COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 151
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 525
  • Пловдив
Сало да вмъкна, че баничарниците си работят, нон-стопчета също, понеже има вътре хранителни стоки.

Гледам БЦЖ-то още ви вълнува Stuck Out Tongue Winking Eye
Taka и не си показаха бцж белезите!
м да...чаках, чаках...

Ма подкрепям мнението на Москита за Америка и Тръмп...твърде наивно е да мислите, че ние сме преди тях в които и да е мерки.

# 21 526
Докато някои казват, че или няма вирус, или че той е просто леко грипче...
Преди малко постигнати два гадни "рекорда" - милион заразени и 50 000 починали. От тези данни при множество неприключили случаи - 5%смъртност! И не ми казвайте, че имало много нерегистрирани случаи. А при грипа как е? Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките? Аз такъв не познавам. Евентуално ако някой е в болница, може да му вземат проба. А ако има нещастието да си отиде от това, отново в статистиката.

Харесах ти коменара, въпреки, че хич не е за харесване...

# 21 527
  • София
Това е вярно и невярно. Всички американски граждани на възраст след 65г. са осигурени здравно чрез системата Medicare.

А тази система какво покритие има и какво не - има доста сведения за желаещите да дълбаят.

# 21 528
  • Мадрид / София
Lilly M, само сте в началото и сега е периода на разпространение, за който не си давате сметка.

# 21 529
Лили, това исках да кажа, да, че за хората е гадно. Но съм се разделила с романтизма. Всеки един лидер, ако има политическа, финансова или някаква друга изгода, ще пожертва сума ти хора без да му мигне окото.
Без нашите. Те не се налага да се стараят специално, те толкова си могат Joy

# 21 530
Докато някои казват, че или няма вирус, или че той е просто леко грипче...
Преди малко постигнати два гадни "рекорда" - милион заразени и 50 000 починали. От тези данни при множество неприключили случаи - 5%смъртност! И не ми казвайте, че имало много нерегистрирани случаи. А при грипа как е? Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките? Аз такъв не познавам. Евентуално ако някой е в болница, може да му вземат проба. А ако има нещастието да си отиде от това, отново в статистиката.
Европа има население 741,4 милиона, статистиката включва и други континенти. 1 млн. са регистрираните случаи, а колко са нерегистрираните!  Тези 5% може реално да са под 2%.

# 21 531
СЗО обмислят да променят препоръките си за носене на маски

Нови доказателства показват, че маските помагат при пандемия

https://amp.theguardian.com/world/2020/apr/01/all-uk-hospital-staff-and-patients-should-wear-masks-says-doctors-group

Сега обмислят как да замажат това, че подведоха толкова народ, за да не им се срине авторитета и пред тези, които са останали да им вярват.

# 21 532
А трябва да е точно обратното - като отидете на ЛЛ, той да ви прати на изследване за грип, с направление естествено, за да знае какво му е на детето, преди да почне да гадае как да го лекува. А не ти сама да ходиш да се изследваш и да ходиш при ЛЛ с готови тестове.

И в повечето случаи ще ми даде направление. Освен ако не се падне в края на месеца, когато няма направления. Обаче това означава да чакам 2 часа за преглед, защото насред грипна епидемия отнема горе-долу толкова, после да ходя до лаборатория и на другия ден (защото няма как смяната ѝ да не е приключила) да чакам още 2 часа, за да види изследванията. Определено си заслужава за 20-30-40 лв. да си спестя едното чакане сред болни и единия ден закъснение на лечението. Отделно моите деца се разболяват в 70% от случаите в петък срещу събота, ако съвпадне с празници пък взимат бонус точки. И често ми се налага да ходя на частно, където ща-не ща плащам и преглед, и изследвания.

# 21 533
  • Пловдив
Те първа ще има призиви за митинг, неподчинение, бунт и... хората търпят, ама все пак си има граници.
Обаче...генералът ще излезе с призив: Да не излизат! Хората, де..понеже ще има струпване Joy вече на там ме избива.

# 21 534
  • София
Цитат
Всяка година между 5% и 10% от възрастните и между 20% и 30% от децата се разболяват от сезонен грип. По оценка на Световната Здравна Организация годишните епидемии в световен мащаб се очаква да причинят около 3 до 5 милиона случая на тежко протичащо заболяване и около 290 000 до 650 000 смъртни случая.
Това не ви го напомням, за да дразня и да подценявам ситуацията, а просто да напомня, че хора умират постоянно - по няколко човека всяка секунда. И че ако продължаваме така не трябва да забравяме че в магазина освен маски и ръкавици, ще ви трябват и пари

# 21 535
  • София
Lilly M, само сте в началото и сега е периода на разпространение, за който не си давате сметка.
Колко да сме в началото? 3 седмици сме под сериозни мерки. Че ще има пик, ще има, но за кое да не си даваме сметка? Да, дори сега, в момента и при вас, и в Италия, има хора, които не си дават сметка, хелле па циганите тук! Защо "Испания" ни поучава, вместо да... ни учи? Защо истинските испанци бяха по фиести и мачове, докато в подобен (уж) етап от развитието нас ни е забранено и на Витоша, Мусала и Ботев да се качим? И не се качваме! А мач не сме помирисвали отпреди вас, не че някой ходи на нашите мачове!

# 21 536

Мисля, че има огромна разлика в периода на разпространение в Италия и Испания и същия в България. В двете страни до последно се правеха карнавали, мачове, огромни групи хора се събираха на едно място. В Италия всъщност истинската карантина започна преди двайсетина дни. Затова искрено се надявам да сме различни и то в по добра посока за нас . Но само времето ще покаже....

# 21 537
  • София
Скрит текст:
Очакваме големия ден в който Италия ще публикуват под 4000 нови случаи. Когато тази граница бъде мината, тогава може да се очаква и по-бързо спадане на кривата. Дано е скоро, уф. Simple Smile
Трябва в някоя страна от Европа най-накрая да се види, че тези мерки дават резултат и Италия вярвам, че ще са първата такава. За това и толкова много ги следим и се интересуваме от тях, не че за другите не ни пука. Защото когато това се случи в Италия ще значи, че ще се случи и в Испания и така по веригата... Simple Smile
Хвърли поглед към Австрия.

За това се грижи, Фиестата. Всеки ден с нетърпение чакам снимката с графиката и краткия коментар под нея. Та, не бери грижа, все ми е тая кои ще са първи, въпросът е да има по-скоро такива до два месеца да изчезне всичко това.

# 21 538
Скрит текст:
Това е вярно и невярно. Всички американски граждани на възраст след 65г. са осигурени здравно чрез системата Medicare.

А тази система какво покритие има и какво не - има доста сведения за желаещите да дълбаят.

Разбирам въпроса Ви, съвсем логичен е. Не съм специалист и мога да кажа само от опит на мои близки, които са с Medicare. Тази застраховка е покривала ядрено-магнитен резонанс. Моя близка беше оперирана по спешност за отстраняване на жлъчката преди 1 месец. След операцията заплати само $40. Оставам с впечатление, че Medicare е доста добра застраховка. Това е причината и много млади емигранти, вече граждани на САЩ, да стават спонсори на родителите си да кандидатстват за американско гражданство.

Но пак казвам, не съм експерт по въпроса.

По отношение на ситуацията с корона вируса, стоят много отворени въпроси по отношение на това кой ще плаща за хората без осигуровка. Хората няма да бъдат оставени да умрат, дори и да не са осигурени, ще бъдат лекувани. Накрая, вероятно разходите ще ги плати държавата, което разбира се, не е успокоение въобще и не разрешава въпроса с липсата на универсално здравно осигуряване в САЩ.

# 21 539
  • София
Както винаги -  фанфари, барабани, лозунги, държавата ще подпомага бизнеса. А резултатите - едно голямо нищо. За какво беше цялата врява?
Мярката 60/40 върви към провал
Заради неизпълними изисквания фирмите не могат да кандидатстват за компенсации. Едва 59 компании са подали заявления. Фирми и работници остават без помощ от държавата в кризата заради коронавируса. Причината: мярката 60/40 е пред провал заради неизпълнимите изисквания, заложени в постановлението за условията и реда за изплащане на компенсации на работодателите с цел запазване на заетостта.
Фирмите, които имат спад на проходите над 20%, няма да получат и стотинка, ако не са спрели работа на цялата или част от фирмата или не са намалили работното време на служителите си. Тези пък, които са затворили, нямат приход и на практика не могат да осигурят 40% от заплатите на служителите си, за да се възползват от схемата и да получат от държавата другите 60%. Така, въпреки обещанието на социалното министерство, че почти всички сектори ще могат да получат от помощ от държавата, за да запазят работниците си, пари ще има само за шепа фирми.

Общи условия

Активация на акаунт