COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 427
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 855
Потресаваща интелектуална импотентност е това, което гледах тази сутрин. Един доц. Попов като диамант в калта. А на народът му смешно. Браво. Какъвто народът, такива и управниците. Интелигенцията винаги е била малцинство, неразбрана, мразена и в немилост. (Дори някой обясняваше преди време защо това е полезно за обществото, сега се сетих.)

Благодаря за линка към чудесната статия, която анализира точно положението в България. (https://www.ips-journal.eu/regions/global/article/show/global-quarantine-ii-4189/)

# 21 856
Понеже няма къде да си го кажа и кой да ме чуе, ще си го кажа тук.
Да, Бойко, това ни е проблемът. На богопомазаните по n на брой  тестове, на хора с доказани контакти и симптоми - чакайте да се влошите. Щом твърдите, че сте много загрижени за нас, тествайте ни. Масово и по домовете. Хайде, почвайте. Всичко друго е ала-бала.
Няма държава, която може да си го позволи.

# 21 857
  • Ispania
Мнение от друг форум:
Малко от "мерките" до тук [smilie=sarcastic.gif]

"Логиката на Министъра до тук, ако някой се сети за друго да ме допълни:
1. Кучето ти има нужда от разхода, детето ти, не !
2. На открито в гората има повече вирус от колкото в банката, застрахователното дружество и магазина !
3. Разредените автобусни линии водят до по-малко струпване на хора по спирките (това ми е любимо) !
4. Бизнеса може да не работи и пак да има приход !
5. Хората на, които се забранява да работят и останаха без доход имат пари да си плащат сметките !
6. Баба ми има принтер у тях може да печата декларации всеки ден! Обаче хартия за принтиране на въпросните декларации няма, книжарницата е затворена !
7. Всички пенсионери имат спестявания, могат да си позволят задължителните маски !
8. Струпвания от граждани на открито не може да има, но пък струпвания на полицаи в управленията може ! (явно тук ги пази аурата на Бойко)
9. В народното събрание може да се ходи без маска, Вирус не се допуска още на входа !
10. Така и така хората имат много спестявания, да ги глобяваме хиляди левове за разходка в парка !
11. Така и така ги глобяваме за глупости, а те нищо не казват, да ги таксуваме и със СМС-и ако искат да излизат !
12. Маските помагат, маските не помагат, маските помагат!
13. Маските са задължителни !
14. Маските не са задължителни !
15. Маските са задължителни !
16. Струпвания на клоуни и безгръбначни журналисти на брифингите може да има, също маските не са задължителни, Генерала не пуска КоронаВируса да влезе в залата !
17. Не тестваме хората, за да не разберат, че са болни и да препълнят болниците и да не можем да се справим не, защото няма доктори ами защото НЯМА ПАРИ и току виж някой се усетил, че държавата отдавна е ограбена и всяко министерство е ошушкано до стотинка и малкото останало за разграбване няма да можем да си го вземем и ще убием мечтата на премиера да си изкара спокойно мандата. (в последното има логика)"

1 Кучето не е преносител на зарязата -детето -да.
Кучето е животно (уж не здраво мислещо, детето е човешко  същество със здравомислещи (уж)родители).
Детето при способност на родителите , може да си свърши физиологичните нужди и в тоалетната...

2 На открито в гората няма да си произведеш пари , от банката ще ги изтеглиш .

3 Разредените автобуси водят до общество което мисли с главата си и си стои във вкъщи, както еднакво с него , повечето европейски общества го правят също , само с една цел -да се спре вирус , който на този етап няма регистрирано лечение. И когато хората са отговорни ,и си стоят у домовете , защо трябва да има повече автобуси ? Или трябва да се оставят тези които работят все още без транспорт?🤔

За 4 и 5, все още се търси разрешение И в другите заразени страни.

6 нямам логично обяснение , за мен е абсурдно .

7...... Даде се достатъчна информация вече, че за социално слабите ще има безплатни маски.

8 Тази точка сама по себе си говори каква е целта на всички останали 🤢! Явно се цели анархия без служители на реда, за постигане на някакви скрити цели. Как в 21 век нормален човек вижда общество без полиция? Не стига че са там за да пазят всички останали , ами някой остроумен е намерил поле за изява в социалните мрежи да каже и нещо срещу тях. Когато те също искат да си стоят у дома при семействата ,   но нямат тази привилегия(както измислилият точките).

9 На всякьде може да се ходи без маска според СЗО( изключвайки болнични заведения) .

10 Способността за разбиране е малка! Глобите са за нарушение на определен закон/норма/декрет. На някой му липсват първите десет години в училище.

11 е абсурдно , ако направят смс-и те безплатни , може и да има някакъв смисъл (евентуално ).

От 12 до 15 е поредното доказани е че никой не знае реално с какво трябва да (се борави Или да се прави с )вьпросния вирус.

16 За съжаление наистина журналистите са станали безгръбначни

17- Тестове НЯМА достатъчно никъде в Европа,  но явно само някой българин е решил че точно него ще минат с нещо .

🤢🤢🤢🤢

# 21 858
Япония сигурно е най-дисциплинираната държава в целия свят. Не се учудвам, че там положението изглежда под контрол. Преди време бях чела, че там в училищата почистват учениците и няма хигиенисти. Всички ходят на плуване в училищата, което предполагам доразвива белите дробове и носят маски постоянно. Манталитетът на всяка една нация може да няма решаващо значение за развитието на болестта, но до голяма степен има определящо значение за нейния ход според мен.

# 21 859
Понеже няма къде да си го кажа и кой да ме чуе, ще си го кажа тук.
Да, Бойко, това ни е проблемът. На богопомазаните по n на брой  тестове, на хора с доказани контакти и симптоми - чакайте да се влошите. Щом твърдите, че сте много загрижени за нас, тествайте ни. Масово и по домовете. Хайде, почвайте. Всичко друго е ала-бала.
Няма държава, която може да си го позволи.
Има не малко държави, които си го позволяват. Най-светлият пример е Германия с 500 000 теста седмично. Като в началото на епидемията тръгнаха от 60-80 хил. Докато други държави проспаха момента, Германия си вдигна мощностите до немислимо ниво и са една от малкото страни, които с тестване успяват да държат ситуацията под контрол въпреки голямия брой заразени. Сравнете бройката на излекуваните и смъртните случаи с Италия, Испания, Франция.

# 21 860
Стоя и си мисля какви са ни опциите в сегашната ситуация и какво се случва като цяло.

Имам 2 хипотези като едната от тях е с 2 подточки:

1) Вирус има, страшен или не, просто го има. Съответно ние правим следното:

а) Изолираме се колото можем - карантини, ИП и прочие:
- Забавяме вируса, болните са по-малко. Болниците не са натоварени и могат адекватно да се грижат за болните и съответно имаме по-малко смъртни случаи.
Да ама и икономиката се забавя/спира. Оставаме без работа. Държавата наближава фалит. Няма храна, няма заплати. Медикаментите свършват защото няма кой да ги купи или произведе. Медиците спират да работят защото нямат заплати. Хората в болниците умират, със или без КОВИД-19.
Хората, макар и по къщите, умират или излизат на улицата и започват безредици. Настрана от тези, които ще умрат в безредиците (допускам въоражени сблъсъци) ще има масово заразяване с КОВИД. И няма да има кой да ни гледа тогава - тотален естествен подбор.

б) Не се изолираме и се оставяме на естествен подбор:
- Масово се разболяват хора, някой преживяват, някои не. Болниците са претъпкани. Ще умрат и хора, болни от друго заради ситуацията в болниците. Икономиката ще се забави заради огромния брой болни НО няма да спре. НЕ Е възможно да се заразят 100% от хората едновременно. Все ще има кой да работи. Пак ще го изкараме, но без да се фалираме като държава.

2) Вирус няма - всичко е заговор
- Ако е така, тогава няма смисъл да си стоим по къщите. Ако по някаква случайност не е вярно - отиваме на т. 1 вар. б).

С две думи - евала ви правим на всички - и на държавата, която робува на исканията на запада и на вас, които ги подкрепяте.

Както бях казал - Бог да ни е на помощ с тоя глад дето ще настъпи. Вируса няма да ни затрие, но той... може.

П.С. Знам, че няма да обърнете внимание на мнението ми - такива не се тиражират тук Simple Smile

# 21 861
  • София
От нас зависи кога ще е пика. Можеше да е две седмици след 8 март, ако всички си бяхме останали в къщи, ако завърналите се от чужбина си спазваха карантината, и ако всички - болни здрави излизаха навън с маски.
От нас зависи ама друг път. Още ли вярвате на тази мантра? Виновни сме били, щото не сме стояли вкъщи....Joy
Ами стоим, няма никой по улиците от доста време, добре наплашиха хората. И въпреки всичко вирусът си прониква. Защото никой не ще да чуе хора като Мангъров и немския вирусолог. По-лесно е да намразиш хората, които се разминават с теб, да търсиш враг, който иска да ти се изкиха нарочно. Много по-лесно, отколкото да седнеш да помислиш малко.

Сега Мангъров стана лошият, не разбирам какво очакват. Къв момента така се смята за този вирус и как вероятно ще се развие, и то не е само Мангъров - явно няма да се размине без поне 60 % от населението да се срещне с вируса. Разбирам, че ги дразни много, но в момента на лични нападки го карат, не оспорват основното. А враг винаги трябва да има, за да има контраст - ако няма лош, който да бъде посочен с пръст и заклеймен как ще разберем кой е добрият?

# 21 862
Скрит текст:
После след спад на случаите се прави същото упражнение отново. Затова и моето мнение е, че в България мерките не са пропорционални на случващото се в момента. Но, четейки, виждам, че още има хора, които си мислят, че някакси ще "убием" вируса, и искат по-строги и строги мерки. За съжаление това с унищожаването на вируса няма как да стане и никой вирусолог или епидемиолог не твърди(а и не би твърдял) , че има такъв вариант.

Жестоко се лъжеш, че ако хората получат надежда и ги пуснат лятото после така безропотно ще се оставят да ги затворят наесен. И да, вирусът може да бъде победен и с мерки и без лек. Няма кой да чака под землянките цяла година или на всеки три месеца да се повтарят тези упражнения.
Това с колективния имунитет също няма да стане по този начин, защото в момента над 90% от населението по Земята изобщо не се е срещала с вируса. В България да има 5000 човека, а ние сме 7 млн. Ест. ако не сме го изкарали масово Февруари и да не знаем (грип Б), ама това за мен не е вярно, макар да ми се иска да е така.
Та как така ще стане ако имаме 4000 официални случая в края на Май, да ни пуснат за лятото и от септември пак под ключ. И така докога? И пак ще сме много, много, ама много далеч от колективния имунитет. С криене няма да го стигнем никога. Или се побеждава вируса по този начин до лятото или край и целия този кошмар приключва. Хората трябва да работят, пари няма да има.
Който иска може да си стои и 5 години заключен, но милиарди нямат тази възможност и ще стане страшно. Нито армия, нито нищо може да спре хиляди изгладнели хора без работа и с дългове, а такива са милиони.
Така че аз това с нови и нови карантини през 4 месеца не го виждам как ще стане и няма да стане.
Всичко това по един или друг начин ще приключи до лятото и ако не сме го победили вината ще е само и единствено в политиците, които се провалиха с гръм и трясък.

Diavolo, няма начин да победиш вирус, който се предава по въздушно - капков път и е вече по целия свяр, освен ако не се самоограничи или не се появи ваксина. Иначе за мен мерките са твърде строги, би трябвало да се мисли за някакъв компромисен вариант. А и съм наясно, че ще има бунтове в скоро време. Гладът е много по-силен от страха от всеки вирус, така е.

# 21 863
Детенцето от Велико Търново, май е преместено в Пирогов. Боже, дано го оправят! Hands Pray

Разбра ли се това онова въпросно дете ли е, от фейсбук агитацията?
Доколкото чета родителите искали да се премести в Пирогов.

# 21 864
Разбира се, че се изгражда имунитет. Нормално е хора, които смятат, че ковид се лекува с антибиотици, хинин и пр. да не схващат, но крайно време е да вземат да попрочетат нещо. Ковид не се лекува отвън. Тялото само се лекува. Задачата на медицината е да ни предпази от усложненията, да ни запази живи докато сами се излекуваме. Лекуват ни антителата, които изработваме. И остават в тялото ни да ни предпазват за някакъв период от време. Единственият въпрос е колко е траен този имунитет, а не дали го има.

# 21 865

Затова и казвам, че този Ковид ще ни създаде един-два полезни навика за след това, които се надявам да спазваме трайно. Единият е да носим маски в затворени помещения като сме болни. Другият - да не ходим болни на работа, а да оставаме вкъщи с болничен. Дано и работодателите се научат на толеранс в тази посока, като видяха сега какво става.

Мечтай си. Няма да стане.
Писах го назад. В момента от седмица имам болна колежка и си идва на работа.

# 21 866
  • Ispania
Разбира се, че се изгражда имунитет. Нормално е хора, които смятат, че ковид се лекува с антибиотици, хинин и пр. да не схващат, но крайно време е да вземат да попрочетат нещо. Ковид не се лекува отвън. Тялото само се лекува. Задачата на медицината е да ни предпази от усложненията, да ни запази живи докато сами се излекуваме. Лекуват ни антителата, които изработваме. И остават в тялото ни да ни предпазват за някакъв период от време. Единственият въпрос е колко е траен този имунитет, а не дали го има.
Да, това е въпроса , колко е траен. Защото ако може да се вярва изобщо на новините (независимо от коя държава са), в Китай има вече повторно заболяли.

Иначе вирусолозите все още не дават категорично мнение, че след оздравяване от вируса, се създава”постоянен “ имунитет(имайки в предвид случаите на повторно заболяли.

# 21 867
Специалист от Медицинския съвет разясни дали трябва да се ваксинираме с БЦЖ срещу COVID-19

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/spetsialist-ot-meditsinskiya-svet-ra … 9_news737135.html

# 21 868
  • в страната на чудесата
Защитниците и на анти- и на про-мерките изхождат от позицията, че ковид е остро заболяване. А ако видим в бъдеще хронични инфекции, латентни и персистиращи?  Има такива публикувани случи вече. Както и доста проучвания за потенциала на короните при животни. Вероятността ще се види от тестовете в Германия. Щом има много хора, които са безсимптомни...

носете си маските за всеки случай.
Simple Smile
Фиеста, Блиц е най-надеждният източник, честно.

# 21 869
Добре де, това БЦЖ нали не е доказано а се рови по въпроса, защо го "накацаха" всички така? Ако имаме - имаме, но това не променя нито мерките, нито положението в момента.

Общи условия

Активация на акаунт