турция, нищо че са извън ЕС изпратиха дарения за най-засегнатите страни в Европа - Италия и Испания.

А има ли информация за тестовете, които използват. Още февруари, мисля, обявиха, че са създали много точни тестове, но оттогава не съм стигала до информация какви тестове ползват и колко са точни.

# 21 545
Не съм разбрала че на малките хлебопекарни им е позволено да работят. Тук  покрай нас полицията затвори всички в началото на ИП. Явно е било покрай разногласията в началото на кой му е позволено и на кой не да работи. И все още не си работят. Един хранителен магазин дори им продава хляба, казват, че им правят услуга. Не знам за какво става въпрос.

# 21 546
Angela, давам си сметка за много неща. Ако сме в началото, още по-добре. Значи сме взели мерки много преди началото.

Mosquita, а ти според мен придаваш на САЩ по-голяма хитрост и пресметливост, отколкото заслужават, без да отчиташ, че всичко това е огромен провал за западния свят. В един от предишните коментари фиеста беше дал някакви прогнози за икономиката. Ами имаше само една държава, която беше на плюс във всички сценарии - Китай.

# 21 547
  • София
Цитат
И че ако продължаваме така не трябва да забравяме че в магазина освен маски и ръкавици, ще ви трябват и пари
На никой не му пука. Важното е баба да не умре от ковид в момента.
Баба е на 88, и от 20 години майка ми й плаща сметките и й купува храна, защото е с 200лв пенсия. А майка ми (и тя работеща пенсионерка) вече няма доходи. Баба си седи на топло вкъщи, от корона със сигурност няма да умре, от глад засега също, ама не е сигурно

# 21 548
  • София
Мижи, да те лъжем е програмата за подпомагане. Хиляди условия и изисквания за някой и друг процент помощ. Трето познато семейство чух днес, направо ги съкращават и ги пращат на борсата, така е по-лесно и евтино на фирмите. Като се оправят нещата, ще ги вземат пак.

# 21 549
Жива, разбирам какво ни казвате. Извинете за лаишкия въпрос. Не е ли работа на управата на една болница да осигури лекарите си. Толкова хора дариха пари. Не мисля че в парите е проблема.

# 21 550
Тестовете ,които се правят засичат Корона вирус, но не засичат Ко Вид 19. Тоест всеки с някаква разновидност на корона вирус ще даде положителна проба. А той сам по себе си е по-безобиден от обикновения грип,който ни тръшка всяка зима.
За да се определи причината за смърт на човек и с други заболявания, трябва да се изкаже патолог.
По-неадекватно мнение отдавна не бях срещала! Тестовете ловели всеки корона вируси без значение... Да ви уредя да изследват с ваши пари едно нещастно коте, болно от КОТЕШКИ коронавирус, който не е заразен за хората (да не вземе някой идиот да си изхвърли домашния любимец)?
По-спокойно. Има тамън 4 други коронаворуси, които заразяват хора и причиняват настинки.

# 21 551
  • Варна
Скрит текст:
Очакваме големия ден в който Италия ще публикуват под 4000 нови случаи. Когато тази граница бъде мината, тогава може да се очаква и по-бързо спадане на кривата. Дано е скоро, уф. Simple Smile
Трябва в някоя страна от Европа най-накрая да се види, че тези мерки дават резултат и Италия вярвам, че ще са първата такава. За това и толкова много ги следим и се интересуваме от тях, не че за другите не ни пука. Защото когато това се случи в Италия ще значи, че ще се случи и в Испания и така по веригата... Simple Smile
Хвърли поглед към Австрия.

За това се грижи, Фиестата. Всеки ден с нетърпение чакам снимката с графиката и краткия коментар под нея. Та, не бери грижа, все ми е тая кои ще са първи, въпросът е да има по-скоро такива до два месеца да изчезне всичко това.
Според теб без открито лекарство ще изчезне ли всичко това до два месеца?

# 21 552
Европа има население 741,4 милиона, статистиката включва и други континенти. 1 млн. са регистрираните случаи, а колко са нерегистрираните!  Тези 5% може реално да са под 2%.
А не вкарани те в статистиката смъртни случаи - те май са пет някъде, ако не и повече при 10 регистрирани - шофьорът от Банско, китаецът в Банско, жената от гара Илиянци, бащата на шофьора, прибрал се от Англия, имаше и няколко починали жени пред болниците май - за Варна се сещам. Кой знае още колко има неогласени подобни.

# 21 553
Скрит текст:
Скрит текст:
Очакваме големия ден в който Италия ще публикуват под 4000 нови случаи. Когато тази граница бъде мината, тогава може да се очаква и по-бързо спадане на кривата. Дано е скоро, уф. Simple Smile
Трябва в някоя страна от Европа най-накрая да се види, че тези мерки дават резултат и Италия вярвам, че ще са първата такава. За това и толкова много ги следим и се интересуваме от тях, не че за другите не ни пука. Защото когато това се случи в Италия ще значи, че ще се случи и в Испания и така по веригата... Simple Smile
Хвърли поглед към Австрия.

За това се грижи, Фиестата. Всеки ден с нетърпение чакам снимката с графиката и краткия коментар под нея. Та, не бери грижа, все ми е тая кои ще са първи, въпросът е да има по-скоро такива до два месеца да изчезне всичко това.
Според теб без открито лекарство ще изчезне ли всичко това до два месеца?

Аз ги виждам нещата поне до другата пролет. Най-малко.

# 21 554
Това не ви го напомням, за да дразня и да подценявам ситуацията, а просто да напомня, че хора умират постоянно - по няколко човека всяка секунда. И че ако продължаваме така не трябва да забравяме че в магазина освен маски и ръкавици, ще ви трябват и пари
Пари се изкарват, но не съм чула някой от оня свят досега да се е върнал да си търси работа. Иначе няма нужда да ни обяснявате, че хора умират и от вируси поне 10 пъти по-малко опасни от ковид19, в крайна сметка, ако на вас и на вашите близки не ви се живее, не сте длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт