Баба Марта бързала, две чертички вързала ! ~бебеправене 371~

• 28 940
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за посрещането, момичета! Радвам се, че най-накрая съм сред вас. Приятно е да видя "името" си в списъчето, помислих си: ехаа, дойде времето и за този момент. Simple Smile

Още преди да започнем опити отидох в Надежда, за да се "огледам" в обстановката там. Пуснах и изследвания, за да се уверя, че от моя страна необходимото на този етап е направено. Всички резултати бяха добри (цитонамазка, микробиология, вирусология дори за всеки случай).

Намалих драстично цигарите, не мога да кажа, че съм ги спряла. От кутия на ден вече са максимум две-три цигари на ден и то не всеки ден. Хем ми се ще да ги спра напълно, хем ми се допушва. Хем си казвам, че е мое задължение да ги спра, чувствам се виновна, хем се успокоявам, че няколко няма да навредят особено когато още бременност няма. Хем тъжно ми става като пиша това, хем сега ще си запаля първата и последната за деня.

И темата за първи признаци изчетох. И признавам си, миналия месец не е като да нямах някои от тях. Дори сутрин и привечер ми се догади няколко пъти. Но съм сигурна, че ме разбирате.

Винаги сме се хранели здравословно, търсих храни за фертилност, не намерих нищо конкретно. Наблягаме на повече зеленчуци, плодове, ядки - стандартните неща. Може по-нататък семената, споменавани от вас да взема.

Само стресът ми е малко в повече. Ако има нещо, което реално ме притеснява то това е стресът на работа. Ситуацията в момента не прави нещата по-добре чисто от работна гледка точка. Обмисляхме вариантите дори за болничен, напускане дори, тъй като някои неща са недопустими или поне моята психика не издържа на тях.

Но винаги се опитвам да намеря позитивното и това ми се ще да и е и моят принос към вас. Надявам се искрено, че тази и здравна, и вероятна финансова криза, ще накара човечеството да се замисли за живота, който води. Дано карантината ограничи разпространението на болестта навсякъде колкото се може по-бързо, да приключим с броя жертви, икономическите последствия да са минимални. Това, което се случва е зловещо. Освен да останем по домовете си,  да поспрем малко, да намалим темпото, да сложим нещата на везните, да степенуваме по важност, да се замислим за възрастните ни роднини. Това прекарано време със семействата ни да ни сплоти още повече и наистина след лошото, след 9 месеца да имаме бум на Карантинчовци. Може би на всички ни е трябвало да поспрем, да забавим ежедневието, да оценим и осмислим. За да дойдат и добрите новини, които с пролетта са неизбежни. Това ми се ще да се случи Simple Smile

# 61
  • София
Анимор, и аз пиша чаршафи, ама ти ме разби ! Flushed
А добре дошла отново ! Hands Clap

Адрастея, много интересен ник... Звучи ми като някакво цвете, ама сега проверих и видях, че е богиня. Flowers Cherry Blossom

Епизод 7262
По аптеките, освен маските, се оказа, че и Утрогестан-а е дефицит.
Сложих си днес сутринта последните 3 т. и следобяд най-спокойно отидох да си купя още... Три аптеки около нас - в ни една няма...
От 2 месеца го нямало (!?).
Все още спокойна, хванах автобуса аз към близък квартал и като се започна едно търсене...
От 10на аптеки, които прозвънях вървейки, ми вдигнаха в една (!), където имаше последен блистер.
Междувременно, влязох в още 4 аптеки, и в едната намерих последни две кутии. Жената ми каза, че вероятно имат още някъде из кашоните от пристигналата вчера доставка... Но заради постоянните тълпи от клиенти, нямат време да извадят и подредят нещата. И то верно беше като в склад вътре.
Взех и последното блистерче от другата аптека, който бяха така любезни да ми запазят... И съм готова.
Сега се прибрах капнала, изнервена от чакането пред всяка една /навсякъде са опашки и пускат по 1-2 човека/, от погледите на доста от аптекарките в стил 'ама как така не знаете, че го няма, от Марс ли падате ?!' и от паниката, която започна да ме обзема по някое време, че няма да намеря никъде и че дори и да има в аптеката в клиниката, няма да успея да отида преди да затворят...
Разбира се, за цялата тъпотия съм си виновна аз, тъй като онзи ден като док ми го изписа, реших че ще си взема само две кутии и после ще го търся някъде по-евтино... Е, верно, спестих 5 лв. Grinning
Да ми е за урок. Confounded

# 62
Здравейте,  момичета! Пиша за първи път и се надявам с положителна енергия от вас да видя и аз двете чертички. По електронно ми календарче имах овулация на 14.03. Правихме опити в датите преди това и на самия ден. Направих си днес тест с ясното съзнание, че е рано, но съм не търпеливите и сякаш се надявах да покаже две чертички, но нямаше. Много се надявам да е рано и след 10 дни да ми покаже желания от мен резултат.
Кога според Вас най-рано може да отчете тест? Аз правих днес от тези за ранно тестване.
Честито на всички, които са видели вече двете чертички и успех на всички като мен, които ги чакат, нека да ги видите още този месец!

# 63
Анимор, добре дошла отново! Липсваше! 🥰
Мизи, честито! Все така бързо да ти се случват нещата! Успех до края! 🍀
Адрастея, добре дошла! Бързо да се изнизваш! 😉
Деси, добре дошла и на теб! Мнооого рано си се тествала! Сега дори и кръвен малко вероятно да покаже. Сега човечето /дано/ тепърва се имплантира! Пиклив тест най-рано 12 дни след О. Най-добре 14 т.е. в деня, в който трябна да ти дойде М. Та така - няма да се отчайваш! Simple Smile
На всички останали: гуш! 🤗

# 64
Рейв благодаря за темата много свежа и уютна ❤️
Анимор, добре дошла 🤗! Дано скоро да се похвалиш с така чаканите чертички 🤰
Много благодаря че попита, днес бях на контролен, видя му се добре шийката, но имам задържан фоликули или киста както каза АГто 38.44мм в десният яйчник. Каза "за това не се е получило предния месец, защото не се е спукал а се е образувало киста Sad Изписа ми примолут нор 2*1 за 7 дни. Микробиологията ще излезе живи и здрави понеделник след 17.30 часа.
Добре дошли на новите момичета и да не се задържате тук 😊

# 65
Утрогестан ще е с нова цена, затова го няма.

# 66
Момичета, здравейте. Директно питам въпроса, без да ви занимавам с други неща и сори, че не се включвам вече. Извинявам се, че така нагло се намесвам, но не мога сега, просто не ми е до нищо. Имам нужда от време, за да спра да се чувствам като развалина.
Всички Аделки- мога ли да се обадя и директно да си запазя час за хистероскопия, или трябва първоначален час, ала-бала и да губя време. Тук е доста скъпо, та искам да си го спестя. Може ли в друга клиника да се направи? Някой да има впечатления от Пловдивска клиника? Селена или някоя друга? И колко горе-долу се чака за час в Адела и някои от другите, които ще ми препоръчате. Ако има друга добра клиника, в която мога да си го направя по-набързо, ще е добре. И, на кой ден от цикъла се прави, как се възстановяваш, с упойка ли е, колко време- абе всяква информация ми е полезна.
Прегръщам ви, пазете се и бъдете здрави.

Джулс, ако не се лъжа от Росс, а и от други момичета, съм чувала лоши мнения за Селена, та не бих рискувала. Аз бих се насочила към София (и съм се насочила де), но предвид положението в момента, не знам дали някоя клиника ще запише час. Не съм запозната с процедурата и ситуацията и не знам до колко ще преценят случая като спешен, за да те вземат веднага, и все пак силно се надявам да не те бавят и да ти дадат час, колкото се може по-скоро. Относно останалите въпроси, не мога да помогна. Ако не се лъжа, към края на януари, или началото на февруари, гледах, че за Калчев записват часове за април месец, но сега не знам как е. Видях, че са те насочили към Надежда. Там наистина се попълва въпросник, ти сигурно си го виждала и го знаеш, та и аз мисля, че нищо не пречи да го попълниш и да ти е един вариант за час някога си, а може изобщо да не стигнеш до него. Прегръщам те силно! Heart

# 67
Одри, в Чикаго сме Simple Smile далечко, далечко...
Анимор, благодаря ти...дано скоро да се похвалим колкото се може повече момичета. Иначе за магнезия намерих това в интернет:

Zinc and Magnesium shouldn't be taken at the same time.
Zinc and Magnesium both fight for absorption when taken together so you should space them out. Zinc and magnesium are best absorbed on an empty stomach, but if it messes with your stomach have it with some food.

Наистина не трябва да ги взимаш заедно. Трябва да има разстояние във времето на двата приема. И най-добре се абсорбират на празен стомах.

За аспирина не знам какво да ти кажа. Обаче горещо ти препоръчвам да попиташ Денис в темата за добавките. Ще получиш адектватен и точен съвет. А в другата тема за интерпретиране на изследванията отново Денис може да ти ги разчете.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1158672
https://www.bg-mamma.com/?topic=1138099
Разбира се, ако някое момиче тук знае нека каже де Simple Smile
Добре дошла и от мен на Адрастеа. Ще се чувстваш много уютно тук Simple Smile и все пак ти пожелавам да не се задържаш много време тук.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 22:44 от Calinista

# 68
Рейв, благодаря за темата, чудесна е! Дано ни е на късмет!
Джулс, категорично не ходи в Селена, само ще си изгубиш времето. А в Адела можеш да се запишеш и за Семерджиева, за нея часовете са по-скорошни.

# 69
Страхотна тема ! Нека бъде пълна с много положителни тестове и емоции разбира се Heart Eyes

# 70
Мда Кали и аз знам, че магнезия и цинкът не са заедно. Но е лесно, магнезий се пие преди лягане за добър сън, а това е при нормален режим (смисъл не се вечеря по 22ч и тн) 3 часа средно след вечеря, което си е почти на гладно. Цинкът сутрин и готово.
Джули вярно при Семерджиева става бързо. Ето Гери отиде след 2 седмици. За Калчев началото на февруари ми дадоха час за средата на май, мъка е там.

# 71
Добър вариант за приема им, Иви 👍🏻. Аз щях да те питам Exemfoam процедурата за проверка на тръбите в Адела, не си я правила, нали? Аз също много харесах варианта с тая процедура. То затова и избрах Адела, защото отричат стандартната ЦС. Е, не само за това де. Сега не казвам, че е лоша ЦС за проверка. Даже си е доста точна, но много момичета я описват като много инвазивна, други пък леко я изкарват. Знам ли... Аз заложих на тази в Адела и Семерджиева беше категорична, че и двете тръби пропускат. Но ТВЛ си е вече топа, защото при нея се оглежда всичко, включително и вътрешността на матката. Абе дето се вика, ако има проблем, ще лъсне при всички положения. Ти имаш ли съмнения за нещо различно от запушени тръби, защото тях може и с Exemfoam процедурата да ги проверят.

# 72
Кали аз даже изобщо нямам съмнение за запушени тръби. Grinning
Имам съмнения за евентуални страствания след лапарото от дясно, но там яйчника и не ми върши работа така че ми е малко все тая. Матката искам да се види, все пак съм раждала, плацентата трудно излезна и М ми е с много ендометриум откак се завърна след раждането. Та така, чисто диагностично. И като условие за инсе.  Аз не съм правила никакви изследвания досега. Март 2019 ми се върна цикълът след раждане и кърмене, направих лапарото и от май правим опити.
Уайлд бойс как си ти? Минаха ли неразположенията? Има ли при вас корона?

# 73
Иви, с един функциониращ яйчник ли си и какво наложи лапарото, ако е удобно да попитам, разбира се. Но наистина ти разбирам съображения за ТВЛ с оглед на цялата картина.
Обилна менструация ли имаш? Така реших като каза, че имаш много ендометриум. Ако е така, някой беше коментирал тук, че както тънката, така и много дебелата лигавици може да са проблем за имплантацията. Аз пък след като родих намирам менструацията си за по- оскъдна. 🙄
Боже, колко са еднакви телата ни и колко различни в същото време. 🙂
Да разбирам, че опитвате от около година, нали?

# 74
Да, опитваме 10 месеца. Но да кажем реално са 6, защото първите 3-4 след лапарото док каза да изчакаме ама аз не чаках. Joy
А иначе имах киста на десния яйчник, много голяма 7см. Забременяла съм с нея, тоест предхождаше бременността. Бях по Америка и аз и не бях ходила на АГ почти 2г. Смисъл само цитонамазка ама без УЗ все тая. Та явно кистата си е расла. Записах час като започнахме опитите за профилактика ама взех, че забременях веднага и така си износих и родих с киста, после кърмих 1г3м и като отбих малката я оперирахме. И почти не остана яйчник отдясно, много малко, за хормони нещо да цъка, но не и фоликули за бебе.
А М да ти кажа също ми е по скоро оскъдна, нормална да речем, но не е обилна, просто има ендометриум, не са съсиреци, имала съм преди, но сега е различно. Не ми харесва да ти кажа как е. Но мисля че прогестерона е виновникът, той в момента ми е в дефицит.
Сори че ви отегчих момичета!

Общи условия

Активация на акаунт